"Aki másnak felbontás...!"
-
Minden együtt... Az igazat megvallva a lényeg mindenképpen a célirányosságban van. Ahogy youth mondta, a videókártya az utólsó kell hogy legyen a sorban. A többi, főleg a processzor ram kettős a mérvadó.
Ha a pénztárca nem szab határt, akkor persze a dual processzoros gépek a nyerők, mindenképpen valami komolyabb maggal, Optreon, vagy Xeon magokkal. Vagy ki tudja mik a jövő szerver processzorai.
Én magam részéről Intel párti vagyok, az ár versenyben az iylen komoly, nem éppen játékra szánt cuccok fej fej mellett vannak általában.
Sajnos ha komolyan akar az ember foglalkozni a dologgal, akkor olyan termékekbe kell beruházni, amik nem éppen az átlag fogyasztóknak készülnek, és éppen ezért drágák...
De maradva a földön, szóval:
A processzor és a ram összhangja a mérvadó. Erős ramot, és vbiszonylag gyors processzot érdemes vásároolni. Az alaplapot pedig ezekhez kell kiválasztani.
Egy 2000MHz-es proci (Vagy 2000+ AMD) jó kiinduló pontnak tűnik, SZVSZ a legjobb még éppen megfizethető az Intel 3GHz-es processzorja, de az egyelőre még drágácska. Volt szerncsém dolgozni rajta, és tényleg erősen érezhető az előny. :)
Memória kérdésében sajnos azt kell megállapítani, hogy: Miél több minél gyorsabb, és minél márkásabb. Egy kezdő renderelőállomás 512MB, a megfelelő pedig úgy 1-3GB körül mozog...
Ha ennél komolyabb dologra vágysz, akkor ahhoz mélyen a pénztárcába kell nyúlni. A különbség az "otthoni" gépek csúcskategóriája, és a "profi garfikai munkaállomások" alapkategóriája között irgalmatlanul nagy. Ebben a kategóriában sok oylan célszerszám található, amit előre összeállítva, és összemelegítve lehet megvenni, az áruk úgy 2000-4000 dollár között mozog. Ezek mind asztali gépek. A szerverekre nem térnék ki.... :)
Ezen gépek előnye, hogy süvítenek, és megbízhatóak, hátrányuk a fenti számokból olvasandó ki...
Tremészetesen videókártya is van külön 3D-he, áruk viszon irreálisan magas a kis keresettség, és a kis piac miatt... Így megy ez. :(((
Remélem tudtam valami újat mondani...