64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Blum #60286 Gondolom mashol nem elerheto vagy nincs kedve lesetalni a "viragboltba" :) -
De miért youtuberól szeded le? -
gyűjtő #60284 Szervusztok!
Ígéretemnek megfelelően (#60273) visszatérek a YouTube to MP3 programmal kinyert, folyamatosan TÖBB!! lejátszott zeneszámot tartalmazó MP3 fájl audiofájlként történő lemezírására.
Nekem csak úgy sikerült a lemezre írás, hogy az egy fájlban letöltött zenei anyagot zeneszámokra feldaraboltam (történetesen mp3DirectCut programmal), ezeket a zeneszámokat egységesítettem( Format Factory vagy más konvertáló program), és ezt követöen Nero-val lemezre írtam (audio formátum). A dolog így működött. -
Használom ezt a Team Viewer programot néha néha haveroknak segiteni neten.
De nem telepítem fel csak mindig futtatom mert elvileg van olyan lehetőség.
Kérdésem ez miért fut állandóan a windows háttérben ? Hiába lövöm ki a processek közül egyből visszajön. -
Sziasztok!
Az mitől lehet, h a gép alvó állapotból nem képes normálisan felébredni? Visszakapcsol a képernyő, de ezen kívül bármire kattintok, nem reagál a gép, még kikapcsolni se lehet. Ha újraindítom, akkor jó minden. Most lett újrahúzva a Windows, de azelőtt nem csinált ilyet... -
pl flash memóriák bezabálják a PCIe 3.0-t is :) -
btw azt honnan lehet megtudni, hogy egy-egy videokártyának mekkora sávszélesség kell? az stimt, h PCI-e 1.0/1.1 250 MB/sec-t tud sávonként (avagy 16x esetén szép kövér 4 GB/sec), de videokártyáknál mindenütt csak a kártya memóriája és GPU közötti kommunikációra(?) használt sávszélességet látom, ami pl GTX 660 esetén 144192 MB/sec.
(feltételezve h nem írok orbitális baromságokat)
no meg... egyáltalán SLI konfigokon kívül kell bármilyen kártyának napjainkban PCI 1.0/1.1-nél több? -
Blum #60279 Semennyire vagy nagyon minimalisan,de ezt mar millioszor leirtuk nem csak 1 topikban... -
egy PCI-E 1.1 Slot mennyiben befolyásolhatja egy GTX660 teljesítményét? -
780- -
Egy nagyon húzós 680 GTX 4GB vagy egy 780 GTX 3GBt érdemesEBB választani? Cserekártyáról van szó, és csak NVidia jöhet számításba. -
Az miért van hogy néha a Winfos animációk lassúak máskor meg gyorsak? (nem nagyon zavar, csak irritáló 10/2 indításnál kb. SSD-n van Ezelőtt más Alaplapban más procival ugyan ez volt HDD-vel. Valamit lehetne tenni ez ellen? -
gyűjtő #60274 #60272;#60271 Szervusztok!
Úgy tűnik, még néhány dolgot meg kell fejtenem az audio lemez írással kapcsolatban.
Sem a Nero-val, sem a CDBurnerXP programal nem sikerült a lemezjátszóval felismertetni a lemezre írt audiofájlokat.
Valami oknál fogva a folyamatosan több zeneszámot lejátszó videóból kinyert fájl lemezre írása nem működik.
Még vadászok a megoldásra. -
gyűjtő #60273 Szia!
A zenei fájloknál ügyeltem arra, hogy a CD 80 perces játékidejébe bőven beleférjen.
A nagyobb fájlokat mp3DirectCut két részre vágom.
"lehet hogy nem támogatja a codec-et amivel az mp3-ak vannak kódolva" felvetésedben valószínű jól látod a problémát. Nem említettem, hogy a felsorolt 6 db zenei fájl külön - külön 15-20 db, folytonosan lejátszott zeneszámból áll és lemezre írás közben ezek esetleges codec hiba miatt nem kapcsolódnak rendesen.
#60272 Szia! Ugyan a Nero-val próbálkoztam, de az általad javasolt lemezírót kipróbálom.
A korábbiaknál rövidebb válaszüzenetben visszatérek az eredményre.
Köszönöm a segítségeteket. -
Blum #60272 Iro programbol en szemely szerint a CDBurnerXP-t hasznalom es javaslom. Pofonegyszeru cucc,teljesen ingyenes,magyar es tud mindent amit kell. -
író programból milyet használsz? lehet h nem támogatja a codec-et amivel az mp3-ak vannak kódolva (bár a lame 3.92 5+ éves, szóval kétlem) és ez okoz zavart az erőben, de őszintén szólva ilyenről még nem hallottam 
na meg... amit linkeltél h ezzel ellenőrizted át a dolgokat, ott látom h egyik szám közel két órás, arra író progid nem visított? mindenesetre egynek ajánlanám h ess neki nero-val (micro bőven elég, burning rom a lényeg), én eddig abban még nem csalódtam.
#60269: nálam a szabvány neve(?) tett be, ami... R(W). szóval minden egyszer írható dvd-n is ott mosolyog ez, sőt, régebben nem egyszer láttam olyan dvd-t is, amin kedvesen fel volt tüntetve, szép nagy betűkkel, h DVD+R(W). érted, nem DVD+RW, mert az újraírható lenne, nem, DVD+R(W), teljesen más dolog, ez csak egyszer írható, de hát hogy is keverhetnéd, hiszen a hatalmas névbeli különbség teljesen egyértelmű teszi
-
gyűjtő #60270 Szia!
Köszönöm a gyors válaszüzenetet.
"ad 1: audio cd =/= mp3." A CD lemezre audio formátumban írtam az MP3 formátumú zeneszámokat!
Az asztali lejátszó valóban csak audio CD-t olvas (ezidáig hibátlanul!!)
Az általam használt CD lemezekre több száz MP3-as albumot (15-20 önálló zeneszám) természetesen audio formátumra konvertálva.
Ezek az ilyen módon írt lemezek ezidáig hibátlanul megszólaltaknak és megszólalnak az audio asztali lejátszón. Ez már 10 éve működik. Azóta - nagyritkán - természetesen előfordult fizikailag sérült lemez is, de ez be van kalkulálva.
Azzal egyetértek, hogy az MP3 régen lelépte az audio formátumot, de ez nem magyarázza, hogy az évekig bevált lemezírási módszer még tegnap- előtt működött (Egy gyönyörű Cortazar MP3 albumot írtam lemezre audio formátumban. Tökéletesen működik).
Még annyit: nem újraírható lemezekkel próbálkoztam, mert abban lehet "csont". -
ennél már csak a DVD+R vs. DVD-R szopatás volt jobb :D -
ad 1: audio cd =/= mp3. ha az asztali lejátszód nem mp3 lejátszó is egyben, még ha felismeri is a CD-t, akkor sem tud vele mit kezdeni - audio cd-ként kell megírnod, annak minden limitjével és kreténségével együtt (70 perc zene fér rá egyre emlékeim szerint vagy ilyesmi, évek óta nem is találkoztam cd-vel)
ad 2: nem minden asztali lejátszó eszik minden fajta cd-t - emlékeim szerint a legtöbbje amivel még a régi szép időkben összefutottam (amikor még a nők nők voltak, a férfiak férfiak, és pterodactylus húsért kaphattál írható cd-t) ha a seggedet a földhöz csapkodtad, akkor sem ismerte fel az újraírható cd-ket -
gyűjtő #60267 Szervusztok!
A YouTube-ról letöltöttem néhány zeneszámot a YouTube to MP3 online letöltő programmal(zárójelben jegyzem meg, hogy megpróbálkoztam a Free Studio Free YouTube to MP3 programjával is).
Az a problémám, hogy 2-3 CD lemez-író programmal is próbálkoztam, a CD lemezt a programok megírták, de az asztali (Philips)lemezlejátszó nem ismerte fel a zeneszámokat(a lejátszó hibátlan!!!).
Zeneszámok
A zenéket ellenőríztem az alábbi programokkal:
Audio Identifier
MediaInfo
XMedia Recode
Az érdekes, hogy az XMedia Recode által elemzett zene struktúrája eltér a többitől.
Megjegyzem, hogy zenei album készítése során - csak lemezhiba esetén - fordult elő lemezírás-probléma. Megjegyzem - ahogyan az a zeneszámok méretéből is következik, hogy több zeneszám van összefűzve.
Befejezésül: a megírt lemez (1 fájl) lejátszható számítógépes programon.
Mi lehet a probléma? -
Olyasmire van valami ötlet, hogy a modem/router (egyben van) kb 1 perc inaktivitás után megszakad, ha kábellel van összekötve? Wifin megy minden rendesen, de kábellel pl Xfire 1 percenként folyamatosan szakad, meg ssh kapcsolat is. -
TomStorm #60265 Úgy néz ki nincs hardver hiba.Új Win8 és most jó minden.Ja meg visszatettem IDE módba és default-ra a Bios-t+Core unlock/Boost manuálisan az alaplapon.
Most szuper remélem így is marad.. -
TomStorm #60264 Ilyenkor a böngésző is összeomlik -
♪We are Champion..♫ -
TomStorm #60262 De valami nem stimmel.Játék alatt 3 percenként fekete képernyő,valami hülye hang és elkezd akadni szinte játszhatatlan.Leteszem asztalra majd vissza akkor jó és pár perc után ismét előjön ez -
Blum #60261 Aggodalomra semmi ok,valoszinuleg erzekelo hiba. Amugy ezt kb. 2 perc guglizassal ertem el :D -
TomStorm #60260 Mi az a TMPIN2?Csak mert 128C-t ír rá.Minden más 40C körül van de ez 128-.-
Játékok nem is mennek rendesen egy idő után leesik FPS negyedére:( -
Nem akarok senkit se hülyének nézni, csak értetlenül állok a helyzet előtt.
De zárjuk le, nem fogunk dűlőre jutni ebben. :) -
Blum #60258 Ne nezz hulyenek :) Nehogy mar a Nero hibaja legyen az,hogy a Winfos Update osszebassza a rendszert.... -
Ti tudjátok, de tényleg nem viccből adogatják ki a frissítéseket.
Komolyabb gondot okozó bakik persze előfordulhatnak ritkán, de az ilyet úgyis rögtön javítják.
Célszerű ezért nem azonnal telepíteni a frissítéseket, hanem néhány nappal kiadásuk után.
Nero meg ha nem bírt ki egy Win frissítést, lehet csak a régi program verzió miatt volt. -
Blum #60256 Nem hulyeseg amit mond. Windows telepites utan az az elso dolgom,hogy a Windows Updatet letiltom a francba. Ha valamire nagyon nagy szukesegem van,akkor azt max. manualisan telepitem. Nalam a Nero-t cseszte el nagyon,de volt olyan hogy inditasnal kekhalal volt update utan. -
Mert Microsoft-ék azért adnak frissítést a Windows-hoz, hogy elbasszák a rendszert... -
Egy reintstall úgy tűnik, hogy megoldotta a gondot. Most, hogy belegondolok a Win7 update engedélyezése után kezdődtek a gondok. Így jár aki frissíteni akar... -
Blum #60253 Ezt en sem igazan ertem,hogy a grafikai szint rontasa mit valtoztatna meg. Eleve ha ott egy jo eros gep van akkor nyilvan nem azert lett megveve hogy medium-low beallitasokon jatszon.
Itt valami nagyon durva szoftveres vagy egy egyszeru hardveres hiba van a hatterben. -
Az AVG-nél hol van ilyen opció? -
A vírusirtó valós-védelme,és igen lefelé vinni a szintet. -
Frissítve volt. Most raktam újra a Win7-et és minden mást, a RAM cellákat is áttettem máshova, hátha RAM hiba. A zsír új gép is csinált régen néha kék halált, elmúlt. Aztán mikor megint jött a kékhalál széria, akkor jött a memtest és szedtem ki két RAM cellát.
A valós védelemről nem tudom, hogy micsoda és hogy hol kell állítani.
A maga szintű grafikai beállítást sem értem. Vegyen lejjebb a grafikát a játékban? Ha igen, ez eleve nem opció, mert a gépet nem azért vettem, hogy low-on játszogassak. Tehát, ha ez oldja meg a problémát, akkor ez nem megoldás, a hardver vagy más a szar. ---> Elfogadhatatlan állapot. -
1.Frissítsd a hardvereket(illetve a DirectX-et).
2.Most ne alkalmazd magas szintű grafikus beállításokat(normál vagy inkább alacsony legyen,nem csoda ha azon kiakadt).
A valós-védelem szintjét állítsd minimálisra(pl.: heurisztikus vizsgálat minimális,maga a szoftver(magyarán a játék) mappája kivételekhez hozzáadva) -
Valami nagyon komoly baj a gépemmel. Minden komolyabb játék futtatásakor a gép 5-15 perc játék után meghal és sokszor még a hard resetre sem reagál. Egy ideje csinálta már ezt, de most már kvázi használhatatlan lett a gépem. (Kurv a jó, nincs 9 hónapja, hogy vettem...)
Egy rossz memóriát már kihajítottam, de semmivel sem lett jobb a helyzet... A gép tuti, hogy nem melegszik túl, 45 foknál semmi sem melegebb. Az eseménynaplóból semmi sem deríthető ki. Mikor elszáll a játék, akkor berregő hang jön a hangfalakból, mintha kimeredne a játék, de először mindig lekapcsol a monitor. Néha még a monitor lekapcsolása után pár másodpercig még hallana a játék hangját, aztán jön a brrrrrrrrrrrrrr hang. Sokszor még a resetre sem reagál a gép, csak a power gomba. Filmnézés és asztal használata vagy régebbi játékkal való használatkor bármeddig elmegy, de amikor elindítok bármilyen játékot, ami tényleg komolyabb 3D-t - lényegében bármi az elmúlt 6-8 évből, akkor pápá...
Mi a frász baja lehet a gépnek? Egyáltalán miféle garanciát tudnék így érvényesíteni? Mert ahhoz valahogy nincs kedvem, hogy beadom a gépem és jó magyar szokás szerint visszakapom, hogy "semmi baja", csak ülnek rajta heteket meg hónapokat és még én fizetek és rohangálok ezért...
-
sziasztok!
kicseréltem a billentyűzetet, és azóta ha egymás után többször nyomom le a bal ctrl-t akkor sipol, nem hosszan, csak lenyomásra. ezt hogy lehet kikapcsolni?