15038
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
-
-
Folytatás jövő pénteken. -
Változnak az évszakok . . .
-
SZUsszan #15034 Annyi benne a fura, hogy nehéz, hosszú, elégtelen tűzerő az összes többi jármű ellen, amikor 45-ben párducok és kötényes PZIV-esek, meg Stugok voltak mindenfelé. Eközeben ugyanezen a videón zsákmányolt panzerfaustokat lődöznek el, amik évekkel jobbak voltak, mint azok a puskák.
A szovjeteknek a bazookán kívül is volt zsákmányolt schercktől kezdve mindenük. Végső soron az RPG-43 is jobb volt a berlini utcai harcokban szerintem. Csak ezért találtam furcsának. Mintha 45-ben Berlinben egy BT5-ös tök megszokott lenne. -
Madi92 #15033 Nincs benne semmi fura. Könnyű járművek ellen tökéletes volt. PL egy puma ellen vagy egy halftruck ellen. -
SZUsszan #15032
Érdekes, hogy még volt egy rakás PTRD-41 1:08-nál 1945-ben.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2022.10.17. 10:02:13 -
SZUsszan #15031 -
Simán jól néz ki erdővel a tetején! -
Kissssss0 #15029 7:00 ufff ott valami nagyon eldurrant, meg a bombázó "tail/rear" lövészek helyében se lettem volna. -
SZUsszan #15028 -
German Flak Towers
warhistoryonline Flak Towers
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.08.21. 09:47:19 -
Szakértő én sem vagyok, de nekem nem tűnik ez átesésnek.
Csinál egy felhúzást, majd abból egy jobbra döntött vízszintes fordulót kb 90° után, meg egy jobbra leborítós bukó manővert, de ahhoz már túl alacsonyan volt.
Már a forduló sem volt túl magasan abból indítani egy ilyen "rácsapás" manőver szerűséget már nem volt jó ötlet.
Ha úgy csinálta volna, a hinta manővert, mint a permetező helik, hogy felhúzás közben fordul, majd onnan indítja a "rácsapást" akkor szerzett volna plusz magasságot, szerintem.
Esetleg még a G érték ha sok lett lehet elveszítette a kontrollt. -
SZUsszan #15025 Lezuhant egy Hurricane
Nem vagyok szakértő, nekem úgy tűnik ebből a szögből, mintha átesett volna a bukfenc után. -
SZUsszan #15024 -
SZUsszan #15023 Az 1939-es német tiktokról kell megtudnom, hogy He111-el is voltak strafing runok. Wow.
Ez meg érdekes összeállítás brit tesztelésből:
A szövetségesek szerencséjére volt sok hibája is a párducoknak az elenyésző létszámuk mellett is. -
Hogy konkrétan mihez kellett, nem tudom, de az elektronikai eszközökben szigetelőként használva van egy csomó előnyös tulajdonsága. -
rebekakocsis #15021 Most olvastam , hogy a vhban a németek csillámpalát hoztak tengeralattjáróval Japánból, mert nekik nem volt. Ez igaz? És ha igen , mire kellett a csillámpala? -
-
SZUsszan #15019 -
SZUsszan #15018 Micsoda propaganda!
Kellett valami morálnövelő =D -
-
-
robgros #15015 Még azt is lehetne vizsgálni, maga a Vaterland mint háttér melyiket támogathatta a kettő közül maga potenciáljával. -
SZUsszan #15014 Egyetértek. Ha all-inelsz egy tervre, akkor nem fér bele, hogy B tervnek egy merőben másik taktikára is nyomod a zsetont. Ha a fő terv elbukott, akkor nem marad más, mint a fohász a qrva nagy mákért és az ellenfél balszerencséjéért. -
robgros #15013 Valahol láttam megjegyzésben, miszerint a Führer 39-ben robbantotta ki a konfliktust, a katonai vezetés pedig 43-44-re jósolta még a háború előtt, hogy addigra ütőképes lehet a hadsereg... -
Xsillione #15012 Azért az az ideig-óráig téma az valahol '41 végét jelenti, akkor meg már nem igen jött szóba a nagy bombázók gyártása és használata a németeknek, sohasem volt onnantól elég vadász meg tank, hogy ilyesmire pazarolhassanak.
Az angliai csata után oké, nem vertük meg a levegőben az angolokat, miközben egyéb feladatokra készültünk fel (nem feltétlen igaz, ám ez volt a szöveg még maguknak is), és egy sikeres barbarossa után azért lehet, hogy az angolok gyorsan békét kértek volna.
Utoljára szerkesztette: Xsillione, 2021.10.16. 20:24:34 -
robgros #15011 Na jó, de a villámháború csak ideig-óráig működött összvissz, utána azért fel kellett volna, hogy tűnjön a vezetésnek, gyors győzelmet az életben nem fognak elérni, át kéne állni másra. Még arról is lehetne értekezni, meddig volt életképes ez a Blitzkrieg taktika-szerintem az angliai csatáig. -
SZUsszan #15010 Villámháborúra tettek fel mindent. Annál nincs szükség stratégiai bombázásra, mert erőöszpontosítással áttörik a frontot több helyen, majd gyors és mély átkarolásokkal elzárják az ellenfelet, akiket katlanharcokban felszámolnak. Miközben a páncélos ékek, motorizált gyalogos és légi támogatással tovább törnek előre, míg az ellenfél teljesen megtörik.
Ennél mit akarsz te mélyen a háttérországban bombázni, ha a teljes hadsereget megvered hetek alatt és bemasírozol a gyárakba elfoglalni. A stratégiai bombázás hosszú távú kivéreztetésre jó, rövid távon semmire. A britek és amerikaiak pontosan azért rendezkedtek be stratégiai bombázókra, mert az óceán és a csatorna miatt eleve nem gondolták azt, hogy rövid harc alatt döntő csapást mérnek a németekre és a természetes tengeri akadály miatt tudtak hosszú távra tervezni. -
robgros #15009 A Luftwaffe hogy nem rendelkezett stratégiai bombázókkal, mint a britek vagy az amerikaiak? Technikai háttér hiánya vagy érdektelenség? -
-
SZUsszan #15007 -
SZUsszan #15006 -
-
-
SZUsszan #15003 Marha jó és látványos grafikonok a veszteségekről -
Kissssss0 #15002 -
Fencing matches on HMS Repulse. HMS Tiger is in the background.
-
-