Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#4955-ös hozzászólásomban már említettem: a megoldás a fejléc-hamisításban rejlik (a Windows Media Player valószínûleg saját fejlécét küldi el).
Vízszintesen van csak középre igazítva, de a tartalomtól függõen változik a háttér.
No meg mellesleg finomítottam pár dolgot rajta:
* Kijavítottam benne pár validitási hibát.
* Többet mondó dobozneveket (és képneveket) adtam (egy topmenu jobban a felsõ menüre utal, egy sidemenu inkább egy oldalsó menüre,stb...)
* A dupla -ket (törhetetlen szóköz) kiiktattam (feleslegesek).
Helyette a CSS-ben az adott elemeknek adtam 2 karakteres margót.
* És kicsit áttekinthetõbbé alakítottam a stíluslapot.
Szóval a hiba nem a Firefoxban van, hanem az alapkoncepcióban.
Megoldás: vagy csak vízszintesen pozicionálsz középre, vagy overflow:auto;
Tegyük fel, hogy birtokomban van egy "egyéb" forrásból beszerzett Invision Power Board, ami persze nincs így, csak tegyük fel. Köztudott, hogy ez a fórummotor nem free. Azt szeretném tõletek kérdezni, hogy tudtok-e olyan jogi esetrõl, amikor valakiket azért kaptak el, mert "egyéb" forrásból beszerzett php motort mûködtettek az oldalukon? Egyébként is honnan tudnák ezt megállapítani?
Vagy ebben a részben is írjamát ezeket?
"#centerwrapper {text-align:left;width:1116px;margin-left:auto;margin-right:auto;}"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
rrd-rõl idézve😊
Annak a méretét kell megváltoztatni.
Jó helyre rakta. Ugyanis rrd/az Alistapart leírása nem teljesen azonos az általam említettel.
A nélkül Firefoxban csak egy ActiveX-mentes <object>tel mûködne az egész.
Másrészt ez nem fog minden böngészõvel mûködni. Csak azokkal, amelyeknél fel van telepítve a Windows Media Player (vagy az azt helyettesíteni képes médialejátszó).
Invision Power Board-ban hogyan lehet az Invision Power Board logó helyére betenni egy olyan képet, mely méretre nagyobb, mint ez a logó, és a fórum fejléce szét lenne húzva a kép méretére? Az a problémám, hogy ha az 'Easy Logo Changer' füllel beteszem, akkor a képhez nem igazodik a fejléc. Kérlek segítsetek.
Üdv:
DJviolin
A masik ketto ugyanaz ahogyan most van a kod, ezert irtam hogy ie-ben mukodik mint lathato csak ffban nem, valami oknal fogva. Akkor aztmondod ezt lehetetlen megcsinalni inkabb adjak egy lablecet neki alulra es ugy mar ossze lehet fogni a ket oszlopot?
Firefox
Internet Explorer
Pontosítok:
Ie
A container háttere meg ismétlõdik.
Faustus mester: Pontosan arra gondolok.
Hiaba adom meg neki a backgroundot nem ismetli. De megegyszer mondom IEben mukodik, ffban nem. 😞
#container
{
width: 760px;
position: absolute;
height: 600px;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: -300px;
margin-left: -380px;
background-image:url(img/fbg.png);
background-repeat:repeat;
}
A menünek (#menu) se.
Ahol háttér van, az a felsõ menü (#fixpart), az oldal teste (body), és a tartalmazó blokk (#container).
Ha ez utóbbinak ismétlõdésére gondolsz:
background-repeat: repeat-y; - ez függõlegesen (mint a matekban az Y koordináta) fogja ismételni a hátteret.
http://htmlinfo.polyhistor.hu/css2ref/colors.htm#propdef-background-repeat
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!
Ezzel meg az a baj, hogy az alapvetõ mateknál megakadtunk.
Van egy 760*160 pixel méretû bannerünk.
Alatta két részre oszlik az egész:
* Egy wrapperra, ami áll:
* 580*58 pixel méretû menübõl (fixpart)
* 580*382 pixel méretû tartalmi részbõl
Tehát a wrapper összmérete: 580*440 pixel
* És egy 180*440 pixel méretû oldalsó menüre
A két rész (wrapper+menü) összesen 760*440 pixel méretû.
A bannerral együtt 760*600 pixel méretû blokkot kapunk.
Ennek ellenére az alábbi stílusdefiníciót kapjuk:
#container {
width: 760px;
margin: 0 auto 0 auto;
background-image:url(img/fbg.png);
position: absolute;
height: 680px;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: -200px;
margin-left: -380px;
}
Ami viszont helytelen (piros színnel jelöltem a hibákat). Részletezve:
margin: 0 auto 0 auto; - mivel a stílusdefiníciók elején nullázuk a margókat ez felesleges
height: 680px; - mekkora is a teljes méret? 760*600 pixel! 600 és nem 680!
margin-top: -200px; - bár ezt a citált cikk nem fejti ki, de ennek a magasság felének -1-szeresének kellene lennie. Azaz -200 helyett -300.
Szóval figyelmesen!
Azért csak IE-ben mûködik, mert ActiveX (ami egy IE only technológia, ráadásul ellenjavallt a weben).
Flash vezerlésu activeX webradiom flash vezérlése csak ie-ben mukodik, Operaban és FF-ban vmiert nem lehet iranyitani, igaz, hogy mukodik (szol a radio), de automatice, tehat elinditani sem kell, megis szol, és leallitaani sem lehet, CSAK ie-ben.
van ra vmi megoldas?
Mer nekem mindent csinal csak osszefogni nem fogja ossze. 😊)
http://www.tutorial.hu/node/386
Az egész cuccost (banner+wrapper+menu) bele kell rakni egy divbe, és 760*680-as méretébõl kifolyólag megoldható a középre pozicionálás.
Ezt a css layoutot amit csinaltal regebben hogyan igazitanad kozepre? 😊
Majd még megpróbálok írni egyet, ez alapõján 😉
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!