Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
"Az még lemaradt hogy css-sel hogy lehet azt megoldani hogyha a textareaban hosszabb szöveget írnak be, mint a kiírásra szánt hely, akkor törje a sorokat?"
Alapesetben a szóközöknél sortörésre kerül (a cols attribútumnak megfelelõ karakter után) a sor a <textarea> elemnél.
IE esetében van a <textarea> elemnek egy, a W3C ajánlásában nem szereplõ wrap attribútuma, ami lehet off, soft és hard. Soft és hard esetén a sortörés aggresszív módon töri a sorokat.
Ez Firefox esetén nem mûködik.

cr3ativ3
Kösz, ahogy látom, még a menün egy picit kell módosítani.

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Dj Faustus
"Nekem olyan kérdésem lenne hogy van 1 veblapom(honlapom) és néha nem jön be a honlap szolgáltatói hiba miatt! Ilyenkor át lehet valahogy irányítani a honlapot egy másik webcímre?"
Mivel az oldal nem jön be, Javascript és <meta> tag kilõve, nem mûködik.
Ha sok a panasz a szolgáltatóra, válts szolgáltatót.

Dj Faustus
http://stego.uw.hu/20070624_layout/index.html - gyorsan összeütve, Firefox 2, Opera 9, IE7, Safari 3 alatt szépen mûködik. IE6-nál már nem annyira szépen. Az elõbb említett cikk alapján.

cr3ativ3
Várj, ez nem egészen az.
Eredmény: a lap lentebb van, a menü a fejlécben van. A tartalom a fejlécen van.

Reménytelen, én ezt lassan kezdem feladni. Már napok óta ezzel szarolok, és nem tudom összerakni, és már kurvára mérges vagyok miatta. SDVFsdv

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

cr3ativ3
kösz, azonnal megnézem

passatgt
contentarea=tartalom

megszokás...😊

passatgt
de nem jön be az oldal😊

body {
margin: 0;
padding: 0;
}

#lap {
margin:180px 0 0 0;
position: relative;
top: 0;
left: 0;
width: 100%;
}

#contentarea {
margin-right: 200px;
margin-left: 0;
margin-bottom: 0;
margin-top: 0;
}

#menu {
position: absolute;
right: 0;
margin: 0;
width: 200px;
}

#fejlec {
position: absolute;
left: 0;
width: 100%;
height: 180px;
overflow: hidden;
}

Fejbõl írtam, szóval nembiztos hogy jó😊

cr3ativ3
Annyit tudok, hogy meta taggal kell megoldani, vagy java scripttel.

cr3ativ3
hmm... mért válaszolt blacrav3n üzenetére? :S

cr3ativ3
Nekem pedig olyan problémám lenne, hogy nem tudok sehogy se rájönni hogy kéne a designt megoldani.
Ezt kéne elérnem: lap, 100% széles. Van három fõrész, fejlés, középsõ rész, lábléc. A fejléc 180 magas, a középsõ részen jobbról 200px van egy menü, ettõl balra a tartalom kitölti a maradék helyet. Ugye a tartalom, és az egész középsõ rész a tartalomban lévõ szöveg hosszától függ. Minden alatt van egy 100% széles lábléc, amiba majd egy sor fog kerüli, tehát nem lesz nagy.
Eljutottam odáig, hogy megírjam a vázát, de CSS-be egyáltalán NEM tudok rájönni, mit kéne beírni. Próbálgattam már sokmindnet, de egyre csak HIBÁS kód keletkezik.

Ez lenne a váz, ami csak-csak jó, de a többi már nem:
<div id="lap">

<div id="fejlec">fejlec</div>

<div id="kozep">
<div id="tartalom"></div>
<div id="menu"></div>
</div>

<div id="lablec"></div>

</div>

passatgt
http://www.w3schools.com/tags/showit.asp?filename=tryhtml_textarea
nálam itt ha beírok valamit új sorba rakja, nemtudom mire gondolsz

cr3ativ3
Ilyent nem kéne csinálnia, se myadminba, se kérésre. Valószínüleg bug lehet a rendszerben, legalább is mást erre nem tudok mondani. Szerintem írj az infójukra, hogy ez a gondod, nézzék meg. Elvilg kell segíteniük, ha nem akkor válts szolgáltatót.
A kérésbe semmi gond, én is így rakom be.

A másodikra gõzöm sincs.

nem nagyon sajna 😊

1ékbént olyat lehet h van egy textarea és mellete egy gomb h Link beszúrása és a textare ba beszúrja pl h <a href=""></a>?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Hali! Nekem olyan kérdésem lenne hogy van 1 veblapom(honlapom) és néha nem jön be a honlap szolgáltatói hiba miatt! Ilyenkor át lehet valahogy irányítani a honlapot egy másik webcímre?Kérlek mielõbb válaszolj!

Az még lemaradt hogy css-sel hogy lehet azt megoldani hogyha a textareaban hosszabb szöveget írnak be, mint a kiírásra szánt hely, akkor törje a sorokat? (ha 1 szó hosszabb mint a neki szánt hely akkor is?) Szóval hogy ne lehessen széthúzni a táblázatot.
Üdv!

Pár napja irtam hogy mysqlben összekeverednek a sorok. Azóta abbahagyta, de már megint elkezdte. "insert into comments (ID, bekuldo, szoveg) values ('', '$name', '$szoveg')" Ezzek szúrja be. Üzenet még nem volt kitörölve, 80 körül rontotta el. Ha php myadminban nézem, akkor pl. a 71-es id elöbb van mit a 70. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy a kiírást át kell írni id alapúra?
http://www.jeroenwijering.com/ Ennek az oldalnak megtaláltam a könnyen kezelheõ részét thx a segítséget <#worship>

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Dj Faustus
"És van olyan Flash Player ami m3u playlistát játszik le?"
http://www.draftlight.net/dnex/mp3player/

De az elõbb említett lejátszóhoz is készítenek M3U->XML lejátszási lista konvertert: http://www.jeroenwijering.com/?thread=4977

"mp3 m3u stream flash player ilyen létezik és le is lehet tölteni a lejátszót?"
Biztos van. Keresni kell.
Például ez.

"Így jól jelenik meg internetexplorerben és firefoxban is, de ff-ben berak a lejátszó elé egy <!-->"
Akkor használj Javascriptet vagy CSS-t az elkülönítésre.

mp3 m3u stream flash player ilyen létezik és le is lehet tölteni a lejátszót?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

passatgt
radioblogclubot próbáltad?
viszonylag egyszerû, egy könyvtárban lévõ mp3-ból csinál listát

Mármint hogy ne XML-be keljen playlistát csinálni hanem egy egyszerü winamp-al megtudjam csinálni a playlistát és azt csak átmásolom a lejátszoba és lejátsza a számokat.
?

És van olyan Flash Player ami m3u playlistát játszik le?

passatgt
<!--> <!--
<object id="video" width="452" height="363" type="video/x-ms-asf" data="'.$url.'">
<param name="url" value="'.$url.'" />
<param name="autoStart" value="true" />
<param name="enablecontextmenu" value="false" />
<param name="volume" value="100" />
</object>
<!-->
<!-->
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" data="'.$url.'">
<param name="url" value="'.$url.'" />
</object>
<!--<!-->

Így jól jelenik meg internetexplorerben és firefoxban is, de ff-ben berak a lejátszó elé egy <!-->

passatgt
Azért ezt a mime-t választottam, mert asx-et játszik le, gondolom az neki mindegy, hogy azon belül milyen fájl van.

Ez így nem igazán jó, bejön mindkét lejátszó, közötte a <!--> szerepel. De utánanézek, pár hozzászólással lejjebb adtál linket, azon mintha ilyen lett volna. Köszi

Dj Faustus
"Ráadásul az ASF MIME-tipusa nem igazán akar játszani. WMV-vel mûködik. ;("
Utóbbi stornó. Mûködik az:
<!--> <!-->
<object id="video" width="452" height="363" type="video/x-ms-asf" data="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx">
<param name="url" value="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx" />
</object>
<!-->
<!-->
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" data="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx">
</object>
<!--<!-->

Dj Faustus
A probléma az, hogy a classid (IE), és a type attribútum (Firefox) egyszerre nem használható (az elõbb említett cikkekben sincs együtt).
Ráadásul az ASF MIME-tipusa nem igazán akar játszani. WMV-vel mûködik. ;(

passatgt
Most, hogy levalidáltam, már betölt a lejátszó, csak a streamet nem játsza le

passatgt
Na tehát így valid:

<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" type="video/x-ms-asf">
</object>

,de operában nem mûködik

passatgt
Tesztelgettem a tv lejátszómat és így mûködik tökéletesen ff-ben, ie-ben, de operában meg sem jelenik. Mitõl lehet ez?

<object id="VIDEO" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" type="video/x-ms-asf">
<param name="url" VALUE="'.$url.'">
<param name="autostart" VALUE="True">
<param name="uimode" VALUE="mini">
<param name="enableContextMenu" value="False">
<param name="volume" value="100">
</object>

És valid is😊

Dj Faustus
Egy médialejátszót (vagy más beépülõ plugint) szabványosan például így kell beilleszteni:
<!-->
<object classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" data="data/test.wmv" width="320" height="255">
<param name="src" value="data/test.wmv" />
<param name="autoStart" value="0" />
</object>
<!-->
<!--> <!-->
<object type="video/x-ms-wmv" data="data/test.wmv" width="320" height="255">
<param name="src" value="data/test.wmv" />
<param name="autoStart" value="0" />
</object>
<!--<!-->

persze a különbözõ attribútumok változhatnak, de jelen esetben a lényeg a <param> tag. Ez határozza meg egy beépülõ pluginnak, hogy hogyan mûködjön (például jelen esetben az autoStart nevû paraméter 0-ás értéke azt jelenti, hogy az automatikus lejátszás - ami az oldal látogatóját zavarja - ne történjen meg).
Ennek a <param> tagnek két attribútuma van: a neve (name) és az értéke (value).
Ezeknek a listája megtalálható például itt: http://www.w3schools.com/media/media_playerref.asp
Amikre érdemes figyelni a Show kezdetû paraméternevek. Ezek állítják be, hogy egy-egy része a lejátszónak látszódjon-e (true érték esetén) vagy se (false érték esetén).

De én nem ajánlom a Windows Media Player használatát a weboldalakon, ugyanis:
* Nem platformfüggetlen - kizárod a Linuxosokat, a Machintosh-használókat, és azokat, akik nem WMP-t használnak.
* Kódekfüggõ - ráadásul a lejátszóhoz a megfelelõ kódeket is le kell töltenie, fel kell telepítenie a látogatónak. Ez idõveszteség és fáradtság - a látogató ezt nem szereti

Helyette videó/hang lejátszásához javaslom a Flash használatát.
Platformfüggetlenebb, nem szükséges külön kódekek feltelepítése, van rá valid és aktivációmentes beillesztési mód.
MP3 lejátszóból van egy rakat - például ez.
Videót meg átkonvertálod FLV formátumúra - például Riva FLV Encoder segítségével - és lejátszod például ezzel a lejátszóval.

Hy. A kérdésem: Hogy tudom megcsinálni úgy, hogy

Ability
Persze, de nem történt változás...
próbáltad, hogy "törlöd" a böngészõ ideiglenes tárolójában elmentett fájlokat "cache"?

ééés jóóóó thnx 😄

passatgt
elég a 6 is

passatgt
.kiskep img {
margin:8px 0 0 0;
}

az kéne ha a képek benne legyen függõlegesen középen 😊
olyasmit próbáltam h a div en belül efy div be rakom és az már lehet középen de nem akar mûxeni 😊

cr3ativ3
Milyen kéréssel írod be SQL-be az adatokat? Lehet, hogy ott a hiba.

Üdv!

Az mitõl lehet hogy egy mysqles chatboxnál 20-30 üzenet után, néha elrontja az id-k autómatikus növelését? Ettõl nincsenek jó sorrendben az üzenetek, a végén az egész össze-vissza van.
Ability
Érdekes, most nekem is. Többször megnéztem, és IE6-nál, amikor ki voltam jelentkezve, egyszerûen nem ment. Beléptem, és mûködött. Mindig ugyan ez volt, akármikor próbáltam. Megkértem egy barátomat, hogy nézze meg õ is, és nála is ugyan ez volt. Bár ez nagyon bután hangzik, mert semmi köze nem lehet hozzá, mégis így volt. Gondoltam hátha van valami kód sg-n, ami csak akkor fut le, ha be vagyok jelentkezve, de semmi különöset nem találtam. Most meg teljesen jó. 😊

Lényeg, hogy mûködik, köszönöm, hogy megnéztétek.
passatgt
Nálam is megy tökéletesen

Dj Faustus
" Írtam egy javascriptet az egyik témába, ahol házigazda vagyok. (szabályzatra katt) "
Nálam fut rendesen. Teszteltem Firefox2, Opera 9, IE7, IE6, IE5, IE5.5 (IE alatt lassabb futással) alatt. IE4-nél kiakad (de az más topikoknál is csinálja). ELinks (szöveges böngészõ) alatt megjelenik a megnyitandó doboz.

#6025:
<script type="text/javascript">
 var test = document.getElementsByTagName('body');
 var szkriptek = document.getElementsByTagName('script');
 var throwawayNodeA = test<0>.removeChild(szkriptek<0>);
 var throwawayNodeB = test<0>.removeChild(szkriptek<0>);
</script>

Ha Firebug vagy a Web Developer Toolbar segítségével megnézed Firefoxban, az említett szkriptek eltûnnek.

Ability
Faustus légyszíves segíts. Írtam egy javascriptet az egyik témába, ahol házigazda vagyok. (szabályzatra katt) Opera alatt nekem teljesen jól mûködik, viszont IE alatt érdekes dolgok történnek. Elõször is csak akkor hajlandó lefutni, ha be vagyok jelentkezve. Másodszor egyik barátomnak valamiért megáll az oldal töltése a fejlécnél, majd 10mp múlva folytatódik, és tölt be teljesen. Mintha valamivel nem tudna mit kezdeni, majd amikor ráhagyja, akkor belöki az egészet. Nekem is ezt csinálja, csak nekem minden témánál. Érdekes. Firefox-ot sem szoktam használni, de ott meg alul kiakad a waiting ads.sg.hu üzenettel, és szintén késõbb jelzi, hogy végzett, de az oldal teljesen betöltõdik. Ezeket nem tudom hova tenni, egyik böngészõt sem használom, viszont lehet, hogy az én scriptemben van a hiba. Felraktam ide az egészet. Mivel egy témába rakom be, így nem adtam meg semmilyen kódolást, doctype-ot, semmit, szóval lehet hogy lesznek benne kriksz-kraksz-ok. 😊 Szerintem nincs benne hiba. Semmilyen error konzol sem talál hibát! Vagyis Firebux néha benyögi, hogy "rulesdiv has no property", de ezt is csak véletlenszerûen. Nem mindig. Ha egy alert-el kiíratom, akkor jelzi, hogy kapott értéket, és az objectum már akkor létezik, elölrébb van a kódban, tehát muszáj értéket kapnia.

Én nem tudom miféle anomáliák történnek nálam, de örülnék, ha megnéznéd, hogy tudjam, én rontottam-e el valamit?!

Köszönöm elõre is!

ui.: a tesztoldalon nálam nem volt semmilyen hiba, csak akkor, amikor beraktam sg-n a topicba.
cr3ativ3
Igen, azt használtam fel.
Volt még egy másik cikk, amit még felhasználtam, és még pár neten talált fékész dolgokat.
Azért kösz, ezeket, majd még megnézem õket, ha lesz ujra idõm.

A másik kérdésemre van valami ötleted. Én megnéztem a kódot, de eléggé össze van zsúfolva, és nehezen tudtam kivenni belõle, hogy ez js. Ez a rész nekem kínainak tûnik, ezért kérem a segítségeteket.

Dj Faustus
Mi a koncepció? Hogyan épül fel az oldal?
A forráskódból eléggé arra lehet következtetni, hogy nincs tervezett koncepciód, csak "ahogy esik, úgy puffan" kivitelezés van mögötte.
Valószínûsítem ezt a megoldást szeretted volna felhasználni - csak éppen ott megtervezett koncepció van mögötte rögzített méretekkel.
Viszont itt a tartalom blokknak nincs igazán mérete, ezért más trükkhöz kell folyamodni. Például ebben a cikkben leirtakhoz.

cr3ativ3
nem, ez se megy :C
Azért kösz a segítséget

cr3ativ3
id? nem class?
akkor elméletileg lehetséges, hogy css-el simán ki lehet ölni. De lehet, hogy a jávás megoldás sokkal jobb. Talán Faustus tuna segíteni ebben 😛

passatgt
egy span id="xxxx"-be rakja bele a tartalmat, szerintem úgy kéne, hogy js-el valahogy belõni, hogy nézze meg a 4 számból álló attribútumú elemeket, és adjon neki egy display:none;-t

Hogy hogyan kell emgcsinálni azt passzolom😊