64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    vagy tehettek fel Server 2003-at is (asszem) az is kezeli a 4 giga ramot
  • Ari18
    Hogyne lenne magyar.Lassan nekem is fel kéne raknom.Csak a programok futása kérdéses.
  • 1911 BubbLes
    Igen, de azt hallottam 64bites-ből nincs is magyar. Ez tényleg igaz?
  • Ari18
    Nem az a lényeg,hogy Vista vagy XP,hanem az,hogy 32bites csak 4GB-ot tud megcímezni.Rakjatok fel 64bites rendszert,akár Vista akár XP-ből és látni fogja a 4GB ramot.
  • broman191
    Üdv!

Nem tudom ezt hová is írjam, de végülis lehet hogy hardveres a probléma. Az lenne a gondom hogy néha nagggggyon belassul a gépem - úgy értem hogy a processzor használat felmászik 100%-ra csak úgy Windows-ban is akár, és belassulnak a hangok, el kezd akadozni a kurzor mozgása, egy kis idő múlva minden visszatér a rendes kerékvágásba. Játékokban még rosszabb. Talán még az ősi Mario is be tudna akadni néha. Vegyük pl. a R6 Vegas 2-t. Gyönyörüen megy alacsonyabb beállításokkal, aztán a semmi közepén elkezd akadozni. Nincs 10 ellenfél előttem, sem egy fél dzsungel/pláza...egy folyosó/ egy WC max. és véletlenszerü időpontban beüt a lassulás... A Test Drive Unlimited-del pedig szintén semmi gondom nem volt régen, most ugyanaz van annál is. Ami feltünt még: a vinyó alig másol c-ről c-re 1,5 mega/sec-nél többel...bármit. Vírus nincs, spyware nincs, registry tisztítás rendszeresen van, töredezettségmentesítés dettó, Win-nek és gyorsítótárnak van hely bőven, memó/proci rezidens programok eltávolítva, az fut csak aminek nagyon szükséges, hardver hőmérsékletek normálisak. Ami tőlem tellett azt már azt hiszem megpróbáltam...csak a Win reinstall maradt ph34r.gif

Bármi ötlet/javaslat?

ui.: Máshol azt mondták hogy a vinyó PIO módban mehet nem Ultra DMA módban-.-' Azt hol lehet megnézni hogy milyen módban van? BIOS-ban nem láttam ilyeneket...
  • 1911 BubbLes
    Üdv!
    Egy alaplaphoz(Abit AX78) kéne egy kis help.

Ez most pontosan mit jelent?: # 4 x SATA (RAID) 3 Gb/s <--- Ez tiszta, ez a SATA II.
    # Supports SATA RAID 0/1/0+1 <--- Na de ez micsoda? Azt jelenti, hogy támogatja a SATA I-et is? Csak mert nekem kéne egy SATA I csati a dvd-íróhoz.
  • oliverb
    De a tv-n is ott van a lejátszo ablaka meg minden de csak a hangját játsza le.
  • Met
    a lejátszó ablakát áthúzod a tv képernyőre és nyomsz egy full screen-t
  • oliverb
    Szevasztok, lenne egy olyan problémám h tévékimenetes video kártyárol átjátszom tvre a monitort képernyőjét. Mindent megjelenit a tv-n amit a gépen is kivéve azt amikor media playerbe, vagy winampba probálok videot lejátszani, csak a hangját viszi át a tvre a magát a videot nem. Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
  • SzocsA
    hello!
    tegnap keresgéltem és ma a mozilla begagyízott!
    ezt a hibaüzit írja ki: Http://charlesbleka.files.wordpress.com/2007/10/hitler.jpg
    probléma merűlt fel, amikor a rendszer elküldte a parancsot a programnak.

és egy csomoszor egymás után megnyítja a firefoxot.

gondolom valami vírus vagy valami!
    mit csináljak?
    köszi
  • HoReSz1975
    az lenne a kérdésem srácok, hogy Vistánál hogyan kell helyreállítást, javitást csinálni a rendszerlemezzel, úgy mint az XP -nél, mert nem adja fel a lehetőséget
  • Cat 02 #36228
    Ha vannak olyan fájlaim h
    xy.01 xy.02 xy.03
    h tudom egyesíteni ? TCM el egyesítettem és kaptam egy xy.out ot amiben van 1 rar amit nem tudok kicsomagolni S:
  • 1911 BubbLes
    Tényleg Vista 32bit mennyi ramot lát?
  • Barny
    nekem ez a gep ami most van boven elegndo.csak az a kib*szott X38 ne melegedne annyira.terheles alatt 68fok
  • kirol
    Muszáj!
  • 1911 BubbLes
    HÁZ: ENERMAX ECA3050 Chakra
    MEMÓRIA: ???
    PROCESSZOR: AMD Phenom 9600 AM2+ BOX | amit 10000-re akarok felhúzni
    TÁP: FSP BlueStorm II. 500W
    ALAPLAP: Abit AX78
    VIDEOKÁRTYA: MSI R3870X2-T2D1G-OC 1024MB PCIE
    DVD-ÍRÓ: SAMSUNG SH-S203D/RSMN Fekete BOX SATA
    HDD: SAMSUNG 160GB 7200rpm 8MB SATA2

Ilyen gépet szerintem a 2GB ram visszafogna egy kicsit, nem?

• Barny
    nekem 6GB ramom van es muszaly vista-t hasznalnom:D
  • Barny
    3.2GB-ot a rendszermemorianak
    a maradekot pedig a videokartyanak vagy ilyesmit hallottam.
  • Barny
    szerintem nem hasznalja ki:D
  • 1911 BubbLes
    Hy!
    Azt tudom, hogy a 32bites XP nem látja a RAM-ot csak 3GB-ig, DE azt is hallottam, hogy attól még a gép használja a 4GB ramot csak a rendszer nem jelzi ki.
    Szerintetek?
  • Skyline
    Ja igen,superfetch,indexelés,és minden egyéb kikapcsolva,a régi alaplapban nem volt sem fagyás,sem folyamatos vinyó baxtatás, az oprendszer pedig újra lett rakva...
  • Skyline
    Help!
    Már lentebb írtam,csütörtökön szerváltam egy alaplapot, Gigabyte Ga M57Sli S4...Egy másik AM2-es alaplapból lettek átrakva a motyik bele,minden faszán működött ott..Itt viszont már windows telepítésnél is vagy 5ször kifagyott...Aztán Felment a windows,de menet közben is fagyogat (alapórajelen alapbeállításoknál is)...
    A fagyások olyanok mintha lagolás lenne,ha több dolgot csinálok egyszerre beakad a gép,5-10 perc után dolgozik tovább...
    A winchester pedig folyamatosan dolgozik,villog akármit állítgatok..
    Mindemellett frankón szuperál az alaplap,csak kehes valami...5let? Eddig 2 ember szerint az alaplapnak van valami baja,de gondoltam megkérdezem még1szer itt is...
    (a konfigomban leírt alaplapról van szó,alapórajelre rakva is csinálja a fesztivált,nem csak így:) )....
  • HUNMemphis
    Sziasztok!
    Sajnos az én gépemmel is probléma van.Tövv problémám is lenne.
    Az első.:5 hónapja CoD4 MP egyszerűen elkezdett laggolni.Megnéztem és ne ma nettel nem is a kiszolgálóval van a baj.Én a modemre gyanakszom de nem nagyon merek ez ügyben lépni.Érdekes módon a TDU (az is online játék) nem laggol és nem is látnak laggolva.
    A második.:Mivel nekem tört az XP-m ezért állandóan kiírja nekem hogy "Hamisítás áldozatává vállhatok".Valaki a családból frissítette egyszer és azóta van az hogy ha játszok vagy netezek vagy akármit csinálok előugrik ez az ablak és kivág az asztalra.
    A harmadik.:Mostanság kezdett a Windows másodperceket kihagyni.Inkább úgy fogalmaznék hogy "szaggat".Maga a Windows.2 másodpercenként megáll minden.Vírust néztem és nem talált.(AVG)Ezt kábé 1 hete kezdte el csinálni.
    A negyedik problémám azaz lenne hogy Most vettem új CD olvasót mert a régi öreg volt már és gondok voltak vele.Egyszerűen nem olvasta be a CD-t.Legyen az játék vagy DVD semmit.
    Ilyenkor újraindítottam és megoldódott.Máig!!!
    Ha a sajátgépbe nézem hogy mi van akkor ezt írja nekem. "A windows nem tudja olvasni a lemezt.A lemez lehet hogy sérűlt vagy olyan formátumot használ ami nem kompatibilis a windows operációs rendszerrel."
    Tragédia....-_-"
    Utolsó emlitésre méltó dühítő jelenség a gépemnél azaz hogy fogja magát és leáll.Vagyis újraindúl.Bármit csinálok.Nincs időhöz kötve mert már mértem.Volt hogy 1 óra után.Egyszer 3 napig hibátlanúl működött.De most már párosúl a szaggatással és miután kiszaggatta magát újraindúl.

Kérlek titeket hogy segítsetek ha tudtok.Biztos jobban jártasok vagytok ezen a téren mint én.
    Jóészakát.
  • Barny
    szerintem minimalis gyorsulas kb 3GHZ-en +2-3FPS
  • mademan
    Ja,és gyári hűtővel próbálnám!
  • mademan
    Sziasztok!
    2.Kérdésem lenne:
    1.Menyire tudnám biztonságosan tuningolni a köv. processzort:
    Intel core 2 Duo E2180 2.GHZ
    2.Ha feljebb húznám a procit,lenne valami tapasztalható külömbség a játékokban?
    A gépem:

Alaplap:MSI P31 NEO
    processzor:Intel core 2 Duo E2180 2.GHZ
    videókártya:Gigabyte Radeon HD 2600 XT 256MB DDR3 Passzív
    Ram:2x1GB 800MHZ kingmax

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Speedy86
    hát titpikus virus probléma szerintem
  • bandeszbiro
    Hi ALL!
    Olyan problémám lenne,hogy nemrégiben vásároltam egy Acer Aspire 5920G laptopot. Nincs vele semmi gond fut minden, de egy idő után kb. 2 óra ( hálózatról megy ) ha bezárok szinte minden alkalmazást, csak azokat hagyom meg ami a windows vista-hoz kell, nem nyúlok semmihez és a processzor így is 97, 100 %-on ketyeg. Memóriából csak 37% használ. Mi lehet a gond? Talán oprendszer?, vagy a proci adta meg magát?
    Aki tud segíteni légyszi írjon! Előre is köszi.
  • ioinme
    Nah azóta anyi kiderült hogy filmezés közben sem indul újra szóval télleg elbizonytalanodtam hogy videókari gond lehet e de szerintem az. Vagy esetleg az uj táp nyugatalnkodik benne? Nem értek hozzá nézzétek ela hülye kérdéseket. Még megpróbálom a hozzá kapott cd tartalmát letölteni vhonnan és felrakni, nem tudom miben különbözik az nvidia driver whql micsodája, meg a cd-n lévő gigabyte vga csomag vagy mi.
  • Kontrakcio
    bios reset lett a vége :I
  • Speedy86
    na utánalestem azért a 2600xt sokkal jobb:P
  • ioinme
    Üdv. Segítséget kérnék, mert eléggé rosz időpontban jelentkeztek a rossz dolgok nálam. Történt az, hogy leégett a gép tápja, mega videókártya (Geforce Fx 5200) és most hogy meg lett javítva vettem bele egy másik kártyát Geforce 6200 és nem tudom miért de mióta beleraktam, diőnként újraindul. Fogalmam sincs mitől és miért van, de gondoloma kártya miatt. Alaplapom Asus A7V8X-X, nem mai darab, de még birja. Mi lenne erre a problémára a megoldás? :S Bios update? Driver Update vagy mi. A drivert ma szedtem le a honlapról, meret a cd romom még nem megy, de nem hiszem hogy ez lenne a gond mert evileg újabb driver fann fenn a hivatalos holnapon. Aki tud segitsen előre is köszi.
  • Speedy86
    tény nemm nagy kártya bár a tiédtöl nem sokkal roszabb de már csak amiatt érdekel, hogy miért nem fut. haver 3870-esén se fut le.
    Lehet paraszt voltam jag-el de akkoris asse tudja mim van de okoskodik.
    na mind1 nem huzom magam:D
  • davidka003
    Az egy gagyi szar kártya. Felesleges 3D Mark-al szórakozni. Nem arra való.
    Kapnál rá kb 2000 pontot.
  • SkylineGTR
    hy all. kéne windowst telepítenem, de nincs meg nekik a videókártya, meg a hangkártya cd. netről tudok szedni vidikari drivert gondolom, de hangkártyához is megtalálom?
  • Speedy86
    nagyon poénos vagy de a legujabb játékok gond nélkül elfutnak rajta. Segítséget kértem nem agyatlan okoskodást.
  • Solten
    pl. az abit honlapján
  • gabf1
    hi.
    van olyan oldal, ahol megtudom nézni, az alaplapomba max milyen proci megy?
    (amugy egy régi abit nf7-s2)
    kösz.
  • HoReSz1975
    ebben tudna valaki segíteni Vista Sidebar
  • 1911 BubbLes
    Köszike!