106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nordan #104140 csak neked hátha megérted:
VERSUS
és akkor szted ki lenne ezek közül JAMES BONDS vagy MALCOLM X? -
Sequoyah #104139 Miert, egy fekete nem lehet Britt es maszkulin? Akkor mond el peldaul, hogy Idris Elba miert ne lenne jo James Bond anelkul hogy a borszinet emlitened:) -
akkor gondolom, te sem fogod megérteni, hogy milyért hulyeség amit irtál .
Ha james bondhoz csak a maskulanitás és a brittség tartozik mint stilus, akkor egy fekete nőben melyik a kettü közül ami megjelenik ?
DE igen is ha egy karakter megjelenik a vásznon és elég hires és korszakalkoto lesz a film amit megteremtett akkor nem leghet csak ugy megváltoztatni. Mert most az a trend. ezek a filmek történelem már és mint ilyen történelem hamisitás és törlés az ami most folyik minden téren.
Egy rambót se lehetne egy trans fekete növel helyettesiteni, mert nem az a karakter.
Ha igaz lenne amit probálsz bemagyarázni akkor számodra teljesen elfogadható és jó lenne egy olyan film ahol WW2 idején egy fekete nő vezeti a német hadsereget gyózelemre ?
Félreértés ne essék nincs semmi bajom a fekete szinészekkel meg ugy általában senkivel, de ez nagyon ki tud boritani amikor egy nem odavalo karakterrel probálják eljátszatni a szerepeket. és megmásitani azt ami egyszer megtörtént.
És tudod mi lesz ennek a vége ugyan ugy káosz és megosztás az emberek között, mert majd 5 -10 év mulva ha azt mondod , hogy 007es ugynok akkor nem lesz elég enynit mondanod, mert már nem fogják tudni , hogy az a karakterre jellemzo dolog ami most megvan mit is jelent ha egy nő játsza majd el. el kell magyarázni . -
Sequoyah #104137 Gondolom sosem fogod megerteni hogy miert raasszista az amit irtal...
Az altalad leirt karakterek nagy reszenek SEMMI koze a rasszukhoz vagy a nemukhoz. James Bond karakterehez a brittseg, a maszkulinitas tartozik hozza, nem az hogy feher. Superman jokepu es szupereros, nem pedig feher. Kis hableany nyilvan legyen no, de a borszine neki sem resze a karakterenek.
Csak azert mert James Bondot eloszor egy feher szinesz jatszotta el, nem jelenti azt hogy orokke fehernek kell lenne... De valamiert ez tipikusan a borszinnel es a nemisegnel a fontos, de pl ha mas magassagu ember, vagy mas hajszinu ember jatsza el, az mar valamiert nem erdekes...
Ellenpeldakent, ha pl Pocahontast jatszana el egy nem amerikai indian(hoz hasonlo) szinesz, az mar problemasabb lenne, mert az indiansaga a karakterenek a szerves resze... -
nordan #104136 hát hogyha az elmúlt 5-6000 évet tanulással is töltötték volna színesbőrű barátaink talán lenne 1-2 könyvnyi story amit most meglehetne filmesíteni.....,de mivel még mindíg tehénszarból tapasztják az ablak nélküli kunyhóikat így nehéz lesz felzárkozni az európai isz.e. 3000 körüli görög időkig........ -
Ha elolvasod a könyvet és visszagondolsz majd a filmre, nyugtatót fogsz bevenni. :)
Ez a film egyszerűen sz.r!
Mintha Othello fehér lenne, vagy Martin Luther Kinget Brad Pitt játszaná.
De ez a vonal nagyon menő lett, mint pl. The Great (Nagy Katalinról), ahol a ruszki arisztokrácia 1/3a néger. stb. A netflix tud "nagyon jó" dolgokat összehozni ebben a kategóriában. -
Storytol függetlenül nem értem, hogy miért kell egy karaktert vagy egy történetet megváltoztatni meghamisitani ?
És rengeteg ilyen van mostanában, kezdve a sikerfilmek rebootjairol noi verzioban , gagyi verzioban.
Vagy az ismert szereplöket "befeketiteni" vagy megváltoztatni a nemüket.
Ha nagyon akarnak PC-k lenni akkor kreáljanak hozzá egy eredeti történetet ahol megvan mindenre a magyarázat, hogy miért az aki.
DE ne probáljanak egy Supermant feketére cserélni ,meg a kis hableányt és az angol királynét, meg james bondot.meg napestig sorolhatnám.
Mert onnantól az egész mehet a kukába nem fog hiteles lenni számomra és csak ellenérzést fog generálni pont az ellenkezőjét érik el vele mint amire számítanak. -
hawkie22 #104133 Without Remorse
Imádom Tom Clancy könyveit, a Szivárványkommandót rongyosra olvastam és játszottam. :) Meg a teljes Rainbow Six-sorozatot, de a Jack Ryan könyveket is falom. De ezt ahogy mondod, elkúrták.
1. John Clark sose volt fekete. Honnan a fenéböl jött az ötlet, azt sose fogom megtudni, bár valszeg tényleg a PC miatt.
2. Már ott felvontam a szemöldököm, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ennyire megváltoztatták a sztori elejét. Mondjuk a könyvet még csak most kezdtem el, nem ismertem eddig, de ezen meglepödtem. A motivációja a könyvben teljesen más, de nyilván kellett valami a filmben, amitöl beindul.a feleségét megölték, pedig a könyvben ugye autóbalesetben halt meg
3. A filmben a CIA elötti idöket mutatja be Clark oldaláról, de azért mindenhol agyatlanul lövöldözünk meg öldöklünk, azért valahogy nem illik bele a sztoriba.
4. Néhol az akciókat is túltolták szerintem.
5.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A filmben kétszer is szarrá lövik föhösünket, egy jobb sorsra érdemes átlagember már rég belehalt volna ezekbe a sérülésekbe, de hát ugye a sztorinak folytatódnia kell.
Száz szónak is egy a vége, sokkal jobbat vártam töle, mint amit ténylegesen kaptam. 4/10
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.05.03. 21:23:57 -
Without Remorse
Szerintem annyira azért nem volt rossz :) Jó, én akcióbuzi vagyok. Teljesen átlagos "mindent elvettek tőlem" bosszúfilm, a szokásos "csavarokkal" és végkifejlettel. Ha a legvégén bennmaradt volna a kocsiban, és úgy zárják le, simán feljebb pontozom,de így csak 5/10...
Lenne, ha a nagyon macsó-férfias nőci jobban játszott volna. Katasztrófa volt minden pillanata...
4/10
Voyagers
Ezen viszont meglepődtem. A trailer alapján nem egészen erre számítottam. Mármint a sztori szempontjából igen, de valamiért a bemutató hangulata, a neon betűk, meg az egész tálalása olyan volt nekem, hogy "na, megint egy polkorrekt film amiben minimum egy meleg pár lesz" :)
Teljesen korrekt, semmi extra újdonságot nem mutató, nem unalmas délutáni sci-fi. A főgenya gyerek karaktere teljesen jól el van találva, tetszett, hogy a "jók" bármibe belefognak minden elcsesződik és ellenük fordul. Jó volt az egész "hajó-beltér" design a sok logikus, tipi-tapi kijelző.
Egyszer simán jó megnézni.
6/10 -
Without Remorse (Bűntudat nélkül)
3/10
Nos, ez a film akár egy Steven Seagal-féle Ölve vagy halva (Hard to Kill) gettoremake is lehetne, mert annak, aminek készült, vagyis, hogy egy Tom Clancy's John Clark film legyen, ráadásul Clancy egyik könyve alapján, nos, az még viccnek is rossz, pedig némi hasonlóságot pár ponton észre lehet venni.
Minden adott volt. Volt egy elég jó rendező, egy eredetileg (könyvben) jó történet, szerintem még mani is volt erre a fosra, és mégis! Elqurták!
Stefano Sollima ide, Stefano Sollima oda, úgy elbuktak, hogy még most is csak bambulok, pedig a Zero Zero Zero, a Suburra és főleg a Gomorra nagyon fogyasztható valami volt. Bár a Sicario 2 sajnos nem volt annyira jó, mint az első rész, de legalább megpróbálták. Ebben a próbálkozás nyomát sem tudom felidézni, pedig játszotta Clarkot Willem Dafoe és Liev Schreiber is, viszont Michael B. Jordannel úgy lenullázták a TC Univerzum eme fontos karakterét, hogy sírni tudnék.
Azért bedurvulni szerencsére nem tudtak annyira, mint akartak, vagyis egyelőre Kelly (Clark) nem lett nő. Ezeket a hülyeségeket meghagyták a Szellemírtók és a Taxi remakejeinek, de arról, hogy Greer végül is leszbikus vagy sem, szerencsére nem kapunk infót. Hogy miként lett nő James Greer karakteréből, az már más kérdés, de annyira sz.r az egész ahogy ki van találva, hogy lényegtelen hogyan született meg ez a borzalom.
Akartak egy polkorrekt filmet. Ez egyértelmű. Én nem tudok belegondolni, hogy aki Amazon Prime előfizetéssel belekezd ebbe a filmbe, pl. fekete bőrű állampolgárként, azt megragadja-e a karakter, a film, de aki ismeri a TC Univerzumot, na annak igazán kínszenvedés nézni ezt a "filmet". Aki előtt mondjuk - ha már film - a főszereplő kapcsán Willem Dafoe arca lebeg (Liev Schreiber nekem nem jött be, de mégse lett annyira kifacsarva a történet, mint most). És akkor Ritter karakterének elqurásáról már nem is írok ... Remélem az Arany Málna díjnál is meg kell felelni a faji kitételeknek, nemcsak az Oscarnál! Ez a film ugyanis tökéletesen oda való, és ha meg kell felelnie, meg is nyeri!
A film mottója és "története" lehetne akár ez a vicc is:
Johnt, a CIA Szibériába küldi, hogy intézzen el egy alakot. A tajgán be is tér egy magányos kocsmába, ahol a kiszemelt pasit meghívja egy italra. A negyedik féldeci vodkánál a csapos megszólal:
- Maga egy amerikai kém!
- Dehogyis, hiszen tökéletesen beszélek oroszul - mondja Joe.
A huszadik féldeci után az elintézendő orosz kidől. A csapos megjegyzi:
- Maga egy imperialista kém!
- Ugyan már, hiszen remekül bírom a vodkát!
Miután megbizonyosodott róla, hogy az orosz kifeküdt, Joe előkapta pisztolyát, és lelőtte az oroszt. Majd odafordul a csaposhoz:
- Igaza volt. De árulja el, honnan tudta, hogy kém vagyok?
- Nálunk Szibériában kevés a néger.
... de sajnos itt rém komolyan gondolták, hogy ír katolikus John Kellyből, akit Clancy anno annyira jól felépített, hogy Ryan nélkül is bárhol filmen és könyvben is megállja a helyét, aki soha sem volt egy Rambo, akiből ugye később John Clark lett, na abból most egy fekete, polkorrekt gyilkológépet csináltak. És azok a nézések amit a faszi szenvedéskor előad! Rémesek.
Gondolkoztam, hogy ha mondjuk a Nobody c. filmbe berakják mellékszereplőnek John Clarkként Michael B. Jordant, na ott beleillett volna a történetbe a végén hármuk mellé a gyárban. De itt?
Vagy legyen ez a film ami lett, oké, csak - könyörgöm! - ne legyen már köze Clancyhez!!!
Mondom ezt úgy, hogy a Jack Ryan sorozatot is szokni kellett, de ezt a filmet nem lehet megszokni, pedig próbáltam a felét magyar, a másik felét eredeti nyelven nézni, hátha vagy az egyik, vagy a másik miatt megragad a filmből valami, de nem. Ez el van qurva minden nyelven, mellé a magyar szinkron se a legjobb, és még finoman fogalmaztam.
Esküszöm, egy Bukarestben játszódó ZSkat Steven Seagal film is üti ezt a szart! Pedig azok tényleg mindennek a legalja. Az akciójelenetek és a valósághűség legalábbis sokszor még abban is jobb, mint itt, csak ott több a lassítás, amit szerencsére Stefano Sollima annyira nem szeret ...
Továbbra se értem, kiknek készült ez a szutyok. Számomra kínszenvedés volt a film 3/4e, de én szeretem Tom Clancy könyveit ...
Egy pontot az általam adott háromból csak azért a megjegyzésért adtam, amiben megfogalmazzák, hogy ez a baromság amit itt összehordtak másfél órán át végül is miért történt. Mert ennek akár még értelmet is szavaznék miért cibálják folyamatosan a maci bajszát az amerikaiak több, mint tíz éve!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.05.03. 16:12:37 -
hiper KOCKA #104130 Tudom, mit tettél tavaly nyáron 1997
Egy élmény volt ezt negyed évszázad után újra látni. A retró tinihorroroknak valami olyan különleges bukéja van, hogy még ha nem is különösebben érdekes a cselekmény vagy a színészek, illetve, ha a színvonalas CGI-hoz szokott szemünk csak egy ütött-kopott kópiát figyel másfél órán keresztül, akkor is olyan flow-t generál, amit sok mai film nem ad vissza (legalábbis nekem). Ez időtájt virágkorukat élték a fiatal szereplőket felvonultató olcsó b-horrorok, gondoljunk csak a Rémségek könyvére, a Sikolyra, a Rémálomra vagy a Végső állomásra, és még lehetne folytatni a sort.
A koncepció mindig rém egyszerű: tinédzserek bajba kerülnek... vagy önhibájukból adódóan, vagy attól függetlenül. És legtöbbször egyesével hullanak el a stáblista felgördüléséig. Mindig kapunk egy jól kidolgozott kill-t minden egyes szereplőre lebontva. Akik nem a film központi karakterei, azoknak mutatják be a fakkot leghamarabb, majd jönnek a boncasztalra a fontosabb és fontosabb arcok. Végül a főhős/főhősnő marad és a gyilkos. Itt az esetek nagy többségében a végére maradt tini(k) nyer(nek). Viszont az utolsó képsorokban mindig nyitva hagyják résnyire a kaput, hogy mi van ha...
Ezen jól kidolgozott sztenderdek szerint működik a "Tudom, mit tettél" széria is. A helyszín egy csendes kisváros, amolyan igazi "kertvárosi Amerika" fíling. De ami az igazi különbséget adja, hogy nincs rohanás. Minden szép, nyugodt mederben folyik. A fiatalokat nem hálózza be a technika, nem tapad mindenki szeme egy kis kijelzőre, a film fele nem megy el sms-ezéssel, meg azzal, hogy sok kis pittyegő hang kíséretében a képernyő másik oldalán megjelenő mobilkijelző szövegmezejét bámulom. A technika épphogy jelen van, így nem Fornite-ozással meg facebook-ozással van elütve az idő, hanem egy laza bulival a tengerparton... na meg ivászattal, minden mennyiségben.
Na és ami könnyeket csalt a szemembe, annyira tetszett: nem volt "kötelező néger" a társaságban (no racism), nem volt buzi, nem volt leszbi, nem volt transzi, nem volt tolószékes vak kisfiú, aki lélekben zsidó delfin... csak egyszerű fehér szereplők voltak, fiúk és lányok. A lányról meg lehetett állapítani hogy lány, a fiúról pedig hogy fiú. Hihetetlen, hogy ezt meg merték lépni. Valahogy nem voltak még akkoriban túlzott PC-nyomás alatt a filmstúdiók, úgy érzem. :D És mily meglepő, így is tudott működni a film.
És a szimpla párkapcsolati konfliktusokon kívül nem volt semmi problémájuk. Élték a fiatalok átlagos életét. Nem gyűjtöttek senki nemváltó műtétjére, nem tüntettek lmbtq-s jogokért, és úgymond ez az egész hóbelevanc, ami a mai filmekben rendre előjön, nem létezett. Csak egy halászruhás gebasz apó volt jelen, és egy hegyes kampó. És erre fűzték fel az egész filmet. És érdekes mód meg tudtam nézni. Sőt, olyan "easter egg"-eket is felfelfedeztem, amit huszonx éve nem, azaz Sonya Blade-et a 95-ös Mortal Kombatból.
Igaz itt nem nagyon voltak harci skilljei, leginkább csak egy fontoskodó szőke picsa szerepét játszotta, aki a húga agyára ment. Pedig elkelne neki némi kungfu tudás a másik énjétől, mert ebben a filmben nagyon meg fogják támadni. Na és ugyanígy voltam a kis töltött veréb Sarah-val is, akit meg a Buffy-ból és az Átok filmekből ismertem fel. Ő neki sem ártott volna a másik énje vámpírölő képessége, mert őt is nagyon meg fogják támadni.
Ebben a filmben minden szereplő nagyon meg lesz támadva, hiszen az alapkoncepció szerint mindenkire rákerül a sor, és kinek hogy sikerül megúsznia. Egyébként mivel tökre minden kiesett erről a filmről, olyan régen láttam, így már egyáltalán nem emlékeztem, hogy pontosan mi is a sztori és hogy ki ússza meg. Csak halványan derengett róla valami. Most eloszlattam ezt a derengést, és valószínűleg tovább oszlatom a folytatások kipörgetésével... sajna azok már nem érik el ennek a színvonalát, s mondom ezt úgy, hogy ez is csak egy klisés b-film.
Viszont a retró-érzés valamint az éles kontraszt miatt nagyon megérte. Azt hiszem ma halat szeretnék vacsorára.
6,5/10 -
Sequoyah #104129 Ketto videot tett ki a filmrol, mindketto erdekes. Elsot meg a megjelenes elott, ahol nyilvan csak a trailerbol is lathato dolgokrol beszelt, (pedig tudott o mar akkor mindenrol), aztan most a megjelenes utan egy atfogobb videot.
Amugy igen, csalodas is lehetne ha a blockbusterekhez hasonlitanank. De ez egy alacsonyabb koltsegvetesu streaming film, ami "ingyen" van, es nem kell hozza autozni. Innen nezve, ar-ertek aranyban viszont kiemelkedo. -
Stowaway
A potyautas
Szerintem is alul pontozott scifi, bár tény, a forgatókönyvből és a karakter kidolgozásból jócskán fel lett áldozva a technikai részek előnyére. Lassú, lényegében egy helyszínen játszódik, egy darab "akció" jelenettel, szóval elismerem, hogy sokan nem fogják szeretni (ahogy az látszódik is a pontokból). Engem viszont már a díszlettel megfogtak. A szerény költségvetés kevesebb CGI munkát engedett meg, így lényegében végig egy (ténylegesen felépített) díszletben járunk, mely kicsit jobban a realitás felé vitte el a hangulatot.
Mostanában láttam, a SmartEveryDay tengeralattjárós részeit, és pont említve voltak ezek a széndioxit égető tartályok, de még ezen kívül is voltak olyan technika apróságok vagy éppen újdonságok, melyek érdekesek lehetnek, szóval jó lesz ezen részleteknek utána menni. A vége felé történtek vizuális megvalósításában nem vagyok teljesen biztos (hogy tényszerű volt-e), de majd kiderül. Láttam Scott Manley kitett mostanában videót a filmről, szóval megvan már az after programom is.
Én (főleg ez utóbb említett név olvastán) kicsit szárazabb technikai filmre számítottam, de szerencsére nem mentünk át Kerbal Space-be és nem minden a retrograde és prograderől szólt. Inkább csak használta a film a technikát, de nem magyarázta. És ez volt igaz a drámai részre is. Csak megmutatta, de nem magyarázta, egy kicsivel több, vagy a forgatókönyvben meglévő személyes drámák (pl az "öreg" parancsnok vívódása, vagy a biológus otthon hagyott élete) jobb kidolgozás igényelt volna, de egy egyszeri élménynek így is tökéletesen elment.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.30. 22:35:44 -
Nekem a netflixen simán hozza a filmet. El is lehet indítani. -
Szerintem levették. A netflix honlapján is 404-es error van, ha rákeresel
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2021.04.30. 20:19:54 -
az hogy lehet, hogy én nem találom a listában még manuálisan rákeresve sem ? -
Sequoyah #104124 Annyi, hogy ez egy elegge minimalista film, szoval ha a moziban neztem volna, lehet kerdore vonom, hogy "Ennyi?".
De a streaming-kategoriaban (az uj VHS korszak) mindenkepp ajanlott.
(BTW en Scott Manley miatt neztem meg, aki az urkutatassal kapcsolatos Youtube csatornajarol "hires", es tudomanyos tanacsadokent dolgozott a filmen)
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.04.29. 16:48:01 -
A napokban jött szembe a Netflixen. Alapvetően imádom a scifi-t, ha megfontoltabb, elgondolkodtató vagy csak hangulatos, akkor meg pláne.
Még kicsit vonakodtam nekiállni, mert a fene sem akart csalódni, és a kritikák és vélemények nagy részt elégé lehúzósak. De már láttam melletted mástól is pozitív hozzáállás is, szóval előbb utóbb sorra kerül.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.28. 22:00:28 -
@dantor7 (#104120) Felírtam, köszi!
Richard Jewell
Richard Jewell balladája
1996-ban bomba robbant az Atlantai olimpián. Egy ott dolgozó biztonsági őrnek köszönhetően, aki felfedezte a gyanús táskát, a tömeget már épp elkezdték kivonni a rendezvényről, mikor felrobbant. A tragédiában még így is több mint 100an megsérültek, és ketten meg is haltak. A biztonsági őrt hősként ünnepelte az ország, mígnem ki nem jött egy cikk arról, hogy az FBI gyanúsítottként nyomoz utána. És ezután robbant a média bomba, pár napon belül, a korábbi hőst, közellenségként, alattomos gyilkosként kezdte el kezelni.
Az igaz történeten alapuló film, ha nem is a legjobb, de remek társadalom és média kritikaként is felfogható, bár bevallom, inkább nem olvastam utána a részleteknek, nem akartam tudni, mely tényeket ferdítette el az író. Végül is nem dokumentum filmről beszélünk, hanem mozifilmről. Ennek megfelelően, bőven túl van romantizálva, erősen az érzéseinkre akar hatni. És hat is. A forgatókönyv sem túl kiemelkedő, igazából sok újdonsággal nem szolgál, de simán elmegy. Ami igazán kiemelkedő, az a színészi játék, az egyszerűen kifogásolhatatlan. Nem csak a főszereplő, de a főbb mellék szereplők is remekelnek a szerepükbe úgy, hogy igazi színpadias túljátszás, erőltetett drámai pillanatok, alig-alig vannak csak a filmben. Sam Rockwellt és Kathy Bateset amúgy is imádom képernyőn látni, de ezentúl Paul Walter Hauser nevére is jobban fel fogom kapni a fejem. -
Sequoyah #104121 Stowaway (2021)
Aki szereti a realisztikus sci-fiket, annak mindenkepp ajanlott. Nem is sci-fi ez, mert technikai szempontbol nem sok fikcio van benne. Van benne persze par nem valosaghu reszlet, de par aprosagtol eltekintve ezek nyilvanvaloan vagy forgatasi koltsegek, vagy a jobb lathatosag miatt kerultek bele, nem pedig azert mert lustak lettek volna rendesen atgondolni.
Tortenet szempontjabol inkabb lassu, dramaibb tempora lehet szamitani. Amit en szemely szerint egyaltalan nem banok, mert mar elegge elegem van hogy az elmult 10 ev filmjei 2 ora tomeny akcio, es csak a fejemet kapkodom folyamatosan a film feleig, aztan szaturalodik az agyam es nem is emlkeszek semmire a vegen:D Itt kevesebb minden tortenik, viszont ezek kapnak megfelelo idot a kibontakozasra.
Hangulataban nagyon tetszett, hogy kizarolag a 4 urhajos szemszogebol zajlik minden. A stablistan is csak a 4 szinesz van feltuntetve. Meg a foldiekkel kapcsolatos interjuk es beszelgetesek eseten is a masik felet nem halljuk, csak az urhajosok valaszait. Az egesz film kicsit minimalista. Gondolom a koltsegek miatt is van ez, viszont ami benne van a filmben az nem tunik olcsonak.
A szineszek hoztak a kotelezot, de semmi kiemelkedot nem adott hozza semelyikuk. Barmely mas szineszekkel a film ugyanilyen lenne.
Ami nem tetszett a tortenet szempontjabol az nem is az, hogy hogy kovetnek el ekkora hibat a kilovesnel. Hanem hogy a tortenethez igazabol ez a csavar nem is volt szukseges. Enelkul is ugyanezen problemakkal kellett volna megbirkozniuk. Csak a moralis dilemma lett volna kicsit mas.
8/10 -
dantor7 #104120 (ajánlom figyelmedbe: Secret of Kells, Song of the Sea, The Breadwinner) -
Mortal Kombat (2021)
Turheto lett. Sokat nem vartam a filmtol. Tetszett, hogy durva dolgokat mutattak benne,sot lehetett volna meg durvabb is! :)
Legyen 6/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jól indult utána 1 óra unalom, a párbeszédek ritka rosszak, olyannyira mintha lábon kellett volna kimozogni egy lobotómiát. Ott van a Scorpion's revenge animációs film, minden tekintetben sokkal jobb. -
WolfWalkers
Aki újfajta látványvilágra vágyik, azonnal tudom ajánlani. Oly ritkán látni kézzel rajzolt (vagy annak tűnő) alkotást, ráadásul ilyen kreatív stílusba főleg. Aki a történetre kíváncsi, annak már nem tudom ilyen lelkesen ajánlani.
Egy biztos, ez egy szívhez szóló, kedves kis mese, elsősorban a túlvédelmező apa - gyermek kapcsolatról, másrészt pedig az emberiség elidegenüléséről a természettel szemben. Fiatalabbaknak nagyon is tudom ajánlani, a vén rókáknak viszont már semmi újat nem fog nyújtani. Sőt, néha annyira kiszámítható, hogy pontosan tudod, hol tudnál és meddig beletekerni, és ha le is maradsz valamiről, azt már úgyis jó előre meg tudtad tippelni.
De mint mondtam, ettől függetlenül is értékes darab, és kicsit sem sajnáltam volna arra a pénzt, hogy ezt moziba lássam.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.25. 14:23:23 -
Fél OFF
Anno, ide az Sg -re "shadow university" rakosgatott fel videókat MK tartalommal, a karakterek történetéből azért komoly videót kilehetne hozni.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.04.24. 18:02:12 -
Én a rövid szkeccseit bírom, de filmben, én sem jövök ki vele túl jól. Egyetlen egy filmje tetszett így visszaemlékezve, az a Stranger Than (felforgatókönyv). Na, az viszont nagyon is bejött (igaz, ő is jóval visszafogottabb karaktert játszik) -
na igen, miért nem érdekelt senkit hogy mégis hogyan került a csávó egy mennyezeti panel mögé csavarozva. Azt hittem hogy végül erre fűzik fel a filmet de elég szar irányba vitték helyette.
A húzódzkodás aztán tényleg röhej volt, a csávónak háromszor olyan karja volt mint a csajnak és folyton csak picsogott jaj nem bírja :D -
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története
Rachel McAdamset bárhol, bármikor, bármiben. Itt is ő volt az egyetlen fénypontja ennek az egész filmnek. Nem is akarom nagyon bántani, mert a teljes értéktelensége ellenére is volt valami bája, ami valahogy azért elnézette magát, bár jó 30-40 perccel hosszabb a kelleténél.
Egy ilyen fimnél, mi lehet(ne) a központi téma? A dalok Vártam egy kicsit nagyobb parodizálást, de nem vitték túlzásba. A főcímdal (mármint a Husavik) is csak azért kiemelkedő, mert végig kellett hallgatni az előtte lévőket. A film közepénél lévő közös "hírességekkel" való éneklés pedig annyira botrányosan erőltetett és szar volt, hogy csak azért egy teljes pont levonás jár neki az IMDB-n.
Annyira nem volt szörnyű az egész, hogy túlságosan fájjon, annyira nem volt abszurd, hogy túlságosan vicces legyen. Így valahogy nálam a kettő között megült. Nosztalgiának elment, de élvezeti faktornak nem, hogy 40-50 éves emberek 10 évesek értelmi szintjén játszanak. Bár McAdamsnek még ez is jól állt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.24. 13:35:52 -
A játékokból nem jön le hogy van egy szép nagy világa az egész MK-nak, ajánlom ezt az oldalt ha érdekel a sztori.
Amúgy ja a ezek a játék filmek lásd Tomb Raider, Street Fighter, Resident Evil, Monster Hunter általában mind ZS, pedig többet is keletne hozni belőlük ha a sztorijaikat nézzük.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2021.04.24. 11:55:07 -
Prof William #104109 Sokan sírnak hogy az új Mortal Komban milyen kő egyszerű és buta film. Az ilyen emberek nem tudom milyen MK játékkal játszottak eddig, mert a MK játékok történetileg azok maguk a tömény ZS kategória legtisztább leképeződése. Nem tudom az ilyenek milyen lételméleti fejtegetéseket, vagy éppen Nolan féle csavarosságot vártak egy olyan játékadaptációtól, aminek az a lényege, hogy minél brutálisabban verjük péppé az ellenfeleinket, kínos egysorosok puffogtatása közben. Maga a cím is MORTAL KOMBAT ugyebár és nem "Egy csodálatos elme örök ragyogása."
Aki emiatt sír egy MORTAL KOMBAT filmben, az menjen vissza bolgár művészfilmeket nézni. -
Stowaway
Cringefest... mi erre a jó szó? Kínfesztivál? :) Végignéztem mert "űrös" film, kb ennyi is volt benne a pozitívum.
A potyautas meg a dokicsaj párosa idegesítő. A Kapitány meh.. Az egyetlen értelmes figura az ázsiai "algaprofesszor", mondjuk őt meg húzódzkodásban lenyomja a 60kilós Kendrick kisasszony, aki még állni is csámpásan tud :)
De legalább megmagyarázták volna, hogy a csávó miként került a panel mögé...
2/10
-
hiper KOCKA #104107 Mortal Kombat 2021
1992 mágikus dátumként égett bele minden magára valamit is adó játéktermi gamer agyába. Kiadtak ugyanis egy verekedős játékot, ami porrá alázta az akkori koronázatlan királyt, a Street Fighter 2-t. A Mortal Kombat jött, látott, győzött. A pergő játékmenet, a lenyűgöző hátterek, a sokféle mozdulatsor és a megfelelő sorrendben lenyomott gombokkal előhívható fatality-k kilóra megvették az átlagpolgárt. A 10 forintosok számára a MK gyilkos volt. Hiszen mindegyik az automata sötét mélyén kötött ki.
Egy ekkora sikert pedig ugyebár ki kell aknáznia a filmstúdióknak is, mivel amellett, hogy további vagyonokat lehetett vele kaszálni, nagy rajongótábort is tudott maga mellé gyűjteni, köszönhetően részben a játék népszerűségének. A 95-ös MK film idején a tékák polcai előtt kígyózó sorok kanyarogtak, és aki a filmet szerette volna kikölcsönözni, annak várólistára kellett feliratkoznia. Őrület mi ment. Pedig mai szemmel a Paul W. S. Anderson által készített alkotás, már igencsak egyszerűnek és kopottasnak hat.
A folytatás viszont meredeken leadta a mércét, méghozzá annyira, hogy jegelték is a projektet laza 24 évre. Viszont most elkezdett olvadni az a bizonyos jég, és elkészült a reboot, mintegy újraírva a műfajt, méghozzá nem kifejezetten a harcra fókuszálóan, hanem kapunk családi drámát is, valamint jobban megismerhetjük egyes szereplők hátterét, pl. Hanzo Hasashi-ét, akinek ezáltal a motivációi sokkal jobban képbe kerülnek, és érthetőbbek is lesznek. 3 dimenziósabb lett a karakter, nem pusztán egy szimpla lángköpködő koponya, mint az első filmben. Megismerhetjük az emberi énjét, a családcentrikusságát, a jó tulajdonságait, stb.
Ezzel szemben más karakterek kibontására már nem szántak annyi időt. Nem is volt, hiszen gyakorlatilag kicsivel több mint másfél órában összecsapták az egészet.
Viszont szerencsére nem húzzák az időt, nincs sok duma, hanem a coolabbnál coolabb akciókra koncentrálnak. Azért a 24 év technikai fejlődés simán meglátszik a filmen. És a lóláb sem nagyon lóg ki úgymond, vagyis igényes cgi-t és animációkat kapunk. Persze ha nagyon kritikus szemmel nézzük lehetne benne hibát találni. De ezért bőven kárpótolnak a kegyetlen jól megcsinált fight-ok.
Goro örjöngő kocsiszétverése, a Lao pörgő kalapjának hússzeletelő funkciója, Shang Tsung lélekszipkázása, vagy mikor Kano lenyomja a gyíkot (nem azt) parádés. De vérfagyasztó jelenetekben sincs hiány: mégpedig szó szerint. Egyszerűen baromi jól meg van csinálva, ahogy a kifröccsenő vér megfagy a levegőben, és utána tőrként használható.
Ezeket tehát nem nagyolták el. Aprólékosan megtervezett brutális harcokat kapunk, némelyik még gyomorforgatóan kegyetlen is. A karakterek változatosak, a helyszínek is, viszont a szereplők játékára már nem tudnék annyi jót mondani. Túl sok kakaót nem visznek bele, helyenként hiányzik a valódi kémia, a hiteles interakciók, nagyjából mindenki csak ledarálja a kötelező egysorost, majd lépünk egy következő harci jelenetre. Főleg a Külső Világ karaktereire értem ezt. Túl sterilek lettek. Shang Tsung úgy néz, mintha a teljes forgatás alatt egy karó lett volna a seggében, és a többi külvilági harcos se nagyon erőltette meg magát. Azon túlmenően hogy hódítani akarnak, nem volt semmi motivációjuk.
A főbb szereplőkkel viszont nincs sok bajom, hozták amit lehetett, meg amúgy sem vártam életrajzi drámák mélységeiben mérhető dialógusokat. Amit szerettem volna kapni a filmtől, nagyjából megkaptam. Mondjuk Raiden esetében örültem volna egy magasabb robosztusabb figurának, mint amilyen a MK11 karaktere volt. Hiába csapkodtak belőle villámok, nem éreztem ki belőle az erőt. Kicsit túl emberire sikeredett a figurája. Kano-t viszont nagyon eltalálták. Egy igazi szemét pszichopata vadállat volt, ahogy azt kellett, amikor pedig megkapta az erejét még gecibb lett.
Ötletesek voltak harc közben a játékból való beszólások is, valamint azok a specifikus harci képességek, amik az egyes karaktereket jellemzik. Odatették tehát magukat, és ebből a szempontból nem érheti szó a ház elejét. Az összkép már egy kicsit árnyaltabb, de az eddigi Mortal filmekhez képest mindenképpen egy kiváló alkotás született, persze tény, hogy nem volt túl magasan a mérce.
7,8/10 -
Gondolom így van, ha olyan helyekre mennek forgatni, aminek a közelébe nincs egy nagyobb város. De az a lakókocsi akkor is jobban felszerelt lehet, mint az én lakásom :)
Ami tapasztalatra gondoltam, az ennél puritánabb, egyfajta zsúfolt minivagonban töltött hippi életre vonatkozott, ahol ha valami elromlik, neked kell megszerelni, ha nincs víz, akkor marad az esővíz és a desztilálás, stb... De azóta utána olvastam, a színésznő állítólag fél évre beállít a nomádok közé, így ténylegesen volt honnan merítenie. -
Még nem láttam, de lakókocsis részhez hozzászokva.
Főleg régen, de gondolom azért mostanában is a forgatások alkalmával a színészek sokszor lakókocsikban éldegélnek hetekéig, hónapokig, esetleg vándorolnak a helyszínek között.
Így eltudom képzelni, hogy jól beletudja élni magát, ha előtte már volt tapasztalata. -
Hillbilly Elegy
Vidéki ballada az amerikai álomról
Ahogy mostanában már lassan (szerencsére) megszokhattam, a fényképezés, legalábbis a tájak, nagy totálok, remekül sikeredtek. A kézikamerás remegős megoldás mondjuk nekem személy szerint nem fekszik, inkább idegesít sem mint közelebb hozz a karakterekhez, akiket ezen kívül is elég nehéz nézni. A legtöbb nehéz sorsú, beteg lelki világú ember, nem éppen egy idilli kép, amit erről a vidéki világról elénk tár az író, még akkor sem, ha a nehéz helyzetek mögött mégis csak ott lapul az összetartás és kitartás eszméi. A színészek rendben voltak, bár Amy Adams karaktere kicsit összecsapottnak tűnt. Glenn Close által megformált Mamaw már jóval rétegeltebb, hálásabb szerep olyan téren, hogy mélyebb színészi játékot igényel, ezt a színésznő remekül meg is oldotta.
Egészen a végéig nem tudtam, hogy .... Így egy kicsit ugyan más szemmel nézek a filmre, de a véleményemen nem tudott változtatni. Számomra ez a közepesnél valamelyest erősebb film, egy példa beszéd arról, hogy bár azok vagyunk, akik közül jöttünk, de a sorsunkról, arról hogy kik vagyunk, csak mi dönthetünk. De semmi több, év végére nem biztos hogy emlékezni fogok rá, hogy láttam.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.20. 19:27:29 -
6/10 +1 üldözés/menekülés közbeni gázadás snitt nélkülözése +1 ... sebességváltás snitt nélkülözése
8/10 -1 macgyver hülyeségek -1 ostoba akciójelenetek
6/10 összességében jó film. -
szemezgetés az Oscarra jelölt rövidekből (doku, film, rajzfilm):
A Love Song for Latasha
Nagyon személyes emlék film egy lelőtt kislányért, emlékeztetve a világot arra, hogy ő nem csak egy név, hanem egy valódi személy volt érzésekkel, álmokkal és célokkal az életben.
Two Distant Strangers
Leszögezem, hogy értettem a filmet és nincs bajom az üzenettel, amit a végén megfogalmaz, de a tálalása nem csak hogy rossz volt, de egyenesen felháborító. Az egész film egy metafora a sok ártatlan kioltott életre, kár hogy egy erősen egyoldalú propaganda film köntösében.
Persze az is erős, hogy én innen távolról ítélem meg azokat a dolgokat, melyekben nem élek, melyet nem érthetek, de bakker, még én is tudom, hogy ha a rendőr, főleg ha vörös a feje és dagadnak az erek a homlokán, azt ordítja rád, hogy állj a falhoz és mutasd a táskád, akkor a falhoz állok és mutatom a táskámat. Feketéként meg még kezdjél el vele vitatkozni meg birkózni.. nem a rendőrt védem, nem is azt mondom, hogy ha nem állsz ellent és együttműködsz, akkor sem történhet baj.. de nehogy már egy ilyen üzenetet így kelljen bemutatni, mert nagyon az ellenkező hatást éred el vele. Nálam legalábbis.
Aztán persze ott van az a rész, mikor egy ilyen szituáció végén az egymásnak feszülés helyet, a fekete és a fehér ember elkezd egymással beszélni, és a romlott fehér ember, elkezdi felismerni, hogy a fekete is ember, érzelmekkel, világképpel rendelkezik, akárcsak ő, és már minden jóra fordul.. de nem, mert a gonosz fehér rendőr az akkor is meg akarja ölni az ártatlan feketét. Buumm.. és szegény egy Afrika alakú vértócsában végzi legyilkolva.
Fú de felhozott ez a film. Senkinek sem ajánlom, ha a téma érdekli, akkor nézze meg a Judas and the Black Messiah-t helyette, fekete rendezte, és minden bőrszínhez szól, erről a témáról, normálisan, érthetően és ami a legfőbb, mindenki számára átérezhetően.
If Anything Happens I Love You
Ha bármi történik, szeretlek
13 perces szívfacsaró kis csoda. Szerintem úgy is működik, ha előzetesen nem tudod miről szól, de úgy is ha pontosan tudod. Bevallom férfiasan, én majdnem az egészet végig bőgtem, nem egy könnyű darab.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.18. 10:30:27 -
"mindenképp elismerésre méltó, hogy lassan 70 évesen még ilyen filmeket elvállal. "
mert ennyi idősen ezek még megtalálják. Név ide v oda, már nem valószínű hogy sok főszereppel dobják meg a nagyok. Ezekben még viszont ő a sztár. -
Prison Break mint legjobb börtönös sorozat? Hát nem is tudom. Tény, hogy nem vagyok rajongója, még amikor aktuális volt és ájuldozott tőle egy-két ismerősöm tettem vele egy próbát, de valamiért nem tudott megfogni, szerintem egy túlértékelt sorozat. Mivel nem tetszett ezért végig sem néztem, nyilvánvaló, hogy prekoncepcióim vannak vele kapcsolatban, meg ízlések és pofonok ugye, de ennek ellenére is úgy érzem nem túlzok nagyot a véleményemmel, hogy ha börtönös sorozat, akkor az Oz köröket ver PB-re... -
hiper KOCKA #104099 The Marksman 2021
Rendes ember ez a Schindler... a háború idején zsidók százait mentette meg a lágertől, most pedig mexikói bevándorlók gyerekét veszi a szárnyai alá, mert a dühöngő kartell üldözi. Egy meglopott kartellnél meg nincs is rosszabb.
Emberünk egy jobb napokat is látott ex-tengerészgyalogos katonai kitüntetéssel, aki ma már csak ráérősen védi az arizonai határt az illegális bevándorlóktól, ezáltal is besegítve a munkába rendőr lányának. Hűséges kutyája is társul hozzá a melóban, akinek a fajtája stílusosan egy border collie, tehát jobb helyen nem is melózhatna.
Én mindig is bírtam az ilyen Új Mexikó-Arizona környékén játszódó filmeket. A fodros bárányfelhők, a kaktuszokkal és agávékkal borított napsütötte sivatag, a hatalmas kanyonok és a szerte kószáló prérifarkasok a szabadság érzetét kölcsönzik, és a westernfilmek flowját hordozzák. Ezenkívül turistalátványosságnak sem utolsók.
Persze a szép tájra révedés rövid ideig tart, ugyanis nem húzzák az időt, elég hamar elkezdődik a konfliktus, és onnantól nincs megállás: szó szerint.
A kartell-tagok nem látnak túl nagy fenyegetést az öregedő Liam-ben. Nyilván nem látták a Taken-t. Ha látták volna akkor tudnák, hogy az öreggel nem lehet cicózni.
És akkor az akciórész: bár nincs megállás, csak a szokásos formulákkal van dolgunk, azaz nem nyújt semmi kiemelkedő élményt, és nagyon kiszámítható. Pl. tudod ki marad utoljára, milyen lesz a final fight, és úgy nagyjából a történések menete nem okoz meglepetést. Hiányoznak a fordulatok, a kiszámíthatatlanság, ami növelhetné az izgalmat.
Liam jelleme acélos, bevállalós, és sosem jön ki a sodrából... ismeri a fájdalmat, a halált, a veszteséget. Egyszer régen megtört lelkileg, így már nem lehet őt megfélemlíteni, vagy lelki terrorban tartani. Persze a kartell ezt nem tudja... nekik ő csak egy öreg faszi.
Kétségtelenül nem ez lesz Neeson legjobb filmje, de mindenképp elismerésre méltó, hogy lassan 70 évesen még ilyen filmeket elvállal. Az akció része, még egy 10 évvel fiatalabb embernek is sok lenne. Hiába: valaha Jedi volt, és az erő még mindig vele van. Csak fel kell piszkálni.
6/10