22786
Html-, css- és php-help
-
#9341 Véletlenül nem erre gondolsz? - 3 pixeles hibáról ez jut eszembe.
Ha nem, mutass példaoldalt. -
roto #9340 illetve helyet, nem "helyett" -
roto #9339 sziasztok,
hogy lehetne kiküszöbölni azt, hogy az explorer ne hagyjon 3 px helyett a képek alatt?
a divnek, amelyikben a kép van, 0 paddingje van, a képnek 0 margója, és mégis ott van a kép alatt a 3 pixel.
mitől van ez?
(mozilla firefox természetesen jó jeleníti meg) -
#9338 bocsi, azt nem olvastam:)
css-el színt nem tudsz css-el ellátni:) -
ldavid #9337 az nem jó, mondom
színkód alapján kellene, mert az SG-s adatlapomhoz korlátozott jogaim vannak -
#9336 átlátszóság:
opacity:0-tól 1.0-ig
ie-ben hackelgetni kell, ennek utána tudsz nézni:) -
#9335 Kerestem topicot, hogy css mert egyszer idetaláltam és láttam a bannerben a linkeket. Persze nem találta mert css- van a címbe, ezért kérdeztem a másik topicban, aztán a lista elejére jött ez a topic és úgy gondoltam inkább ide való téma... -
n3whous3 #9334 Megoldottam úgy a dolgot, hogy találtam egy div-et a kódban, ami az egész oldalra érvényes tag és annak a visibilityjét kikapcsoltam egy időre.
Most magát a topikot kúrtam el egyébként :D Felírtam egy <noscript> kódot a fejlécbe és a szerkesztő ablak levágta a kódom végét -> eltűnt a </noscript> -> egész oldalon semmi sincs.
Megjavítani meg nem tudom, mert a szerkesztő ablak gomb szkript nem működik most... Szóval vagy találok ki gyorsan valami trükköt, vagy törölhetem a topikot... -
ldavid #9333 szerintem ajax kellene hozzá, de ahhoz én nem értek
n3whous3 #9332 inkább valaki válaszoljon, ha tud a kérdésemre és ne vitatkozzatok :DDD htx -
#9331 Az egyik a 1068892391 id-jű topik, a másik meg a 1043617395 id-jű topik. Mivel AID és BID nem egyenlő, ezért ez így nekem kettő topik. :) -
#9330 01
10
Ez testvérek között is kettő.
-
Orionk #9329 THX: -
#9328 [kötex]egy topikban egyszer tette fel[/kötex] -
#9327 "Vagy az 5-ös a nevében csak a verziószám?"
Talált, süllyedt.
"Vagy mi?Nem mindegy, hogy hanyas php-t tanulok, miben kölönbözne?"
Különbségek
"0 tudás szintről CSS-t melyik könyvből lehet jól megtanulni?"
Itt már kaptál választ - egy topikban elegendő egyszer feltenni a kérdést.
"szeretnék egy "lenyíló menüt" csinálni"
Keresőbe írd be: dropdown menu. Sok megoldást találhatsz.
"Tudom, hogy a flash utf-8-at használ, de nem tudom megoldani, hogy az ékezetes karakterek megfelelően jelenjenek meg.
Valaki tudna erre egy egyszerű megoldást?"
A levél fejlécében meg kell adni, hogy UTF-8 kódolású.
Itt egy példa erről. -
n3whous3 #9326 Hellóak
Adott egy topik itt sg-n, utólagosan js-el beállítok, illetve átállítok dolgokat a fejlécben, stb. Azt szeretném megoldani, hogy a weboldal NE jelenjen meg, míg ezek a kódok is le nem futottak és meg nem változtatták az oldalt, mert betöltődés után sajnos még látszik valameddig az eredeti állapot és ez így nem jó.
Köszönöm a választ előre is. -
Orionk #9325 Sziasztok!
egy adatbázist kell készítenem, és a php-t választottam a megjelenítésnek.
Azaz PHP-MySql ben fogom csinálni.
Le is töltöttem és könyvet, amiből tanulgatni fogok a neve: PHP5 and MySQL bible 2004
Kérdésem az lenne, hogy mi az, hogy php5? Én azt hittem, hogy php nyelv egy van csak. Ezek szerint öt van?
Vagy az 5-ös a nevében csak a verziószám?
Vagy mi?Nem mindegy, hogy hanyas php-t tanulok, miben kölönbözne?
Előre is Köszönöm -
#9324 0 tudás szintről CSS-t melyik könyvből lehet jól megtanulni?
-
#9323 Sziasztok!
szeretnék egy "lenyíló menüt" csinálni,ugytudom hogy ezt javascriptel kell,de nemnagyon jön össze...
ha segít van egy kép hogy nagyából hogy szeretném itt
előre is köszi -
phil-co #9322 Üdv.!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy ilyen levélküldő scriptem, amely egy flash-ből kapja a változókat.
<?php
$message = $HTTP_POST_VARS['Message'];
$name = $HTTP_POST_VARS['Name'];
$email = $HTTP_POST_VARS['Email'];
$name = stripslashes($name);
$email = stripslashes($email);
$message = stripslashes($message);
$rec_email = "[email protected]";
$subject = "Üzenet a weboldalról";
$msg_body = "Üzenet érkezett: $SERVER_NAME \r\n";
$msg_body .= "------------------------------------------\r\n";
$msg_body .= "Az üzenet küldo neve:\r\n $name \r\n";
$msg_body .= "E-Mail címe: $email\r\n";
$msg_body .= "Üzenete: $message\r\n";
$header_info = "From: ".$name." <".$email.">";
mail($rec_email, $subject, $msg_body, $header_info);
?>
N
Tudom, hogy a flash utf-8-at használ, de nem tudom megoldani, hogy az ékezetes karakterek megfelelően jelenjenek meg.
Valaki tudna erre egy egyszerű megoldást?
Köszi!
-
#9321 Ohh, kösz szépen, érthető. -
roto #9320 igen, igen, serifet akartam írni eredetileg. -
roto #9319 és hogy tudom jól beágyazni? -
#9318 css beágyazással lehet valami gubanc -
ldavid #9317 nálam ez teljesen jó mindkettőben -
#9316 font-family: Arial, Verdana, sans-serif; - az első kettő sans font - csak érdekesség
color: #2865A3; - kicsi nagy nekem számitott
egyébb elvileg ül ja -
roto #9315 gyakorlatilag mégsem csinál semmit. Pedig a böngészőkben is be van állítva, hogy a "az oldalak a saját maguk által kiválasztott betűket használhatják a fent megadottak helyett" -
#9314 elvileg jó -
roto #9313 mi a baja ezzel a böngészőknek? Se az explorer, se a mozilla nem csinál vele semmit.
p {font-family: arial,verdana,serif;
color: #2865a3;} -
ldavid #9312 pl.: [URL=http://www.iif.hu/index.php?headline=szolg&text=dokumentumok/niif_fuzetek/honlap00.html&nomenu=1]#1[/URL] [URL=http://htmlinfo.polyhistor.hu/html_ref/main.htm]#2[/URL] [URL=http://twm.faxunil.hu/muhely/index.php?kat=4&page=2&id=1]#3[/URL] -
passat14 #9311 hát ez igy van,esetleg egy html kód táblázatot magyarázattal(html nyelven) nem tudsz?vagy tudtok?pl.:<br> sortörés ilyenek kellenének nekem,előre is köszönöm -
#9310 HTML nelkul PHP se megy, sztem szanj egy hetveget HTMl tanulasra, annyi ido alatt nagyreszet meg is lehet tanulni.Ha csak egy hobbi homepaget akarsz eleg a HTML is.Lenyegebe a PHP "csak" dinamikusabba teszi az oldalad, masok altal beirt adatokat tudsz vele feldolgozni. -
phoenix1 #9309 if($keres1!=""){ $keres=$keres." and mezőneve[b] like %".$keres1."%"; }
1. definiáld az elején a $ke, $keres, $keres1 és $query változót
2. a [b]mezőneve ezt bekell helyettesíteni.
3. $keres változó az elküldött űrlap (POST-al) mező értékét kapja meg.
4. a $keres az az érték lesz amit a POST-ból kap meg, mivel a $keres1 nem kap értéket legalább is amit kiolvashatunk a kódból, a $keres1-t használva bár már defináltuk (1.-es pont) üres lesz. Lényegében a $keres1 felesleges.
... remélem nem hagytam ki semmit. :S -
#9308 Miféle 30 postról beszélsz? Ugrani, jól vagy? Ez egy help topik.
Vagy ha írtam tegnap, akkor már csak egy hét múlva írhatok ide megint? Vagy mi?
Egy kérdésemre kaptam választ, arra is csak azért, mer' tök egyértelmű volt. Még én is rájöttem, pedig halvány lila fingom nincs a témáról.
Ha ráérnék hetekig várni, akkor nem írnék ide. Annyi idő alatt megtanulom..
Kicsit többet kellett volna az én kérdésemre írni, mingyá' nem válaszolt senki...
Amúgy leszarom, vannak, akik segítenek szívesen és nem érzik magukat kiskirálynak, mert tőlük kérdeznek... -
#9307 Az lehert de 30 post után bedobsz ide egy kérdést mintha mindenkinek kéne ugrania rá meg ugye "Nu mivan guruk, no help?"
Látom a szigedből hogy a K öcsög K ommandó tagja vagy de azért mégsem kéne átmenni gumimaciba. -
#9306 Az lehet, de a hangsúly koránt sem...
-
#9305 Köszi! Kiderült, hogy tényleg csak mail-ban lehet névszervert váltani....ez elég kényelmetlen így.... -
#9304 ej de könnyen barátkozol.
a kérdések legitimek voltak - ugribugri helyett válaszolgathatnál,
elvégre neked kell segitség. -
#9303 Ha szarul keltél, akkor ne a segítség topikba kezd a napod barátom... -
#9302 Ez mi az isten?
Ennek van valami előzménye vagy te csak igy kódtöredékeket dobálsz be aztán ki mit akar megvenni?
Ennyi az egész vagy van hozzá több sor is? - mert ebben igy semmi sem ül.
eleve - keresg és keres az első két sorban - a többire nem is térek rá.