Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alapesetben a szóközöknél sortörésre kerül (a cols attribútumnak megfelelõ karakter után) a sor a <textarea> elemnél.
IE esetében van a <textarea> elemnek egy, a W3C ajánlásában nem szereplõ wrap attribútuma, ami lehet off, soft és hard. Soft és hard esetén a sortörés aggresszív módon töri a sorokat.
Ez Firefox esetén nem mûködik.
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!
Mivel az oldal nem jön be, Javascript és <meta> tag kilõve, nem mûködik.
Ha sok a panasz a szolgáltatóra, válts szolgáltatót.
Eredmény: a lap lentebb van, a menü a fejlécben van. A tartalom a fejlécen van.
Reménytelen, én ezt lassan kezdem feladni. Már napok óta ezzel szarolok, és nem tudom összerakni, és már kurvára mérges vagyok miatta. SDVFsdv
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!
body {
margin: 0;
padding: 0;
}
#lap {
margin:180px 0 0 0;
position: relative;
top: 0;
left: 0;
width: 100%;
}
#contentarea {
margin-right: 200px;
margin-left: 0;
margin-bottom: 0;
margin-top: 0;
}
#menu {
position: absolute;
right: 0;
margin: 0;
width: 200px;
}
#fejlec {
position: absolute;
left: 0;
width: 100%;
height: 180px;
overflow: hidden;
}
Fejbõl írtam, szóval nembiztos hogy jó😊
Ezt kéne elérnem: lap, 100% széles. Van három fõrész, fejlés, középsõ rész, lábléc. A fejléc 180 magas, a középsõ részen jobbról 200px van egy menü, ettõl balra a tartalom kitölti a maradék helyet. Ugye a tartalom, és az egész középsõ rész a tartalomban lévõ szöveg hosszától függ. Minden alatt van egy 100% széles lábléc, amiba majd egy sor fog kerüli, tehát nem lesz nagy.
Eljutottam odáig, hogy megírjam a vázát, de CSS-be egyáltalán NEM tudok rájönni, mit kéne beírni. Próbálgattam már sokmindnet, de egyre csak HIBÁS kód keletkezik.
Ez lenne a váz, ami csak-csak jó, de a többi már nem:
<div id="lap">
<div id="fejlec">fejlec</div>
<div id="kozep">
<div id="tartalom"></div>
<div id="menu"></div>
</div>
<div id="lablec"></div>
</div>
nálam itt ha beírok valamit új sorba rakja, nemtudom mire gondolsz
A kérésbe semmi gond, én is így rakom be.
A másodikra gõzöm sincs.
1ékbént olyat lehet h van egy textarea és mellete egy gomb h Link beszúrása és a textare ba beszúrja pl h <a href=""></a>?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Pár napja irtam hogy mysqlben összekeverednek a sorok. Azóta abbahagyta, de már megint elkezdte. "insert into comments (ID, bekuldo, szoveg) values ('', '$name', '$szoveg')" Ezzek szúrja be. Üzenet még nem volt kitörölve, 80 körül rontotta el. Ha php myadminban nézem, akkor pl. a 71-es id elöbb van mit a 70. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy a kiírást át kell írni id alapúra?
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
http://www.draftlight.net/dnex/mp3player/
De az elõbb említett lejátszóhoz is készítenek M3U->XML lejátszási lista konvertert: http://www.jeroenwijering.com/?thread=4977
"mp3 m3u stream flash player ilyen létezik és le is lehet tölteni a lejátszót?"
Biztos van. Keresni kell.
Például ez.
"Így jól jelenik meg internetexplorerben és firefoxban is, de ff-ben berak a lejátszó elé egy <!--
Akkor használj Javascriptet vagy CSS-t az elkülönítésre.
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
?
<object id="video" width="452" height="363" type="video/x-ms-asf" data="'.$url.'">
<param name="url" value="'.$url.'" />
<param name="autoStart" value="true" />
<param name="enablecontextmenu" value="false" />
<param name="volume" value="100" />
</object>
<!
<!--
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" data="'.$url.'">
<param name="url" value="'.$url.'" />
</object>
<!--<!
Így jól jelenik meg internetexplorerben és firefoxban is, de ff-ben berak a lejátszó elé egy <!--
Ez így nem igazán jó, bejön mindkét lejátszó, közötte a <!--
Utóbbi stornó. Mûködik az:
<!--
<object id="video" width="452" height="363" type="video/x-ms-asf" data="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx">
<param name="url" value="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx" />
</object>
<!
<!--
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" data="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx">
</object>
<!--<!
Ráadásul az ASF MIME-tipusa nem igazán akar játszani. WMV-vel mûködik. ;(
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" type="video/x-ms-asf">
</object>
,de operában nem mûködik
<object id="VIDEO" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" type="video/x-ms-asf">
<param name="url" VALUE="'.$url.'">
<param name="autostart" VALUE="True">
<param name="uimode" VALUE="mini">
<param name="enableContextMenu" value="False">
<param name="volume" value="100">
</object>
És valid is😊
<!--
<object classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" data="data/test.wmv" width="320" height="255">
<param name="src" value="data/test.wmv" />
<param name="autoStart" value="0" />
</object>
<!
<!--
<object type="video/x-ms-wmv" data="data/test.wmv" width="320" height="255">
<param name="src" value="data/test.wmv" />
<param name="autoStart" value="0" />
</object>
<!--<!
persze a különbözõ attribútumok változhatnak, de jelen esetben a lényeg a <param> tag. Ez határozza meg egy beépülõ pluginnak, hogy hogyan mûködjön (például jelen esetben az autoStart nevû paraméter 0-ás értéke azt jelenti, hogy az automatikus lejátszás - ami az oldal látogatóját zavarja - ne történjen meg).
Ennek a <param> tagnek két attribútuma van: a neve (name) és az értéke (value).
Ezeknek a listája megtalálható például itt: http://www.w3schools.com/media/media_playerref.asp
Amikre érdemes figyelni a Show kezdetû paraméternevek. Ezek állítják be, hogy egy-egy része a lejátszónak látszódjon-e (true érték esetén) vagy se (false érték esetén).
De én nem ajánlom a Windows Media Player használatát a weboldalakon, ugyanis:
* Nem platformfüggetlen - kizárod a Linuxosokat, a Machintosh-használókat, és azokat, akik nem WMP-t használnak.
* Kódekfüggõ - ráadásul a lejátszóhoz a megfelelõ kódeket is le kell töltenie, fel kell telepítenie a látogatónak. Ez idõveszteség és fáradtság - a látogató ezt nem szereti
Helyette videó/hang lejátszásához javaslom a Flash használatát.
Platformfüggetlenebb, nem szükséges külön kódekek feltelepítése, van rá valid és aktivációmentes beillesztési mód.
MP3 lejátszóból van egy rakat - például ez.
Videót meg átkonvertálod FLV formátumúra - például Riva FLV Encoder segítségével - és lejátszod például ezzel a lejátszóval.

olyasmit próbáltam h a div en belül efy div be rakom és az már lehet középen de nem akar mûxeni 😊
Az mitõl lehet hogy egy mysqles chatboxnál 20-30 üzenet után, néha elrontja az id-k autómatikus növelését? Ettõl nincsenek jó sorrendben az üzenetek, a végén az egész össze-vissza van.
Lényeg, hogy mûködik, köszönöm, hogy megnéztétek.
Nálam fut rendesen. Teszteltem Firefox2, Opera 9, IE7, IE6, IE5, IE5.5 (IE alatt lassabb futással) alatt. IE4-nél kiakad (de az más topikoknál is csinálja). ELinks (szöveges böngészõ) alatt megjelenik a megnyitandó doboz.
#6025:
<script type="text/javascript">
var test = document.getElementsByTagName('body');
var szkriptek = document.getElementsByTagName('script');
var throwawayNodeA = test<0>0>.removeChild(szkriptek<0>0>);
var throwawayNodeB = test<0>0>.removeChild(szkriptek<0>0>);
</script>
Ha Firebug vagy a Web Developer Toolbar segítségével megnézed Firefoxban, az említett szkriptek eltûnnek.
Én nem tudom miféle anomáliák történnek nálam, de örülnék, ha megnéznéd, hogy tudjam, én rontottam-e el valamit?!
Köszönöm elõre is!
ui.: a tesztoldalon nálam nem volt semmilyen hiba, csak akkor, amikor beraktam sg-n a topicba.
Volt még egy másik cikk, amit még felhasználtam, és még pár neten talált fékész dolgokat.
Azért kösz, ezeket, majd még megnézem õket, ha lesz ujra idõm.
A másik kérdésemre van valami ötleted. Én megnéztem a kódot, de eléggé össze van zsúfolva, és nehezen tudtam kivenni belõle, hogy ez js. Ez a rész nekem kínainak tûnik, ezért kérem a segítségeteket.
A forráskódból eléggé arra lehet következtetni, hogy nincs tervezett koncepciód, csak "ahogy esik, úgy puffan" kivitelezés van mögötte.
Valószínûsítem ezt a megoldást szeretted volna felhasználni - csak éppen ott megtervezett koncepció van mögötte rögzített méretekkel.
Viszont itt a tartalom blokknak nincs igazán mérete, ezért más trükkhöz kell folyamodni. Például ebben a cikkben leirtakhoz.
Azért kösz a segítséget
akkor elméletileg lehetséges, hogy css-el simán ki lehet ölni. De lehet, hogy a jávás megoldás sokkal jobb. Talán Faustus tuna segíteni ebben 😛