1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    szemezgetés az Oscarra jelölt rövidekből (doku, film, rajzfilm):

A Love Song for Latasha

Nagyon személyes emlék film egy lelőtt kislányért, emlékeztetve a világot arra, hogy ő nem csak egy név, hanem egy valódi személy volt érzésekkel, álmokkal és célokkal az életben.

Two Distant Strangers

Leszögezem, hogy értettem a filmet és nincs bajom az üzenettel, amit a végén megfogalmaz, de a tálalása nem csak hogy rossz volt, de egyenesen felháborító. Az egész film egy metafora a sok ártatlan kioltott életre, kár hogy egy erősen egyoldalú propaganda film köntösében.

Persze az is erős, hogy én innen távolról ítélem meg azokat a dolgokat, melyekben nem élek, melyet nem érthetek, de bakker, még én is tudom, hogy ha a rendőr, főleg ha vörös a feje és dagadnak az erek a homlokán, azt ordítja rád, hogy állj a falhoz és mutasd a táskád, akkor a falhoz állok és mutatom a táskámat. Feketéként meg még kezdjél el vele vitatkozni meg birkózni.. nem a rendőrt védem, nem is azt mondom, hogy ha nem állsz ellent és együttműködsz, akkor sem történhet baj.. de nehogy már egy ilyen üzenetet így kelljen bemutatni, mert nagyon az ellenkező hatást éred el vele. Nálam legalábbis.

Aztán persze ott van az a rész, mikor egy ilyen szituáció végén az egymásnak feszülés helyet, a fekete és a fehér ember elkezd egymással beszélni, és a romlott fehér ember, elkezdi felismerni, hogy a fekete is ember, érzelmekkel, világképpel rendelkezik, akárcsak ő, és már minden jóra fordul.. de nem, mert a gonosz fehér rendőr az akkor is meg akarja ölni az ártatlan feketét. Buumm.. és szegény egy Afrika alakú vértócsában végzi legyilkolva.

Fú de felhozott ez a film. Senkinek sem ajánlom, ha a téma érdekli, akkor nézze meg a Judas and the Black Messiah-t helyette, fekete rendezte, és minden bőrszínhez szól, erről a témáról, normálisan, érthetően és ami a legfőbb, mindenki számára átérezhetően.

If Anything Happens I Love You
    Ha bármi történik, szeretlek

13 perces szívfacsaró kis csoda. Szerintem úgy is működik, ha előzetesen nem tudod miről szól, de úgy is ha pontosan tudod. Bevallom férfiasan, én majdnem az egészet végig bőgtem, nem egy könnyű darab.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.18. 10:30:27