22786
Html-, css- és php-help
  • chilios
    még egy kérdés,raktam be kulcsszavakat az oldalba,Google kb. mikor fogja észlelni?vagy hogyan működik ez?
  • chilios
    üdv
    egyben meg is mutatom az oldalam,és help is kéne :)
    szóval
    link

ha bejön az oldal menjetek rá hogy kezdőlap,akkor behoz egy flash-t is az oldal,de ha a kezdőlap linkjét(http://users.atw.hu/battleforge/news.php) kimásolod és beírod a címsorba akkor viszont nem hozza be a flash-t.Valaki megtudná fejteni?remélem értitek.
  • hispan2
    Köszönöm.
  • cbr1983
    Sziasztok!

Itt az sg.hu-n nem találtam ilyen témát, ezért ide írom a problémámat, hátha tud valaki segíteni:

Sziasztok!

A google keresőmotor szerint nem mutat az oldalamra egy link sem. Márpedig ez nem igaz, ugyanis a lap.hu-ról is van 4-5, külföldi linkkatalógusokból is van pár, valamint a bannercserék által is /legnagyobb PR értűkű oldal 4-es/ mutat link az oldalra. Azt olvastam, hogy ha olyan oldal linkel az oldalamra, ami regisztrálva van a google-ban, akkor automatikusan /idővel/ regisztrálja az én oldalamat is. A biztonság kedvéért kb. 1 hete regisztráltam a google-ban. Az oldal PR étréke 3, de valami iszonyat a helyezése a kulcsszavakra, ami valószínűleg a fentebb említett gond miatt van, hogy a googgle semmibe vesz. Segítene valaki, hogy mi a franc van?
  • magellanpyxis2
    Köszi!:D
  • ldavid
    SG saját fórum, phpBB

hispan2: itt nézz szét
  • magellanpyxis2
    Hellosztok!Kitudnátok segíteni 1 fórummal HTML-re??Van valamitek???

Elöre is köszi all!!!
  • hispan2
    Na jó, de én nem tudok ilyet csinálni :) Ezért kérdeztem, hol lelek ilyet?
  • Maco13
    ez a legegyszerűbb ahogy leírtad
  • hispan2
    Sziasztok!

Kellene nékem egy ilyen "Ajánlja ismerősének!" link, amire rákattintva feljön egy popup ablak (vagy ott helyben lenyílik egy rejtett div, mindegy), és ott megadható az ismerős e-mail címe, aztán ez az egész generál egy levelet, ami elmegy a címre, és levél lesz belőle: "Ismerősöd ajánlja az alábbi oldalt: link stb..."

Minél egyszerűbb megoldásban gondolkodnék. Köszi. (ja és extrára akarom telepíteni, nem tudom, hogy jelent-e ez korlátot a levélküldésben vagy annak mikéntjében).
  • Maco13
    adj linket vagy kódot
  • Krisz018
    szijasztok

Lenne egy kérésem aki ért a gportál-hoz az létszi írjon nekem mert egy oldalt szeretnék készíteni. előreis köszöm
  • sucha
    Sziasztok!

Egy CSS kérdés:
    Ha van egy lehulló menüm CSS-ben, a menü alatt pedig gomb, valamint egy kép, amin hotspot van, akkor hogyan tudom azt kiküszöbölni, hogy ne takarja be folyton a css menü kiterjedése az alatta lévő elemeket?

Nem tudom világos voltam-e...:)
  • roto
    illetve nem JS bug, hanem alternatív CSS
  • BB7
    oan problémám van mosmeg h. elcsúszik! :D jobbra kitér! De nagyon! XD
    Sehogy se tudom beálítani h. maradjon középen? :(
  • passatgt
    width, height:)
  • roto
    sziasztok!
    egy leírás alapján csináltam egy beágyazott legördülő menüt, amihez azt írta a szerző, hogy mozillában gond nélkül megy, ellenben IE alatt be kell tenni egy JS bugot (:hover miatt).
    nos, a JS bug nincs benn, de mozillában nem látszik semmi legördülés, viszont IE7 meg gond nélkül megjeleníti :D

http://sniccer.ingyenweb.hu/
  • bazza
    thx!
  • BB7
    Hihi! :D Az iframe-es módszer összejött! De hogyan állíthatom be az iFrame méretét? AZt még nagyon megköszönném! :)
  • passatgt
  • bazza
    Egy kérdés: A szerver adminunk javasolta, hogy álljunk át php5-re. Szerintetek jól járunk vele? Tulajdonképpen miben nyújt többet a php5 webprogramozásban mint a php4?
  • Dj Faustus #9400
    "De az oldal HTML (CSAK) van megcsinálva! És ha PhP-re átnevezem a kiterjesztést az nem kavar be?"
    Nem kavar be. A HTML kódot a PHP értelmező HTML kódként értelmezi.
    A PHP szkript HTML kódba ágyazása így néz ki:
    <body>
    <!-- További HTML-kódok -->
    <?php include ('upload/news.php'); ?>
    </body>

Egy másik megoldás - és nem kell a kiterjesztést .php-re váltani:
    <body>
    <iframe src="upload/news.php"></iframe>
    </body>

"Nem mellesleg EXTRA-n a szerverem! És ott a kezdőlapnak asszem "welcome.html"-nek kelll lennie!"
    A klasszikus beállításokat követve a kezdőoldalt index.html-nek - ha szimpla HTML oldalról van szó, index.php-nek - ha PHP-kódot is tartalmaz az oldal. A többi oldalnál meg hasonlóképp: .htm vagy .html kiterjesztés a statikus, szimpla HTML oldalak esetén, .php kiterjesztés.
  • BB7
    De az oldal HTML (CSAK) van megcsinálva! És ha PhP-re átnevezem a kiterjesztést az nem kavar be?

Nem mellesleg EXTRA-n a szerverem! És ott a kezdőlapnak asszem "welcome.html"-nek kelll lennie! .. :(
  • Culram #9398
    berakod az elsőt, és a html-t átnevezed .php-ra
  • BB7
    Egy PhP scriptet kéne HTML weboldalamba beültetnem! Hogyan is álljak neki?

include('/upload/news.php')

Vagy írtak egy olyan lehetőséget, h. ami HTML oldalba is beilleszthető!

<!--#include virtual="/upload/news.php"-->

De ebben az esetben a *.HTML kiterjesztést át kell írni *.SHTML-re ami azt eredményezte, h. a weboldalam se látszik! Nemhogy a script!
  • hinar
    mit nevezzek át???
  • passatgt
    nevezd át .php-re
  • hinar
    Csináltam egy belépőoldalt, de bármilyen jelszót elfogad....
    Mi a hiba oka???

html1.html kód
    html>
    <head>
    <title></title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=us-ascii">
    </head>

<body>
    <form name="login_panel" method="post" action="http://localhost/1/index.html" target="_blank">

<table width="100%" height="89" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
    <td width="40%" height="27"><div align="right" >Felhasználónév: </div></td>
    <td>
    <input name="log_username" type="text" id="log_username" size="24" maxlength="32" value=""> </td>
    </tr>
    <tr>
    <td height="26"><div align="right">Jelszó:</div></td>
    <td><input name="log_password" type="password" id="log_password" size="24" maxlength="32" value=""></td>
    </tr>
    <tr>
    <td height="26"><div align="right">Jegyezz meg:</div></td>
    <td><input name="save_cookie" type="checkbox" id="save_cookie" value="true" /></td>
    </tr>
    <tr>
    <td> </td>
    <td><div align="left">
    <input type="submit" name="Submit" value="Bejelentkezés" />
    <input type="hidden" name="lang" id="lang" value="hu" />
    </div></td>

</tr>

</table>

<div align="center" class="error">

</div>

</form>

</body>
    </html>

index.php kód

<?php
    $prot = 12345; //ezt a sztringet mi választhatjuk meg
    $user = "SZ"; //felhasználónév
    $pass = "k"; //jelszó
    $prot2 = md5($prot); //a sztringünk kódolása
    if ($id=="") {
    include ("index1.html"); //a bejelentkező form-unk, ez beilleszthető már meglevő lapba, a nevét módosíthatjuk
    }
    if ($_GET['id']==$prot) {
    $md5id = md5($_GET['id']);
    if ($md5id==$prot2 && $user==$username && $pass==$password) { //a felhasználónév és jelszó ellenőrzése
    include ("index.html"); //a céloldal megadása - módosítható
    }
    else {
    include ("hiba.html"); //hibás felhasználónév/jelszó esetén jelenik meg - módosítható
    }
    }
    ?>

• Maco13
    ez a Unix szervereken futó alkalmazás, php-ból közvetlenül lehetetlen(?) elérni, és a szolgáltatók többsége sem támogatja. Ha nagy az oldal látogatottsága, vagy nem fontos hogy minden órában pont ugyanakkor fusson, akkor lehet trükközni php-val. Adatbázisba berakod amit csinálni akarsz, és minden oldallekérésnél vizsgálod hogy az adott órában lefutott-e már. Ezt úgy tudod megtenni, hogy az adatbázisba a futtatandó script elérési útján kívül csinálsz egy DATETIME mezőt az utolsó futásnak, és ezt update-eled, illetve vizsgálod.

Kis látogatottságú oldal esetén, ha nincs cron de tudsz egy gépet dedikálni rá (például a sajátodat ha letöltés miatt úgyis állandóan be van kapcsolva), azt is megteheted, hogy csinálsz egy nagyon egyszerű oldalt, ami 60 percenként frissíti magát (meta refresh), és betöltéskor meghívja a scriptet. Ezt az oldalt megnyitod egy böngészőben, és nem nyúlsz hozzá

Más módszert nem nagyon ismerek, de ha valakinek van ötlete ossza meg legyen szíves, én is egy ilyen rendszerrel szopok cron elérés nélkül
  • Malakai
    A szolgáltatók nem szokták engedni a cron tábla közvetlen elérését, de általában a tárhelyed contron paneljében van lehetőség rá, ha nem találsz ilyesmit, akkor a tárhely szolgáltatótól kérdezz.
  • laliking
    Hello!
    Lenne egy kis problémám. Honlapomon szeretnék egy php scriptet lefuttatni minden óra 00 perckor. Annyit már kiderítettem, hogy Cron(?)-t kéne használni, de hogy ez hogy működik, nem tudom. Azt tudom, hogy mit kell írni bele, dehogy ezt hol vagy hova kell másolni, vagy micsoda azt nemtudom... Szeretnék egy kis segítséget kérni. Előre is köszönöm
  • ldavid
    na jó inkább maradok a lazánál, milyen már az, hogy a target nem érvényes..
  • ldavid
    valid HTML lapnál a doctype-ban http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd helyett jobb a strict.dtd-t használni?

ahogy látom annyi a különbség, hogy a loose.dtd tartalmazza az érvénytelenített elemeket is, gondolom akkor az nekem nem kell
  • Blasta
    Lehet, h statikuson van. :D
    Már mindegy, megcsináltam szimplán :)

Köszi, hogy foglalkoztatok velem ;)
    Üdv
  • Malakai
    Amúgy ahol meg beincludeoltad ott meg duplán van jópár minden, html, head, body tagek...
  • homeless
    lol, szerintem azon van:
    ez van a forrásba:
    <td width="678" height="540" align="left" valign="top"><?php include("inner_table.php");?></td>
  • Malakai
    Ez egy hülye kérdés lesz meglehet, de ugye nem statikus tárhelyen van? :P
  • homeless
    az összes include-ot átírtad?

Ha igen és nem jó akkor:

<?php include 'inner_table.php'; ?>
  • Blasta
    Megpróbáltam, de semmi változás :(
  • Blasta
    Amúgy így kéne kinéznie

helyette így néz ki :(