A Gyűrűk Ura - A Király Visszatér
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy néha elgondolkodom, hogy Tolkiennek mennyire sikerült összhangba hoznia a távolságot és az idõt. Úgy értem tényleg át lehet menni Mórián 2 nap alatt? Vagy egyes távolságokat talán hamarabb is meg lehet tenni, mint ahogy a könyvben van? Lehet, hogy Frodó nem is ért volna el ennyi idõ alatt a Végzet-hegyhez, vagy talán hamarabb is?
No persze tudom: Kit érdekel? :-)
De azért néha el-elgondolkodom ilyeneken. :-D
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
pl nekik volt egy saját fõnökük is ami ilyen fejedelemszerûséget jelent...-ez a sima orkoknak sose volt-azog volt a neve
na õt vágta le dáin ironfoot a most éppen aktuális törpkirály(a gyûrû megsemmisítésekor)
de ez nincs benne a függelékben😄
what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
13-án hajnalban érkeztek meg Mória Kapujához. 15-én meg már elérték a Nimrodelt.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
mondjuk nap még eltelhetett több, de kettõt aludtak csak móriában.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
nem tudom honnan vettem a 14 napot😄-ezekszerint jó a film😄😄D😄:
what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/
nem kell ezen agyalni mindkettõt külön kell kezelni
nekem spec jobban bejön a könyv
a film is jól megjelenít mindent-de azért pl nekem kicsit vicces h a hatalmas távolságokat nem érezni...
pl mória 4nap alatt miközben a könyvben asszem 14nap volt az út😄-szóval az egész világot összenyomták "picit" de ez sem zavar mert nem ez a lényeg
amúgy kb az 1/3-a a film és könyv párhuzamának majdnem mindent másképp csinált meg p jackson a drámai hatás végett
de ez nem szabad h zavaró legyen
mert azt hallottam h az csak össze vissza félrefordítottak mindent benne
a kedvenc lotr oldalam😄
Ha a mi világunkra akarjuk letranszformálni akkor azt mondhatnám,hogy Frodó a 'Menyországba' hajózott el ,oda ahol az Istenek (Valák,Maiák),és
Angyalok (Tündék) élnek! Persze ez nem teljesen pontos,de aki nem ismeri a Tolkien mitológiát az így könnyebben megértheti.<#miaz>#miaz>
Ha nem olvastam volna, azt írtam volna, hogy "csak a filmet láttam" nem pedig azt, hogy "elõször". :-)
Természetesen olvastam, már jó sokszor. A Szilmarilokat is és a Hobbitot is.
De azért van jópár amit egyszerûen másképpen látnék, Elrond pl. ...sõt Gandalf sem igazán jó nálam...és a hobbit megjelenítések sem mindig ütnek.
de ezek nem annyira zavaróak, mert a nagyszerû csatajelenetek...barlangi troll fõleg, vagy az Ent-k támadása, ..és a sok esetben nagyszerû alakítások...Théoden beszéde a Rohírokhoz a Gondor-i csata elõtt, Szméagol beszélgetése Gollam-l..stb.
Théoden magához térte kb: "...hízelkedéseddel elérted hogy négykézláb járjak mint az állat!" (brrr..nagyon állat 😄 )
A hadbahívott holtak támadása..stb-stb.
Ha valami nincs képben kérdezz nyugodtan, szivesen utánanézek ahol/ahogy tudok.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Szal nálam is nagyon ott volt, és aztán minden következõ rész is...annyi különbséggel hogy néha bele-bele kritizáltunk,...és találgattuk hogy mi lesz majd a bõvített részekben 😊)
Nagyon jó lett a film, lehetne jobbat, de ez is felülmúlta a várakozásomat..és a mai napig, hol eredeti nyelven, hogy szinkronnal de mindig hatása alá kerülök ha nézem.
Én elõször a filmet láttam és én is kételkedve ültem be a moziba, õszintén szólva semmi kedvem nem volt hozzá, nem annyira csipázom a fantasyt, én is a barátaimmal néztem. Aztán vicces volt, mert amikor jöttünk ki a moziból, mindenki fel volt lelkesülve, hogy "Fúúú micsoda csaták voltak!", meg hasonlók, én meg kussban ballagtam hátul, mert én egészen más értéket kaptam a filmtõl, mint õk. Igazából tényleg el voltam varázsolva. <#smile>#smile>
Szóval bár én a filmet láttam elõbb, mégis sikerült nálam elérnie a célját és ez bizonyítja, hogy jó lett az adaptáció (persze ezzel nem mindenki ért egyet). A második részben viszont csalódtam, persze nagyon tetszett az is, de az elsõ rész által felállított mércét nem ütötte meg. A harmadik pedig ötvözte az elsõ és a második rész elõnyeit, azaz pörgõs lett és "elidõzõs" is, szóval tényleg jól sikerült.
Persze teljesen logikátlan, de azért vicces volt. :-)
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
Az enteket nem szerettem, túl "bumfordiak", de segítenek, és ez a lényeg.
köszi
köszi
Egyszerûen nem volt az õ dolguk.
Gondolj bele hogy a tétovázásukat gyávaságnak tartottad, de valójában az entek problémája nem oldódott meg továbbra sem, és a nézõ nem is foglalkozott vele tovább....az entek megtették amit kellett és leléptek, ha nem csatlakoztak volna akkor hû meg bazze...😊
De a fák továbbra sem lelték meg az entasszonyokat, és nem lettek entgyerekek...és valószinûleg lassan elaludtak mind..
De ez a 'hamariakat' nem érdekli csak hogy csatlakozzanak a háborúhoz.
A jó oldalán a gonosz ellen.
Aztán kész. 😊
Hát ez pl. az ami jól példázza azokat a részeket amik nem lettek elvarrva, illetve ha ezt elvarrásnak tekintjuk akkor ez is szomorú 😞
A kibõvített változatokat tényleg érdemes megnézni, mert sok érdekes pluszt adnak a filmekhez!
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
engem az elsõ részre úgy cipelt be egy jóbarátom (nagyon nem akartam megnézni, ugyanis már a neveik is idegesítettek, Zsákos Bilbó és társai), de úgy jöttem ki a moziból, hogy elsõ dolgom egy könyvesboltba vezetett és megvettem a könyveket, és azt kell mondjam, bizony elvarázsoltak...
a filmben sok nemtetszõ dolog van, pl egyik kedvenc karakterembõl, a könyvben jófej lovasvégi fejedelem Théodenbõl egy arrogáns és nem túl szimpatikus királyt csináltak, de említhetném Szilszakállt is, aki a könyvben a tanácskozás után egybõl harcra indul, a filmben pedig az entek gyáván el akarják kerülni a háborút...
mindezek ennek ellenére a filmet mestermûnek tartom, a könyv pedig kellemes és nagyszabású fantasy olvasmány, de sok, számomra idegesítõ dolgot is tartalmaz (amiket elõttem is páran említettek, pl minden szereplõnek rengeteg neve van).
megnéztem a simában, és én bizony nem láttam ott sehol a koronázáskor, volt egy manus aki hasonlított, de igazából az sem nagyon...
nem lehet hogy összetévesztetted valamelyik másik tündével? eléggé hasonlóak ám azokkal a szõke hajzuhatagokkal 😊
Amikor Aragornt megkoronázzák és jön Arwen, Elrond, meg a többi tünde. Ott van a háttérben Haldír is 😄
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
Némely részek teljesen mások, mint a filmben, persze tudom, hogy a könyv volt elõbb.
Biztos visszajött Mandos csarnokából, de ennyire???
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
(vannak akik egyszerûen nem értik az érzelmeit a filmnek, általában azok akik elõzõleg nem olvasták a könyvet).
De mindenképpen a könyv az elsõ.
Nem mondom hogy nincs igazad néhol, nálam is vannak részek amiknél kicsit bosszankodom mert az bezzeg tök részletes, de ami engem nagyon érdekelne az mondjuk fél oldalban le van írva és kész..
Rengeteg dolog van amit még meg lehetett volna írni, mert csak utalások vannak, aztán kibogarászod innen-onnan hogy mi is volt, és még érdekelne, de nincs több.. 😞
Nem könnyû, csak a legalapabb elakadási lehetõség hogy hol ilyen hol olyan nyelven vannak az utalások lényekre, helyszinekre, szereplõkre (pl: Aragorn-Estei-Thorongil egy személy Dúnadán-Tünde-Ember néven..stb)
Aki foglalkozott már komolyabban a témával annak mind kialakul egy megközelítése erre a történetre.
Mert hiába van benne egy nagy gyõzelem, mégis egy nagy veszteség az egésznek a vége.
..elment a gonosz, de vele elmúlt az a bizonyos megfoghatatlanság amit a tündék képviseltek, elhajóztak mind nyugatra.
Meghalt Aragorn az utolsó Númenor-i. Arwen utolsónak és egyedül maradt az Elda-k közül középföldén és magányosan élt, majd õ is meghalt és elfeledték.
Aragorn és Arwen gyerekei nem örökölték tovább az Elda-k vérét, valszeg mivel már eleve mind Aragorn mind Arwen vére kevert volt.
Szal maradtak az unevezett 'csekélyebb' népek.
De ezenkivûl is rengeteg elgondolkodtató téma van a történetben az erre fogékonyaknak.
...na és magát az egész történetet összeilleszteni, földrajzilag és sorrendben sem gyenge feladat.
szal akik szeretik a kihívásokat és érdeklõdnek az ilyesmi filózgatásos fantáziatágító kutatások után azok itt áshatnak bõven.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Egész középföldén állt a bál, nem csak az emberek, tündék csatáztak hanem minden faj..törpék, félszerzetek..
Szauron nem tudta honnan jön a baj...nem is feltételezte hogy megpróbálják elpusztítani a gyûrût..mindvégig azt hitte hogy felhasználják majd.
Ha a sasok akkor jönnek mikor Szauron szeme még áll minden elbukott volna...na és persze arra sincs garancia hogy nem környékezi meg a gyûrû a hobbitot hordozó sast.
mivel ez egy nagyon részletesen kidolgozott történet, ezért vannak benne buktatót...de ezzel kifejezetten kutatók foglalkoznak, nem ilyen részén van a történetnek.
Gandalfnak hamarabb kellett volna bevetnie a sasokat,és akkor könnyedén legyõzhették volna a fõ gonoszt.De neeem,õk inkább megakarták mászni egyszáll köpenyben a fagyos hegyeket,majd a létezõ legnehezebb és leghosszabb utat választani.
Persze valamivel kikellett tölteni a 3 könyvet<#hehe>#hehe>
😊
Pedig sztem nagy élmény úgy nézni a filmet, hogy tudja az ember hogy pl. Elrond és Galadriel mekkora nagy pálya figurák, vagy éppen a fák története, ..vagy hogy kirõl is kapta a nevét az Echtelion torony.
Ez az Elda-k földje, Númenor szigetétõl volt nem messze, amíg az el nem sülyedt/sülyesztették.
..és legfõképpen azért mehetett (és Samu is), mert gyûrûhordozó volt...jutalmúl.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/