22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    Ezzel csak az a gond hogy egy koreai szolgáltatónak is lehet .com tartománya!

Hozzátenném hogy természetesen nem a feltörhetetlen beléptetőrendszert szeretném megcsinálni mert gondolom nem kell emlegetnem a yahoo féle vagy a gmail chaptcha töréseket, olyat meg hogy nasahacker akit kiadnak meg sem említek, én azért ennél kisebb hal vagyok de az amatőrök akik az ilyen kicsikre utaznak tudnak kárt okozni és ezt szeretném elkerülni!

De azt elmondhatom magamról hogy biztonságosabb vagyok mint a freemail vagy mint a citromail!

homeless: publikus proxi lista található valahol? :)
  • passatgt
    rakj be még matek captcha-t:)
  • homeless
    Anonym proxy listát nehezen fogsz tudni összerakni, ugyanis ezek pont azért "anonymek", mert mielőtt le lehetne nyomozni őket megszűnnek. Nem olvastam el az általad linkelt oldalalkat, de én így csinálnám:
    gethostbyaddr()-el megnézném, hogy milyen domain név tartozik az adott ip-hez, ha nem .hu, .com, stb a vége akkor nem engedem be, a feloldhatatlan ip-ket is nyugodtan kizárhatod.
  • Max7
    Úgy gondolom a témának felesleges topikot nyitni mert aki számít az itt is megtalálja, és felesleges feltűnést kelteni! Szoval előre elnézést kérek hogy nem éppen a php html css témába vág a kérdésem!

Szóval adott egy oldal ahol bizalmas információkat tárolok legyen az mondjuk személyes adat hogy ne kelljen sokat törni a buksit hogy mi lehet az! Nyilván mint az oldal 'üzemeltetőjének' de inkább készítőjének mindent meg kell tennem annak érdekében hogy az adott adatot harmadik fél ne lássa!

Nyilván az alapvető védelem megvan (Captcha, az előbb említett képazonosításban óránként frissülő véletlen karaktersorozat mely feltörésére nem elég 1 óra, jelszóvédelem (5x elrontott jelszó után 1 órás ipbann), és néhány ismertebb proxy ip tiltás....

Ezt a biztonságot szeretném bővíteni a két következő lépéssel:

- további proxy ip-k gyüjtésével
    - kizárt hogy: Kína, Japán, Korea, Izrael és stb. országból be szeretnének lépni (99%-ban magyar ip címről jönnek és próbálnak belépni) 1% pedig Európai, Amerikai ip-ről szeretne belépni, de ez is szürhető hogy melyik országból.

Kérdéseim.... hátha jönnek itt olyan 5letek amik hasznlhatóak:

Honnan tudnék proxy ip-ket gyüjteni amit akár ellenörizni is tudok mondjuk minden honapban hogy még mindig proxy ip-e?

Illetve honnan tudhatnám meg hogy mely ip tartományok mely országokhoz tartoznak?

Utóbbinak kedves barátomnál utánna néztem (google) találtam pár cikket ilyesmiről de nem igazán használhatóak!

http://chellotechfaq.antiszoc.hu/item/a_chello_magyarorszagi_ip_tartomanyai <---- de ez édes kevés

http://www.php-blog.hu/geotargeting-avagy-ip-helymeghatarozas.html <---- ez érdekes de téved és nagyon sokat szoval használhatatlan!

http://software77.net/cgi-bin/ip-country/geo-ip.pl <---- érdekes és használható is bizonyos keretek között de sok munka lenne ellenőrizni sok ip-t a cvs fájlaiból meg értelmes adatot kinyerni nem igazán lehet....

ha bárki érdemleges tippel tud szolgálni azt megköszönöm hozzá nem értők inkább ne válaszoljanak, és nem kérek "minek ilyen nagy védelem" meg "paranoiás vagy" hozzászólásokat sem!

Köszönöm!
  • RaZoK
    kösz szépen (Y)
  • ldavid
    a legtöbben ennyivel elintézik:
    <embed src="http://tarhely.hu/banner.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="700" height="200"></embed>

a címet (src) és a méretet (width/height) kell átírnod a satátodra
    /lehetne SWFObject-el is, de ide szerintem nem fontos/
  • RaZoK
    Hi

Valaki elárulná, hogy lehet betenni az sg-re flash bannert...?
  • Virtuo86
    Sziasztok!
    A céges weboldalra probáltam meg linkeket kirakni hálózatos dokumentumokra.
    Az IE meg tudja nyitni a fájlt, viszont a firefox nem:
    <a href="\\99.43.1.15\it\teszt.doc">teszt</a>
    próbáltam "a file:"-t eléírni de az sem segített.
    Tudna vki megoldást erre?
    Köszönöm.
  • Lazarus
    Miez? Én nem ide akartam kommentezni o_O sry
  • Lazarus
    kariválasztó képernyőn pörgessétek meg a karaktert jó gyorsan... ^^

Szar volt rvr, melee kasztjainkat instagibelték. Majd a zealotommal bosszútállok :P
  • Maco13
    Az hát! Köszi szépen
  • Dj Faustus #9250
    Ahogy nézem, szimpla dobozmodell-probléma.
    Valahol a lap azonosítójú elemen belül megadtál egy olyan elemet, aminek van szegélye, vagy kitöltése. Az IE ezt beleszámítja a szélességbe, a többiek nem - így a lap azonosítójú elembe kerülő tartalom több mint a lap azonosítójú elem maga.
  • Maco13
    ezaz
  • Maco13
    köszi, utánanézek
  • Dj Faustus #9247
    Itt egy pár
  • passatgt
    link?:)
  • Maco13
    Nem vágtok valami fasza oldalt ahol az IE bugok megoldásai vannak? Egy float hibába ütköztem, de nem a double margin, se margin, se padding nincs a problémás div környékén sem.
  • Max7
    Hálám a sírig üldöz :) ezzel sikerült megoldani azt hogy két menüváltás között a 800-as szélességű design a böngészőben 1024x768-as felbontáson nem ugrál jobbra balra mert folyamatosan ott van a scroll!
  • ldavid
    overflow-y: scroll
  • Max7
    köszönöm ezt is, de nem lehetne hogy csak a jobb oldali scroll legyen ott az alsóra nincs szükség!
  • ldavid
    CSS-el overflow:scroll ?

• Max7
    Sziasztok!

meglehet oldani azt..... hogy az oldal gördítősáv akkor is ott legyen ha az oldal hossza kisebb mint 1 oldal.... xhtml forrással úgy hogy minden böngészőben működjön?

THX
  • Jégkocka
    bocs... nem tudtam, hogy a kódok lefutnak a PM-ben :) E-mailt küldtem...
  • Maco13
    csak nem tudom megnézni, mert rögtön a faq.php-ra akar dobni, ami nincs az sg szerverén :) szedd ki belőle a header-t, vagy meta refresht :)
  • Jégkocka
    PM ment...
  • Maco13
    ok, adj kódot. Mindkét helyről. Akár mail, akár PM, akár ide
  • Jégkocka
    Sajnos mindkét helyen ottvan... :(
  • Maco13
    session_start(); nem maradt el az elejéről ahol belerakod az értéket a $_SESSION["nev"]-be, sem ahol kiolvasod belőle?
  • Jégkocka
    Lehet, hogy a szerveren kell átállítani valamit? Régi tárhelynél minden jó volt. Itt a $_SESSION["nev"] is üres...
    A kód nemhiszem, hogy hibás:

if ($_SESSION["nev"] == ""){
    print "Jelentkezz be!";
    }else{

//itt van a menü... az oldal

}
  • Jégkocka
    Az se segít... :(
  • Dj Faustus #9231
    Használd a $_SESSION["nev"] tömbértéket a $nev helyett (ugyanúgy mint a $_GET $_POST tömbök esetében - register_globals kiiktatása miatt).
  • Jégkocka
    Oldalam tárhelyet vált... Az új tárhelyen, a változóim elvesztik értéküket. Bejelentkezésnél a felhasználók nevét a $nev változóban tárolom. Bejelentkezéskor van session_register( "nev" );, van is értéke még ebben a fájlban a $nev-nek. És amint átirányítom erről a fájlról, egy másikra, ott már a $nev üres. A fájlom session_starttal kezdődik. Én csinálok vmit rosszul? Vagy a szerveren kell vmit beállítani? Remélem érthető a kérdés :P
  • ldavid
    mit lehet akkor csinálni, ha egy javascript nem hajlandó működni teljes doctype-al?
    erről a scrollerről lenne szó, itt még URL nélkül
    itt pedig már URL-el
  • cmsworld
    Köszi, működik!
  • Dj Faustus #9227
    Másold ki a <form> és </form> tagekkel körülvett részt az SMF forrásából (ott, ahol a felhasználónevet és a jelszót kellene megadnod) és illeszd be a HTML oldalba. Ha szerencséd van, nincs elbonyolítva a dolog és az űrlap zokszó nélkül továbbít a beléptetést végző oldalra.
  • cmsworld
    Sziasztok! Én egy SMF belépőt szeretnék készíteni, azaz egy olyan script kéne nekem, aminek a segítségével be tudok jelentkezni az SMF fórumomba, és mindezt egy html oldalba kéne betenni. Ebben kérném a segítségeteket.
  • Amadeuslaca
    én megoldottam az explorer problémát.
    csináltam saját stíluslapot neki :)

+1 napos melo :( de legalább most mükszik
  • Blasta
    Örök hálám!
  • Dj Faustus #9223
    http://hu2.php.net/function.mail
    http://www.w3schools.com/PHP/php_mail.asp
    http://www.tutorial.hu/email-kuldo-szolgaltatas/
  • Blasta
    Sziasztok!

Egy üzenetküldő mail.php függvényt letölthetővé tudna nekem tenni vki?
    A sajátom elveszett :/

Előre is köszönöm a segítséget!