31288
BARÁTOK KÖZT TOPIK
-
#4726 Tényleg?:O Nem is tudtam. -
#4725 vagyis eljön a halál értem ? -
#4724 Ma lesz elöszőr az új Noémi -
adamboro #4723 Mivel András "megmentette" Vandát, így a kiscsaj most őt fogja kipécézni magának, hogy szerelmes belé. -
#4722 :DDDDDDDDDDDD -
#4721 nabazmeg.kókusz. -
#4720 de művelt vagy:O -
#4719 Fórum az fórum. Elhiheted hogy egy levélben, figyelnek a helyesirásra. Ez a chat/fórumozó nyelv. Volt róla szó a fókuszban. -
#4718 hüLYe, iLYesmi :P -
dzsagon #4717 huje vagy ha ijesmi zavar -
#4716 Teljesen igazat adok neked. Engem is idegesít, ha nem figyelnek oda kedves fórumozók a magyar nyelv szabályaira. Főleg a rövidítések, s -nák, -nék keverése, és természetesen minden helyesírási hiba zavar. Én mindenkit kijavítok, még ha meg is sértődik, nem baj, de a magyar nyelvet meg kell őrizni! -
#4715 [szin=red] -
#4714 Még azt is utálom amikor valaki igy kér tőlem valamit "add oda". Hát kéremszépen azt én kell "oda"adjam, neked az "ide" van, igy: "add ide.." Remélem értitek. Sajnos ti ezt igy szoktátok meg, de engem idegesit :) -
#4713 Multkor valamelyik részben volt egy kisgyerek, akit befogadott a Géza.A kiskölök anyját aki játszotta, az a viván anno a "Virítom" c. sikersorozat-.- műsorvezető nőcije volt.Érdekes.Amugy bejövős. -
#4712 Te is vétesz hibát. Idézlek:"Egyébként nincs tényleg nincs sok haverom". (vagy vessző, vagy ismétlés)
Pár éve elköltöztem otthonról és meglepődve hallotam én is olyan mondatokat, hogy:"El kellettem menni boltba".
Na én ezektől mászok a falra, de nem javítom ki, ha hallom. Sőt egyszer már én is véletlenül így használtam :(
Mindegy, hagyjuk az egészet.
Szerintem ez olyan durva irányba fog elmenni pár év múlva... -
Hymtozis #4711 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"És" és "De" is lehet lehet.
És azt, h nem használjuk, azt azért mondják, h elkerüljék azt, h túlságosan sokat használják, ill. egybeolvadjon minden mondanivaló.
De ez nem akkora hiba, mintha "megszégyeníted" xD a BK-t felesleges off-okkal.
=) -
#4710 -
#4709 14 alatt nem ugatunk be érettségizett jó csajoknak -
#4708 te is azzal kezdted -
#4707 És-sel nem kezdünk mondatot, ha már a nyelvtannál tartunk... -
#4706 Az MSN ismerős.. Még én vagyok a gáz, hogy tudok helyesen írni, tudom mi az a mondat. És nem kerül több időbe így írni.
Off vége :) -
Chris05 #4705 Ja: MSN-en meg szoktak szólni, hogy miért kezdek minden mondatot nagy betűvel és miért írok pontot a mondatok végére. Én így tanultam anno a helyesírást. Végleg vége az OFF-nak, moderátoroktól és Tőletek is elnézést kérek. -
Chris05 #4704 Nem nyelvtan órát akartam tartani, komolyan elnézést kérek, ha valamelyikőtöket megbántottam, de legalább az írott magyar nyelvet próbáljuk már megőrizni, ha a beszéltet nem sikerül. Nekem is van jó pár hibásan használt nyelvi elemem, de tudatosan javítottam sokat rajta (hála a régi nyelvtantanáromnak). Szerintem tanulható a helyes írás és beszéd, csak figyelmet igényel. rcstuning: Egyébként nincs tényleg nincs sok haverom, helyette van pár igazán jó barátom. -
#4703 :)) -
TomDantes #4702 Aha...de ugyan már...hát felén se azt mondják hogy a Józsi Bá' mármegint részeg, hanem hogy ,,a Józska már megint bebaszott" -
#4701 jó.
btw tegnap történt vmi érdekes, nem voltam otthon? :-c -
#4700 Igen... -
#4699 vagány akart lenni a 12 éves kislány? -
#4698 :DDD. Amúgy igen. Ezt is az interneten tanulják el. Mert ott is ezek a rövidítések vannak(vok, pölö). Azt hiszik ezzel vagányak lesznek, de csak magukat égetik le:S. -
#4697 Ezt a táposok (má' bocs) szokták igy mondani. Mi Erdélyiek vagyunk az ősmagyarok és tudunk is magyarul. Engem is zavart de már megszoktam. Nem lehet leszoktatni róla több millió embert.
Azt utálom még nagyon, amikor valaki röviditve beszél. Tavaj voltunk a Balatonon az egyik Budapesti ismerősünkel, és a 12 éves lánya odajött hozzám és megkérdezte: "Kérsz hasi burit kovi ubival?" -.-
Én meg csak néztem hogy mit akar.. majd rájöttem. Hát kértem :D -
#4696 pesti szokás, ha ütöd őket se hagyják abba, így szokták meg -
Daza500 #4695 Most hiába adtok itt magyar nyelvtan órákat...
Egyfolytában TÖKÉLETESEN beszélni képtelenség. -
#4694 Magyar Nyelvtan 5.Osztályos anyag.Ezek ugyebár tulajdonnevek tehát elé nem rakok névelőt(a; az; egy) se határozottat, se határozatlant.Ez olyan mint ha a muszájt leírnád ly-al.
A sorozatbeliek is hülyék.Csak ennyit róla.:) -
#4693 Fogadjunk, hogy neked nincsenek barátaid... Így nem is lesznek. -
#4692 Nem. Úgy kell mondani: Megtankolták Kimi autóját. -
TomDantes #4691 Miért tán úgy kell mondani hogy megtankolták AZ Kimi autóját? -
Chris05 #4690 Tudom, de akkor is fáj. Egyszerűen akkora nyelvtani hiba, hogy csak na. Nem tehetek róla, amikor a sorozatot is nézem (2 havonta egyszer), a hányinger kerülget attól, hogy a fiatal tini színészek mellett a 40-50-es korosztály is így mondja.
Egyébként nem tudom érted-e, de felesleges határozott névelőt kitenni egy már határozott főnév elé. A Klaudia név egyértelműen meghatározza az adott személyt, ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy "megtankolták a Kimi Räikkönen autóját". Nem agyrém így olvasva? Szerintem igen. -
#4689 Pedig nyelvtanilag helytelen és illetlen is :) -
#4688 a sorozatban is így mondják
az András, a Claudia, az Emma :) -
Chris05 #4687 Könyörgöm ne használj már névelőt egy határozott név elé, annyira fáj. Köszi.