106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hétvégi termés:
Hero (2002)
Már láttam régebben, de kedvet kaptam újra nézni és még mindig az egyik, ha nem a legjobb kínai filmnek tartom. Ultra jó a hangulata, csodás a fényképezés, rendben van a történet. 9/10
Little Big Soldier (2010)
Jackie megpróbálta megcsinálni a kínai Svejk filmet, többé kevésbé sikerült is neki. Ázsia filmnéző szemmel minden szempontból rendben volt a film, de aki a Jackie féle eksönökért akarja nézni az kerülje el, mert nem sok lényeges akció van benne, mivel ez egy szimpla vígjáték, több-kevesebb moralizálással, és rengeteg énekkel (by Jackie :P).
7.5/10
Expendables 2 (2012)
Hát kezdjük ott, hogy nálam már az 1 is a fos-szarral kategória lett hiába raktak bele minden vén akciósztárt, de szerintem a 2 még annál is szarabb lett. (Valszeg nem én vagyok a célközönség, de ez van.) Iszonyú - rossz értelemben vett - nyugdíjas hangulata van, Stallone feketére festett borostája és egyéb szőrzetei nagyon gázos - homofaktor high - volt, Arnie meg öregebbnek néz ki már most mint Clint Eastwood. Lundgrent egyébként simán eltudnám képzelni egy Sin City 2 filmben, mert kinézetre Ő volt az egyik legnagyobb badass csak hát sikerült tök idiótára venni a filmben (pl. köhögős jelenet).
Borzasztó erőltetett poénok, flash-ek (Rambo, Total Recall, I'll back etc..) plusz random bénázások, a csaj nem vmi szép...etc.
4-5/10
-
:)
mazsola alien ürhajós iskola -
Azé az alien shipet egy szofisztikált android tanulta meg vezetni, aki közben figyelte az idegeneket a felvételeken és tanulta a nyelvüket. Nem tudjuk mennyit molyolt még ott a vezérlőben (vagy bárhol) és utána mennyi idő volt, mire fel tudtak szállni, mert biztos volt a dolgában. Tény, hogy nem triviális, egy embernek nem is nagyon ment volna nyilván... :D -
ahhoz képest elég sok pontot kapott :))) -
Prometheus 7,5/10
spoiler
-charlie theront összenyomja egy óriásfánk(hülye halál)
-szakszervezetisek megmentik a földet
-a vakbél visszavág
-hogyan kell alien shipet vezetni megtanulni 2 perc alatt
-néger dugni akar
ennyi.... -
Die Hard 3
nos, fényévekkel jobb mint a 4, nem sajnálták még akkor a vért, meg szar CGI se volt :) Ja, és nem emlékszem hogy a 4ben elhangzott volna a yippikaye motherfucker, talán még egy fuck se volt benn
Éppen ezért félek is az 5. résztől, mert ezek már nem azok az akciófilmek amik régen voltak. PG13, LOL
-
na tömbösítsünk, ezelőtt "kicsit" felülértékeltem pár cuccot (sokszor 1 ponttal), most próbálom nem ezt tenni... Blasta-féle pontrendszer btw megvan még valakinek?
Shuffle - 6/10
előző tömbösítésből kimaradt, pedig még akkor néztem. nagyon alacsonyköltségvetésű, konkrétan fekete-fehér móka, amit a készítők jó ötletekkel próbáltak pótolni. főszerepben T. J. Thyne, avagy az egyetlen értékelhető legjobb arc Bones-ból, aki hozta magával a fél gárdát és Kristen Bell klónját valahonnan, aki mellesleg imádnivaló.
sztori nagyvonalakban annyi, h főhősünk mindig az élete különböző szakaszaiban ébred fel, amiből kurvajó dolgokat ki lehetett volna hozni - és az elején sikerült is, később... nem annyira. kár érte, lehetett volna sokkal jobb, viszont a kezdés tényleg ki-be-össze-visszabaszottul jó.
Super - 7.5 8/10
Observe and Report és Kick-Ass szerelemgyereke, és jó. nagyon. és morcos vagyok rá, mert lehetett volna sokkal, de sokkal jobb, ha egy kicsit jobban eltalálják a film tempóját (ezért kérdeztem #70817-ben), mert ott erősen kilóg a lóláb - a film első 2/3-a csigalassú, és módszeresen unalomba hajlik, a vége meg valami elképesztően pörög.
fekete komédia, Seth Rogen elmebajához hasonlóan a műfaj nagyon sötét spektrumából, elképesztően véres és erőszakos, és nagyon, nagyon, nagyon jó. Rainn Wilson zseniális főszereplőként, Ellen Paige kattant, pszicho karaktere meg imádnivaló, és akurvaéletbe, Született Gyilkosok nem volt ilyen erőszakos. (na jó, de.)
tl;dr verzió: akinek bejött Observe and Report, ez is tetszeni fog.
Employee of the Month (2004, nem a Dane Cook-os gagyiság!) - 5.5/10
"te maris! van egy jó ötletem egy film fináléjára, miután kipucoltad a wc-t, megírnád az elejét?"
avagy: zseniális befejezés, előtte közel másfél óra szenvedés. gáz, mert lehetett volna kurvajó is.
The International - 7/10
és mivel három a magyar igazság, még egy film, ahol teljesen elszúrták a ritmusát: első kétharmad lassú, majd a semmiből feltűnik egyik legjobb akciójelenet, amit utóbbi években láttam, és onnantól kezdve kellemes tempóban hömpölyögnek tovább az események - előző kettővel ellentétben simán ki lehetett volna belőle nyírbálni majd fél órát, semmit nem vesztett volna értelméből a film, és sokkal kellemesebb lett volna a történet sodrása.
maszkmesternek(?) meg gratulálok, rég sikerült bárhol olyan sérülést ábrázolni, amin a szó legszorosabb értelmében nyüszítettem.
Mr. Brooks - 7.5/10
sorozatgyilkosos móka a Dexter "nyomdokain" Kevin Costner és Demi Moore főszereplésével, plusz egy egészen vállalhatóan játszó Dane Cook-al, és mókás. nem írok róla kisregény, az alapszituáció baromira hasonlít Dexter-hez (+15 év), és akinek az sorozat tetszik, valószínűleg ez is fog.
folyt. köv majd ha itt megfejtik a feladványt, már így is kész kisregényt írtam. -
Nolan filmek. Röviden.
Memento (2000) IMDb
Zavarosnak hat, de leköt mert várod, hogy mi fog ebből kisülni. Jó film.
Insomnia (2002) IMDb
Hát semmi extra... egyszer meg lehet nézni, de nem ez a legjobb filmje a rendezőnek.
The Prestige (2006) IMDb
Csillagos ötös! Jó történet, jó megvalósítás.
A Batman-ek most kimaradtak... -
Expendables 2
Jó volt ez. Néhol byonibb részekre számítottam azért (kicsit megkeverhették vón ügyesen és 1xűen), de mindig primitíven rendezték le a forgatókönyvet, nem cifrázták. Nekem tetszett, bár a szinkron gázos.
ÉS vándám nem adta elő a spárgás trükkjét vaze, meg csák sem ugrott be szélvédőkön!!! :DDDD -
Nekem ezzel nincs problémám, csak legyen akkor úgy kibontva a karakter, hogy "kurvzseni biológus, aki folyamatos felügyeletre szorul, de cserébe elnéznek neki ezt-azt", akkor talán még belefér egy olyan jelent is, hogy tesközelből ismerkedik alien-puncikkal, mert az milyen királyság. -
mondjuk ja, a stoner biológus kurvagáz volt
(nyilván egy csitrilliárdos űrprojektnél ellenőrzés nélkül vihetnek fel akármilyen személyes motyót a fedélzetre) -
Ja, még annyit, hogy szerintem elég gáz, hogy a mai filmiparban elég az üdvösséghez, ha egy film hiánypótló. -
Prometheus 6,5/10
Úgy a film felétől, kétharmadától kezdett frusztrálni, hogy sokkal több kérdést tesz fel, és hagy nyitva a film, mint amennyi választ ad. Ennek a föloldásához valami baromi nagy katarzis kellett volna a film végén, ami jópár dolgot helyére tesz, de ez elmaradt.
Ez a rendezői magatartás szerintem vérlázító, és megengedhetetlen egy olyan filmnél, amiről utólag olyanokat olvasok, hogy "ha siker lesz, lesz folytatás". Egyszerűen képtelenné teszi a nézőt önálló alkotásként kezelni a filmet.
Annyi nyitott kérdést, és elvarratlan szálat hagyott, hogy elkezdtem azt érezni, hogy ez a film a Barátok közt, csak sci-fiben. Mint ha a rendező abban reménykedne, hogy lesz folytatás, de még maga se tudja, milyen szálon akar tovább menni. Ennél már csak az a gázabb, ha tudja, ennek ellenére képtelen volt egyensúlyt teremteni ebben a filmben, hogy önállóan is megálljon.
Továbbá az ilyen 'apró' bakik is nagyon zavartak, mint amikor az egyre növekvő feszültséget a két retardált biológus jelenetével próbálta föloldani a rendező. Ez elmenne egy ZS-kategóriás tinihorrorban, meg ha jól hozzá van igazítva a két biológus alakja a jelenethez.
Ez mellett a filmnek vannak baromi jó részei, a remekül megvalósított Nostromos/Űrodüsszeiás 'klisé', amit én képes vagyok akárhányszor végignézni, a kapzsi halhatatlanság után áhítozó vállalatvezető, a lelketlen, manipulatív kiborg, a zseniális látványvilág, szerintem nem baj, hogy ennyi minden akar lenni egy film egyszerre, csak ne tegyen föl mindegyik témához szájbarágós kérdéseket, amiket utána megválaszolatlanul hagy. Meg lehetett volna ezt valósítani jobban. -
és ez téged ennyire meglepetésként ért? :) volt már Amerika Kapitány film is, volt már Thor film is, láthattad őket eddig is, tudtad, hogy milyenek, hogy néznek ki, milyen a személyiségük...stb.
ha már akkor zavartak ezek a dolgok, miért nézted meg az Avengerst? :) vagy ha akkor nem zavartak, most miért? :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, ott mondjuk tényleg gáz volt a látvány, a rohangáló kis nyulakkal, meg mókusokkal :D De egyébként a többi rendben volt, szépen is lett fényképezve, pl. a téli tájon a hollókká változó Theron nagyon eye-candy lett. Mondjuk szerintem ő is gyenge volt, gonosz királynőnek nagyon erőtlenre sikeredett, és olyan hülyeségeket beszélt, hogy néha már nevettem rajta. Látványelemnek viszont tényleg jó volt :) De egytől egyig szar az összes karakter, lógnak a levegőben. -
Vszleg már berögzült, hogy nyitva legyen a szája, máskülönben nemigen juthatott volna ilyen szerepekhez... ;)
-
Igényes látványvilág?
Abban a csodaország izében ótvar CGI lények és környezet volt... még az elején az a troll kajak jó volt, de a csodavilág az bűn gagyira sikeredett. Semmi valóságosat nem éreztem rajta. Tölgypajzsos Thorin és a bandája meg... nevetséges az egész film. Kivéve Theron-t.
Észrevettétek, hogy a csaj mindig nyitva tartja a száját? Szárítja a fogát vagy mibaja?
-
Hófehér és a Vadász
Harmadik nekifutásra sikerült végignéznem, ez mindent el is mond. Bődületesen rossz. A történetvezetés, a karakterek, a szövegkönyv, teljesen kidolgozatlanok. A Grimm tesók foroghatnak a sírjukban, mert nemhogy szegény Bella(akit manapság divat utálni, pedig annyira nem volt rossz) nem illett - az egyébként is teljesen üres - címszerephez, de konkrétan a film még csak rá sem köszönhetne az eredeti meséjükre.
Egyetlen pozitívum a látványvilág, azt nagyon igényesen alkották meg.
3/10 -
viizo #70869 The Expendables 2
A második részre a 'régi' csapat tényleg összeállt. Az első rész sajnos teljesen közepes volt minden téren, úgyhogy a másodikban már muszáj volt villantani.
Itt már nem csak másodpercekre bukkannak fel nevesebb arcok, hanem hosszú perceket töltenek velünk. Bár az Expendables 2-be is bele lehet kötni helyenként, nem teszem, mert az első résszel ellentétben ennek élveztem szinte minden percét. Ezerszer látott, de pörgős cselekmény, feszes akciók, macho dumák: kúl.
Stallone, Schwarzenegger, Willis, Statham, Van Damme, Lundgren, és Norris amit lehet azt felrobbantanak, akit lehet azt likvidálnak, hogy közben arcizmuk se ránduljon. Bírom Terry Crews-t és a többieket is, mégis ők csak a töltelék itt - a régi arcok az igaziak.
10/8 -
Senki nem mondott ilyesmit.
Mindegy, részemről téma lezárva, nincs értelme ezen csámcsogni, nem érdemel annyit. -
Mert az X-menes idióta bőrszerkó kellett volna? -
Nem a Marvel univerzummal van a baj, hanem a castinggal, jelmezekkel. Egyszerűen bazári némelyik és a "színész" karaktere sem illik a megformázott figurához. Egy ilyen Amerika kapitány max a plázában fotózkodjon tizenéves csajokkal...
-
Minek nézted, ha taszít az univerzum, és a karaktere? volt előtte tucat film ami alapján leeshetett volna.
Erre van igény, egy igényes szuperhősös filmre, ami az Avangers. -
Avengers
3/10, de csak néhány effekt miatt. Nekem egyáltalán nem tetszett, elaludtam (!!) rajta. A "főgonosz" egy nyomi, Amerika kapitány egy balf*sz, Thor hajlakkreklám, stbstb... egyedül Downey Jr. hozta a figurát, de az nem menti meg az egészet. Valóban erre van igény manapság?! -
Gyorsan vegyél normális filmet is, és nézd meg azt is Blu-Ray-ről... -
persze mert addig nem is voltak alienek -
Avengers
Ez volt az első Blu-ray-es élményem és nagyon brutál volt. :D
Képminőségtől leesett az állam és a film is teljesen rendben volt. Szerintem még kétszer megnézem decemberig. :D -
Prometheus
Nekem csalódás, gyakorlatilag az utolsó 10 másodpercig nem sok köze volt az ALIEN filmekhez... Egyszer megnézős film, hamar a felejtés homályába merül -
Expendables 2
Kár, hogy az utolsó 20 percben abszolút semmi koreográfia nem volt, csak mentek az öregek és lőttek. Ha normálisan megcsinálják, akkor egész fasza kis film lett volna ebből, így még poénnak is rossz volt. -
Traitor (2008)
Hát ez eszméletlenül bejött. A Denzel féle szaroknak lazán alávágott, teljesen rendben volt benne majd az összes karakter... kurva jó dialogusok vannak benne, jó párszor tényleg elgondolkodtat. Nem sok jó teroristás film van, ez köztük van.
8.5/10 -
-
De lezárják a sztorit.
Az író, halála előttig ráadásul a két főszereplővel könyv-sorozatot is tervezett. A filmek is sorozatot alkottak volna. -
hú ez oltári :DDD
most végeznem kell az összes ilyennel -
Reg5 #70854 Annyira azért nem jók a folytatások. -
A teljes (svéd) trilógiát nézd meg! Érdemes. -
Tetovált lány
6/10
utána megnéztem az eredeti svéd verziót,sokkal nagyobbat üt mint az amcsi kréges rimék 8/10 pár hónap múlva újranézős lesz -
A megjelenésüktől függetlenül a titánokkal folytatott harc volt szerintem a film legjobb jelenete, az nekem kifejezetten tetszett. A film kapcsán egyetértek teljesen. -
A már ismert "betegektől" :)
Honest Trailer: Prometheus -
Immortal
Nem véletlenül halogattam eddig a megnézését, kb. azt kaptam amire "gondoltam". Történetileg ez is totál mindfuck, pl. titánok mint anyagkatonát játszó négerek - óriások helyett - vagy Athene mint szende szűz, szóval csodálom, hogy a görögök nem kezdtek el tüntetni a film miatt. (Meggyőződésem egyébként, hogy hálivúdba csak az lehet manapság forgatókönyv író aki a maradék eszét is fossá kokszolta: lásd Prometheus.)
Ettől függetlenül van vmi hangulata a filmnek - bár a Theseus féle buzdító jelent kifejezetten kínos volt és értelmetlen - szóval egyszer végig lehet nézni.
-
Szar ez a die hard 4... mclanenek jo dumái vannak, meg a srácnak is, de szar a történet, szarul van összerakva, semmi erőszak... amikor azt hinnéd hogy lelőtt valaki bruce, akkor is kiderül hogy mégse, csak azért csinálta hogy gonosz azt higgye mennyire badass.. hát már nem az..