22786
Html-, css- és php-help
  • Orionk
    Sziasztok!

Most akarok elkezdeni tanulni honlapot készíteni.

Szerintetek mit lenne érdemes tanulni html programozást, vagy php-t? VAgy hogy is megy ez?

Amit tudok, hogy ha html ben csinálod, akkor 1db. index fájl lesz, és az a nyitóoldal, és az összes többi oldal aból indul majd ki.
    A php-nál, meg egy adatbázisból tölti be az összes oldalt?

Segitség plz.
    Köszi

Üdv.,
  • JAG1
    A $keres1-et hol definiáljam?

if (isset($_POST['keresg'])){
    $ke=addslashes(trim($_POST['keres']));
    if($ke!=""){
    $keres="%".$ke."%";

if($keres1!=""){ $keres=$keres." and mezőneve like %".$keres1."%"; }

mysql_query("SET NAMES 'latin2'");

$query="SELECT * FROM lista l, ossz o WHERE l.hallgid = o.id";

$query=$query." and l.vezeteknev like '$keres' and l.vezeteknev like '$keres1'";
  • ldavid
    erre border-left-et raktam, de Explorerben a bal oldalon egy pixelt lenyúlik a keret így összefolyik az egész, én pedig szeretnék ott is egy pixel fekete elválasztót

ha hover-re raktam a képet, akkor is ugyanígy "villogott"
    itt egy másik menü, ennél is ugyanaz a helyzet
  • passatgt
    nem igazán értem a gondodat, de szerintem egyszerűbb, ha az a:hover-re raksz másik hátteret, vagy mivel a bal oldali csík egyszínű, elég egy border-left
  • ldavid
    ha valakinek sikerült már normális CSS rollover működést elérni (háttérképpel) IE-ben az segíthetne

egy menüben ha háttérképet teszek be, akkor a képek (bal szélen) csak késve állnak vissza, miután a kurzort elhúzom a menüpontokról (IE6-ban)

ha hover helyett, a tartalmazó elemnek állítom be ugyanazt a háttérképet, akkor jó, de csak egy elemnél, ha több van egymás mellett (mint a menüben) akkor már nem hajlandó normálisan működni

van erre valami gyógyír, vagy marad ez a baloldalt összefolyt keretes, de működő cucc? más ötletem nem volt
  • Dj Faustus #9296
    "Mi a különbség a PHP és a PHP4 között. Persze csak nagyjából:"
    A PHP a nyelv neve, a PHP4 a nyelv négyes verziójára utal.

Bővebben a hivatalos dokumentációban.
  • PrisonMan
    köszi, működik
  • ldavid
    próbáld ezt:

<script type='text/javascript' src='dawson/swfobject.js'></script>

<div id='preview'>A lejátszáshoz Flash PLayer szükséges.</div>
    <script type='text/javascript'>
    var s1 = new SWFObject('dawson/player.swf','ply','470','20','9','#ffffff');
    s1.addParam('allowfullscreen','true');
    s1.addParam('allowscriptaccess','always');
    s1.addParam('wmode','opaque');
    s1.addParam('flashvars','file=dawson/Dawsons_Creek_I_dont_want_to_wait.mp3&autostart=true');
    s1.write('preview');
    </script>

az mp3-at nevezd át arra amit zölddel kiemeltem, vagy valami másra, csak ne legyen benne szóköz
  • PrisonMan
    Hello!

Régebben működött rendesen a zenelejátszó a honlapomon (köszi mégegyszer a kódot:) de azóta a kissebb változtatások után mindig szétesik a kód, és elfelejtettem mi is a jó. A mentés után egy ilyesmit kapok:

<script type='text/javascript' src="dawson/swfobject.js"></script>

<div id='preview'>This div will be replaced</div>

<script type='text/javascript'>
    var s1 =
    new
    SWFObject('http://www.dawsonscreek.atw.hu/dawson/player.swf','ply','470','20','9','#ffffff');
    s1.addParam('allowfullscreen','true');
    s1.addParam('allowscriptaccess','always');s1.addParam('wmode','opaque');s1.addParam('flashvars','file=dawson/Dawsons%20Creek%20I%20dont%20want%20to%20wait.mp3&autostart=true');
    s1.write('preview');
    </script>
  • Orionk
    SZiasztok!

Mi a különbség a PHP és a PHP4 között. Persze csak nagyjából:

Ingyenes link, akinek nem lenne meg:
    http://skorpioo.uw.hu/docs/php24/php24.htm

ÜDv.,
  •  castor
    huh, köszi! nem tudtam! :)))
  • ldavid
    ezt szinte minden böngésző tudja (jobbakban van hozzá kombó is: Ctrl+U)
  •  castor
    Sziasztok!

Létezik olyan program (esetleg kiegészítés) ami egy adott oldal html kódjait megjeleníti? Szóval szedje szét kódokra az oldalt teljesen.
    Elnézést, ha hülyeséget kérdezek...
  • Max7
    attól függ milyen domaint vettél.... nem igazán tiszta számomra hogy mi ez az internet.... szolgáltató... a lényeg hogy .hu domaineknél nincs lehetőség arra hogy a domain név tulajdonosa módosítsa a névszervereket erre az akkreditált regisztrátornak van csak joga aki mailben kell kérni! egy magyar szolgáltatóról tudok aki ad online állíthatóságot a domain névhez de az átállást 48 órán belül vállalják szóval valószínűleg kézzel állítják be, illetve hétvégén nem 48 óra hanem még több ebből következtetek!

Ha egyébb domainről van szó pl .eu .com stb stb akkor ahol vetted a domain nevet ott előfordulhat hogy van ügyfélkapu ahol álíthatod ezt, viszont ez sem mindenhol van valószinüleg mailban kell kérned a névszerver átálítását! Igazából én is feleslegesnek tartom a névszerver álításának jogát ügyfél körben hisz egy névszervert nem naponta álítunk át max ha gond van egy szolgáltatóval....
  • JAG1
    Ahol vetted, ott elvileg tudod módosítani, vagy írj a supportra...
  • daxan
    Sziasztok! A kérdésem nem igazán ide tartozik. Vettem egy domaint az Internet*****-tól és azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudom módosítani a névszervert? Vagy egyáltalán eljutni valami admin oldalra ahol be tudom állítani?
  • JAG1
    Nu mivan guruk, no help?

Addig eljutottam, hogy csináltam beviteli mezőket, keres gombot.
    Hogyan oldom azt meg, hogy ezekre keresni is lehessen? Persze sql lekérdezés formájában.
  • JAG1
    Illetve hogyan tudok az oszlopoknak nevet adni?
  • JAG1
    Jahh, köszi, ezt közben megleltem.
    Ez nagy szó, mert fingom nincs az egészről. :-)
    Szal mostmár kiírja, amit szeretnék, csak valahogy keresni kellene 2-3 oszlopban....
  • joebacsi
    az a $sor legyen $line a foreach-en belül
  • homeless
    Azért mert nincs $sor tömböd.
  • JAG1
    Illetve ez a hibaüzi:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/extra/x/xx/xxxx/wwwroot/index2.php on line 16
  • JAG1
    Akkor azt valaki meg tudja mondani, hogy ez miért nem megy?
    Csatlakozik, aztán semmi.

<?php
    // Csatlakozás, adatbázis kiválasztása
    $kapcsolat = mysql_connect('xxxx.extra.sql', 'xxxx', 'xxxx')
    or die('Nem tudok csatlakozni: ' . mysql_error());
    echo 'A kapcsolódás sikerült';
    mysql_select_db('xxxx') or die('Nem sikerült kiválasztanom az adatbázist');

// SQL kérés végrehajtása
    $keres = 'SELECT * FROM ossz';
    $eredmeny = mysql_query($keres) or die('Hiba a kérésben: ' . mysql_error());

// Az eredmény kiírása HTML-ben
    echo "<table>\n";
    while ($line = mysql_fetch_array($eredmeny, MYSQL_ASSOC))
    {
    foreach ($sor as $egy_oszlop)
    {
    echo "\t\t<td>$egy_oszlop</td>\n";
    }
    echo "\t</tr>\n";
    }
    echo "</table>\n";

// Eredményhalmaz felszabadítása
    mysql_free_result($result);

// Kapcsolat lezárása
    mysql_close($kapcsolat);
    ?>
  • Max7
    DreamWeaver totyikban kifejtetted ezt bővebben!
  • JAG1
    Senkisenem?
  • Dj Faustus #9276
    Itt olvasható hogy milyen nyelvekre honosították - magyar nincs.
    A számítástechnika nyelve az angol, tessék megtanulni.
  • Max7
    nincs, nem is volt, nem is lesz!
  • kisoszee
    Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a Dreamweaver cs3-nak létezik-e magyarosítása?
    Ha van hol lehet rátalálni?

Előre is köszi!
  • JAG1
    Hella!
    SQL-ben van két táblám, rengeteg adattal...
    Egy marha egyszerű oldalt szeretnék csinálni, amiben 2 értékre lehetne keresni. Tehát mondjuk 2 üres mező, amibe lehetne írni, aztán keresés gombra a megadott feltételek mellet megjeleníti a kívánt értéket.

Mondjuk a két mező vezeteknev, keresztnev. Ha ezeknek van megfelelő a táblában, akkor azt és a hozzá tartozó adatokat kiírná.

Ebben tud valaki segíteni? Az SQl lekérdezés, ami a háttérben dolgozna nem gond, nekem csak a grafikus megjelenítésben kellene help.
  • Max7
    kénytelen vagyok! de belegondolva... bőven elég hogyha 3 rosz probálkozás után ipbannt kap egy kis időre, minden jelszó tartalmaz számot, kis és nagybetűt, és sepciális karaktert így feltörni nehéz ha csak ip-nként 3x probálkozhat a chaptcha védelem pedig robotok ellen véd, azt hiszem ennyi elég lesz!
  • Vorpal
    alaptétel : ne tárolj fontos adatokat net közelben - Osama sem igy csinálná
  • Max7
    gondolhatod hogy nem juliska személyi adatait tárolom hanem annál komolyabb adatokat!
  • homeless
    Szerintem ha a török meg orosz ip-ket szűröd az már nagy segítség.:)) Amúgy én sem értem miért ez a túlzott paranoia!?
  • Dj Faustus #9268
    Hm van fogalmad arról mire is kell a PHP?
    Mert egy weboldal elkészítéséhez nem kell feltétlenül PHP - hacsak nem akarsz a szerveroldalon erőforrásokat (adatállományokat, adatbázisokat, eszközöket) piszkálni (fórumhoz, beléptetőrendszerhez, csevegőfalhoz, vendégkönyvhöz,... szükséges).
    Szimpla weboldalhoz elegendő a HTML (ami az oldal struktúráját adja meg), illetve a CSS )ez meg a kinézetét) - ezeket mindenképpen ismerni érdemes (PHP-hez meg előfeltétel).

Segítségét nyűjt a Google, a html.lap.hu, a css.lap.hu, a php.lap.hu, meg ezen topik felet felsoroltam pár oldalt.
  • Lazarus
    A html szerkesztés megy? php-hez elengedhetetlen
  • passat14
    jah elfelejtettem leirni hogy mibe is kéne,szerenék egy photoshop-ba "csinált" grafikát honlappá szerkeszteni(php-vel)
  • passat14
    hellosztok,én még uj vagyok ezért nem tudna nekem valaki phph szerkesztésbe?
  • Max7
    minden egyes bemenet védve van és csak azt lehet oda írni illetve azt fogadja csak ami oda való, tehát van védelem ezek alap dolgok, én a robotokat meg a felesleges próbálkozókat szeretném kitiltani! Tulajdon képen a proxyra nincs is szükség mert ha csak Magyarországról engedem a belépést, max még 2 országból akkor nagyon sok próbálkozót kiszűrtem!
  • Vorpal
    ipranges

"a biztonságot szeretném bővíteni" azzal hogy több proxyt gyűjtesz?

van itt pár inkonzisztencia a tervben - ez is egy ujabb Batbarlang lesz? nem hinném hogy a biztonság érdekében országszerűen kéne szűrni.
    minek a nagy védelem meg paranoiás vagy ennyit énis hozzátennék - megspékelve azzal, hogy ez nagy védelem ha olyanok nincsenek betartva mint SQL injection vagy XSS elleni, és a lista mehet tovább.
    Emellett igazán nem érdeklődnék az országok iránt.)
  • Culram #9262
    http://www.publicproxyservers.com/
    http://proxy.org/

The Google is MY friend! :)