Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ez a lényeg, kérem szépen 😊
érezni a filmen, hogy KS csupa olyan dolgot akart megcsinálni, amit még soha nem láthattunk filmen. legalábbis nem úgy, ahogy ebben. az, hogy ez úgy sikerült, hogy egy rohadt jó filmet kaptunk, azért van, mert KS szimplán zseni 😊
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Egyébként én azt nem tudtam feldolgozni, hogy rakhattak bele ebbe a filmbe egy béna kaka-poént??? Kicsit sem illik bele és kicsit sem vicces!
Még szerencse, hogy csak fél pillanat az egész és nem nyújtották hosszúra az "élményt".
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Jó volt. Nagyon, nagyon jó. 9/10
bár nekem az ananász expressz nagyon bejött 😄
(na meg Lester miatt, akinek nem jut eszembe az igazi neve)
Egy-ket igen nagy hulyesegtol eltekintve egy kozepes filmnek elmegy.
A kamera gyorsitast anno a 15 eves jackie chan filmben lattam...
5/10 unatkozni nem unatkoztam szerencsere.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Szeretem a füves idióta vígjátékokat (Half Baked, Strange Wilderness alapmû, sokszor láttam õket és végigröhögtem), de ez egy nagyon szar. Negyven percig néztem, de mivel egyszer sem tudtam még elmosolyodni se, kikapcsoltam. Lehet, hogy Seth Rogen miatt van, mert eddig mindegyik szerepében utáltam, és ez most sem volt másként. De szerintem a film is harmatgyenge.
8.5/10
Ahhoz képest, hogy amerikai film, szerintem remekül ábrázolta a német világháborús történelem eme szeletét.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
és-sel nem véletlenül nem kezdünk mondatot 😉
csak Walle-E (maga a robot) designja 1.5 évig tartott! kb. 2004 óta dolgoztak a filmen, az Iron Man rendezõjét meg 2006-ban nevezték meg
"Másrészrõl van egy hatalmas különbség a között, hogy megcsinálnak egy elképzelt robotról csinált filmet gömböc emberekkel meg ha csinálnak egy totál valáságosnak érzékelhetõ házat, vasember-páncélt és pl péncélon látható jegesedést. (nézd meg blueray-en)."
az emberek nem véletlenül olyanok, amilyenek, hiszen az egy stilizált világkép. minden, ami körbeveszi õket már-már tökéletes. plusz rengeteg olyan kis apróság van benne, amit animációs filmben elõször használtak. gondolok itt arra, hogy Dennis Muren-t kérték fel konzulensnek az igazán életszerû fényképezés elérése érdeklben
amúgy ezen felesleges vitatkoznunk, eleve két teljesen különbözõ filmet hasonlítgatok össze 😊
plusz azt szerintem mindenki "vakon" aláírja, hogy a Pixar világrengetõt tudna alkotni, csak pont azért õk a csúcs, mert tudják használni a technológiájukat. ha akarnák, már réges-régen alkottak volna valóságközeli filmeket. csak értelmük nem lenne
talán a Finding Nemo dvd-n van egy olyan extra, amikor megmutatják a korai tenger-fenék teszteket. egyszerûen hihetetlenül élethû, csak ugye nem tetszett nekik, mert olyan volt, mint egy film
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Mivel nem nagyon szeretem elore legyilkolni a filmek lenyeget, igy nem nezek hosszu trailereket es nem is olvasom el elore a kritikakat. Igy ezt a filmet is ugy neztem meg, hogy nem tudtam mirol fog szolni pontosan.
Kicsit nehezen indult, lassu volt a film egy ideig es egy pontnal leesett az egesz es tudtam mi lesz.
A felesegemnek kozvetlen a telefonhivasnal esett le mikor a regi baratjat hivta az esoben. Mindenesetre az utolso 20 perc nagyon durvan volt befejezve. Karpotolt mindenert.
8/10 mert nem tudtam azonosulni a karakterekkel de a vege nagyon szep volt es gomboc volt a torkomban.
Másrészrõl van egy hatalmas különbség a között, hogy megcsinálnak egy elképzelt robotról csinált filmet gömböc emberekkel meg ha csinálnak egy totál valáságosnak érzékelhetõ házat, vasember-páncélt és pl péncélon látható jegesedést. (nézd meg blueray-en).
Most már nem tudom hol olvastam, rég volt, de a LotR elsõ részének a forgatása rekordideig tartott, valami közel 300 napig! És utána jöttek az utómunkálatok.
2001-ben adták ki valóban, csak hogy itt a technológiáról volt szó, amivel csinálták.
A visual effect meg minden ami látvány. Ez biza igaz, csakhogy manapság már nem a robbanásokat díjazzák, hanem az újdonságokat. Ez pedig minden esetben CG. Ráadásul ilyen szempontból elég komolyan megnézik a filmet. Pl ha hang nélkül megnézed a TDK üldözõs jelenetét világosan látni fogod, hogy bár mindent beleadtak (és maximális tiszteletem Nolannak, õ a második kedvenc rendezõm), de bizonyos részeknél, mint mikor a batmobil átmegy a falon, sajnos teljesen hihetetlen és összeegyeztethetetlen a kocsi sebessége a fal vastagságával és átszakitásával, nem beszélve a széthulló törmelékrõl, ami úgy pattog, mintha nem beton lenne, hanem gumicukor.
És ilyen szemmel valóban nem értem a TDK jelölését.
Kojiro ergo sum.
Szóval ha így készült sztem teljesen megérdemelten nyert a BB (és valószínû így volt mert nem kapta volna meg arra amit már 10 éve megcsináltak)
pont az a lényege a TDK-nak, amit írtál. melyik filmben fordítottak meg egy kamiont "vertikálisan"?
az iron man házat több ideig csinálták, mint a wall-e-t? szép nagy dicséret a pixarnak (amúgy meg szvsz bullshit, bocs)
BB vis. effektjei meg teljesen új keletûek. nem olyan egyszerûek, mint azt te gondolod. született pár kivesézõ cikk a témában
LotR meg 2001-es 😛
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Gyakorlatilag arra kapta meg a díjat a BB, amit már a Gyûrûk Ura elsõ részében 10 éve megalkottak egyszer Bilbo-val, összenyomták és megöregítették. Persze biztosan jobban megcsinálták, de el is telt azóta 10 év és már rég spanyol viasz kategória.
Ellenben ha megnézi valaki az Iron-Man werkfilmjét rájön, hogy a tavaly évben milyen szintre jutott is el a visual effect gyártás (Idén is megkapjuk ezt a Watchmen-ben két hét mulva). Még a tengerparti háza is full CGI volt. És grafikusok többet dolgoztak rajta, mint a Wall-E-n.
A Dark Knight visual effect jelölését én viszont nem értettem, ugyanis ha jól tudom egy egyetlen számítógépes grafika Kétarc fél arca volt, amúgy minden "kétkezi munkával" készült, mint a rakottkrumpli.
Kojiro ergo sum.
"...VISUAL EFFECT --> Benjamin Button ???!!?? ..." viszonylag új CG technikát alkalmaztak, meglepõ lett volna, ha nem õ kapja, fõleg ha megnézed a többi jelöltet.
+ledgeren és boyle-on kívül az egyetlen biztos nyerõ winslet volt, nem tudom ezen min lehet meglepõdni.+sztem tévedésbe vagy "...a másik, hogy READER-t még SENKI nem látta, aztán mégis agyondícsérték..." elég csak a Akadémia tagoknak látni, õk szavaznak, nem a box office, amúgy te láttad a filmet?+R. Road+D. Washington-effektus, lsd. Kiképzésért
Alapvetõen egész kellemes kis show-nak indult, de aztán több volt a szünet, mint a történés. 3perc zene/díjátadás - 5 perc szünet - 2 perc megemlékezés - 5 perc szünet....hát a francnak kell ezt így elhúzni?! Egy óra alatt simán letudhatták volna, és semmi nem marad ki a mûsorból. (gondolom odaát fantasztikus reklámokat nézhettek közben orrvérzésig, mi szerencsére megúsztuk)
A díjazásnál volt egy-két dolog, amit nem igazán értettem:
- VISUAL EFFECT --> Benjamin Button ???!!?? Mi van? A maskmester munkáját megértem, nade VISUAL EFFECT?? Fõleg egy elképesztõ Dark Knight mellõl viszi el a szobrot?? Mi van??
a másik, hogy READER-t még SENKI nem látta, aztán mégis agyondícsérték. Még Hugh is poénkodott, hogy senki nem látta, de biztos jó. Erre Kate Winslet megkapja...na mindegy.
A Slumdog Millionaire tényleg jó kis film, de ennyire azért nem. Ha lenne idõm/energiám, frankón végigvenném a tavaly bemutatott filmeket, és biztos találnék jobb betétdalt/forgatókönyvet/egyebeket, amiket kiosztottak a MILK és a Slumdognak.
Na mindegy, Heath megkapta, már ezért megérte!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
és ezt még csak most csinálták meg? érdekes. gondoltam már én is, hogy utána kéne olvasnom, mitõl fogjuk összefosni magunkat 😊
Arra emlekszem, hogy ami nekunk volt rendszerunk az jobban szolt mint anno a mozis. es hangosabban is hallgattuk mint ami a moziban volt.
de ez anno mar 10 eve volt. akkor meg a twister volt uj film 😄
mindenki már majdnem fedezéket keresett 😄
menj haza.. nezd meg a 72cm es tv den a 3d filmet ugy hogy te es a kep kozott meterek vannak. Menj a moziba, nezd meg a 3d filmet ugy hogy szep nagy a kepernyo de igy is meterek vannak kozted es a vaszon kozott. IMAX ban meg szinte nem is latod a kep szelet csak akkor ha odafordulsz, mivel olyan nagy a vaszon. Ezert olyan kiraly az imax.
emlekszem mikor Becsben neztuk az egyiptomi piramisokat 2D ben, ( igen KETTOBEN!) es megis mikor a repulo elment egy piramis felett vagy a vizeses felett felhuztam a labam. Mindenki amult bamult mert ilyet egyikunk se elt at az ungarise moziplexekben
- Az Oscar várakozás felfuttatta még egyszer a TDK-t, ami így három nappal ezelõtt átlépte az egymilliárd dollárt (ennek fele hazai).
- A Taken már 3. hete benne van a Top3-ban és már közelít a 170 millióhoz (az otthoni 100-hoz már csak 5 millió hiányzik, ez még meglesz). Ahhoz képest, hogy már tavaly kikerült a netre, sztem ez egy kifejezetten jó eredmény, bár az összköltség nem ismert, nem lehet több pár 10 milliónál. Csak ezen felbuzdulva ne akarják folytatni...
Én is örülök hogy "megkapta".

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Amúgy alig várom ,hogy szétfossam már az agyam :-D de sajna messze van még december
kicsit off, nem avatar topik, de egyik ismerõsöm ismerõse (jó erõltetett:-P) valami világhíres lantmûvész arabsrác, itt tanul vagy ilyesmi, lényegtelen! na haverja kint dolgozik Weta-nál is az "nyilatkozot" neki, hogy dolgozott GyûrûkUrán, KingKongon, de Avatarhoz képest lófas*ok:-) remélem igaza lesz!
azért jelenleg az imaxet nem lehet csak úgy lenyomni fõleg mert van egy külön ága, amely szemüveg nélkül full 3d-s képet ad! csak erre még nincs felkészülve a filmesvilág technikailag!
na szóval Cameron a kamerájában nem egy, hanem két lencse található, melyek az emberi szemekhez hasonlóan képesek a fókusztávolságukat messzebbi, illetve közelebbi tárgyakra irányítani, mint a pupilla.
a lényege ugyanaz mint a sima 3d-nek, csak mig ott egy-két rész kapott térbeli szerepet, itt az egész film 3d-ben elénk tárulni! Ja és a szemüveg pedig csak egy átlászó sima szemcsi lesz 😄
szóval ez a film is marad IMAX, sõt a RealD is képes lesz a vetítésre, a különbség csak annyi, h ha ez sikerül filmes szempontból is, akk a világ szétfossa az agyát(már bocsánat) 😄
válasz->#44742: azért várjuk ki a végét, sokan akartak már világot megváltó új filmesrendszert létrehozni 😄
Bazinga!
az imax 3d szinte hologramos hatást kelt, ezért teszi lehetõvé már a filmek 3d-s megjelenítését is! míg egy régebbi 3d-s film(cápa srác és láva lány) csak animált 3d megjelenítésére volt képes! És ez nem a piros-kék szemüveges megoldás, ami igazából nem is kezelte jól a 3d-t, és hát élménynek sem volt az elsõk között!
az imax polárszûrõs 3D-t használ, ami hidd el h brutálisabb, mint a megszokott 3d!
de igazából ezek a 3d filmek most kezdenek majd elterjedni(pl Véres Valentin)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
ugyanaz a szemüveg, ugyanaz a hatás, persze imaxnál jócskán nagyobb a vászon
pl az imaxos trex és a föld középpontja között nem éreztem különbséget a vászon méretén kívül
Bazinga!