106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • iowa19
    két olyan alapfilmet említettél, amiket még nem láttam :) meg fogom nézni mind a kettőt, köszi!
  • Lantee
    Valaki az Életrevalók című filmet ajánlotta nekem, de még nem néztem meg.
  • morcosqtya
    "szarni a világra füvezős feelgood cucc"

Én a "Big Lebowski"-nál éreztem ezt.

2-3 ilyen személyes "feeling/trip"-filmem van még, de a többi nem jut eszembe most hirtelen, majd gondolkodom rajta.
    (nyilván ez személyes és szubjektív, másnál más filmek jönnek be, pl: Félelem és reszketés Las Vegasban stb..)
  • iowa19
    50/50

9/10 nagyon tetszett, a csaj meg tökéletes benne szerintem...

tud valaki hasonló filmet? (legyen feelgood, de ugyanakkor megható is, jó téma, jó színészek, pl Seth Rogen vagy hasonló? Tehát aza tipikus szarni a világra füvezős feelgood cucc kéne nekem.. Valaki?
  • Kongy
    Késő van már :D Szóval kijavítom magam, a 3 csak egy hajszállal jobb a 2-nél, ez akart lenni :DD Szerintem a játék hangulatát (főleg a Resi5-ét) a 4 adja vissza legjobban, de nem játszottam csak a Resi4-el és az 5-tel, a régebbi részek kimaradtak.
  • Shep
    Na most itt logikai hiba van szerintem "2. rész a leggyengébb szerintem is, de csak hajszálnyival jobb a 3-nál." Ha leggyengébb ,hogy lehet mégis jobb? :)

Amúgy szerintem a 2 legjobb, az adja vissza legjobban a játékok hangulatát. Meg valamennyire az 1 és a 4. A 3. az szerintem teljes vakvágány de ennek ellenére akciófilmként az is jó.
  • Kongy
    Én is imádom ezt a (most már) filmsorozatot, és teljesen egyet értek veled, a 2. rész a leggyengébb szerintem is, de csak hajszálnyival jobb a 3-nál... ettől függetlenül remek kikapcsolódást nyújtanak így is. Én a 4-et a moziban láttam, 3D-ben, és úgy tényleg ütött a látvány, de sajnos a sima változat már itthon nézve természetesen nem hozta ugyanazt az élményt, bár még így sem volt rossz :)

Játékok közül a Resi5-öt javaslom végigjátszásra, mert nem egy régi darab, szóval még manapság is simán élvezhető, főleg ha találsz olyan embert, akivel coop-ban végig tudod nyomni :)
  • stargatelost
    Resident Evil 1-2-3-4

Ma bedaráltam a részeket, és meg kell mondjam, kegyetlenül szórakoztató az egész franchize. Főleg így, hogy az első hármat még láttam anno, de már kb. semmire sem emlékeztem (sztoriból nullára), tehát külön nézve, évek különbségével tényleg nem olyan jó filmek. Na de így egybe!

A játékokkal nem játszottam, tehát azokhoz nincs viszonyítási alapom, de mint popcorn, zúzás filmek, szerintem baromi jók. Így egyben látva az egészet pedig még a történet is normálisan kerek egészet alkot eddig, Alice miért ment ide, meg oda, visszatérő szereplők stb.

Persze gagyinak lehet nevezni a filmeket, meg lehet rá mondani sok szar jelzőt is, és nem is szállnék vitába ezekkel a véleményekkel, mert nekik is igazuk van, de ha csak egy kikapcsolós zúzásként tekintünk rájuk, akkor elérik a céljukat.
    Egyébként szerintem a 2. rész volt a leggyengébb, a 4.-ket meg jó néhány helyen elkúrták a fosadék 3D-nek szánt CGI-vel...
    8/10 így egyben látva a sorozatot számomra. Remélem a következő rész is hasonlóan fasza lesz :)
    Cast spoiler az 5.-ik részhez:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az meg milyen ultimate WTF már, hogy imdb szerint Michelle Rodriguez (Rain Ocampo) is visszatér (az első részben fejbe lőtték a vonaton a Hive-ból kifele, mert átváltozott), valamint Oded Fehr (Carlos Olivera), aki pedig a harmadik részben halálozott el, amint becsúszott kamionnal a zombik közé, majd egy cigi társaságában szépen berobbant :D. Wikipedián el lehet olvasni, miként térnek vissza, durva.
  • jhetedikj
    X-art.com - Young Love

10/9 A csaj lehetett volna valamivel tüzesebb is és a végét is elsiették, de azért tetszett. :)
  • ZZ88
    http://www.imdb.com/title/tt1647483/

Kíméletlenek

6/10

Tipikusan az a film, amitől kinyílik az ember zsebében a bicska. Az alapötlet jó, de sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni ezt a filmet. (Off: az összes kis gennyes férget péppé verném benne.)
  • ZilogR
    A másik én

Háát, annyira nem varázsolt el, amolyan "megszokott", még az egyenesebbnél is egyenesebb sztori. Borítékolhatóan a vége, mint morális állásfoglalás lesz az érdekes, de mivel az összes kimenetel kitalálható, nekem csak el kellett fogadni a végét.
    Annyira nem mélyed el az önbíráskodás lélektanában és a felmerülő gondolatok sem fogtak meg annyira. (Igazából a vége sem foglal állást a "helyes" és "helytelen" bemutatásával és utána nem mondja ki, mindenki okulására, hogy hogyan kell helyesen cselekedni.)

Olyan 5-6/10, azaz gyenge közepes.
  • PetruZ
    Miért lenne gond és miért ne lehetne beszélni róla?
  • Shep
    Hát már az is gond ha a kínszenvedős eredeti után nem voltam hajlandó megnézni az amcsit és leírtam amit hallottam róla? Akkor gondolom te csak olyan dolgokról vagy hajlandó beszélni amit meg is tapasztaltál. Érdekes és mindazonáltal elgondolkodtató. :)
  • PetruZ
    "Így hallottam", "úgy hallottam", ehh... Az eredeti sokkal jobb és hű a könyvhöz is.
  • morcosqtya
    Ebből a szempontból a 2008-as svéd adaptáció sem fog tetszeni mert semmivel nem "több" mint két kisgyerek szerelme... nem kifejezetten horror.
    Nem a Te filmed, ennyi. Nincs ezzel gond.
  • diktius
    vannak még érdekességek

itt: http://goo.gl/QchxK

több is

u56ugfhfgh
  • Shep
    Hát ha kínozni akarod magad :) Az eredeti ha lehet még vontatottabb, legalábbis én úgy halottam, hogy az amcsi kicsit "pörgősebb".
  • berczely
    úúú nézek de nem látok -_-

Köszönöm! :)
  • stargatelost
    Let the right one in-ként keress rá.
  • berczely
    Csak hát nem találom sehol szóval ez kimarad az életemből.
  • berczely
    Há'
    12 éves gyerekek nyűglődnek az egyik meg közben vért szopkod.

#67211 - Ma este akkor bepróbálom az eredetit! :)
  • stargatelost
    Talán nem ezt kellett volna megnézni, hanem az eredetit, arra mondták a legjobb jelzőt :)
    http://www.imdb.com/title/tt1139797/
  • Real13
    Az első rossz lépés az volt, hogy a remake-t nézted, a másik meg az, hogy még arra sem figyeltél. Két kisgyerek, mi?:)
  • berczely
    Let me in (2010) - IMDb

Kalap kaka.
    Nagyon unatkoztam rajta pedig szoktam bírni az ilyen művészies stílusba elvitt lassú filmeket!(Drive istencsászárfilm) Ez valahogy annyira untatott, hogy hihetetlen! Meg ez horror? Legjobb horror? Ink. 2 kisgyerek első szerelme... 5/10
  • Pierre75
    Annyiban javítanálak, hogy nem a diplomamunkája került plágiumgyanúba, mert az eltűnt (nem őrizték meg), hanem a kisdoktorit másolták, lopták össze gondos kezek. Szegény Plagi bácsi ott kezdhette a látatlanul aláírás nehéz munkáját, de így emelkedhetett fel a Nemzet Tollává.

A szinkrontémáról az olvtársak mindent összehoztak, mára talán csak az HBO egyes sorozatai (A drót) és a nagy költségvetésű filmeknél áldoznak az igényes fordítói és színészi munkára, de még az se mindig sikerül.
  • viizo
    Just Go With It / Kellékfeleség

Adam Sandlernek volt egy periódusa, amikor kifejezetten tetszettek a filmjei (Az 50 Első Randi, Ki Nevel a Végén, Csontdaráló), azonban az utóbbi években rossz filmeket hozott össze.

A Kellékfeleségtől azt vártam, hogy villantson végre valamit a régi idők fényéből. Nos a fejlődés érezhető, de a jótól ezért még messze van. A filmben a legjobb Nicole Kidman paródiának is beillő alakítása, ahányszor feltünt, mindig mosolyogtam. :)

Egyszer nézős, kiszámítható, de mégis jobb, mint az utóbb idők Sandler filmjei.

10/5.5
  • ZilogR
    The descent - A barlang

Itt ajánlottátok, megnéztem és egészen kellemesnek találtam. Olyan film így visszagondolva, amitől nem vártam sokat csak leültem elé hogy szórakoztasson. Nem gondolkodtam közben a bukfencein, nem agyaltam a hülyeségeken, egyszerűen megnéztem és jó volt.

Mint pihentető szórakoztatás olyan 7/10, egyébként lehetne ez alá menni, olyan közepes.

Utólag gondolkodva rajta kicsit, persze
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mekkora baromság, hogy a föld alatt (sötétben) élő lények a felszínre járnak vadászni úgy, hogy csak hanggal tájékozódnak. Ezt a rágcsálók biztosan jól tudják csinálni, de emlős méretben ez nehéz. Öregem, körbeszaglásszák a ziháló puncókát és nem veszik észre. Addig tudtam izgulni, ott kicsit kezdett bennem feljönni a gondolat, h most akkor mi a picsa is fog történni, na de komolyan, akkor...?!??!

Ami érdekes ellenben: én végig arra gondoltam, h ezek azoknak az embereknek a "leszármazottjai", akik ott hagyták a "mászóvasakat". Volt ott maca is és "kisgyerek" is.

A barlangok szűk helyek.
    És ha nem vigyázol, a krampusz megfogja a pöcsödet.

Azér a csajok egy leszbishow-t lenyomhattak volna.
  • sandor8206
    Bennfentes
    Végszükség
    THX1138
    Philadelphia
  • precision
    A Beautiful Mind

Russel Crowe -t nem tartom különösen jó színésznek... itt viszont tényleg nagyot alakított. Maga a film is teljesen jó. A beszéde a film végén pedig tényleg megható!

9/10

12 Monkeys

Nem szeretem az időutazás témát a sok logikai bukfenc miatt (meg úgy általában amiatt, hogy fingunk nincs az időutazásról :)). Talán ennél a filmnél láttam eddig a legjobban megoldva ezt a témát. Nem maradtak bennem nyitott kérdések, mármint magával az időutazással kapcsolatban.
    A film maga nem rossz, de lehet meg kéne még nézni még egyszer, hogy minden teljesen világos legyen. Brad Pitt alakítása pedig hibátlan :) Egyszerre lehet rajta szakadni a nevetéstől és állítja fel az ember hátán a szőrt... nagyon hiteles elmebeteg :D

9/10
  • Inquisitor
    Pedig Marc-nak voltak értelmes filmjei, nem értem az ilyen arcokat, mint ő vagy Eric Roberts. Miért ilyen fos filmekben játszanak? Amikor erről David Carradine-t kérdezték, akkor ő azt mondta, hogy jobb a társaság az ilyen filmeknél ... De azért kicsit sűrűben elmehetnének valami értelmes filmbe is. Most Dacascos-tól hirtelen a Könnyező harcos meg a Farkasok szövetsége jut eszembe.
  • desigo
    The Last Man on Earthöt még nem láttam arról nem tudok nyilatkozni.
    Az I Am Legend nagyon sok dolgot merített az Omega Manből.
    Az utcán egyedül őrülten autózás szinte majdnem teljesen hasonló.
    A ház védelme,üzemeltetése,kivilágítása is a régiből merít.
    A korábbi filmből jött az is,hogy Will Smith kutató és pont vírusokkal foglalkozik.Sorolhatnám így tovább...

Ez az 1954-es novella az alapja mindhárom filmnek :
    I Am Legend (novel)
    Ez a negyedik film (I Am Omega) pedig egy vicc a trailer alapján
  • Inquisitor
    Szerintem az Omega man, The last man on Earth és a WillSmith-szes verzió is egy könyvön alapúlt, nem?
  • desigo
    Utóbbi időkben ezeket láttam :

The Omega Man (1971)
    Nagyon sokáig halogattam a megnézését pedig szeretem a témát.
    Zavart a kiszámíthatósága és az,hogy néha túl sok volt a szereplő.
    Lehetett volna hosszabb a film és mutathatták volna többet egyedül Nevillet.
    (The Last Man on Earth (1964) volt az ihletője ezért ez lesz a következő amit nézek)
    6/10

The Bridge on the River Kwai (1957)
    Kiskoromban láttam és csak az épülő híd képe maradt meg bennem.
    Minden percét élveztem a közel három órás filmnek.Az önfegyelem és a kitartás komollyá tette a szereplőket nagyon.A végén simán aggódtam,hogy most akkor robban vagy nem.
    9/10

The 39 Steps (1935)
    Kicsit komolytalan hangvételű Hitchcock film melyben egy szerencsétlen hapsi akaratán kívül keveredik bele egy gyilkosságba.
    Az igazát bizonyítva menekül és próbál felül kerekedni a helyzeten.
    7/10

12 Angry Men (1957)
    IMDBn 6-ik helyen tanyázik pedig több mint fél évszázados film.
    Nem is értem (a The Man from Earthöt kivéve),hogy egy egyetlen szobában játszódó film miként tud így odaszögezni és érdeklődést felkelteni.
    Idegesítő volt az a pár hőbörgő,patáliát csapó esküdt.A higgadtság és az ész érvek persze eredményre vezettek.Érdekes volt a sokféle zavart karakter és a Henry Fondából áradó nyugalom kontrasztja.
    Mikor vége lett azonnal kezdtem elölről újranézni.
    9/10

Papillon (1973)
    Ez sem egy egyszerű darab.Életrajzi dráma mely megtörtént eseményeken alapul.Steve McQueen és Dustin Hoffman a két főszereplő akik kényszermunkára és börtönre ítélt rabokat játszanak.
    Mindent megtesznek a szabadulásukért ám mivel egy szigetre viszik őket nem egyszerű a helyzet.Nagyon együtt lehet érezni a szerencsétlen és nyomorúságos kis életükkel ami nem sokat jelent senkinek se.
    Valósághű és hiteles az egész történet.
    9/10
  • morcosqtya
    Nem tudom melyik van meg itthon, de elég sokszor sok helyen megnéztem már a Brazilt, elképzelhető, hogy láttam mindkét verziót, bevallom nem is figyeltem erre.

Mechanikus narancsot végül nem néztem meg.
    Egyszer majd sorra kerül, de az sem a délutáni kikapcsolódós alkotás, látatlanban is azt mondom meg kell adni a módját, mert nem biztos, hogy elsőre nagyon könnyű és közérthető darab... :)

Stalkert ugyanezen okból nem kezdtem még el filmben, pedig imádom A és B. Sztrugackij regényeit, van is pár.
  • Inquisitor
    Gépnarancsról mi a véleményed? Már a (szvsz) botrányos zenei aláfestést leszámítva?
  • Inquisitor
    Sima vagy rendezői? :)
  • morcosqtya
    Nem is szoktam ajánlani mindenkinek, az egyik legnehezebb filmművészeti darab amit valaha leraktak az asztalra (pontosabban eleve a regény a disztópiák nonpluszultrája).
    De ha végignézted és egy fél órát még a fejedben motoszkált több lettél vele egy életre.
  • morcosqtya
    Brazil (1985) IMDb

Kult.
    10/10

Zene, dramaturgia, képek, kortalan hangulat, szatírikus felhangok, hatalom, elnyomás, szerelem, humor, keserűség, álmodozás, groteszk, halhatatlan remény, és a sérülékeny emberi elme önvallomása.
    Az a film amit mindenkinek látnia kell egyszer az életben.

A 84-el szemben kevésbé vontatott, kevésbé sokkoló, viszont szórakoztató és remek a zenéje. A 84-et könnyű megérteni de nehéz végignézni és befogadni, míg a Brazil-t könnyű befogadni és élvezetes de nehéz megérteni elsőre...
  • desigo
    Sose gondoltam,hogy látni fogok még egy olyan depresszív filmet mint az 1984 de ma megnéztem a Stalkert.
    Nyomasztó,hideg,sötét,sokkoló.
    Órák óta a hatása alatt vagyok.
  • morcosqtya
    Talán az alapművel kezdjük:

1984 (1984) IMDb

10/10 pont.

Minden szélsőjobboldali és szélsőbaloldali (ill. egyáltalán szélesebb értelemben véve magát "idealistának" valló) emberrel érdemes megnézetni egyszer.
    A végén TV kikapcs és 10 perc csöndben elgondolkodás javallott.