[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Utóbbi időkben ezeket láttam :
The Omega Man (1971)
Nagyon sokáig halogattam a megnézését pedig szeretem a témát.
Zavart a kiszámíthatósága és az,hogy néha túl sok volt a szereplő.
Lehetett volna hosszabb a film és mutathatták volna többet egyedül Nevillet.
(The Last Man on Earth (1964) volt az ihletője ezért ez lesz a következő amit nézek)
6/10
The Bridge on the River Kwai (1957)
Kiskoromban láttam és csak az épülő híd képe maradt meg bennem.
Minden percét élveztem a közel három órás filmnek.Az önfegyelem és a kitartás komollyá tette a szereplőket nagyon.A végén simán aggódtam,hogy most akkor robban vagy nem.
9/10
The 39 Steps (1935)
Kicsit komolytalan hangvételű Hitchcock film melyben egy szerencsétlen hapsi akaratán kívül keveredik bele egy gyilkosságba.
Az igazát bizonyítva menekül és próbál felül kerekedni a helyzeten.
7/10
12 Angry Men (1957)
IMDBn 6-ik helyen tanyázik pedig több mint fél évszázados film.
Nem is értem (a The Man from Earthöt kivéve),hogy egy egyetlen szobában játszódó film miként tud így odaszögezni és érdeklődést felkelteni.
Idegesítő volt az a pár hőbörgő,patáliát csapó esküdt.A higgadtság és az ész érvek persze eredményre vezettek.Érdekes volt a sokféle zavart karakter és a Henry Fondából áradó nyugalom kontrasztja.
Mikor vége lett azonnal kezdtem elölről újranézni.
9/10
Papillon (1973)
Ez sem egy egyszerű darab.Életrajzi dráma mely megtörtént eseményeken alapul.Steve McQueen és Dustin Hoffman a két főszereplő akik kényszermunkára és börtönre ítélt rabokat játszanak.
Mindent megtesznek a szabadulásukért ám mivel egy szigetre viszik őket nem egyszerű a helyzet.Nagyon együtt lehet érezni a szerencsétlen és nyomorúságos kis életükkel ami nem sokat jelent senkinek se.
Valósághű és hiteles az egész történet.
9/10