[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #103828 Wonder Woman 1984 (2020)
Az elso WW egyik oriasi hibajat javitotta ez a film. Az mar-mar majdnem kapott mondanivalot, amikor a vegere a semmibol bedobtak egy generikus torz szornyeteget mint foellenseg (hasonloan a tobbi DC filmhez...). Most ennel sokkal kreativabban voltak. Van epkezlab tortenet, ami nem is klises, hanem uj es erdekes. Van mondanivaloja is, bar az eleg gyerekes.
Ez a gyerekesseg egyebkent az egesz filmre jellemzo, ami hatranyara is valt. A Marvel kepregenyes hoseit egy sokkal realisztikusabb formaba ontottek. Itt ez nem tortent meg, es emiatt meg ha az alaptortenet jonak is tunik, a forgatokonyv reszletei mar sokkal kidolgozatlanabbak. Kezdve a film eleji "jatekok" kidolgozasaval, ami inkabb ugy nezett ki mintha tobb iro legelso otletet bedobtak volna egy kalapba aztan itt kesznek is tekintettek a feladatot, csak meg valamifele klises tanulsagot kellett beeroltetni a fiatal fohosnek hogy fejlodjon a jelleme... Na itt majdnem kikapcsoltam, de fizettem erte:D Vegul persze megerte maradni...
Es ez a gyerekesseg sok helyen latszodott, a 80-as evek mar-mar karikatura szeru tulzott latvanyvilagatol kezdve a mesterkelt mutatvanyokig, es a lehetetlen helyzetek soran ahol valakit veletlenszeruen megment mert eppen arra jart...
A masik negativum az sajnos szokasos DC gyengeseg. Nem is ertem. Es ez a CGI. Nagyon lelog a kepernyorol jonehany megvalositas... Nem birtam nezni hogy latszolag 3-at lep mikozben nagyon gyorsan fut, de a taj kozben 1 kilometert halad mellette...
Ami viszont tetszett, az a fobb szereplok szineszi jateka. A foellenseg kifejezetten tetszett, mind stilusban, mind jatekaban. Cheetah is jo volt, Gal Gadotot pedig nyilvan imadjuk barmit is csinal:)
Osszessegeben objektiven rosszabb pontszamot kellene adnom neki. De en megis talan az egyik legjobban szorakoztam rajta a DC filmek kozul, szoval kicsit megis felpontoztam.
7/10