22786
Html-, css- és php-help
-
#8420 Köszi! A form rész megvan csak a nem műxik, mert a 'phpfajlamifeldolgozza.php'jön elő üresen és nem ment bele semmit.
Tehát mit kéne írni a 'phpfajlamifeldolgozza.php'-ba??? -
bracsek #8419 hiányzik az elejéről a <form action='phpfajlamifeldolgozza.php' method='post-vagy-get'>
és a végéről a </form>
Ezzel elküldi a fájlnak, viszont a stb ben nem tudunk segíteni, azt old meg magad :) -
#8418 Csá!
Lenne egy nagyon alap kérédésem. Kezdő html/php-s vagyok, és olyan problémába ütköztem amit nem tudok önerőből áthidalni. Lenne egy üzenetküldése lehetőség ilyen kitöltendő adatlap szerint (form asszem). A php kód meg is van, csak marhára nem értem, hogy működik. Hiába írom be az adatokat, az elküld gombra kattintáskor csak továbbküld, az adatok meg elvesznek az éterben. Ennyim van most:
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="75%" id="AutoNumber1" height="180">
<tr>
<td width="37%" height="22"><font color="#003399" face="Arial">Az Ön neve:</font></td>
<td width="65%" height="22">
<input type="text" name="nev" id="nev" class="text" size="48" /></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" height="22"><font color="#003399" face="Arial">Telefonszáma:</font></td>
<input type="text" name="tel" id="tel" class="text" size="48" /></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" height="22"><font color="#003399" face="Arial">E-mail címe:</font></td>
<input type="text" name="mail" id="mail" class="text" size="48" /></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" align="left" valign="top" height="68">
<font color="#003399" face="Arial">Szöveg:</font></td>
<td width="65%" height="68">
<textarea rows="4" id="szoveg" cols="37"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" height="46"> </td>
<td width="65%" height="46"><div id="submit" style="display: inline;">
<input type="submit" value="Elküldés" />
</div>
</td>
</tr></table>
Tudnátok segíteni mivel kell kiegészítenem hogy rendesen begyűjtse a beírt adatokat stb. ? -
bracsek #8417 GET tel A GET ben is lehet adatokat küldeni, csak nem akkora mennyiséget, és nem oda kell írni az adatokat, ahova a POST nál. -
#8416 POSTDATA -t mivel lehet töröltetni?
Amikor POST on küldök valamit ugyanazon oldalra akkor megkérdezi h újraküldi-e... szal jó lenne ha nem kérdezné meg... -
#8415 lekéred a böngésző felbontását egy javascripttel és asszerint alakítod hogy mi mekkora legyen -
#8414 %ban célszerü -
MrJones #8413 hi!ha van 1 oldal ami 1024x768ba a legjobb elrendezésű,és nem %os megoldásba van az oldalszerkezet kialakitva,akkor van rá mód h arányaiba nagyitsa ha vki nagyob felbontáson nézi vagy hogyan célszerű ezt megoldani? -
#8412 <? header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2'); ?>
faxxán működött thx -
MrJones #8411 megvan,gondolom elszúrtam a vágást,mert az alja odaillik rendesen,azért kösz:) -
MrJones #8410 Hi!van 1 logo amit 3 részre vagdaltam,hogy bal oldala kilógjon a fejlécből meg magából az oldalból,az alja meg a menüsávba lógjon,a problémám az,hogy divekkel csinálnám az oldalszerkezetet,és ahogy beillesztem a 2 részt marad egy kis fehér csík közöttük,margókat kivettem,diveknek nincs bordere,ugyh nem tudom miért,vki tudna segíteni?kösz -
#8409 Megvan a hiba :) Rossz irányba írtam a / jelet. Köszi a segítséget! :) -
#8408 $szoveg = str_replace( "/n" , "<br>" , $szoveg);
Ezzel próbálkoztam, de eredménytelen :( Az adatbázisba az enter helyére nem ír be semmit... -
#8407 én string replace \n to <br>-re tippelek -
#8406 Egy eléggé amatőr problémám lenne, amire nemigazán találtam választ, sehol se... Egy sima textarea-ba szöveget írok, beírom az adatbázisba. A szövegben vannak sortörések... Ha kiiratom, akkor egybe írja a szöveget, sorköz nélkül. Csak akkor jelenik meg a sorköz, hogy ha textarea-ba iratom... Mit tegyek, hogy ha csak simán kiprintelem, egy sima fehér oldalra, ott is megjelenjenek a sorközök?
<textarea><?php print "$szoveg"; ?></textarea> --->van sortörés,
<?php print "$szoveg"; ?> --->a szöveget sörtörés nélkül írja, egybe... -
bracsek #8405 ahonnan küldöd, és ahogy megkapod karakterkódolás különbözik valószínűleg
ha php fájl, akkor az elejére írd be a küldőnek , hogy
<? header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); ?>
<? header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2'); ?>
a kettő közül az 1-ik lesz a megoldás.(gondolom.) -
#8404 Ezzel én is sokat szoptam anno, karakter kódoláson kell valamit buherálni. a az ajax kódon belül is.
ha még nincs, az alábbi cuccot érdemes berakni mindegyik file-ba amivel dolgozol.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
Talán már ez is megoldja a problémát -
#8403 Hali.
Bracsek: valamiért ez a ajaxos nem érzékeli az ékezetet - szal ahonnan kérem ott van de ahova megy ott már nincs ékezet csak '?' jelek... áé stb helyén... van erre valami megoldás? -
#8402 Köszi szépen a segítséget! Kipróbálom amint hazaérek! Kereslek MSN-en ha elakadnék :)
Remélem össze tudok majd dobni valami szépet és jót! ;) -
#8401 Bracsek: Az AJAXos kérésben egyfolytában 500-as hiba van. Mit lehet tenni?
vagyis a client.status == 500 mindig :S -
#8400 nah ezaz... IE alatt nem ment csak Firefox alatt ezért átconfigoltam IE pártira most meg Firefox alatt nem megy és IE alatt megy... -
#8399 nah kicsit pontosítok: window.setinterval OK de mig firefoxba egyfolytában lefut addig iE ben egyszer lefut aztán semmi... mintha vlaami hiba lenne de semmit nem ir ki -
#8398 ezenkivül nne kérdésem: a SetInterval cucc nem műxik IE ben.
Láttam IE -s fixesítést csak nem nagyon akarja -
#8397 Hali... hát mindig is jó lenne az ilyen program de azért próbáld ki ezt ez valami olyasmi mint akarsz, bár ehhez is kicsit kell érteni a php -hez szal felépítés,változók stb de ha mondjuk mysql hez akarsz kapcsolódni akkor két katt és berakja ami kell csak host-név-jelszót-adatbázist kell átirni és kész... Egy próbát megér: Svoi.NET PHP Edit
PRO++
Amit két kattra berakhatsz:
PHP: Send mail,set coockies,conntect to mysql,mysql query,mysql close connection,connect Oractel + close , Oracle Query,Header, location,Write to file,Read from file
Ezen kivül tömbök,pdf kereáló,komplett adatbázis,shoppingos cucc,sqt to exec stb. stb. stb. rengeteg minden.
Benne van még továbbá az összes PHP4,ASP,C++,CSS,EURO,HTML,iHTML,XML parancs amit szintén be lehet tenni két kattra.
NEG--
DE jó lenne ha lenne olyan benne mint a Dreamweaverben hogy adná hogy mi t irj oda ha nem tudod...
Szal jónak jó csak kicsit tudni kell hogy mit hova kell irni... Megfelelően kombinálva a Dreamweaverrel egészen megkönnyíti a helyzetet... de ha kell php hep akkor nyugodtan felvehetsz MSNre: [email protected]
-
#8396 Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Bevallom, nem vagyok nagy honlap készítő, de designalig egész jó dolgokat tudok összerakni. Viszont szeretnék egy szép funkcionális website-ot összerakni. Nincs valami progi ami PHP területén a hülyék helyett is melózik? :) mármint úgy értem, hogy nem kell nekem kódokat írogatni, hanem valami wizard-ban beállítok egy-két bizbaszt és akkor csak megnyomom hogy szülje meg amit akarok.
A másik az, hogy azt hogy tudom elérni, hogy legyen egy adatbázis amin keresztül egyszerűbb egy kívülálló embernek frissíteni a honlapot?
Ha ezek túl lama kérdések vagy már sokszor volt téma, akkor priviben is jöhet a válasz, nem akarom rabolni a helyet. :)
Előre is köszi mindenkinek! -
#8395 sejtem hogy a <div id="panel"></div> volt a gond ... de pasz... örök thx -
bracsek #8394 mindig is ment, és kell is menjen, amíg egymás mellett vannak a fájlok, legalábbis domain és aldomain megegyezik... -
#8393 Jah ez már műxik...fene érti O.o -
bracsek #8392 2 idézőjellel egészítettem ki azt ami ott a példában volt.
a lekérdező http://imgsload.extra.hu/ajax/index.php
a lekért http://imgsload.extra.hu/ajax/index2.php
a lekérdező forráskódja http://imgsload.extra.hu/ajax/index.txt
a lekérdezett forráskódja http://imgsload.extra.hu/ajax/index2.txt -
#8391 tudsz küldeni egy példa linket amivel le tudnám tesztelni hogy nem-e nálam van a probléma? -
bracsek #8390 Az extra.hu-n használtam, és megy. és a többin is kell menjen, csak valamit nem jól csinálsz. az .asp vel nem vagyok barát, arról nem nyilatkoznék... -
#8389 Értem.
Attól függetlenül sem az ingyenes extra.hu -n de a fizetősön se akarja a dolgot ahogy kell.
Lenne még egy kérdésem: a .asp fájlokat hogy le tudja futtatni ahhoz a server oldalon mit kell telepíteni vagy csinálni? -
bracsek #8388 Az AJAX-ot mint működő technikát megkérdőjelezheted, de akkor az sg chatja se létezik, persze, hogy a gépeden nem mehet, mert létezik a cross domain probléma, de feltöltve kell menjen, jópárszor én is használtam, ennek, amit linkeltem csak a firefoxos részét használtam, mert nekem az kellett, de gondolom, hogy ilyen szépen megírták, kell menjen explorerben is... tehát a probléma az ön készülékében van, nem más helyen... tutoriál van dögivel, ha érdekel utána lehet nézni, kell menjen, minden explorer 5 ös verziójú böngésző után kiadott böngészőben (ha a lekért oldal ugyanazon a domain-en van mint a lekérő-) . -
#8387 IRtad hogy van szebb megoldás is annakidején: AJAX
csak ez nálam nem megy se gépen se feltölve nem irja ki azt amit kéne: csak hogy 'null' -
bracsek #8386 nm -
#8385 thx -
bracsek #8384 pl:
<html>
<body>
<span id="ide" ></span>
<script language=javascript>
setInterval("szamlalo()",1000)
var szam = '0';
function szamlalo()
{
szam++;
document.getElementById("ide").innerHTML=szam
}
</script>
</form>
</body>
</html> -
#8383 hali... javascript problémám lenne... elég alap dehát ez van ( ha nem ide akkor pls adjatok fórumtémát mert igy hirtelen ezt találtam ) ..
<html>
<body>
<input type="text" id="ide" size="35" />
<script language=javascript>
setInterval("szamlalo()",1000)
var szam = '0';
function szamlalo()
{
szam++;
document.getElementById("ide").value=szam
}
</script>
</form>
</body>
</html>
Ez egy egyszerű előreszámláló... azt szeretném hogy nem textboxban hanem rendes szövegként irná ki... document.write -tal nem jó
Ha nem ide akkor bocs. -
bracsek #8382 nm -
laliking #8381 köszönöm!