1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • AnuluWork #104131
    Without Remorse (Bűntudat nélkül)
    3/10

Nos, ez a film akár egy Steven Seagal-féle Ölve vagy halva (Hard to Kill) gettoremake is lehetne, mert annak, aminek készült, vagyis, hogy egy Tom Clancy's John Clark film legyen, ráadásul Clancy egyik könyve alapján, nos, az még viccnek is rossz, pedig némi hasonlóságot pár ponton észre lehet venni.

Minden adott volt. Volt egy elég jó rendező, egy eredetileg (könyvben) jó történet, szerintem még mani is volt erre a fosra, és mégis! Elqurták!
    Stefano Sollima ide, Stefano Sollima oda, úgy elbuktak, hogy még most is csak bambulok, pedig a Zero Zero Zero, a Suburra és főleg a Gomorra nagyon fogyasztható valami volt. Bár a Sicario 2 sajnos nem volt annyira jó, mint az első rész, de legalább megpróbálták. Ebben a próbálkozás nyomát sem tudom felidézni, pedig játszotta Clarkot Willem Dafoe és Liev Schreiber is, viszont Michael B. Jordannel úgy lenullázták a TC Univerzum eme fontos karakterét, hogy sírni tudnék.

Azért bedurvulni szerencsére nem tudtak annyira, mint akartak, vagyis egyelőre Kelly (Clark) nem lett nő. Ezeket a hülyeségeket meghagyták a Szellemírtók és a Taxi remakejeinek, de arról, hogy Greer végül is leszbikus vagy sem, szerencsére nem kapunk infót. Hogy miként lett nő James Greer karakteréből, az már más kérdés, de annyira sz.r az egész ahogy ki van találva, hogy lényegtelen hogyan született meg ez a borzalom.

Akartak egy polkorrekt filmet. Ez egyértelmű. Én nem tudok belegondolni, hogy aki Amazon Prime előfizetéssel belekezd ebbe a filmbe, pl. fekete bőrű állampolgárként, azt megragadja-e a karakter, a film, de aki ismeri a TC Univerzumot, na annak igazán kínszenvedés nézni ezt a "filmet". Aki előtt mondjuk - ha már film - a főszereplő kapcsán Willem Dafoe arca lebeg (Liev Schreiber nekem nem jött be, de mégse lett annyira kifacsarva a történet, mint most). És akkor Ritter karakterének elqurásáról már nem is írok ... Remélem az Arany Málna díjnál is meg kell felelni a faji kitételeknek, nemcsak az Oscarnál! Ez a film ugyanis tökéletesen oda való, és ha meg kell felelnie, meg is nyeri!

A film mottója és "története" lehetne akár ez a vicc is:
    Johnt, a CIA Szibériába küldi, hogy intézzen el egy alakot. A tajgán be is tér egy magányos kocsmába, ahol a kiszemelt pasit meghívja egy italra. A negyedik féldeci vodkánál a csapos megszólal:
    - Maga egy amerikai kém!
    - Dehogyis, hiszen tökéletesen beszélek oroszul - mondja Joe.
    A huszadik féldeci után az elintézendő orosz kidől. A csapos megjegyzi:
    - Maga egy imperialista kém!
    - Ugyan már, hiszen remekül bírom a vodkát!
    Miután megbizonyosodott róla, hogy az orosz kifeküdt, Joe előkapta pisztolyát, és lelőtte az oroszt. Majd odafordul a csaposhoz:
    - Igaza volt. De árulja el, honnan tudta, hogy kém vagyok?
    - Nálunk Szibériában kevés a néger.

... de sajnos itt rém komolyan gondolták, hogy ír katolikus John Kellyből, akit Clancy anno annyira jól felépített, hogy Ryan nélkül is bárhol filmen és könyvben is megállja a helyét, aki soha sem volt egy Rambo, akiből ugye később John Clark lett, na abból most egy fekete, polkorrekt gyilkológépet csináltak. És azok a nézések amit a faszi szenvedéskor előad! Rémesek.

Gondolkoztam, hogy ha mondjuk a Nobody c. filmbe berakják mellékszereplőnek John Clarkként Michael B. Jordant, na ott beleillett volna a történetbe a végén hármuk mellé a gyárban. De itt?

Vagy legyen ez a film ami lett, oké, csak - könyörgöm! - ne legyen már köze Clancyhez!!!

Mondom ezt úgy, hogy a Jack Ryan sorozatot is szokni kellett, de ezt a filmet nem lehet megszokni, pedig próbáltam a felét magyar, a másik felét eredeti nyelven nézni, hátha vagy az egyik, vagy a másik miatt megragad a filmből valami, de nem. Ez el van qurva minden nyelven, mellé a magyar szinkron se a legjobb, és még finoman fogalmaztam.

Esküszöm, egy Bukarestben játszódó ZSkat Steven Seagal film is üti ezt a szart! Pedig azok tényleg mindennek a legalja. Az akciójelenetek és a valósághűség legalábbis sokszor még abban is jobb, mint itt, csak ott több a lassítás, amit szerencsére Stefano Sollima annyira nem szeret ...

Továbbra se értem, kiknek készült ez a szutyok. Számomra kínszenvedés volt a film 3/4e, de én szeretem Tom Clancy könyveit ...

Egy pontot az általam adott háromból csak azért a megjegyzésért adtam, amiben megfogalmazzák, hogy ez a baromság amit itt összehordtak másfél órán át végül is miért történt. Mert ennek akár még értelmet is szavaznék miért cibálják folyamatosan a maci bajszát az amerikaiak több, mint tíz éve!
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.05.03. 16:12:37