Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
Én mindenképpen javasolbnám a Flash-hez való visszatérést. Platformfüggetlenebb, nem kér feltétlenül ActiveX-et,...
#4955-ös hozzászólásomban már említettem: a megoldás a fejléc-hamisításban rejlik (a Windows Media Player valószínûleg saját fejlécét küldi el).

Dj Faustus
Íme az elõbb említett probléma egyik megoldása.
Vízszintesen van csak középre igazítva, de a tartalomtól függõen változik a háttér.

No meg mellesleg finomítottam pár dolgot rajta:
* Kijavítottam benne pár validitási hibát.
* Többet mondó dobozneveket (és képneveket) adtam (egy topmenu jobban a felsõ menüre utal, egy sidemenu inkább egy oldalsó menüre,stb...)
* A dupla  -ket (törhetetlen szóköz) kiiktattam (feleslegesek).
Helyette a CSS-ben az adott elemeknek adtam 2 karakteres margót.
* És kicsit áttekinthetõbbé alakítottam a stíluslapot.

Agy Halott
hmmm, de akkor van vmi megoldas, hogy mukodjon ez a flash vezérelt cucc?
Dj Faustus
Közben rájöttem a probléma okára: a teljesen (függõlegesen is) középre igazítás, illetve a tartalomtól függõ ismétlõdõ háttér nem jön össze; ugyanis az elõbbi fix méretekre van szabva, az utóbbi pedig nem.

Szóval a hiba nem a Firefoxban van, hanem az alapkoncepcióban.
Megoldás: vagy csak vízszintesen pozicionálsz középre, vagy overflow:auto;

passatgt
esetleg egy példaoldal?html😊

Sziasztok!
Tegyük fel, hogy birtokomban van egy "egyéb" forrásból beszerzett Invision Power Board, ami persze nincs így, csak tegyük fel. Köztudott, hogy ez a fórummotor nem free. Azt szeretném tõletek kérdezni, hogy tudtok-e olyan jogi esetrõl, amikor valakiket azért kaptak el, mert "egyéb" forrásból beszerzett php motort mûködtettek az oldalukon? Egyébként is honnan tudnák ezt megállapítani?

Blasta
Értem így már, de a #5012-ben ezért másoltam be a kód "style" részét, ott pedig ott van a padding, margin 0.

Vagy ebben a részben is írjamát ezeket?
"#centerwrapper {text-align:left;width:1116px;margin-left:auto;margin-right:auto;}"

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Epp errol beszelek hogy ie megjelniti a ff meg nem. :S

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

passatgt
"A kész lapnak 800*600-on és 1024*768-on meg ez fölött is jól kéne kinéznie, mindenféle böngészõkkel. Ha böngészõnek nevezünk minden programot amely weblapok megjelenítésére képes, akkor az Internet Explorer egyértelmûen nem egy böngészõ, merthogy sajnos nem képes weboldalak megjelenítésére. Ennek ellenére sokan használják böngészésre. A megoldás: 1 egység alatt összerakni a lapot, hogy bármely böngészõben jól jelenjen meg, ezután 5 egység idõ alatt átgyúrni úgy, hogy az Internet Kexpóker is nagyjából úgy jelenítse meg ahogy azt mi szeretnénk..."

rrd-rõl idézve😊

Nagyon köszi.

Jo helyre irtam, sajnos nem segitett a probleman. Ilyenkor forr fel az agyvizem mikor azzal a vacak ievel mukodik ahogy kell (majdnem), firefox meg itt vacakol. Grrr

Dj Faustus
És mellesleg nagyon tudom ajánlani a Firebug Firefox kiterjesztést. Segítségével könnyedén megtalálható a fejléc.

Dj Faustus
Nézd a logostrip id-jú <div> elemet (a stíluslapban #logostrip néven hivatkoznak rá). Abban van a fejléc.
Annak a méretét kell megváltoztatni.

Kérem tudna valaki segíteni a lenti kérdésemre, hogy melyik stíluslapban tudnám megnövelni az Invision Power Board 2.2.2-es fórummotorban a fejléc nagyságát?

Dj Faustus
"nekem is ez volt, és amit írtam az megoldotta a problémát.Biztos jó helyre raktad?"
Jó helyre rakta. Ugyanis rrd/az Alistapart leírása nem teljesen azonos az általam említettel.

Dj Faustus
Mert az az elterjedt (sajnos).
A nélkül Firefoxban csak egy ActiveX-mentes <object>tel mûködne az egész.

Dj Faustus
Úgy, hogy ez nem ActiveX vezérlés. Javascript-tel adod meg egy lejátszónak a lejátszandó stream elérési útvonalát.
Másrészt ez nem fog minden böngészõvel mûködni. Csak azokkal, amelyeknél fel van telepítve a Windows Media Player (vagy az azt helyettesíteni képes médialejátszó).

passatgt
MIért embedet használsz?

Agy Halott
ha az AcitveX telleg IE only technologia, akkor azt mivel magyarázod, hogy ez minden böngészõben mukodik?
Agy Halott
ok mukodik, mert szol a radio, de a flash vezerles viszont nem! 😊
passatgt
nekem is ez volt, és amit írtam az megoldotta a problémát.Biztos jó helyre raktad?

Sziasztok!

Invision Power Board-ban hogyan lehet az Invision Power Board logó helyére betenni egy olyan képet, mely méretre nagyobb, mint ez a logó, és a fórum fejléce szét lenne húzva a kép méretére? Az a problémám, hogy ha az 'Easy Logo Changer' füllel beteszem, akkor a képhez nem igazodik a fejléc. Kérlek segítsetek.

Üdv:
DJviolin

Az elso ugyan lehet hogy megoldana a problemat, de tobb bajt okozok vele mint ami elonyt kapok. 😊
A masik ketto ugyanaz ahogyan most van a kod, ezert irtam hogy ie-ben mukodik mint lathato csak ffban nem, valami oknal fogva. Akkor aztmondod ezt lehetetlen megcsinalni inkabb adjak egy lablecet neki alulra es ugy mar ossze lehet fogni a ket oszlopot?

Dj Faustus
No ez így már világosabb.

Adj a #content-nek egy ilyen definíciót:
overflow: auto;
Ámbár kap az egész egy ronda görgetõsávot, de viszonylag egyszerûen megoldottad a problémát.

A másik (kissé komplikáltabb) megoldás itt, illetve itt olvasható.

Najo tehat akkor hogy teljesen tiszta legyen a kep. Ez lenne a problema:
Firefox
Internet Explorer
Pontosítok:
Ie

Dj Faustus
Fogtam a CSS definícióknál a body utáni részt és kitöröltem ideiglenesen.
A container háttere meg ismétlõdik.

ezt most nemertem. 😊

Dj Faustus
Az oldalsó menü ki van iktatva.

nezd meg a yaiba menupont alatt, mert a tobbi menupont nem eleg magas. 😊

Dj Faustus
Nálam mûködik.

Koszke sajna nem oldotta meg a problemat.. nemertem mert az elozo css designomnal nem volt ezzel problema...
Faustus mester: Pontosan arra gondolok.

Hiaba adom meg neki a backgroundot nem ismetli. De megegyszer mondom IEben mukodik, ffban nem. 😞

#container
{
width: 760px;
position: absolute;
height: 600px;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: -300px;
margin-left: -380px;
background-image:url(img/fbg.png);
background-repeat:repeat;
}

Dj Faustus
A tartalmi résznek (#content) nincsen háttere.
A menünek (#menu) se.
Ahol háttér van, az a felsõ menü (#fixpart), az oldal teste (body), és a tartalmazó blokk (#container).
Ha ez utóbbinak ismétlõdésére gondolsz:
background-repeat: repeat-y; - ez függõlegesen (mint a matekban az Y koordináta) fogja ismételni a hátteret.

http://htmlinfo.polyhistor.hu/css2ref/colors.htm#propdef-background-repeat

passatgt

Ahha ezt mind ertem en es nagyon elneztem, de ez nem oldja meg a problemat. Magyarul hogy ffban a tartalmi resz es az oldalso menu hattere nem ismetlodik lefele. (Nem jelenik meg) Ieben igen, de ffban nem. A szamok is ezert nem stimmeltek mert mar mindenfelet kiprobalgattam de semmi sem segit a probleman. 😞

Dj Faustus
De nem tudod leállítani. Ez a gond.

cr3ativ3
hmmm... nekem mûködik FF alatt 😛

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Dj Faustus
"http://yaibafan.extra.hu/yaibafan.zip"
Ezzel meg az a baj, hogy az alapvetõ mateknál megakadtunk.
Van egy 760*160 pixel méretû bannerünk.
Alatta két részre oszlik az egész:
* Egy wrapperra, ami áll:
 * 580*58 pixel méretû menübõl (fixpart)
 * 580*382 pixel méretû tartalmi részbõl
Tehát a wrapper összmérete: 580*440 pixel
* És egy 180*440 pixel méretû oldalsó menüre
A két rész (wrapper+menü) összesen 760*440 pixel méretû.
A bannerral együtt 760*600 pixel méretû blokkot kapunk.

Ennek ellenére az alábbi stílusdefiníciót kapjuk:
#container {
width: 760px;
margin: 0 auto 0 auto;
background-image:url(img/fbg.png);
position: absolute;
height: 680px;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: -200px;
margin-left: -380px;
}

Ami viszont helytelen (piros színnel jelöltem a hibákat). Részletezve:
margin: 0 auto 0 auto; - mivel a stílusdefiníciók elején nullázuk a margókat ez felesleges
height: 680px; - mekkora is a teljes méret? 760*600 pixel! 600 és nem 680!
margin-top: -200px; - bár ezt a citált cikk nem fejti ki, de ennek a magasság felének -1-szeresének kellene lennie. Azaz -200 helyett -300.

Szóval figyelmesen!

Dj Faustus
"Flash vezerlésu activeX webradiom flash vezérlése csak ie-ben mukodik"
Azért csak IE-ben mûködik, mert ActiveX (ami egy IE only technológia, ráadásul ellenjavallt a weben).

Agy Halott
ujra itt 😊
Flash vezerlésu activeX webradiom flash vezérlése csak ie-ben mukodik, Operaban és FF-ban vmiert nem lehet iranyitani, igaz, hogy mukodik (szol a radio), de automatice, tehat elinditani sem kell, megis szol, és leallitaani sem lehet, CSAK ie-ben.

van ra vmi megoldas?
Dj Faustus
Oks hogy erteto legyen. A kerdes az te hogyan fognad ossze azt a 4 divet egy container divvel? 😊
Mer nekem mindent csinal csak osszefogni nem fogja ossze. 😊)

Dj Faustus
Továbbra sem értem.
Példát!

Fene.. igy hirtelen nem tudok peldat mutatni a lenyeg hogy piros es a zold resznek van egy kozos hattere 3px magassagu es az firefoxba nem jelenik meg egyaltalan, ie-be sem tokeletes. Arra rajottem hogy a problema az hogy a tobbi div nincs benne a container divbe, mintha a container olyan magas volna mint a felso resz. Ha beallitom a container div magassagat akkor megjelenik ugyan a hatter, de ha eleri a beallitott magassagot megint megint nem jelenik meg. <#nemtudom>

Dj Faustus
"de az igen hogy a layout hatteret lehuzza"
Mit húz le?
Mutass rá egy példát!

Vegulis csak megprobaltam, a kozepreigazitas nem problema, de az igen hogy a layout hatteret lehuzza. A container nem mukodik containerkent... :\

Jah ertem, akkor hagyom a fenebe. Koszi! 😊

Dj Faustus
Mivel ez egy fix layout, a többször említett módon.
http://www.tutorial.hu/node/386

Az egész cuccost (banner+wrapper+menu) bele kell rakni egy divbe, és 760*680-as méretébõl kifolyólag megoldható a középre pozicionálás.

Szia Faustus mester!
Ezt a css layoutot amit csinaltal regebben hogyan igazitanad kozepre? 😊

cr3ativ3
kösz kösz kösz.

Majd még megpróbálok írni egyet, ez alapõján 😉

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Dj Faustus
"Ne haragudj, de ebbõl sajna semmit nem sikerült megértenem 😊"
Egy adott elemnek alapból van kitöltése (padding)/margója (margin)/szegélye (border). Ha ezt ki akarjuk iktatni, minden elemnél (*) nullázni kell ezeket az értékeket.