257
Globális katasztrófa
  • Efreet
    najó, átolvasva kicsit kevésbé tűnik komolynak a fejtegetés, csak az eleje volt normális :o))
  • Efreet
    http://paranormal.about.com/library/weekly/aa052598.htm
    itt van egy jó kis fejtegetés a tunguzzal kapcsolatban... csomó lehetőséget felsorol, és mindegyik mellett meg ellen leír pár dolgot...
  • Jano
    Így értettem, csak tudod Mike-kal logótesók vagyunk :)
  • Jano
    Illetve egy mondat az egész...
  • Efreet
    Jano: az igaz, bocs az neked és Mike-nak ment, nem Skorpionak.. csak közbekontárkodott :o)
  • Jano
    Erről van szó! :) Az utlsó a kulcsmondat!
  • Efreet
    Skorpio: a Tunguzzal kapcsolatosan nem biztos, hogy mi is volt az anyaga, csak azért sejtik, hogy jég, mert kevés anyagi nyom maradt. de azóta tesztekkel próbálták kicsiben rekonstruálni, és ott a normál "szikla" se maradt meg... annnyi biztos csak, hogy az a meteor a felszín fölött robbant fel... (ha meteor volt egyáltalán)
  • Jano
    Ugyan.

De a tunguzi dologra legjobb tudomásom szerint nem tudtak elfogadható, épkézláb magyarázattal szolgálni a mai napig. Pl úgy tudom, a területen magas a radioaktivitás, de nem tudják egyáltalán miért.
  • skorpio7
    A heylzet az ugyanis , hogy a klasszikus meteoritok bizony nem vizjégből állnak .
  • Efreet
    igaz. bocs.
  • skorpio7
    Efreet !
    Egy fontos dolgot elfelejtettél a "Tunguz" meteorral kapcsolatban !
    Hogy azt nagyrészt jég alkotta és kráternyom nem is volt .Jobb nem belegondolni , hogy mi lett volna akkor , ha szilárd tömegű az a meteor ... mondjuk úgy , hogy akkor a letarolt terület kb .London 10*-ese vagy esetleg még egy picivel több ?!
  • Jano
    Azt nem mondta, hogy reméli, csak hogy nem érdekli.
  • Efreet
    Mike: te is pontosan megteszed az elkerülésért ami tőled telik. - ráadásul idevonzani vagy siettetni nem tudod... marad az, hogy reménykedsz nap mint nap... ami legalább annyira izgi dolog, mint az idegeskedés :o)
  • Efreet
    Gery: más a világszemléletetek. van aki úgy érzi, hogy azért, ami itt megy "emberiség" néven - azért nem kár. lehet egyetérteni vele vagy nem, de mindezek mellett ez ugyanúgy egy vélemény mint bármelyik más.
  • Mike
    szerintem nem kár
    az ember egyébként is elég káros
  • Mike
    én nem teszek semmit
    becsapódik becspodik
    szarom le
    most fossak ezen, nap mint nap?
  • Gery1980
    De azért nem értem, hogy lehet ilyet mondani, hogy az emberiségért nem kár.Én igen is ragaszkodom az élethez, és szeretem a világot amiben élek a rengeteg szőrnyűségével és csodájával együtt!
  • Ams
    :DD
  • Efreet
  • Ams
    :)
  • Efreet
    nem várni kell, de Te személy szerint megteszel mindent hogy elkerüljük nem? ezen felül pedig hiába aggódsz, mert csak a saját napjaidat rontod le vele :)
  • Ams
    becsapódjon, bocs.
  • Ams
    hát én azért nem várom hogy becsapóbjon...
  • Efreet
    egy szökőár csak a partmenti területeket söpörné el (pártíz km mélységben a parttól), plusz a robbanás hője benyomna egy nagyobb adag vízpárát a levegőbe. lenne egy adag esőzés meg egy kisebb hullámzás az éghajlatokban, de azzal lehet a legjobban "megúszni"
  • Mike
    a dinoszauroszok is egy meteoritnak köszönhették az elterjedésüket, az emlősök is. majd utánunk is jön vmi.
    az emberiségért meg nem kár
  • Efreet
    nem durva, csak realista. attól hogy valaki meghal, még megy a világ tovább. lesz rá idő, hogy akármi történjen.
  • Ams
    hát ez elég durva hozzáálás.
  • Efreet
    egy nagyobb meteor persze felszór a levegőbe sokmindent, és nagyobb rendet vág...
  • Mike
    Ha egy meteor becsapódik, és jó nagy is, legalább megdöglünk. Majd jönnek a nálunk is fejlettebbek
  • Ams
    de ha vízbe esik ,akkor + szökőár.
  • Efreet
    a föld 70 fölötti %-a víz, és a maradék huszonpár százaléknak is csak elenyésző része sűrűn lakott. egy kisebb meteor kb azt tudja eljátszani, amit a Tunguz meteor 1908-ban... szétkapott kétezer négyzetkilométer erdőt (nagyjából London területe), plusz csinált egy akkora durranást, ami páreezer kilométerre elhangzott... bármelyik városra is esik, kb ugyanezt viszi véghez.
  • Ams
    igaz... bár ne lenne az...
  • Ams
    ja,bízzunk benne!
  • Jano
    Az nem olyan biztos.
    Egy 50.000km/h-val becsapódó néhány tonnás kavics elég nagy pusztítást tud végezni. A becsapódás helyén mindenképp, egyébként meg súlyosak is lehetnek a 'szövődményei'. (Pl. a felszálló por és füst eltakarja a napot egy elég nagy területen -> nincs fotoszintézis a környéken -> kevesebb termelődő levegő -> növények, állatok pusztulnak -> tápláléklánc felborul -> ökológiai katasztrófa... Azért lehetne sorolni.
  • Gery1980
    Nem tom sajnos.Bízzunk benne!
  • Ams
    d legtöbbször lakatlan területre esik, nem?
  • Gery1980
    Elég sokan meghalnak azért attól is.Ez csak attól függ hova csapódik be az a "családiház"..Képzeld ha mondjuk a Váci utca közepére!!
  • Ams
    legalábbis kicsi az eséje
  • Ams
    de ha becsapódik házméretü attól nem halok meg én vagy te vagy marinéni....
  • Jano
    Erre megint csak ezt tudom mondani:

A kisbolygó-övben kb. sokszázezer olyan teniszlabda-méretűtől ház nagyságúig terjedő 'kődarabka' van, amelyeknek nem ismert a pályája. Ezek bármelyike, 'bármikor' nekiütközhet a földnek. Természetesen a sok figyelő szem biztos észreveszi majd, kb 1 hónappal előtte, ha netán ilyen esemény közeledne. Úhgyhogy szerintem felesleges aggódni. Vagy akkor aggódjunk inkább egész életünkben, mígnem egy meteor....