106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BenedekFeco
    Én eredeti-koreai nyelven néztem, ott ugye volt egy pár figura, aki angolul társalgott. De hallhattunk oroszt, arabot, németet, franciát, spanyolt, dánt, filippinót... :-D
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2021.02.06. 12:06:23
  • repvez
    Én is meglestem tegnap, de tényleg eléggé zavaró volt ez a multi kultis beszéd, először azt hittem , hogy rosszul választottam ki a nyelvet és ezért beszélnek németül benne.
    DE amúgy angolul néztem de az is nagyon szar volt, egyáltalán nem illettek a karakterekhez és mintha felolvasták volna csak a szöveget semmi beleélés nem volt a hangjukban .
    Meg a szokásos netflixes PC propaganda azért megjelenik benne rendesen. A csúnya fehér ember elnyomja a többi kultúrát és a greenpeace a jo oldalon áll. az egész a végére csúcsosodik ki amiker egy robot női kinézettel férfias hanggal szerepel. és azért akar női hangot választani, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak amiról lebeszélik, hogy legyen csak az aki.

Amugy a látvány nem volt rossz.
    5/10
  • BenedekFeco
    Space Sweepers

Jó kis "feelgood" sci-fi, néhol egész jó látványvilággal. Olyan Galaxis őrzői, koreai módra. Nekem egy kicsit sok volt benne a kislány "cukiságfaktor", viszont Bubs a robot jó figura + az "Appleseed" stilusú különleges osztag is bejövős volt akik nem szaroztak sokat. A többi karakter meg olyan meh... Sablon anime felállás.
    A multikulti ebben a formában kimondottan idegesitett. Az, hogy mindenki ért minden nyelven, de csak a sajátján válaszol... WTF

6/10
  • LasDen #103851
    Az Öngyilkos osztagot nem láttad?
  • Sequoyah
    Birds of Prey (2020)

Sok jo tulajdonsaga van a filmnek, de sajnos nem all ossze hogy tenyleg jo film legyen.
    Egyreszt nagyon kapkodo a tortenetvezetese, a sok szobeli magyarazat es az idoben oda-vissza ugralas nem tesz jot neki.
    Masreszt Harley Quinn egybol belecsap a lecsoba, es seggfejkent mutatkozik be, es ugyanazt a bolond karaktert adja az elsotol az utolso percig. Es igy gyorsan monotonna valik. Es mivel hianyzik a karakter felepitese, ezert kotodni sem igazan tudtam hozza. Es a tortenesek folott sincs sok kontrollja, altalaban csak a veletlennek koszonheti hogy elboldogul.

Ami viszont leginkabb hianyzik a filmbol az egy korabbi film ahol valoban bemutatjak a karaktert, amit itt csak par szoban magyaraznak el. Ha latjuk normalis szemelykent, aki bolondda valik, es latjuk hogy van jo oldala is.

Egyebkent a karakterek jok, a szineszek jok, a film hangulata es stilusa jo. Szoval potencial van benne. Csak egy sokkal jobb sztori kene ala, ami az eredetere is kiter.

6.5/10
  • LasDen #103849
    egy kis Kocka annak, aki igényli...
  • Kmarha
    Dark Skies
    Sötét égboltok

Egy közepes, de végső soron elszórakoztató horror. Annyira nem mutat semmi újat, hogy az már művészet, és a családi dráma illetve a családon kívüli (baráti körben) megejtett jelenetek is maximum időhúzásnak jók. A többi, az elmegy. Egy két jelenet egész ijesztőre sikeredett, hogy aztán a már-már jól eső borzongás belerohanjon a szokásos idióta lezárásba.

Ha nincs jobb dolgod, végső soron ártani nem fog.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.02.03. 21:58:28
  • QuippeR
    1917

Láttunk már ilyet párszor, csak általában második világháborús környezetben. A látvány jó, nem tudom mennyit szenvedtek vele, hogy ne nagyon érzékeljük a vágásokat, de szerintem megérte, mert segít benne ragadni az élményben. Aki szereti a háborús filmeket, annak nyilván ajánlott, mindenki másnak meg nem annyira, mert története gyakorlatilag nem létezik.
  • Bokafix2
    Horizon Line (2020)
    (enyhén spoileres)

Ez gyakorlatilag a Nagy Durranás repülőgépes jelenete annyi különbséggel, hogy itt full komolyan van véve... a film más körülmények között még jó is lehetne, de elképzelésem sincs, hogy ezt hogy gondolták, hiszen ez egy vérkomoly dráma-thriller jellegű cucc akar lenni. Pl. mikor szivárog az üzemanyag az 50 kilós csaj kimászik(!!!) a repülőből fel a szárnyára, és rummal (:D) teletölti a tankot, miután befoldozták a szintén kint található üzemanyag csövet.
    Nos utánanéztem, és kép alapján a filmben lévő gép egy Cessna típusú kisrepülő, aminek úgy 230 km/h az utazósebessége, ami majdnem két és félszerese a magyarországi intercity vonatok átlagsebességének. Amikor én intercity-vel utaztam és kitoltam a pofámat az ablakon, gyakorlatilag nem kaptam levegőt a menetszéltől. Akkora volt a légáramlat, hogy fuldokoltam, pedig még 100-al sem mentünk. Nem mellesleg a légellenállás itt már akkora, hogy égeti a bőröm a levegő, ha kidugom a kezem.
    Erre csajom nagyban kimászik a repülő tetejére többszáz méteres utazómagasságban, a pilótafülkéből a csávó meg adogatja neki a rumosüvegeket... na igen. Egy Nagy Durranásnál ez teljesen érthető és harsány nevetéssel díjaznám, de itt csak dörzsölgettem a homlokom. Nemcsak hogy lélegezni simán tudott, de még beszélni is. És a pilótafülkében a csávó tökéletesen értette mit mond, nemhogy elfújná a szél a hangot vagy valami, á... Igaz őt sem fújta le a légáramlat a gépről, hanem fél kézzel megkapaszkodik a szárny felső részében, amin még rendes fogás sincs, hiszen olyan gömbölyded, mint a ku***élet.
    Lent a feka pilóta úgy krákog meg úgy néz ki, mint George Floyd nyakmasszázs közben, de lazán és gyanútlanul felszállnak vele... mit gondoltak?? Beszarás ez a film. :D

4/10

Superintelligence (2020)

Ez meg egy Ultron kora vígjátékba ágyazva, a terebélyes Melissával a főszerepben.

5/10
  • n003
    köszi asszem kihagyom
  • Bokafix2
    Batman: Soul of the Dragon (2021)

Tetszett. Hozta amit elvártam tőle.

7/10
  • Sequoyah
    A Star Is Born (2018)

Klasszikus tortenet, aminek ez mar a 4. megfilmesitese. Szoval az alapok adottak, es az uj megvalositasa is jol sikerult. Ezt a filmet leginkabb a zene es a szineszek adjak el. Szoval aki szereti a hasonlo dramakat, es szereti az elult evek Lady Gaga-jat, az ezt is szeretni fogja.
    A zene egyertelmuen jo, mar 1 eve is szerettem amikor a filmet meg nem lattam. De a pozitiv "meglepetes" a szineszek voltak. A szinesz Bradley Cooper meglepoen jol enekel, az enekes Lady Gaga pedig meglepoen jol szineszkedik. Erdekes modon az "atlagos lany" formajaban volt hihetobb, sztarkent nem is nagyon mutattak 1-1 szinpadi szereplest leszamitva. A srac pedig olyan jol adja a szeretheto alkoholistat, hogy, szinte ereztem az alkohol-szagot rajta:)

Nyilvan a drama nem mindenkinek jon be, de aki tudja hogy mire szamitson az nem fog csalodni, kivalo film lett.

8/10
  • Sequoyah
    O egy kitalat szemely egy kitalalt vilagban. Remelem meg tudod kulonboztetni a valosagot a fantaziatol:)
    A DC/WB filmeket keszit, es nem kotelessege hogy a teljes DC univerzum vagy valosagos univerzum minden egyes esemenyerol filmet keszitsen. Vagy arra szamitottal hogy aldokumentum sorozat keszul belole, ahol sorra veszik a 2. vilaghaborut, Koreai haborut, Vietnamot, plusz az osszes egyeb haborut ahol USA nem foszereplo volt? Sok WonderWoman filmre lett volna akkor lehetoseg az biztos:D
    Es egyebkent is, ki mondja hogy nem vett reszt benne? Csak azert mert nem keszult belole film?
  • cobol
    Igen,és szerintem elég B kategóriás hulladék.De,lehet neked tetszeni fog
  • n003
    hi
    ezt a filmet látta valaki?
  • nordan
    hú haver azért remélem azzal tisztában vagy,hogy a Wonder Woman nem létezik hanem egy film és képregényhős.......

• LasDen #103837
    Honnan tudod hogy nem volt ott? Az elsőben sem vett tevékenyen részt. Ott sem rohant keresztbe-kasul abbna a pár napban és mentette az embereket. Csak ment Hádész után. Lehet hogy ott volt a 2. vh-ban és segített, de nem tudott érdemben tenni ellene. Lehet hogy nem.

Másrészől felejtsétek már el ezt a folyamatosságot. A BvS buktája után, majd a JL vergődése után nincs összefüggő mozis DC univerzum. Filmek vannak, amik átemeltek elemeket, színészeket. Az ellentmondások sem ebből fakadnak, hanem hogy elengedték a dolgot és hagyják hogy a filmesek azt találjanak ki, amit akarnak. Így egy nagyon laza "moziverzum" van csak ahol a filmek csak önmagukban és folytatásaikban értékelendők, mert azok az univerzumot nem szolgálják ki.
  • repvez
    ezért nem valami jo, hogy igy minden szuperhost igy összehoznak egy fedél alá, vagy legalább is ilyen átgondolatlanul, mert elöbb utobb belefutnak ilyen dologba , ami ellentmond egy másik résznek.

A Batman vs supermanben , viszont az egy részrol tetszett, hogy a supermen film végét megismételték a wayne szemszögéböl is, csak sajnos ennél többet nem igen látni a msáik sorozatokban .

De abban is van rengetek hiba. mert batman megharagszik supermanre, mert összerombolta a várost és többen meghalltak miközben megprobálta kinyirni a föellenséget aminek a következtében ha nem sikerül neki akkor az egész bolygó meghal, szóval a kisebbik rosszért akarta kinyirni supermant. Majd az anyja nevének kimondása miatt meg már jobarátok lettek és szövetkeztek.

A superman is a lándzsával minek ment a szörnyhöz, nem lett volna egyszerübb beledobni? meg érdekes modon mindenki azt mondta, hogy sugárzó anyag erre meg mindenki fogdosta és szabadon hordozták. Batman is hujeség ugy ahogy van, hiába öltözött robotzsarunak, ha superman állonvágta volna akkor ott hal meg ,mert ott pont csak egy csupasz bör van rajta.

Meg anyni sugárzó robbanás volt, hogy mindenképpen meghalt volna mindenki a városba.
  • Prof William
    A DC filmes WW esetében engem egy dolog zavar de az nagyon. Dianát minden esetben egy elképesztően empatikus személynek írják, le aki úgymond a "Világ Lelkiismerete", aki nem tűri el a szenvedést és az ártatlanok meghurcolását... Akit már az I Világháború szörnyűségei is a könnyekig meghatottak...

Na szóval Diana hol a búbánatban volt a II Világháború alatt, mihez képest az első még majdhogynem civilizáltnak volt mondható. Harcok majd minden kontinensen, a halottak száma többszöröse az I-nek és persze ot vannak a népirtások és nem utolsósorban a Holokauszt.
    Ha Diana már az első világháborútól a könnyekig meghatódott, akkor kettőtől kész idegrohamot kapott volna. Mégsem segített be.

Ráadásul az Igazság Ligájában Batman azt vágja, az arcába, hogy világnak hatalmas szüksége lett volna, rá de ő egy teljes évszázadra bezárkózott. Batman biztos elfelejtette, hogy Diana 1984 is mindenki szeme láttára akciózott. :)
  • Sequoyah
    It Chapter Two (2019)

Az ijeszto reszek otletesek, de eleg hullamzoak. Nehol felelmetesek, nehol viszont atmennek sima szornyes hentelesbe. Nehol pedig annyira eltulozzak, hogy inkabb rohejes lesz mint felelmetes:)

A szineszek jok, a tortenet inkabb csak kozepes. Mivel minden sarkon ott a szorny, ezert elegge kiszamithato, es a film kozepere mar kevesbe felelmetes. A vege fo harcon elaludtam. Sokkal tobb feszultseget kellett volna a filmbe tenni, es kevesebb szornyet nagytotalban.

6.5/10
  • Tikal #103833
    Miért is nem meglepő hogy a dánok jönnek elő ezzel a film ötlettel, rohadt nagy piások :D
  • Kmarha
    Druk
    Még egy kört mindenkinek

Meg kell hagynom, nem pont erre számítottam, és talán a hangulatom sem volt hozzá megfelelő, így nálam nem landolt olyan előkelő helyen, mint ahogy mások ezt nekem beharangozták. Persze, nem számítottam valami fejvesztett őrületre, de a film sajátos tempója és hangulata, engem most kicsikét visszahúzott.

A történet egy dán kisvárosban játszódik. A 40es éveket taposó, saját életükbe így vagy úgy de belefásult, 4 tagú baráti társaság érdekes kísérletnek fog neki. Egy filozófus/író elmélete szerint, az ember 0,05% alkoholszinten tartva magát, sokkal felszabadultabb, produktívabb tud lenni, anélkül hogy elszenvedné a túlzott alkohol fogyasztással járó kellemetlen fizikai és szociológiai tüneteket. És innen kezdve, nagyjából mindenki ki is tudja találni, merre fog tovább haladni a történet.

És bár ténylegesen klissé klissét követ, a film amellett hogy néha hihetetlenül demagóg tud lenni, folyton meglep azzal, hogy mellette néha mennyire mer őszintén is beszélni. Ez a kettősség jellemzi a hangulatát is, de a korábban említett tempóra is rá lehet húzni. Fel-felpörög, ahogy hatni kezd az alkohol, hogy aztán egy hirtelen fékkel ráébresszen minket a kijózanító valóságra, és a probléma nagyságára. Erre a film végi tánc talán a legjobb példa, nálam legalábbis ott jött le, hogy mennyire önmagával, a felszabadulás és a gyötrődés kettősségével küzd a főszereplő. Aztán lehet megint csak én gondoltam bele túl sok mindent.

Azt nem mondanám, hogy nem tetszett, de azért feltétlenül sem tudnám ajánlani mindenkinek.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.26. 21:10:43
  • Kmarha
    Ohh igen, emlékszem a Locke-ra, nekem talán kicsit jobban tetszhetett ezek szerint mint neked. Engem elsősorban ott vesztett el, hogy egy másodperce nem tudtam azonosulni a főhőssel, még akkor sem, ha megértettem, mit miért tesz. De tény, A bűnőst én is többre értékelem.
    Igaz, azért azt meg kell hagyni, hogy ennek a története is (kicsit rossz szóval, de) izgalmasabb és érdekesebb.
  • BenedekFeco
    Run Hide Fight

Kedd délutáni filmnézésnek tökéletesen megfelel.
    A helyi ex-katona/vadász lánya egy középiskolai lövöldözés aktív szereplőjévé válik és ahelyett, hogy az első adandó alkalommal lelépne, megmenti az iskola diákjainak a nagy részét.
    Annak ellenére, hogy némelyik színész nem áll a helyzet magaslatán, meg némelyik idióta módjára hadonászik a fegyverekkel teljesen rendben van. A kisköcsög főgenya egy kicsit túljátszotta a szerepét, meg úgy általában nem illett egy középiskoláshoz ez a "nagyonkeményvagyok" gonosz figura.

6,5/10
  • LasDen #103829
    AK vs AK

[A]nil [K]apoor Bollywood sztárja egy beszélgetésen megsérti [A]nurag [K]ashyap, lecsúszott, rendezőt. Aki aztán bosszút forral egy különleges "film" formájában.

Nagyon jó, pörgős cucc. Ami néhol egészen reflexív is a sztárokhoz való hozzáállásban. Plusz az elmúlást is érintik, bár nem mennek ezekbe bele annyira. Inkább csak a szórakozáson volt a hangsúly. De nekem bejött. Mégha a végével én nem értek egyet...

7/10
  • Sequoyah
    Wonder Woman 1984 (2020)

Az elso WW egyik oriasi hibajat javitotta ez a film. Az mar-mar majdnem kapott mondanivalot, amikor a vegere a semmibol bedobtak egy generikus torz szornyeteget mint foellenseg (hasonloan a tobbi DC filmhez...). Most ennel sokkal kreativabban voltak. Van epkezlab tortenet, ami nem is klises, hanem uj es erdekes. Van mondanivaloja is, bar az eleg gyerekes.

Ez a gyerekesseg egyebkent az egesz filmre jellemzo, ami hatranyara is valt. A Marvel kepregenyes hoseit egy sokkal realisztikusabb formaba ontottek. Itt ez nem tortent meg, es emiatt meg ha az alaptortenet jonak is tunik, a forgatokonyv reszletei mar sokkal kidolgozatlanabbak. Kezdve a film eleji "jatekok" kidolgozasaval, ami inkabb ugy nezett ki mintha tobb iro legelso otletet bedobtak volna egy kalapba aztan itt kesznek is tekintettek a feladatot, csak meg valamifele klises tanulsagot kellett beeroltetni a fiatal fohosnek hogy fejlodjon a jelleme... Na itt majdnem kikapcsoltam, de fizettem erte:D Vegul persze megerte maradni...
    Es ez a gyerekesseg sok helyen latszodott, a 80-as evek mar-mar karikatura szeru tulzott latvanyvilagatol kezdve a mesterkelt mutatvanyokig, es a lehetetlen helyzetek soran ahol valakit veletlenszeruen megment mert eppen arra jart...

A masik negativum az sajnos szokasos DC gyengeseg. Nem is ertem. Es ez a CGI. Nagyon lelog a kepernyorol jonehany megvalositas... Nem birtam nezni hogy latszolag 3-at lep mikozben nagyon gyorsan fut, de a taj kozben 1 kilometert halad mellette...

Ami viszont tetszett, az a fobb szereplok szineszi jateka. A foellenseg kifejezetten tetszett, mind stilusban, mind jatekaban. Cheetah is jo volt, Gal Gadotot pedig nyilvan imadjuk barmit is csinal:)

Osszessegeben objektiven rosszabb pontszamot kellene adnom neki. De en megis talan az egyik legjobban szorakoztam rajta a DC filmek kozul, szoval kicsit megis felpontoztam.

7/10
  • Sequoyah
    John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

Nekem kisebb csalodas volt a film.
    Aki csak jol koreografalt, stilusos akciora szamit, az maradektalanul megkapja, szoval ezen a teren ez is van olyan jo mint az elozo ketto.

Viszont a tortenet es a vilag az kozel sem tetszett ennyire. Az elso resznek egyertelmu tortenete volt, amivel tudtam azonosulni. Kinyirta a rosszfikat mert bantottak a kutyajat. Most viszont mar semmi celja nincs, csak menekul. Es a sajat eleteert a baratai eletevel es szenvedesevel fizet. Mindenki pusztul korulotte, mindenkit veszelyeztet, barat, ellenseg vagy artatlan kivulallo. Ez mar egyaltalan nem egy pozitiv foszereplo ismerve. Nem tudtam vele azonosulni.
    A vilag az pedig az elso reszben meg tetszett. Titkos szervezet a mi vilagunkban elbujva. Masodik reszben mar kozel sem volt ilyen titkos, egesz New York benne volt. Most a temaban 19-re lapot huztak es meg jobban felcsavartak. Ranezesre ez a bergyilkos szervezet Amerika (es gyanusan a vilag) legnagyobb foglalkoztatoja, tobb alkalmazottal mint a Walmart es a Posta egyutt... Ha ezeknek evente csak egy megbizasuk van, egy emberolto alatt kiirtjak a teljes emberiseget:D Az emberiseg pedig latszolag megbekelt a szituacioval, mert amikor egy forgalmas allomason a fuluk mellett huzzak elo a fegyvert es lonek, nyugodtan setalnak tovabb a jarokelok...

Az akciok miatt meg mindig jo, de a korabbiaknal kevesbe elvezheto mint film.

6/10
    A stilusosbol az egesz atment rohejesbe...

6/10
  • PhantomAss
    Nemrég láttam én is, szerintem is jó film.
    Van egy hasonló film Tom Hardy-val (Locke -nincs visszaút), ami ugyanúgy egyszereplős, arra épül fel az egész film hogy egy autóból telefonál és próbálja megoldani a dolgokat. Viszont az a film nekem unalmas, nincs benne semmi csavar, átlagos az egész, viszont elég jó kritikákat kapott.
    Ez a film viszont baromi jól fel van építve, engem is végleg lekötött, főleg az utolsó percek amikor minden a helyére kerül.
    Szerintem a Bűnös sokkal jobban sikerült.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.01.24. 17:12:09
  • Kmarha
    Incendies
    Felperzselt föld

Hát erre, nem számítottam..

Elég nehéz filmről van szó, és nem csak a lezárása miatt. Denis Villeneuve ha nem is az első, de korai alkotása, magán hordozza a rendező kézjegyeit. Ebben a filmben (is) párhuzamosan halad egymás mellett két szál,, a jelen és a múlt, mely során bejárjuk a vallási háború dúlta közel-kelet sivár helyszíneit, nyomornegyedeit, tömött városait. A jelenben egy testvér pár útját követjük nyomon, ahogy megpróbálják felfedezni nem rég elhunyt édesanyjuk múltjának hiányzó töredékeit, a másikban pedig ennek az asszonynak az eltitkolt életének gyötrelmes fejezeteibe nyerhetünk betekintést.

Lassú folyású, hangulat film, ahol nem elsősorban a történeten van a hangsúly, hanem annak közlés módján. A rendező/író ugyanis elég gyorsan elengedi a néző kezét, és sokáig homályban tart minket, főleg a film elején. A végét leszámítva, nem túl szájbarágós, inkább mutat, sem mint mesél. És milyeneket mutat, te jó ég! Félre értés ne essék, nem beszélhetünk feledhetetlen látvány orgiáról, de ez az alkotás ezt nem is igényli. A kép sokkal egyszerűbb, letisztultabb, mégis megtervezett és részletes. Engem legalábbis teljesen a képernyő elé szegezett, addig is, amíg a film többi része, főleg az elején, kezdett elveszíteni. Kellett egy kis hangolódás. Engem valahol a felénél kötött csak végkép gúzsba a képi világ mellett a hangulat, igaz, ott már a történet is kezdett alakot ölteni.

Nem ezt vártam, és bár tényleg nehéz nézni, örülök hogy nem hagytam ki.
  • Sequoyah
    Tenet (2020)

Bizonyos szemszogbol kivalo film, mas szemszogbol viszont nagyon gyenge. Nolan kedvence temaja az idovel valo jatszadozas, ami ennek a filmnek az alapjat is adja. De az az erzesem, hogy miutan eveket toltott azzal hogy az ido-csavarokat kidolgozza, rajott hogy hetvegen hatarido van, es minden mast csak osszecsapott.

Szoval kezdjuk a joval. A film harmadat ez az idovel valo jatszadozas adja, hogy az idot megforditva, abban visszafele haladva csinalnak dolgokat, mikozben korulottuk mindenki mas a normalis idoben cselekszik, ez pedig erdekes interakciokat eredmenyez. Ezt elkepesztoen jol csinalta meg. Egyreszt a logikajaba is nehez belekotni (persze mivel ez fizikai lehetetlenseg, biztos talalni benne valami paradoxont), mindenre gondoltak, minden szalat elkotottek benne, egeszen odaig hogy a kemiai reakciok is visszafele tortennek, ezert meg az oxigent is magukkal kell vinniuk. Es az erre epulo tortenetszal is jo, csavaros, meglepo es akciodus.

Minden ami ezen kivul van viszont csak egy gyenge kozepes. A tortenet itt nem a cselekmennyel es esemenyekkel halad elore, hanem azzal hogy a foszereplo sorban leul emberekkel, akik elmondjak pontosan azt az informaciot ami szukseges neki ahhoz hogy a kovetkezo emberrel is le tudjon ulni egy gyors beszelgetesre. Ez olyan mintha a szkript elso vazlatat latnank pontokba szedve, ahol ahelyett hogy kidolgoztak volna az odavonatkozo esemenyt, cssak felolvastak volna nekunk a szkriptet.
    Igy ez nem kot le, nehezen kovetheto, es raadasul a koztes esemenyeknek semmi koze a fo cselekmenyhez. Igy konnyu elvesziteni a fonalat.
    A masik gyenge pont a szereplogarda. Sok klasszikus film a foellenseg miatt emlekezetes. Hat itt kapunk egy teljesen sablon, jellegtelen foellenseget, aki vilagveget akar mert rossz kedve van... A foszereplo pedig aztan tenyleg semmilyen. Bar akcio kozben jol mutat, de mind kinezetben, mind hanghordozasban jellegtelen. Nem epp egy Denzel Washnington vagy Will Smith...
    Ha eleve Netflixre keszult volna, akkor meg ertenem is a budget szineszgardat, bar meg ok is fel szoktak hajtani egy Chris Hemsworth-ot. De $200millioba azert belefert volna legalabb egy karakteresebb foszereplo/foellenseg paros.

Szoval nagy lehetoseget hagytak ki, kis tobb igenyesseggel egy ujabb orok klasszikus valhatott volna belole... De igy sem rossz azert.

7/10
  • Mentol
    Kamaszkorom egyik (zöld) gyöngyszeme
  • tigeroo
    Nagy zűr kis kínában

Te jó ég mi volt ez :D

6/10
  • Kmarha
    Bacheha-Ye aseman
    A mennyország gyermekei

Csupa szív egyszerű kis film Iránból, egy szegény negyed mélyén élő leány-fiú testvérpárról és egy pár cipőről. Egy olyan családról van szó, ahol az apa fizetése nagyjából csak a létfenntartásra elég, ahol a két gyermek egyetlen kincse nem más, mint a cipő a lábukon. Így hát nem csoda, hogy a film konfliktus helyzete nem más, mint a lánytestvér cipőjének elvesztése.

A testvérek innentől egy sportcipőn fognak osztozkodni, melyhez a helyi iskolarend szerencsére éppen megfelel, itt ugyanis délelőtt van a lány iskola és délután szigorúan elkülönítve a fiúk órája. De túl nagy szünet a váltás között nincs, így hát a testvérpár minden nap futva teszi meg a lépést a cipőcsere helyszíne és az iskola között.

És nagyjából ennyi a történet. Amiben igazán kiemelkedik, az az érzés, amit a nézőben felszabadít, legyen az egy emlék, vagy csak egy mosoly, egy apró öröm, mikor látja azt a küzdő szellemet, ami a fiúban van, hogy jóvá tegye húgának, a lábbeli elvesztését, vagy a pillanat, a toll visszaadásáról, a csatornás jelenet megoldása, stb. Nem egy világmegváltó alkotás, de az ember lelkének néha egy ilyen kis apróság is elég, mint ez a film.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.10. 14:21:32
  • Kmarha
    a facebook csak 1 példa volt és azért egyre gyakoribbak a 2-2,5 órás filmek mostanában. de bakker, most ne úgy nézz erre, hogy fél percenként nyúlok a telefonomért...
    Igen, be merem vallani, itthoni környezetben, lazábban veszem a filmezést, főleg ha az valamelyik részénél elkezd untatni.

De rohadtul örülök neki, ha csak én vagyok egyedül ilyen akaratgyenge egyede a fajunknak :D
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.10. 08:35:22
  • LasDen #103819
    nem bírsz ki általánosságban 1,5-2 órát anélkül hogy a facebookra nézz? o_O
  • Kmarha
    Den skyldige
    A bűnös

És ha már feszültség. Rég volt már olyan film, melyet nem állítottam volna le egyszer sem itthon valami miatt (megnézni a facebookot, kimenni vízér, bármi egyéb). Nos, ez egy olyan film. Igaz, ez is csak 1,5 óra, de az a másfél órát ökölbe szorított kézzel néztem végig. Egy ember, egy telefon, és a telefon végén pár hang. Ennyi kell, egy zsigeri, depresszív, sötét drámához. A film egy 112-es segélyhívó központban "büntetését" töltő rendőr egyetlen műszak végi hívásáról szól, ahol a tett helyszíneket és eseményeket csak a telefon másik végén lévő személy beszámolója alapján ismerjük meg, bizonytalanságban hagyva nem csak a főszereplőt de ő általa minket is.

Rettentő gyomros, ahogy az információ morzsákból és beszámolókból lassan összeáll a kép, és letaglózó az a sokk, amin a film főhősének át kell esnie. Mindeközben kapunk egy kis betekintést arra a tettre is, ami ezen felül még a szereplő lelkét nyomja, a múltbeli tette, amin keresztül a filmnek is van (szerintem legalábbis) egy kicsit másfajta jelentése is. Legalábbis én simán be tudom magyarázni a film egészét egyfajta purgatóriumnak, a fordulatnál bevörösödő szobát a pokolnak, majd az önvallomást egyfajta gyónásnak, a bűn felvállalásának.

De ezen erőltetett hasonlat nélkül is érthető a cím mögötti többlet jelentés. Sokáig megmaradó, földbe döngölő élmény volt.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.09. 22:08:51
  • Kmarha
    Run
    Fuss (2020)

Nem tartalmazz semmi újdonságot, és meglepetést sem fog okozni (a kötelező vége után utáni "csavarral" sem), mégis arra a másfél órára pont megadja azt, amit a stílustól várunk (aki anélkül ülne le, hogy tudná, mi lesz a történet, ő is rá fog jönni a 10-15. percben a lényegi fordulatra). Kétszemélyes dráma, jól működő színészi játék, korrekt kamera munka, feszült és izgalmas hangulat. Egynek simán jó.
  • Blasta
    Jogos
  • Sequoyah
    Na igen, ez a bajom a filmmel, hogy van egy tokjo rejtely, amivel aztan nem igazan kezdenek semmit, azon kivul hogy ez fenntartja a feszultseget. Mi meg persze elkezdunk kombinalni...
  • Sequoyah
    The Midnight Sky (2020)

Az alapotlet jo, a latvany jo, es a dramaisag is jol sikerult, szoval bele tudjuk elni magunkat a filmbe.
    A nagy hibaja, hogy egesz egyszeruen nem volt eleg otlet es tortenet 90+ perc kitoltesehez, ezert folosleges klisek kerultek bele, amiknek a tortenet szempontjabol nem sok jelentosege van. A fuldoklos resz meg hagyjan, de a meteor-eso nem csak folosleges es klises, de fizikailag totalisan lehetetlen is, ami nagyon szurta a szemem tekintve hogy a film tobbi resze egeszen realisztikusra sikerult.

Tobb otlettel es tortenettel emlekezetes film lehetett volna, de igy is jo szorakozas volt vegul.

7/10