Meteor csapódik a földbe!?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
najó, nem kör, ellipszispálya, mint az ilyen kis objektumok legnagyobb része. és nem két holdunk lenne, hanem lenne mondjuk a hatezredik nem mesterséges "hold" 😊 picike ez...

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Ams
fudok én! 😄DDDD

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Gery1980
Nézd már Janó!De szép tiszta az ég ma este!És ráadásul félhold is van ma!

Efreet
körpályán van, kb 2 évente elég jól megközelíti a földet, így rengeteg alkalom lesz odáig, hogy vizsgálgassák az anyagát meg mûszereket-akármiket küldjenek a felszínére. csak a pályamódosulások miatt 2019ben pont úgy jön majd (talán), hogy esetleg eltrafálja a légkört. ha pedig akkor nem, akkor 2060ban vagy mikor még nagyobb lesz rá az esély.

Jano
Miért ne lehetne? Két holdunk lesz, emberek!

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Ams
de ha nem talál el minket, akkor van esélye hogy körpályára áll?

G@b0r
úgy hallottam hogy egy ilyen meteor ellen semmit nem tudnánk tenni egyenlõre. De remélem nem igaz

Ams
ehez nem értek😄D

Gery1980
Már most elõrébb jár a fejlettségünk mint gondolnánk!

Gery1980
Nem.Én is úgy tom hogy a hidrogénbomba mûködéséhez aerob környezet szükséges.

Ams
ez jó 5let😊

G@b0r
szvsz azért nem lehet mer az ûrben fel sem robban mivelhogy nincs oxigén. Másik meg hogy ha nincsen semmi az ûrben akkor nincs lökéshullám sem ami szétvigye. Vagy tévedek?

Gery1980
Ez csak képletes volt!

G@b0r
tévében azt mondták hogy 15 év múlva már leszünk olyan fejlettek hogy egy ilyen meteort elpusztítsunk mielõtt becsapódik. Remélem hogy igaz

Efreet
nem lehet csakúgy darabokra robbantani, mert akkor az esetleges repeszdarabok közül pár még inkább erre megy... a legjobb ötlet amit találtak (egyelõre), hogy célzott és irányított robbantásokkal eltérítik...

Ams
1 gagyi kérdés: hidrogén bombával nem lehet szétnyomni?...😊

Efreet
és hova tudnál költözni? ha tényleg akkora és tényleg telibenyomja a földfelszínt, akkor nagyon kevesek fogják túlélni. ha meg elsöprik az útból, akkor meg minek elõre (és feleslegesen) idegesíteni a népet?

Gery1980
A lényeg, hogy bármi is történjen a tudósok úgyis azt fogják nyilatkozni, hogy minden a legnagyobb rendben van, szerencsére a meteorit elkerüli a Földet.Aztán majd mennek a topsecret kísérletek meg méricskélések!Mert nem akarnak õk tömeghisztériát okozni.Legyenek csak az emberek a buta együgyûségben.Majd szólunk nekik, hogy lehet kiköltözni a lakásból mert mindjárt jön a tûzgolyó!!De ez ráér egy héttel a katasztrófa elõtt!

Jano
2,000-year-old Japanese nuclear spacecraft

Jano
850 négyzetmérföld... Elég durva.

Efreet
najó, átolvasva kicsit kevésbé tûnik komolynak a fejtegetés, csak az eleje volt normális :o))

Efreet
http://paranormal.about.com/library/weekly/aa052598.htm
itt van egy jó kis fejtegetés a tunguzzal kapcsolatban... csomó lehetõséget felsorol, és mindegyik mellett meg ellen leír pár dolgot...

Jano
Így értettem, csak tudod Mike-kal logótesók vagyunk 😊

Jano
Illetve egy mondat az egész...

Efreet
Jano: az igaz, bocs az neked és Mike-nak ment, nem Skorpionak.. csak közbekontárkodott :o)

Jano
Errõl van szó! 😊 Az utlsó a kulcsmondat!

Efreet
Skorpio: a Tunguzzal kapcsolatosan nem biztos, hogy mi is volt az anyaga, csak azért sejtik, hogy jég, mert kevés anyagi nyom maradt. de azóta tesztekkel próbálták kicsiben rekonstruálni, és ott a normál "szikla" se maradt meg... annnyi biztos csak, hogy az a meteor a felszín fölött robbant fel... (ha meteor volt egyáltalán)

Jano
Ugyan.

De a tunguzi dologra legjobb tudomásom szerint nem tudtak elfogadható, épkézláb magyarázattal szolgálni a mai napig. Pl úgy tudom, a területen magas a radioaktivitás, de nem tudják egyáltalán miért.

skorpio7
A heylzet az ugyanis , hogy a klasszikus meteoritok bizony nem vizjégbõl állnak .

"A BC a jobbik csapat jutalma."

Efreet
igaz. bocs.

skorpio7
Efreet !
Egy fontos dolgot elfelejtettél a "Tunguz" meteorral kapcsolatban !
Hogy azt nagyrészt jég alkotta és kráternyom nem is volt .Jobb nem belegondolni , hogy mi lett volna akkor , ha szilárd tömegû az a meteor ... mondjuk úgy , hogy akkor a letarolt terület kb .London 10*-ese vagy esetleg még egy picivel több ?!

"A BC a jobbik csapat jutalma."

Jano
Azt nem mondta, hogy reméli, csak hogy nem érdekli.

Efreet
Mike: te is pontosan megteszed az elkerülésért ami tõled telik. - ráadásul idevonzani vagy siettetni nem tudod... marad az, hogy reménykedsz nap mint nap... ami legalább annyira izgi dolog, mint az idegeskedés :o)

Efreet
Gery: más a világszemléletetek. van aki úgy érzi, hogy azért, ami itt megy "emberiség" néven - azért nem kár. lehet egyetérteni vele vagy nem, de mindezek mellett ez ugyanúgy egy vélemény mint bármelyik más.

Mike
szerintem nem kár
az ember egyébként is elég káros

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
én nem teszek semmit
becsapódik becspodik
szarom le
most fossak ezen, nap mint nap?

Gery1980
De azért nem értem, hogy lehet ilyet mondani, hogy az emberiségért nem kár.Én igen is ragaszkodom az élethez, és szeretem a világot amiben élek a rengeteg szõrnyûségével és csodájával együtt!

Ams
😄D

Efreet

Ams
😊

Efreet
nem várni kell, de Te személy szerint megteszel mindent hogy elkerüljük nem? ezen felül pedig hiába aggódsz, mert csak a saját napjaidat rontod le vele 😊

Ams
becsapódjon, bocs.

Ams
hát én azért nem várom hogy becsapóbjon...

Efreet
egy szökõár csak a partmenti területeket söpörné el (pártíz km mélységben a parttól), plusz a robbanás hõje benyomna egy nagyobb adag vízpárát a levegõbe. lenne egy adag esõzés meg egy kisebb hullámzás az éghajlatokban, de azzal lehet a legjobban "megúszni"

Mike
a dinoszauroszok is egy meteoritnak köszönhették az elterjedésüket, az emlõsök is. majd utánunk is jön vmi.
az emberiségért meg nem kár

Efreet
nem durva, csak realista. attól hogy valaki meghal, még megy a világ tovább. lesz rá idõ, hogy akármi történjen.

Ams
hát ez elég durva hozzáálás.

Efreet
egy nagyobb meteor persze felszór a levegõbe sokmindent, és nagyobb rendet vág...

Mike
Ha egy meteor becsapódik, és jó nagy is, legalább megdöglünk. Majd jönnek a nálunk is fejlettebbek

Ams
de ha vízbe esik ,akkor + szökõár.