22786
Html-, css- és php-help
-
#2852 Az oldalamat az ultrawebről, 1 fizetős tárhelyre költöztetem. Feltöltöttem a lapokat, az adatbázist is. De ha beakarok jelentkeztetni 1 felhasználót a következő hibaüzenetet kapom:
Warning: session_register() [function.session-register]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /usr/home/web/t/trabinevelde.hu/bej.php:15) in /usr/home/web/t/trabinevelde.hu/bej.php on line 69
Warning: session_register() [function.session-register]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /usr/home/web/t/trabinevelde.hu/bej.php:15) in /usr/home/web/t/trabinevelde.hu/bej.php on line 69
A kódom 69. sora pedig:
session_register( "nev" );
Eddíg ez a kód, uw-n rendesen futott. Minden hiba nélkül!!
-
#2851 Ne kérdezz, kisérletezz (tessék már egy kicsit önállóan gondolkodni).
De egyébként úgy van. -
#2850 tehát
<select name=smileys>
<option value="">-VÁLASSZ-</option>
<option value=":D" onclick="insert_symbol(':D')">:D</option>
<option value=":P" onclick="insert_symbol(':P')">>:P</option>
</select> ??? :D -
#2849 <option> tag onclick eseményéhez hozzárendeled a javascript függvényt... -
#2848 hogy kell azt megcsinálni hogy van egy legödülő meüd (<select>) és ha kijelölsz benne valamit akkor lefuttat egy js function-t? (na jó beisemrem, hülyén fogalamztam :P )
tehát van egy
<select name=smileys>
<option value="">-VÁLASSZ-</option>
<option value=":D">:D</option>
<option value=":P">:P</option>
</select>
... És ...
ha valamit kiválasztok, akkor azt beilleszti a post_reply formban lévő message nevű textboxba!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Basszus egész nap szaraxik a netem :( délután óta, mióta borus itt az idő :( -
#2847 THX :) -
Keress rá a bbcode parser kifejezésre. -
#2845 nem tudtok valami kis bbcode to html fordító function-t? -
#2844 szerintem el kéne olvasznod a Gy.I.K-ot, magyarul: Gyakran Ismételt Kérdések !!! -
zitababa #2843 Nagy vonalakban, de gyakorlatban nem működik minden olyan flottul.
Hogy véded le a tartalmadat a tárhelyeden, hogy meg is jelenjen?
SMS WEB aktivláskor ugyanis nem kér könyvtárnevet egyik szolgáltató sem, nem értem. Ha írsz nekik jó ha egyáltalán válaszolnak akkor is leginkább a GYÍK-ra
hivatkoznak.
Ha vki ért az SMSWEB készítéshez segítsen !
Köszi
zitacica -
#2842 "De ha egy szerverfarmra viszem a szerverem akkor ugye ott lehet csatlakozni ???"
Szolgáltatótól függ. Meg kell kérdezni az adott szolgáltatót, kivülről el lehet-e érni a MySQL szolgáltatásukat. -
#2841 3. Mivel a kérdésed szolgáltatásspecifikus, kérdezd meg a freeweb ügyfélszolgálatát: [email protected] Ők biztosan tudnak válaszolni a kérdéseidre. -
izb #2840 ez ügyben minden le van írva a megfelelő szolgáltató honlapján...
-
zitababa #2839 Hello!
Valaki ért az smsweb oldal készítéshez?
Kérem segítsen!!!!!!!!
zitacica -
#2838 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy rohadjanak meg >:(
De ha egy szerverfarmra viszem a szerverem akkor ugye ott lehet csatlakozni ??? -
#2837 Másodpercbe van mi???
Akkor majd megoldom az átszámolást :) -
#2836 "ki tudja hogy lehet csatlakozni az atw szerverére külső progival?"
Valószínűleg nem lehet - biztonsági okokból. -
#2835 Arra is működik.
<?php
$ido=date("Y-m-d");
$multido="2006-07-31";
$diff=strtotime($ido)-strtotime($multido);
echo $ido." ".strtotime($ido)."<br \>\n";
echo $multido." ".strtotime($multido)."<br \>\n";
echo $diff;
?>
Kimenet:
2006-08-01 1154383200
2006-07-31 1154296800
86400 -
#2834 ki tudja hogy lehet csatlakozni az atw szerverére külső progival? -
#2833 de az adatbázisba nem éééé-hh-nn oo:pp:ss formába van hanem c sak éééé-hh-nn formába :$ -
#2832 Nos akkor: tegyük fel, hogy van két dátumod+időd ilyesmi formában generálva: date("Y-m-d H:i:s").
Az egyiket adatbázisból szeded elő, a másikat a szkript generálja. Nevezzük őket $ido-nek és $multido-nek.
A kettő különbsége (közöttük eltelt idő) másodpercben:
$deltat = strtotime($ido)-strtotime($multido);
Így nem kell explode-al szerencsétlenkedni, csak a másodpercet kell megfelelően átszámolni évre, hónapra, napra, órára, percre, másodpercre. -
#2831 nem :( -
#2830 basszus
azt hittem, hogy működik, de mégsem :P
// Életkor kiszámítása, és mondatba foglalása:
$szul_datum = explode("-",$user_data[3]); //Felbontja a dátumot. Az atlathatosag miatt: 0- év; 1- hó; 2- nap;
$mai_datum = getdate(); $ev = $mai_datum[year]; $nap = $mai_datum[mday]; $honap = $mai_datum[mon];
$eves = $ev-$szul_datum[0]; $honapos=$honap-$szul_datum[1]; $napos=$nap-$szul_datum[2];
//ha a $napos=$nap-$szul_datum[2] < 0 akkor gondok vannak. Ez ellen segít ez:
if (abs($napos) != $napos) {
$napos=31-$szul_datum[2]+$nap;
if ($honap-1 == "2") {$napos=28-$szul_datum[2]+$nap;} //28 napos ferbruar
elseif (round($ev/4) == $ev/4) {$napos=28-$szul_datum[2]+$nap;} // szökőév
elseif (($honap-1 == "4") or ($honap-1 == "6") or ($honap-1 == "9") or ($honap-1 == "11")) {$napos=30-$szul_datum[2]+$nap;} //ha ez előző hó 30 napos volt ...
}
//ha a $honapos=$honap-$szul_datum[1] < 0 akkor gondok vannak. Ez ellen segít ez:
if (abs($honapos) != $honapos) {
$honapos=12-$szul_datum[1]+$honap;
}
// Mondatba foglalás:
$ido=" ";
if ($eves != "0") {$ido=$ido." ".$eves." éve";} if (($honapos!="0") && ($eves !=0)) {$ido=$ido.",";}
if ($honapos != "0") {$ido=$ido." ".$honapos." hónapja";} if (($napos !="0")&& ($honapos != "0")) {$ido=$ido.",";}
if ($napos != "0") {
if ($honapos != "0") {$ido=$ido." és ".$napos." napja";}
else {$ido=$ido." ".$napos." napja";} }
A lényege az, hogy van egy dátum ait sql-ből leérdez éééé-hh-nn formába, és ebből kiszámolja hogy milen idős az illető accountja, és mondatba rendezi. pl. accountod 1 éve, 3 hónapja, és 23 napja létezik.
Mióta megírtam azóta folyamatosan a 2006-06-28 dátummal van tesztelve. Hónap vége fele 28 - meghülyül, és hülyeséget ír ki egész 1-ig. -
Cat 02 #2829 már megjavult :)
1ébként kiraktam egy "Az oldal FF (FireFox) alatt működik rendesen"-t -
#2828 ":( kiraktam egy az oldal csak FF alatt műxik rendesent :)"
1. Kapcsford! Ez így nagyon újmagyar!
2. Ha látnánk forráskódot (inkább linket), talán tudunk segíteni. -
#2827 "atw sql-jére hogy kell csatlakozni? mi a szerver neve? mysql.atw.hu?"
A mysql.atw.hu cím létezik, bár kérdéses hogy kívülről rá lehet-e csatlakozni... -
Cat 02 #2826 :( kiraktam egy az oldal csak FF alatt műxik rendesent :) -
#2825 1. A http://motor.fw.hu/ oldalon egy árva hivatkozás sincs a http://smsweb.hu/motor/ oldalra (http://smsweb.hu/motor - így egy file-ra hivatkozol).
2. Nem használok SMSWEB szolgáltatást, így nem tudom pontosan hogy működik - csak találgatok. Valószínűleg egy könyvtárt kell létrehozni a Freewebes tárhelyen és az SMSweb adminisztrációjánál kell megadni, melyik könyvtárt akarod "levédeni".
Az smsweb-es cím pedig arra a könyvtárra lesz átirányítva. Vagy nemtudom...
3. Mivel a kérdésed szolgáltatásspecifikus, kérdezd meg a freeweb ügyfélszolgálatát: [email protected] Ők biztosan tudnak válaszolni a kérdéseidre. -
#2824 atw sql-jére hogy kell csatlakozni? mi a szerver neve? mysql.atw.hu? -
#2823 thanks -
#2822 DBDesigner
Simple MySQL Manager -
zitababa #2821 Hello FAUSTUS!
MÁr válaszoltál kérdésem egy részére a #2768-as kérdésemre.
A gondom továbbra is az, hogy pl. a motor.fw.hu oldalra felhelyezem
a designt a belépésre az smsweb felületre belinkelem a http://smsweb.hu/motor linket, de hiába rakok taralmat ( index.html,videók stb)nem jelenik meg semmi.
Ezt nem értem.
Egy korábbi smsweb oldalamnál ugyanígy jártam el ott egyből bejött a members ablak nem volt vele gond.
Most meg az istennek nem sikerül!
HELP!
zitababa -
#2820 SQLYog (van ingyenes változata is)? -
#2819 ööö... freeware félét nem ismersz? -
#2818 MyDBStudio
SQLFront -
#2817 de le kell! :$pl. IE szvsz meghülyül erre :$ -
#2816 van-e olyan prg, amivel fel lehet mysql szerverre csatlakozni? -
Cat 02 #2815 ötödjére felraktam úgyanugy és jó lett :) utána nincs szöveg szal ilyenkor nem zárom le :) -
#2814 ja, csak behelyettesítette :D -
#2813 a lényeg az hogy & kezded és ; végzed :P
a < az a lt
a > meg a gt
égy így néz ki & lt ; (szünetek nélkül :$) és & gt ;