22786
Html-, css- és php-help
  • CattiBrie
    nézd meg a Tibia topikot - ott működik :)
  • djAndrew
    oki énis közben bár már sztem olvastad :)
  • deathangel
    irrtam vissza :)
  • djAndrew
    írtam privit
  • deathangel
    tudsz forráskódot vagy egyebet küldeni?
  • djAndrew
    Sziasztok...

Css menüben miért csinálja, ha az almenü lenyílik, hogy ahogy rá viszed az 1. almenüre visszacsukódik az ablak hogyan tudod megoldani, hogy amíg az almenükön vagy ne csukódjon vissza?

Plz help rég volt és lusta vagyok olvasni meg időm sem sok van. Köszönöm a helpet előre is.
  • CattiBrie
    vagy bemásolhatná ide .)
  • CattiBrie
    helyesírás, akarnák
  • passatgt
    a log-ot meg átküldhetnéd nekem, ne kétszer kérdezzük meg:D
  • deathangel
    maco: felhetlek MSN-re? Meg szeretném beszélni, h egy olyan cégnél ahol dolgozol mit várnak el - mi kell stb.
  • Maco13
    hát nem :)
  • joebacsi
    nem sieted el :)
  • phoenix1
    az őáltaluk készített honlapok minőségének (akadálymentesség,használhatóság, stb.) feltérképezésére.
  • phoenix1
    Nem minden profi = profi! Azért mert 130 ezer ft-t kér egy web lapért attól még nem profi. Mindenesetre nézzed meg a referencia munkáit, ha van rá időd akkor használd a W3C validátor és a HiSoftware -> Cynthia Says akadálymentesség ellenőrző oldalát.
  • Gladiator
    na, hát ez nekem nagyon sűrű:D maradnék a profiknál.

Előre is köszönöm azoknak akik írtak, hamarosan választok:)
  • phoenix1
    Ha nagyon olcsón akarod megúszni akkor tedd fel a Joomla CMS-t, ez ingyenes. Ez mellé a VirtualMart, Fireboard forum (a fórum komponens nem nagyon igényes, úgyhiszem, hogy elég lesz) és az Sh404SEF komponensek. Természetessen ezek a komponensek is ingyenesek.

Ha összeszámolod ez kb. 4 perc max. és már telepítheted is a szerverre.

Meg csinálod a külalakot, mindegy mit használsz hozzá lehet az Corel Paint Shop vagy Photoshop is. Szeleteled a képet, átrakod html-be.

A biztonságról sem feledkezhetsz meg. Ha van rá lehetőséged válasszad a PHP 5-s verziót.

A .htaccess-be ajánlom ezt:
    ## Protect everything which begins with .ht
    <Files ~ "^(\.ht|configuration\.php)">
    Order allow,deny
    Deny from all
    Satisfy All
    </Files>

## Disallow file and folder listing
    Options +FollowSymLinks -ExecCGI -Indexes

RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR]
    RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR]
    RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]
    RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
    RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
    RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]

A php.ini pedig ezekre figyelj:
    magic_quotes_gpc = On
    disable_functions = proc_open, popen, show_source, set_time_limit, phpinfo, leak, tmpfile, exec, system, shell_exec, passthru, symlink, proc_terminate, proc_get_status, proc_close, virtual, dl
    display_errors = Off
    register_globals = Off

Joomla! globals.php filebe:
    define( 'RG_EMULATION', 0 );

És még nem beszéltünk az akadálymentesítésről, ... hogy Joomlán nem lehet? dehogynem, csak akarni kell.
  • Maco13
    igen ez a határidő dolog nekem is szokott problémát jelenteni :)
    bocs ha rosszul fogalmaztam és ugy tünt h meg vagyok bántva :)
  • Gladiator
    Hello

Egy étrendkiegészítőhöz kellene nekem weblap, de az ilyen hivatalos cégek úgy csinálják, hogy 150.000ft a főoldal, és minden további 30.000ft. Nos, erre nagyon nincsen most keret, de mivel az oldal elég egyszerű lenne, csak szövegből és képből állna, így arra gondoltam, hogy esetleg valaki, akinek ez a hobbija, olcsóbban megcsinálná.
    A lényeg, hogy igényes legyen. Nem tudom mennyire bonyolult megoldani azt, hogy vásárolni is lehessen, de én úgy hallottam, hogy ez is csak vmi script (asszem, de nem nagyon értek hozzá), amit csak így "be kell másolni". Esetleg fórum is kellhet.
    Ha valakit érdekelne kb. 60.000 - 80.000ft-ért, akkor írjon privit, amiben lehetőség szerint referencia munkát is tud mutatni. Vagy azt is megköszönném, ha valaki igényes, olcsó céget tudna ajánlani.

A termék jelenlegi honlapja www.summavit.hu

Ez az "oldal feltöltés alatt" igényesen van megcsinálva, ám ha belépünk, akkor már csak oda van nyomva teljesen szerkesztetlenül a termék ismertetője, ráadásul tele helyesírási hibával, amit nem tudom melyik pancser csinált.

Segítséget előre is köszönöm.
  • phoenix1
    Nem akartalak megbántani, én kérek elnézést. Szabadidőmben szinte mindent ami számítógéppel kapcsolatos válalok, egyszerűen nem tudok nemet mondani, ... ilyenkor csak az a gond, hogy nem tudom magam behozni. :(
    Mondhatjuk, hogy szabadúszó, igen. :)
  • Maco13
    ezek szerint szabadúszó vagy?
  • Maco13
    csá :) nem azt mondtam h nem létezik csak h ritka
  • phoenix1
    Akkor, szia. :) Mindent egyedül csinálok, a grafikai tervet, programozás, helyesírás, tartalom, stb. ami még kimaradt. Hozzáteszem, nem azért írtam mert dicsekedni akarnák.
  • Maco13
    mellesleg jegyzem meg, hogy a js bonyolultságra összemérhető a php-val
  • Maco13
    ahhoz meg főleg sok a 1.5 év
  • passatgt
    én csak sitebuilder/webdesignt, js-el vállalnék, php-hez hülye vagyok
  • Maco13
    kicsit hosszunak tünik az a 1.5 év. Én egy 5 hetes PHP tanfolyamot végeztem, és eléggé jól megtanította az alapokat ahhoz, hogy utána tudjak fejlődni. Arról nem is beszélve, hogy nagyon ritka az hogy a programozó csinálja a dizájnt is...
  • passatgt
    ok, remek, mert gondolkozok, hogy most hogy végeztem sulival beiratkozok egy 1.5 éves webdesigner/grafikus suliba, ami elvileg adna többnyelvű diplomaszerű papírt a végzettségről
  • Maco13
    Még egyetemista vagyok, és referenciáim se nagyon voltak amikor felvettek. Azért vettek fel, mert előtte már melóztam egy évet máshol, igy látták hogy képes vagyok dolgozni, illetve mondtam hogy értek a webes nyelvekhez, valamint szimpi voltam nekik meg ők is nekem. Ez viszont még nem a webfejlesztős cég, hanem más volt a profil, viszont webfejlesztőnek vettek fel. Ez a cég ami kifejezetten webfejlesztő ugy alakult, hogy az előzőnél volt egy munkatársam, aki jo webes melókat tudott szerezni, és kurvajol dolgoztunk együtt, igy csináltunk egy külön céget, meg szereztünk dizájnert, fotóst, többi programozót.

Amugy általánosságban a webfejlesztő bizniszben csak a referencia számít, a végzettség szinte semmi.
  • passatgt
    na lassan én is mennék majd valahova dolgozni, akkor kis off:

neked van valamilyen végzettséget, ami miatt felvettek munkaerőnek, vagy csak simán referencia alapján értékelnek?
  • Maco13
    2 féle cég lehet, nemtom melyikre gondolsz. Az egyik nulláról építi az oldalt, saját dizájnerrel, fotóssal, programozókkal, tervezővel (ilyenben dolgozok), a másiknak pedig van saját portál építő motorja, és a dolgozók csak kattyingatnak 1-1 oldal elkészítéséhez. Az utóbbihoz tudok mondani céget ami pont felvesz embereket, de nagyon szidják mert kurva keveset fizetnek.
  • deathangel
    jah :)

ilyen webszerkesztős munkahely létezik? mármint ahol weboldalakat dobnak össze - kisebbeket -nagyobbakat . nem ilyen belső céges oldal csak.
  • Maco13
    Campus ujság online megjelenését, meg mellette 4-5 kisebb oldalt. És ezek mellett van stabil bejárós munkahelyem is. Kemény lesz...
  • deathangel
    ahm... meg lehet csinálni egy formmal is biztos.

Mijót csinálsz majd? Úgy összefogóan had ámuljak :)
  • Maco13
    igen, 2 formmal müxik nekem is, csak rövid tömör kódot szerettem volna. A jó munkákhoz meg jó kapcsolatok kellenek :P
    Amugy ez a meló elenyésző ahhoz képest amit juliustól fogok csinálni...

A töltőszöveget meg elég fáradtan találtam ki, de jobb mint a loren ipsum dolor...
  • deathangel
    Nyelvválasztós forráskód:

Forrás
  • deathangel
    egyébként hol lehet ilyen jó kis munkát szerezni mint ez a párnaoldal?

( Fekete laptoppárna a királyoknak, lehet villogni vele nappal, mert este nem látszik.
  • deathangel
    igen...

apropó ilyenre gondoltál?

Nyelvválasztós
  • Maco13
    chat?
  • deathangel
    ööö a gond hogy ahova rakom az egy állandóan változó szöveg - szal php -vel nem tom berakni :(
  • Maco13
    ugy gondoltam, hogy ha ebbe a flexcroll-os dologba nem ajaxal hanem sima php+mysql-el rakod bele a szöveget, akkor se müxik a custom scrollbar?