22786
Html-, css- és php-help
-
dav1d #8461 köszi! én is hasonlóra gyanakodtam :) -
#8460 abszolúte biztonságos ez a kiértékelés - minden más ami körülötte lesz az halálos veszélyt jelent ránézve.
más változókkal if($loggedin == TRUE){} itt nincs mit félreérteni. -
dav1d #8459 sziasztok! ha csinálnom kell egy jog-rendszert az alábbi megoldás mennyire biztonságos?
if($jog=='admin'){ print "admin vagy!";} -
#8458 <style type="text/css">
body {
background-color:#000000;
}
</style>
<?php
$fp=fopen("szamlalo.txt","r");
$szam=fgets($fp,8);
fclose($fp);
if (is_null($_COOKIE["sajat_suti"]))
{
$szam++;
setcookie("sajat_suti", 1, 0, "/", "", 0);
}
$fp=fopen("szamlalo.txt","w");
fwrite($fp,$szam);
fclose($fp);
print('Oldal látogatások: ' . $szam .'');
?> -
bracsek #8457 Tudod-e hol élsz? -
#8456 Kösz,gondoltam erre is de ez írja:Parse error: syntax error, unexpected '}' in -
#8455 <style type="text/css">
body {
}
</style>
<?php
}
$szam=fgets($fp,8);
fclose($fp);
{
$szam++;
}
fwrite($fp,$szam);
fclose($fp);
?> -
#8454 Sziasztok!
Megint a háttérrel van problémám,a háttérszínt akarom módosítani,de nem jól írtam valamit:
<?php
body {
}
}
$szam=fgets($fp,8);
fclose($fp);
{
$szam++;
}
fwrite($fp,$szam);
fclose($fp);
?> -
ldavid #8453 szerintem nagyon nem - ha az flv-t rakod flash tag-ek közé, nem lesz ami lejátsza, mert az kerül az object value-hoz és embed src-hez is -
Cat 02 #8452 Az itt található videót be lehet valahogy szúrni a fórumba ? -
dav1d #8451 köszi -
#8450 mktime()-al visszaalakítod időbélyeggé.
mktime(óra, perc, másodperc, hónap, nap, év) -
dav1d #8449 sziasztok
mysqlből olvasom ki az időt:
$ido = $row['DATE'];
az eredmény:
2008-05-18 11:51:41
de én szeretném megformázni így: date("Y.m.d. g:i"); csak a manualban sajnos nem találom hogy hogyan tegyem!
-
phoenix1 #8448 mire gondolsz? -
bracsek #8447 és? -
phoenix1 #8446 ugyanúgy érvényes css mint html is; egy kis olvasnivaló:
-
#8445 csak css-ben nem lehet nem? -
phoenix1 #8444 Az id nem tartalmazhat aláhúzás jelet, visszafelé kompatibilitás miatt.
-
#8443 köszönöm, nagy segítség volt :) -
#8441 2. találat -
#8440 <ul>
<li>
<a href="#" style="border-left: 1px solid #EFE0B9">Főmenü 1</a>
<ul style="display:none" id="almenu_ul">
<li><a href="#">Almenü 1</a></li>
<li><a href="#">Almenü 2</a></li>
<li><a href="#">Almenü 3</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
így, js-el meg ha a kurzort a linkre viszed, #almenu_ul látszódni fog, googleval könnyen találsz kis js-t hozzá, kulcsszavak:
javascript show hide -
#8439 hmmm... akkor hogy lehet megoldani a dolgot?
A cél ilyesmi menü lenne, vagyis ha a menüpont fölé viszem a kurzort, lenyíljon.
szerk: amúgy azért <ul> tagos, mert ismerősöm azt mondta, hogy ezzel a taggal lehet megoldani az ilyen jellegű menüket, de akkor csak elszúrtam vmit. hát hiába, még nem vagyok profi :D -
#8438 ul-ba nem rakhatsz ul-t -
#8437 most az a gond hogy nem közvetlen alatta van hanem el van tolva egy tabulátornyit?
-
#8436 Üdv emberek! Egy menüt szeretnék létrehozni almenükkel, ám amikor megvan a kód, akkor az Almenüket nem teszi be a Főmenük alá, hanem mellépakolja őket. Pls help!
<table align="center" width="961" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="20" height="30" background="images/menu_left.gif"></td>
<td width="921" height="30" bgcolor="#EFE0B9">
<center>
<div class="suckertreemenu">
<ul id="treemenu1">
<li><a href="#" style="border-left: 1px solid #EFE0B9">Főmenü 1</a></li>
<ul>
<li><a href="#">Almenü 2</a></li>
<li><a href="#">Almenü 3</a></li>
</ul>
<li><a href="#">Főmenü 2</a></li>
<ul>
</ul>
<li><a href="#">Főmenü 3</a></li>
<li><a href="#" style="background-color: #EFE0B9;">Főmenü 4</a></li>
</ul>
<br style="clear: left;" />
</div>
</center>
</td>
<td width="20" height="30" background="images/menu_right.gif"></td>
</tr>
</table> -
#8435 <style type="text/css">
body {
background:url(imagas/valami.gif);
}
</style> -
#8434 Sziasztok!
olyan problémám van ,hogy egy php oldalnak kellene csinálnom hátteret,de ezt css-el lehet megcsinálni,és nem tudom hogyan kell hivatkozni a css-re php-ban,milyen kóddal?
A segítséget előre is köszi! -
MrJones #8433 :D,megvan,volt 1 <p> előtte,baszki,sorry -
MrJones #8432 http://probawww.extra.hu/szerkezet.html feltettem ide ha nem lett volna érhető -
MrJones #8431 üdv!van 1 oldal,és úgy szeretném h van a body háttere,és az oldalt tartalmazó div középen helyeszkedjen el,ez megy is ha positionbe type staticon van,de ebbe szeretnék további diveket tenni,és azt ha staticba teszem akkor az oldal divén belül függőlegesen középre teszi,nem pedig felsősarokba hiába irom h top:0px ,absoluteba ugye müködik,csak akkor az egész bal oldalt van az képen belül és nem középen,vki tudna segíteni?kösz -
#8430 au, tényleg:) Köszi a segítséget -
bracsek #8429 a $_POST['telefon'] és a $_POST['jigazinev'] után nincs . <- mondom Pont. a sztringeket . <- mondom ponttal kössük össze. -
#8428 Hellosztok, valaki tudna segíteni? Csinálni szeretnék egy versenyre egy regisztrációt, de olyat ami elküldi nekünk e-mailbe a cuccokat [ilyen mail script végülis], meg vannak a formok egy indexbe és minden formot ki íratatok egy $_POST[]tal, eleinte müködöt is, csak amikor egy kicsit másítotam rajta hogy több mindent elküldjön akkor hibát írt ki erre a sorra:
$message1 = "Name: " . $_POST['name'] . "\nemail: " . $_POST['email'] . "\ntelefon: ". $_POST['telefon'] "\njigazinev " . $_POST['jigazinev'] "\n:" . $msg;
A hiba üzenet:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /nfs/extra/d/dc/dcoweb/wwwroot/mail/mail.php on line 45
Ha valaki tudja hogy mi lehet a baj az léci segítésen. Előre is köszönöm a segítségeket hogy ha nem figyelném a forumot -
#8427 $_TELEPATA["mailtext"] -
bracsek #8426 Azt nem tudja -
#8425 vagy esetleg mailben akarod továbbítani? -
#8424 hát most vagy get vagy post-tal küldöd tovább? Illetve PHPben hol tárolod? Mysql?Szöveges állomány? Egyéb? -
bracsek #8423 lássam, nem kerestem, elhiszem, de akkor lássuk, egy kb ilyenre lennék akkor kiváncsi, jó esetleg még paraméternek megadhatja a tömböt és a fájlnevét :) <?php fájlbamenttombot($tomb, "adat.txt"); ?> -
#8422 Nos igazából van - ha talál rá custom funkciót valahol.D -
bracsek #8421 1x, az adatokat hol fogod tárolni, fájl, adatbázis, vagy kitudja...
nem menti automatikusan az elküldött adatokat a php... azt meg kell írni, ha nem értesz a php-hez, http://php.net/manual/hu és nem fogjuk helyetted megírni, sőt az alapokat se fogjuk 50k szor elmondani, ha gettel küldted a $_GET tömben, ha post-tal akkor a $_POSTban találod az adatokat, azt írasd ki fájlba, vagy adatbázisba, vagy amit akarsz, nincs egy olyan jelige a webprogramozásba se, hogy gondolsz egyet és beírod, hogy
<?php fájlbamentformból(); ?> és akkor az kimenti... szóval: