89387
PlayStation3
    Köszi a válaszokat skacok egybők okosabb lettem, tehát ha a gépnek YLOD hibája van akkor azt felpasztázással otthon meg lehet jayítani??
  • ballor
    Vannak olyan mentések, melyeket nem lehet másolni (Killzone 2, Assassin's Creed II, Dante's Inferno stb). Át lehet egy vinni egy másik, új gépre ezeket valahogyan?
  • tihibaby
    Szépen türelmesen,és ésszel hozzáfogva,szép nyugisan meg lehet csinálni minden gond nélkül.
    Lehet szerezni a netről szétszedési útmutatót,jómagam kinyomtattam és bár nem passzolt pont a gépemhez (40gb-os-hoz volt az útmutató,nekem meg 80-as gépem van)de a kezdéshez pont elég volt.
    Így voltam egyébként én is:minek vigyem fel Pestre vagy bárhová(vidéki lévén),és fizessek ki 5-8K-t egy ilyen dologért?
    Inkább vettem hozzá egy jobbfajta pasztát,és megcsinátam magamnak.
    A gyári paszta már itt-ott bele volt sülve,pedig a gép 1,5 éves volt akkor,és relatíve alig használtam.Ráadásul nem is jutott mindenhová a gyárban a pasztából,nyomtak rá éppencsak valamenyit oszt' jóvan.
    Szomorú,hogy ilyenen spórolnak.....
  • FlyHigh
    Kivenni ki kell a házból, mert a hátoldaláról tudod lecsavarozni a bordát, nem így értettem. Kivetted van körülötte a fényes lemez ami szendvicsbe fogja a lapot, na azt nem muszáj levenni, simán hozzá lehet férni a magokhoz.
  • Freedy
    Nekem 40gb-os változat van, ebben más a hűtés. Itt muszáj kivenni az alaplapot, hogy hozzálehessen férni a bordákhoz/gpu,cpu felületéhez, hogy ójrapasztázzuk. Legutóbb nekem is maradtak fölösleges csavarok:D De nem is foglalkoztam a helyüknek a keresésével, mert úgy igazából nincs jelentősége. Majd ha legközelebb szétszedem, majd visszarakom őket.
  • FlyHigh
    enyém egy 2008-as cechl 80gb gép, ha sokat matatok a menüben talán egy fokozatot vállt fel pár másodpercre, aztán sokáig semmi, 4 óra kz2 után sem ordít.
  • FlyHigh
    az csak egy dolog, minden alkatrészt csak egy helyre megy vissza és egy szalagkábel fut le róla. Egy komplett borda+hűtő van a két magon, nem kell feszegetni semmit, minden szépen lejön. Amúgy tök alaplapig szerintem felesleges szétszedni, elég a hűtőszerkezetet levenni, lemez körbe maradhat, simán hozzá lehet férni és felpasztázni.
  • NEXUS6
    Nekem azért minden szerelés után maradtak fölösleges csavarok.
  • FlyHigh
    csak azok mondják, hogy bonyolult akik ennek a szereléséből akarnak élni, 5e egy rablás ezért a tutyimutyi munkáért.
  • FlyHigh
    Én a helyedben egy forintot nem fizetnék ezért, kókerjancsik egy ötöst elkérnek érte, pedig nem nehéz otthon sem megcsinálni, mondjuk én 2003-óta csak alkatrészekbe veszek pc-t.
  • Csabesz100
    Már korábban is ajánlották a takarítást és pasztázást, de attól tartok, hogy ha szétszedem és hozzányúlok (nyulatok) utána fog megpusztulni!
  • Csabesz100
  • NEXUS6
    Igen, az volt.:(
  • NEXUS6
    Igen, sajna én is későn kaptam észbe, csontszáraz volt a paszta mire kipusztult. Szégyen, hogy ezen spóroltak a Sanyiék.
  • tihibaby
    Szerintem egy jó alapos takarítás+újrapasztázás megmentené a gépedet az agóniától....
  • tihibaby
    Szerintem meg egy nagyon is valós problémát fogalmazott meg.
    A warez,a homebrow és a játékfejlesztés évtizedek óta kéz a kézben jár-járt!
    Túlnyomó részt EZ hajtotta előre a játékipart.
    Ha kiherélik ezt a mellékágat,ki fog a zsenialitásával behódolni a hadcore-nak?
    Senki.
    Jönnek a jó munkásemberek (sőt már jöttek rég...).
  • FlyHigh
    60-asod volt?
  • NEXUS6
    Szerintem ne hagyd abba a kopogást!

(Amúgy a szabályos 3 koppantás, bal kézzel faasztalon alulról fölfelé! Nekem mondjuk nem jött be, RIP)
  • Csabesz100
    Ment elég sokat korábban. Mostanában hanyagolom egy kicsit időhiány miatt! :-(
  • FlyHigh
    usertől is függ az élettartam.
  • Csabesz100
    Nekem több, mint 3 éves a 60 Gb-s FAT gépem és semmi baja! Kopp-kopp! Csupán annyi zavar benne, hogy sokat pörög a ventije!
  • FlyHigh
    gyárilag 80gb-os fat gépek jók, 50e környékén találsz normálisat. Igazából a 60gb-os gépekre mondják, hogy problémások.
    Sziasztok!!

Ps3 vásárlásán gondolkodom csak hezitálok, hogy vegyek egy használt FAT-ot vagy egy új Slimet.
    Anyagilag a FAT lenne elérhetőbb, de eddíg mindíg újat vettem( PS1, PS2).
    Szóval most, hogy karcsú a lóvé azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyiket érdemesebb, mert sok rosszat hallottam a FATokról pl:YLOD meg túlmelegedés a SLIM-ről is hallottam már meghibásodást, de engem az érdekelne, hogy kell-e ennyire fosnom egy használt FAT-tól?

Előre is köszi.
  • DanielT
    Miféle harc? Most engedélyezték a warezt... SŐT! Támogatják, mint azt néhány ********-től megtudhattuk.
  • Hugh Hefner
    és ezzel össze is foglaltad a másik "nagy" topic lényegét, hogy le fog-e áldozni, vagy nem. elvetted legalább 10 ember szórakozását : \
  • kirol
    Na A keresztapa Little Big Planet 2-t kötött. Nagyon nagy meglepi volt!
    LBP 2
  • NEXUS6
    Volt már ugye olyan beetetés is, hogy az un. demo-scene felé nyitnak, felrakták a PSN-re a Linger in shadows demót. Aztán az egészet mintha elvágták volna, pedig a jelenlegi nagy játékkészítő cégek valamilyen szinten azokból az emberkékből élnek, akik a 90-es években különböző demócsapatokban munkálkodtak, szerezték meg a tudásukat.

10 év múlva ki fog programozni?! Mert az édeskevés, amit a suliban tanítanak az embereknek, nem nagyon látom, hogy lenne utánpótlás!
    Attól, hogy valaki 8X végignyomja a Heavy Raint még nem fogja megtanulni, hogy hogyan kell ilyen progit csinálni, egyszerűen hiányzik az a felhasználói/játékos réteg, akikből majd ilyen szakember válhatna valamikor.
    Ma már mindenki csak lámer, mert egyszerűen nem juthatsz hozzá a fejlesztő eszközökhöz.

Az X-box/PC fejlesztés viszont viszonylag nyitott, a következő generációban a Sony ugyan azokkal a problémákkal fog megküzdeni, mint a PS3 indulásakor, csak lehet, hogy akkor már annyi lendülete sem lesz!
  • NEXUS6
    Páran már perlik őket, de most ugye egy egy ilyen géppark is max pár száz PS3. Mi az? A Sonynak nem jelentős tétel.

Az a gond, hogy szerintem senki nem kötött velük olyan szerződést, amiben a Sony folyamatos támogatást vállalt volna az ilyen szuperkompjúterekre.
  • 5c0rp330n
    hat ezt igy tenyleg nagyon elbalfaszoskodtak akkor, azt hittem annyi eszuk azert lesz h meg tudjanak allapodni azokkal akik kutatasra vettek.
  • NEXUS6
    Link: US Air Forve vs. Sony
  • NEXUS6
    És még egy gondolat, a magam részéről azt kívánom, hogy kicsit csússzon megint vissza a PS3, mert megint kezdenek a Sony-nál elkényelmesedni, meg felveszik az akkora arcot mint az IFA ponyva.

Szóval hajrá minden más platform is, szorongassátok csak Kaz mester tökeit!
  • 5c0rp330n
    " a szervizelt gépek már új rendszerprogival jöttek vissza"

errol valami link?
  • NEXUS6
    Mondjuk nekem az a véleményem, hogy ezzel az eszeveszett warez elleni harccal a Sony most már többet veszít, mint amennyit nyer.

Pl. Elég sok komoly szervezet, egyetem vett annak idején tonnaszám PS3-at, hogy olcsó nagyszámítógépet építsen belőlük. Aztán a Sony kivette az OtherOS képességet a rendszerből, amivel csak az volt a gond, hogy a szervizelt gépek már új rendszerprogival jöttek vissza, így ezek a szervezetek gyakorlatilag elvesztették a folyamatos hardver támogatást.

Egy pillanat alatt lerombolták azt az imidzst amit évek alatt építgettek, hogy a PS3 jó a rákkutatásra, meg minden hasznos tevékenységre is.

Most mit fognak vajon beáldozni?

A gond az, hogy aki eddig is csak warezos PS3-at engedhetett volna meg magának (pl kínai játékosok nagyrésze) az ezekután sem veszi majd meg a gépet, ha majd kiiktatják a JB-t. Pedig ma már a hardver is nyereséges.

De ezeket a dolgokat már 1000X megbeszéltük. Magam részéről ez után sem fogok warezolni, mint ahogy gondolom az eddigi vásárlók nagyrésze sem.
  • Akey
    Na igen! Csak a Sony beleszart a készítők palacsintájába és feldobta őket a BSA-nál. Erre jön majd az új firmware és megy minden tovább a régi kerékvágásban.
  • Gideon Wieth
    Nem hiszem h jóslás lenne. A jailbreak létezik és működik is állítólag. Bár nem tudom rendesen.
  • n000rbi
    Meg tudod nekem mondani a jövő heti lottószámokat is? Ha már így belejöttél a jóslásba.
  • Gideon Wieth
    Mondjuk az új AC részt nagyon várom már ... Nem voltam nagy multis, a legtöbbet a Jedi Knight Jedi Academyvel multiztam, de aztán ott is sok lett a barom sajnos, és elveszítette a varázsát . :-( Viszont most PS3 multija nagyon megtetszett, csak azt sajnálom, h kevés a kommunikáció a játékosok között :-(
  • Gideon Wieth
    Terjedjen csak minket ne bántsanak. Az lesz a kitolás ha bannolnak rendes vásárlót is mert Magyar, de angol címmel a warezosok miatt.
  • barcames
    én se a multis autóversenyeket:) de jövőre már sajnos elterjed ezen is a warez:(
  • Gideon Wieth
    Ha van konzol, amit nem érdemes feltörni az szerintem a ps3... én pl semmiért nem dobnám oda az ingyen multit, pláne a keddi Uncharted után :D