[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Prometheus 6,5/10
Úgy a film felétől, kétharmadától kezdett frusztrálni, hogy sokkal több kérdést tesz fel, és hagy nyitva a film, mint amennyi választ ad. Ennek a föloldásához valami baromi nagy katarzis kellett volna a film végén, ami jópár dolgot helyére tesz, de ez elmaradt.
Ez a rendezői magatartás szerintem vérlázító, és megengedhetetlen egy olyan filmnél, amiről utólag olyanokat olvasok, hogy "ha siker lesz, lesz folytatás". Egyszerűen képtelenné teszi a nézőt önálló alkotásként kezelni a filmet.
Annyi nyitott kérdést, és elvarratlan szálat hagyott, hogy elkezdtem azt érezni, hogy ez a film a Barátok közt, csak sci-fiben. Mint ha a rendező abban reménykedne, hogy lesz folytatás, de még maga se tudja, milyen szálon akar tovább menni. Ennél már csak az a gázabb, ha tudja, ennek ellenére képtelen volt egyensúlyt teremteni ebben a filmben, hogy önállóan is megálljon.
Továbbá az ilyen 'apró' bakik is nagyon zavartak, mint amikor az egyre növekvő feszültséget a két retardált biológus jelenetével próbálta föloldani a rendező. Ez elmenne egy ZS-kategóriás tinihorrorban, meg ha jól hozzá van igazítva a két biológus alakja a jelenethez.
Ez mellett a filmnek vannak baromi jó részei, a remekül megvalósított Nostromos/Űrodüsszeiás 'klisé', amit én képes vagyok akárhányszor végignézni, a kapzsi halhatatlanság után áhítozó vállalatvezető, a lelketlen, manipulatív kiborg, a zseniális látványvilág, szerintem nem baj, hogy ennyi minden akar lenni egy film egyszerre, csak ne tegyen föl mindegyik témához szájbarágós kérdéseket, amiket utána megválaszolatlanul hagy. Meg lehetett volna ezt valósítani jobban.