Meteor csapódik a földbe!?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
a föld 70 fölötti %-a víz, és a maradék huszonpár százaléknak is csak elenyészõ része sûrûn lakott. egy kisebb meteor kb azt tudja eljátszani, amit a Tunguz meteor 1908-ban... szétkapott kétezer négyzetkilométer erdõt (nagyjából London területe), plusz csinált egy akkora durranást, ami páreezer kilométerre elhangzott... bármelyik városra is esik, kb ugyanezt viszi véghez.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Ams
igaz... bár ne lenne az...

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Ams
ja,bízzunk benne!

Jano
Az nem olyan biztos.
Egy 50.000km/h-val becsapódó néhány tonnás kavics elég nagy pusztítást tud végezni. A becsapódás helyén mindenképp, egyébként meg súlyosak is lehetnek a 'szövõdményei'. (Pl. a felszálló por és füst eltakarja a napot egy elég nagy területen -> nincs fotoszintézis a környéken -> kevesebb termelõdõ levegõ -> növények, állatok pusztulnak -> tápláléklánc felborul -> ökológiai katasztrófa... Azért lehetne sorolni.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Gery1980
Nem tom sajnos.Bízzunk benne!

Ams
d legtöbbször lakatlan területre esik, nem?

Gery1980
Elég sokan meghalnak azért attól is.Ez csak attól függ hova csapódik be az a "családiház"..Képzeld ha mondjuk a Váci utca közepére!!

Ams
legalábbis kicsi az eséje

Ams
de ha becsapódik házméretü attól nem halok meg én vagy te vagy marinéni....

Jano
Erre megint csak ezt tudom mondani:

A kisbolygó-övben kb. sokszázezer olyan teniszlabda-méretûtõl ház nagyságúig terjedõ 'kõdarabka' van, amelyeknek nem ismert a pályája. Ezek bármelyike, 'bármikor' nekiütközhet a földnek. Természetesen a sok figyelõ szem biztos észreveszi majd, kb 1 hónappal elõtte, ha netán ilyen esemény közeledne. Úhgyhogy szerintem felesleges aggódni. Vagy akkor aggódjunk inkább egész életünkben, mígnem egy meteor....

Gery1980
Akkor kezdhetnek kondolkodni a kis terveiken a nagykoponyák.Épp itt az idõ!

Ams
Heteket, hónapokat vehet igénybe mire a csillagászok képesek lesznek megerõsíteni feltételezésüket, miszerint a 2002 NT7 aszteroida nagyon közel ugyan, de mégis elkerüli a Földet 2019-ben. Az elõzetes számítások szerint egyáltalán nem kizárt az ütközés a 2 kilométer széles objektummal, ám az újabb számítások szerint igen csekély ez az esély.

"A veszély nagyon minimális" - nyilatkozta Donald Yeomans a NASA illetékese a BBC számára.

Az objektumot július 9-én észlelte az Új-Mexikóban állomásozó Lincoln Near Earth Asteroid Research Project. 837 naponként kerüli meg a Napot és a NASA tudósai szerint pályája 2019 február 1-én keresztezheti a Földét. A pontos pálya megállapításához azonban további megfigyelésekre lesz szükség, ami még idõbe telik. Abban a valószínûtlen esetben, ha a 2002 NT7-rõl kiderülne, hogy közvetlen ütközõ pályán halad a csillagászoknak rengeteg idejük lenne a becsapódás idejének és helyének pontos kiszámítására és némi szerencsével elõállni egy eltérítésre vonatkozó tervvel.

"Ez nem olyan, mint az ûrhulladék, ahol az objektum szabálytalan alakú és zuhan, ahol akár még órákkal a becsapódás elõtt sem lehet pontosan tudni, hol fog földet érni" - mondta Mark Bailey professzor, az észak-írországi Armagh Obszervatórium vezetõje. Egy aszteroida becsapódás sokkal inkább olyan, mint amikor a Shoemaker-Levy 9 eltalálta a Jupitert. Ott szinte másodpercre ki tudtuk számítani a becsapódás pontos idejét" - mondta. Ha ütközési pályán közelítene a Föld felé, akkor az eltérítés megkísérlése lenne az elsõdleges és egyetlen projekt, tette hozzá.

"Nagyjából minden 2,2 évben megközelít minket, így számos lehetõség adódna a találkozásra. Felmérhetnénk az összetételét, hogy vajon sziklából, jégbõl vagy vasból épül-e fel, egy törmelék halomról vagy egy szilárd testrõl van-e szó. El lehetne helyezni rajta egy jeladót, így pontos információink lennének a pályájáról" - magyarázta Bailey. Eddig még senki sem állt elõ egy aszteroida eltérítését célzó komoly tervvel, ám egy viszonylag gyakran a közelünkbe sodródó ûrszikla némi lökést adhat a tudósoknak.

"Jó esély van arra, hogy ez a bizonyos objektum elkerül minket, de elõbb vagy utóbb el fog találni egy, ehhez hasonló nagyságú aszteroida" - mondta Lembit Opik, brit törvényhozó, aki már jó ideje hangoztatja az aszteroidák által támasztott veszély tényét.

A NASA becslései szerint ez az aszteroida elég nagy ahhoz, hogy katasztrofális pusztítást okozzon, méreténél fogva a becsapódás ereje képes lenne egy egész kontinenst elsöpörni, és erõteljes éghajlatváltozást elõidézni.

Ams
de jó lenne ha csak ezt kéne tenni...

Mike
szerintem lõjük fel mikikét.
ha az üstökös, meteor meglátja, tuti visszafordul

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ams
hát ez elég rémisztõ.... :\

Gery1980
Vagy esetleg egész évben sütögethetnénk a nemlétezõ pecsenyét a szahara homokjában...😊

Jano
Valszeg elég drasztikus éghajlatváltozások következnének be. Lehet, hogy sokat korcsolyázhatnánk 😊

Gery1980
Ha a dolognak lennének is túlélõi akkor is válságos lenne a helyzet.Az egész légkör átalakulna, és az embereknek mindent a 0-ról kéne kezdeni...

Ron Ragm
hát jah....nem elég hogy a sok kis törmelék nagyvárosokat pusztíthat el, megszûnik az apály-dagály...

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Alien!
Az se okozna kis galibát,ha esetleg a holdat találná el....Bazz még belegondolni is rossz....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Gery1980

Azért ez elég durván néz ki😞

a tudósok elõrehozzák a meteort!! szombat este 2002.07.27. 20:00-kor becsapódás!!!!!!
mikike
csapódjunk kérem csapódjunk
én sem hiszek benne, de csak mellékesen jegyzem meg, hogy ahol a mai technika tart, az semmilyen környezeti katasztrófától nem tud bennünket megvédeni

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Másfél évtized... Esélye se lesz hogy bármit is eltrafáljon. Csak az a kérdés mivel szedik majd szét/térítik el. Atommal, vagy ûrbe telepített lézerágyúval Starship Troopers módra...abban volt ilyesmi, ha jól emlékszem 😊 Majd Willis bácsi meghúzza ravaszt... Másrészt az se biztos még tutira, hogy tényleg eltrafálná-e a Földet

Azé az ilyen megérdemli az emberiség, meg globális atomháború kéne szövegek kissé erõsek ám bazz. Mi lenne itt akkor bazze. Zöld ruhás csimpánzok meg ilyenek? na ne má! 😊

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

És szerintetek honna jön?
Vajon ez egy rovarmeteor?A klendatu-ról lõtték az arachnidok?

Gy.k.:Starship Troopers

10-15 és= 10-15 év

elb*tam.

Nevetséges.Nem fog ide semmi sem becsapódni.Pánikkeltés mesterfokon.Mindegy.Mondjuk 10-15 és elég sok hogy gondolkodjon az ember már valamin,de azért nem kell elkeseredni,mert már a mai technika ott tart hogy ezt elhárítsa és szerintem az amcsiknak már van is ilyenje.Mondjuk ha jönne mégis akkor esetleg Bruce Willis és kis csapata még megmenthet minket.... 😊)

Azért halkan jegyzem meg,hogy azért elterelhetnék mondjuk izrael vag india felé...

CSOCSO
LLOOOOLLL!!!
Ams
sztem. pakisztánban mást mondanál...

Jaja nem tom miert kell masoknak is a halalt kivanni mert neked nem tetszik ez a vilag. Tessek nyugodtan meggyilkolaszhatod magad senki sem tiltja meg. De miert kell azert veled sok millio embernek meghalnia meg szendvednie mert neked nem tetszik a vilag?
Crokin
Bazz, akkor az lesz a legjobb ha fejbelövöd magad azonnal...

Repatarurgyán

Gery1980
Kiváncsi lennék ha akkor is ezt gondolnátok ha feléd meg a szeretteid felé tartana a rakéta azzal a bazi nagy atomtöltettel.

The Zsenykának igaza van. Nem akármilyen háború hanem globális atomhéború kéne.
Gery1980
"Kell már egy katasztrófa vagy egy nagyobb kiterjedésû háború"..!!!!?????

Ugye ezt azért nem gondoltad komolyan?!Ilyet nem kívánhat az ember!

Pharaoh
Jó, de akkor sem több évvel hamarabb. De ez úgysem viszonyítási alap.

Alien!
A filmekben se egy hónappal elõbb veszik csak észre...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Ron Ragm
felõlem, de ez a katasztrófa legyen olyan türelmes megvárni az öregkoromat😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Szerintem rendkívül elõnyös lenne egy ilyen katasztrófa. A jelenleg elpunnyadt, modern civilizáció kicsit letisztulna, felfrissülne. Kell már egy katasztrófa vagy egy nagyobb kiterjedésû háború.

Pharaoh
17 év marha sok idõ. A filmekban egy hónappal a becsapódás elõtt veszik észre mégis megmenekûlnek. Igaz ez csak film.

Pharaoh
Az is lehet, hogy egy álltalunk még nem ismert meteorral összeütközik és csak azt vesszük észre, hogy egyszer csak eltünt.
Vagy egy UFO-nak az utjában van és szétlövi.

de visznek mellé egy kamerát is, hogy kiadják róla a legújabb filmet...
Egyébként tök jó lenne: mint a filemkben:
kiderül, hogy ott vannak fenn a rakéták, mindenki összefogna mindenkivel, és kilõnék a nagy gonosz meteorra, és amikor mindenki azt várná hogy felrobbanjon a meteor, imádkozik stb.. akkor mellémegy az összes rakéta! 😄DDDDD

Nagyot röhögnék az biztos!

koszontem.

Ams
tegnap este

Bazze mikor mondtak ezt a hiradoba? Tegnap este 2 hiradot is megneztem es egyikbe se volt!

Jano
A kisbolygó-övben kb. sokszázezer olyan teniszlabda-méretûtõl ház nagyságúig terjedõ 'kõdarabka' van, amelyeknek nem ismert a pályája. Ezek bármelyike, 'bármikor' nekiütközhet a földnek. Természetesen a sok figyelõ szem biztos észreveszi majd, kb 1 hónappal elõtte, ha netán ilyen esemény közeledne. Úhgyhogy szerintem felesleges aggódni. Vagy akkor aggódjunk inkább egész életünkben, mígnem egy meteor....

Blasta
:-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Laalee
tso ezt melyik dolbys filmbe mondtak neked? 😄 mert hogy olvasni tuti nem olvastal ilyet 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Ams | :)
kamu az egész! ne örüljetek mazoisták, nem lesz itt semmi 😄

Blasta
De azt azér vették késõn észre, mert az aszteroida viszonylag kicsi! Azért hívják aszteroidának!
Azok nem "annyira" veszélyesek!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

mad mind
A Nap életébõl még hátravan pár milliárd, szóval van még lehetõség elég.
Egyébként a pár hónapja a Föld mellett elhúzott aszteroidát is csak utólag vették észre, pedig az is meglehetõsen közel volt.

Minden ilyesfajta hir mire jó?
NINCS MÁR IDÕD, KÖLTSD A PÉNZT!!! VEGYÉL MEG MINDEN JÓT, MERT ÚGYIS MEGDÖGLESZ!!!

na...kb. ez a lényeg 😊