nenad#4106
leginkabb a procira utazzal, a Bucket rendering alapu Global Illumitationshoz >> a ray tracinghez nem kell sok memoria (minden tevhittel ellentetben) A bucket alapu rendszerek ~csak azokkal az adatokkal fogalalkozik ami eppen benne van a bucketban >brazil, vray, finalrender 512, megabyte-al majdnem mindent meg lehet csinalni okos tervezessel.
(aztan ha kell kesobb bovitheted) En sokaig egy AMDK6-2-s gepen dolgoztam es gyakorlatilag mindent megcsinlatam vele. Epuletek, erdok, mindent. Igaz a vegso render eltartott egy darabig... :)
Visszaterve a temara, a procin nagyon sok mulik, es legfokeppen azon a reszen hogy mekkora cache van benne. Minel nagyobb annal jobb. Tehat ha AMD-re palyazol, probalj meg Barton magosat venni 512kb l2 cache-el Ha PentiumIV akkor is az ujabbak (512kb/1mb)) es olyat amiben a Hyper threading (tobbe keveseb szimulacioja annak hogy ket processzor van a gepedben, mialltal nemileg jobb teljesitmeny lehet elerni) benne van es aktiv!
Ami az alaplapot illeti SOLTEK. Olcso es stabil mint az allat, es mindig a leggyorsabbak kozott kot ki. Nekem is es majd minden haveromnak ilyen van es soha senki nem panaszkodott ra.
Vegul ha nincs sok penzed a PIII 800 eros gep egy VRAYhez... A Brazil,finalrender, macerasabb.
Akkor csak fektess memoriaba, de mondom 512 fele nem erdemes menni hacsak nem valami boduletesen nagy dolgot akarsz csinalni
Videokartya:
TNT2-es van a gepemben es egy kics filmen dolgozom. Tokeletesen eleg. Amivel eppen nem dolgozol azt eltunteted, vagy bounding boxra allitod, - kevesbe lehet elkavarodni, mindig gyors marad.
Na roviden ennyi :) Ezeken a dolgokon mar rengetegszer vegigragtam magam, ha kell tanacs azt szivesen adok. Csak mond meg pontosan mi is az amit szeretnel.