63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #4112 A csavokam ezt a BMW-t egy PII 266-n keszitette...
http://www.3dm-mc.com/forum/showthread.php?&threadid=868 -
Hát, jó kérdés... :) A parkolót nekem 1óráig csinálta....
Mellesleg szerintem pont az lesz a poén, hogy csillogó, villogó verdák kerülnek majd a parkolóba.... szóval részemről oké, hogy nem lesznek koszosak, direkt azért csináltam Falloutos parkolót, hogy a verdák tündökölhessenek! -
Mire gondolsz? :)))))))) Kíváncsi vagyok, hogy ismerem-e! -
Nem hiszem, hogy kibírnátok.... az emberiség megóvása érdekében az "arcomat" inkább nem mutogatnám.... -
Minden együtt... Az igazat megvallva a lényeg mindenképpen a célirányosságban van. Ahogy youth mondta, a videókártya az utólsó kell hogy legyen a sorban. A többi, főleg a processzor ram kettős a mérvadó.
Ha a pénztárca nem szab határt, akkor persze a dual processzoros gépek a nyerők, mindenképpen valami komolyabb maggal, Optreon, vagy Xeon magokkal. Vagy ki tudja mik a jövő szerver processzorai.
Én magam részéről Intel párti vagyok, az ár versenyben az iylen komoly, nem éppen játékra szánt cuccok fej fej mellett vannak általában.
Sajnos ha komolyan akar az ember foglalkozni a dologgal, akkor olyan termékekbe kell beruházni, amik nem éppen az átlag fogyasztóknak készülnek, és éppen ezért drágák...
De maradva a földön, szóval:
A processzor és a ram összhangja a mérvadó. Erős ramot, és vbiszonylag gyors processzot érdemes vásároolni. Az alaplapot pedig ezekhez kell kiválasztani.
Egy 2000MHz-es proci (Vagy 2000+ AMD) jó kiinduló pontnak tűnik, SZVSZ a legjobb még éppen megfizethető az Intel 3GHz-es processzorja, de az egyelőre még drágácska. Volt szerncsém dolgozni rajta, és tényleg erősen érezhető az előny. :)
Memória kérdésében sajnos azt kell megállapítani, hogy: Miél több minél gyorsabb, és minél márkásabb. Egy kezdő renderelőállomás 512MB, a megfelelő pedig úgy 1-3GB körül mozog...
Ha ennél komolyabb dologra vágysz, akkor ahhoz mélyen a pénztárcába kell nyúlni. A különbség az "otthoni" gépek csúcskategóriája, és a "profi garfikai munkaállomások" alapkategóriája között irgalmatlanul nagy. Ebben a kategóriában sok oylan célszerszám található, amit előre összeállítva, és összemelegítve lehet megvenni, az áruk úgy 2000-4000 dollár között mozog. Ezek mind asztali gépek. A szerverekre nem térnék ki.... :)
Ezen gépek előnye, hogy süvítenek, és megbízhatóak, hátrányuk a fenti számokból olvasandó ki...
Tremészetesen videókártya is van külön 3D-he, áruk viszon irreálisan magas a kis keresettség, és a kis piac miatt... Így megy ez. :(((
Remélem tudtam valami újat mondani... -
nenad #4107 hamarosan nyomok egy tutorial brazil/vrayhez hogyan lehet sokkal gyorsabb tesztrender/vegleges kepeket kesziteni, egy olyan funkcio hasznalataval, amit szerintem a felhasznalok jo ha 1 szazaleka ismer. -
nenad #4106 leginkabb a procira utazzal, a Bucket rendering alapu Global Illumitationshoz >> a ray tracinghez nem kell sok memoria (minden tevhittel ellentetben) A bucket alapu rendszerek ~csak azokkal az adatokkal fogalalkozik ami eppen benne van a bucketban >brazil, vray, finalrender 512, megabyte-al majdnem mindent meg lehet csinalni okos tervezessel.
(aztan ha kell kesobb bovitheted) En sokaig egy AMDK6-2-s gepen dolgoztam es gyakorlatilag mindent megcsinlatam vele. Epuletek, erdok, mindent. Igaz a vegso render eltartott egy darabig... :)
Visszaterve a temara, a procin nagyon sok mulik, es legfokeppen azon a reszen hogy mekkora cache van benne. Minel nagyobb annal jobb. Tehat ha AMD-re palyazol, probalj meg Barton magosat venni 512kb l2 cache-el Ha PentiumIV akkor is az ujabbak (512kb/1mb)) es olyat amiben a Hyper threading (tobbe keveseb szimulacioja annak hogy ket processzor van a gepedben, mialltal nemileg jobb teljesitmeny lehet elerni) benne van es aktiv!
Ami az alaplapot illeti SOLTEK. Olcso es stabil mint az allat, es mindig a leggyorsabbak kozott kot ki. Nekem is es majd minden haveromnak ilyen van es soha senki nem panaszkodott ra.
Vegul ha nincs sok penzed a PIII 800 eros gep egy VRAYhez... A Brazil,finalrender, macerasabb.
Akkor csak fektess memoriaba, de mondom 512 fele nem erdemes menni hacsak nem valami boduletesen nagy dolgot akarsz csinalni
Videokartya:
TNT2-es van a gepemben es egy kics filmen dolgozom. Tokeletesen eleg. Amivel eppen nem dolgozol azt eltunteted, vagy bounding boxra allitod, - kevesbe lehet elkavarodni, mindig gyors marad.
Na roviden ennyi :) Ezeken a dolgokon mar rengetegszer vegigragtam magam, ha kell tanacs azt szivesen adok. Csak mond meg pontosan mi is az amit szeretnel. -
Bár nekem fenn van a fotóm a cgtalk-on... igaz csak 100x100-asban... de kit érdekel??? :DDD -
Hát.... Izééé... Őőőő :))) -
Kitaláltam, mi legyen a 4K-ban. Mindenki kűldje el a fényképét. Hülyeség nagyon? :O -
Aldaryn, bíztam benned. Ász lesz nagyon ;)
Ti mire saccoltok, mennyi idő lesz lerensderelni a teljes cuccost?Én amúgy szeretnék belőle majd egy animot is csinálni egy olyan 384×288 méretűt, kb 20 mp-set. Egy ilyen kis animmal azért elég sok helyen befogadnának szerintem, bárkit közülünk, aki szerepel a projectben, bár nem akarok itt nagyon inni senkinek a szőrére-bőrére, nekem már azis teljes mámor, ha a képet látnám már belinkelve, de ezzel szerintem nem csak én vagyok így.
Attól tarok ilyen koszos retkes parkolóba nem állhatunk majd be olyan szép tiszta kocsival, kis redvát kell majd nekünk is rátenni... -
Nyiri #4101 Aldaryn: Jo a parkolo, csak nem tudom, hogy fog kinezni egy rakas csillogo auto egy ilyen lepratelepen :) -
egyetértek Youth kollégával,de ha már új gépet veszel,akkor vegyél egy jobb videókártyát is.ha télleg főleg mexezésre(meg más progikra,tehát gondolom nem valami nagy játék fun vagy...)akkor jó lesz nekled egy GF mx 5200 ami 20 rongy körül van dx 9 támogatással. -
AMD!!!
de lámer vagyok,mondom aldarynnak hogy szoljon ICQ-n,erre simán nincs belőve az icq! :))) -
Minden számít :D De minden másra való. Rendereléshez nagy proci, és sok memória kell, ahhoz, hogy a viewportban ne akadozzon, ahhoz viszont gyors videókártya kell. Viszont a videókártyát ki lehet iktatni oly módon, hogy mindig csak azt a részt jeleníted meg a nézetablakban, amit dolgozol. Erre több mód van (hide objects, vagy display as box, stb.... Remélem nem írtam hülyeségeket ... javítsatok ki. -
A legfőbb a Memóri mérete mert az adatokat ugyebár a memórián tároljuk... ha nagy polygonszámú testtel dolgozol akkor minden polyt vertexet vagy nemtom hogy de el kell tárolni ezért jó ha gyors és sok a memória... Valamint CPU-ban is jobb a gyorsabb a renderelés miatt... A videókárty annyira nem számít... egy sima riva TNT 2-es is megtenné.. de há már van rá zsé akkor vehetsz abból is jobbat de nem fontos... a videókártyát ugyanis ki is lehet zárni a számolásból: én Rhinocerost szoftwares emulációval használtam mivel különben mindig kifagy a videókártyámnak hála... pedig nem rossz ati radeon 9000, de így lehet kicsit lassabb mert a CPU számol mindent... ha nem szoftwares az emuláció akkor a vedeókárty éa a processzor is dolgozik így gyorsabb... ennek ellenére ha nincs sok pénzed rá ne vedd emg a drágább vedeókártyát... vegyél 1024 MB RAM-ot lehetőleg 333MHz felettit de ez a procitól függ majd hopgy AMD avagy Intelt veszel... Én az AMD-t ajánlom márcsak az ára miatt egy 2000+-os AMD (1700 Hz azthiszem) egy Intel Pentium 4-es 2000 Hz-es géppel vetekszik ráadásul az ára fele az Inteléhez képest... csak jól kell hűteni és az AMD a király (persze ez csak az én véleményem mindjárt jönnek az Intel hívők és levágják a fejem :)))) De tény az ár/teljesítmény viszonyban jobb... Már csak kell hozzá egy jó alaplap (MSI vagy más Gigabyte vagy hogy írják... Asus és Abit kicsit drágák legalábbis mikor múltkor néztem azok voltak...)
Ezek persze csak saját tapasztalatok nameg interneten való böngészés eredménye...
Remélem hasznosat mondtam számodra... -
aniko #4096 Köszi, a horpadásokat megpróbálom kijavítani. Majd rakok be róla képet.
Még egy kérdésem lenne:
Jelenleg egy PIII-as 800MHz-es géppel Maxozok, és eléggé akadozik most, hogy a kocsi mérete megnőtt. Most tervezem egy új gép vásárlását. 3D-zésnél mi számít? A proci, a ram, a videokártya? Vagy mind együtt? -
A kép jelenleg nagyon beta verzióban van, gyakorlatilag csupán a paroló felületével vagyok kész. Ennek ellenére felvázoltam a leendő háttér egy beta verzióját is.
A textúrák 3db kivételével mind Max alap textúrák, vagy procedurálisok, hogy a scene kisebb maradjon 2MB-nál. Ezen kívül a scene egyetlen plugin segítségével készült, ez pedig az égboltot szolgáltató DreamScape.
További infók:
Face count: kb. 510.000e db.
Renderer: Brazil RS
Munkaidő: kb 13óra...
Mapok: kb 200
Texmapok: kb 15
Fű: van
Normális vagyok: nem
Sötétedik: most per pill igen... -
Minden további kommentár nélkül, szeretném bemutatni a parkoló legelső publikus verzióját:
.. :: PARKOLÓ V 0.1 BETA :: ..
-
Ébredj fel, Ron Ragm! -
Szerintem is.... Ha viszont a fejet sikerül szép hálóból megépíteni, akkor a vertex elrendezéssel is kevesebb lesz a probléma. Mellesleg a spherify-al adtál egy ötletet: Előbb gömbbé alakítás, ás utána kockásítás. Ugyan a körnégyszögesítés nem igazán megoldható, de talá
n a gömbkockásítás igen.... -
nem látok semmilyen illesztési hibát, vagy csak bennem van a hiba? -
Az orvosi rendelőben a padló textúrája ismétlődik! Tudtam, tudtam! Gépek, ezek cska gépek! Aaaarrrgggh! -
........Közérdekű közlemény............
Megvan.
Megtaláltam.
A hibát.
A hibát a MÁTRIXban....a mi mátrixunkban...amiben élünk...
Nem hiszed...Nézz körül és láss...
A képen "jól" látható, hogy a "tálat" spline-nal és lathe-val elkészítve a közepén egy kis illesztési hiba található.
Ez még nem annyira érdekfeszítő, de ha azt mondom , hogy ugyanilyen hiba volt az elöltöltös mosógépünk üveg-ajtajának közepén...
Tehát e szerint nem más mint egy gép alkotta virtuális tárgy...

Persze ez csak feltételezés, de lehet igaz is...
És az is lehet, hogy én vagyok a KIVÁLASZTOTT.
Holnap meg is nézem a házakon való ugrálást és a felém jövő pisztolygolyó megállítását, hogy kiderüljön tévedtem-e...
Nem vagyok örült a hangok is ezt mondják, no és persze Trinity is...
-Na jó, talán túl sokat néztem a filmet : )
-Amugy egész jó vagyok a 4K-t is lekéstem...de még lehet...MOST AKKOR MI VAN A 4K-val????? -
Akit érdekel, nézze meg, az eredményt: http://free.x3.hu/sawo/gomb_tea.avi (1,3 MByte) -
Kipróbáltam a gömbből teáskanna efektet, meglepően szép eredményt produkált. Már csak a kocka -> teáskanna trükköt kell megfejteni ;) -
Valóban nem lehet akárhogy pakolni a vertexeket, szóval valószínűleg csak Aldaryn megoldása célravezető, de ne álmodjon senki, hogy kizárólag a vertex szám már önmagában elegendő a morph összetett objektumkészítő helyes működéséhez. Igenis kell hozzá a vertexek helyes elrendeződése a kiindulási objektumnál is.
Egyszerűbb lenne szerintem valahogy "elkockásítani" a fejet, mint a kockát elfejesíteni ... :))
Legalábbis létezik spherify módosító, akkor hátha van kockásító is ... -
szólíts meg ICQ-n!:) -
Én még mindig csak azt tudom olvasni, amit olvastam a szakirodalomban, miszerint csak nagyon hasonló vertex elrendezettségű tárgyakat tudunk elkészíteni. De ez a "nagyon hasonló" elég relatív, szóval a vitát csak úgy lehetne eldönteni, ha kipróbálnánk. Na most nem fogok fejet modellezni, mert sose lennék kész vele, de egy teáskanna VS box is megteszi. Mindjárt jövök, és beszámolok a tapasztalatokról ... -
Ez is egy lehetséges megoldás a fejmorpholásra, bár ki nem próbáltam, csak "fejben" hoztam össze. Amolyan Einsteini módszer: Elképzelni el lehet, megcsinálni, na az egy másik történet...
:D
Szóval:
Elkészíted a fejet. Ez így egyszerű, a fej kész is van. Két három perc, és hopplá: fej. Na nem mindig...
Ezután fogod a fejet, és dobsz rá egy Unwrap UVW módosítót, és editálod.
Editáláskor kiteríted a mappolást box mappolás szerint, ezáltal az UVW edit ablakban meg lesznek a mappolá kockához tartozó polygonok, ráadásul szépen, egy síkben különszedve oldalanként. Ekkor az UVW edittorban az egy mappolási oldalhoz tartozó polygonokat kiválasztod...
Ennek hatására a "normális" modellen is megjelenikl ez a kiválasztás. Pakolsz rá egy edit mesh módosítót, és nyomsz (A polykat kijelölve hagyva) egy Make Planar műveletet. Ennek hatására a kijelölt polygonok mind egy síkba rendeződnek, azaz az összes vertexük koplanáris lesz.
Ezt minden oldallal el kell játszani,ekkor kapsz egy elég durva "kockát", aminek a szélein lévő vertexeket kell szinte már csak rendezni.
Ha ez megvan, akkor elő lehet venni az eredeti fejet, és egy morph compound objecttel a kockának ezt a fejet megadni, mint morph target.
Ennek a morphnak működnie kell elvileg, mert a kocka ugyan annyi vertexből épül fel, mint a fej. És mivel a fej vertexei a hozzájuk legközelebb lévő oldalra kerültek, a morp is sima kell, hogy legyen...
Na ez húzós volt. Nem is működne. De meghpróbálható.
... -
Ha én is beledumálhatok, bár az igazat megvallva én eddig egyetlen autót sem voltam összehozni a magam béna fejével...
Szóval, a kis kritika a következő lenne: Egy két helyen a váz úgy néz ki, mintha behorpadt volna, kicsit amolyan "zúzottnak" tűnik... Lehet, hogy csak nekem, de pl. az oldalsó ablakokat elválasztó elem is horpadtnak tűnik.
Kicsit egyengetni kellene a felületet, vagy kevesebb vertexell dolgozni, hogy majd a subdiv egyengesse... mert gondolom így modellezed.
Amúgy nagyon szép kis darab. Engem nem zavar igazából az izometrikus (vetített) nézet, látszik rajta, hogy erősen WIP...
Kamera azé' kell majd. :)
A fotóidhoz pedig had gartuláljak! -
Attól taartok Hogy eza kockából emberi fej nem nagyon fog menni, mert a morpher-nek az kell, hogy a vertexek nagyjából pont ott helyezkedjenek el, ahol voltak. Tehát z nem biztos hoyg fog menni. Már én is sokat gondolkoztam hogy lehetne ilyen animot csinálni. Én még most is csak egy megoldást látok, bár ez elég nehéz: Bekapcsolod az animate kapcsolót, és elkezded a kockából kiformázni a fejet :P Bár ez elég hülye 5let, inkább még nyomozz egy kicsit. Olyat lehet viszont, hogy egy plane-ből nő ki a fej. Azt egyí egyszerű módosítóval megcsinál6od. -
aniko #4079 Köszönöm!
:)
-
tessellate módosító,vagy a edit polyban az edit geometry részben(asszem) is elérhető.ez megfelezi a polygonokat.(inkább negyedeli) -
hát tegyél be egy kamerát -
nenad #4076 Aniko> aranyosak a kepeid :) (festmeny,foto magadrol) A termeszetkepek hatarozottan szepek!
-
aniko #4073 Pontosan mire gondolsz? Mit javítsak ki rajta? -
megbocsájtunk -
Srácok a cipellőt azért nem én csináltam, bocs, hja azt hitte valaki!!! -
Aldaryn: persze, már délután is,majd találkozunk!
Anikó: alakul a kocsi,de a perspektívával csinálja valamit mert nagyon csúnya.