106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ilyet aki talál az kérem jelezze, magyar szinkronnal kellene. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Ráadásul 1990-től lehetett sejteni hogy lesz Alien vs Predátor film, hisz mikor Glover lemegy a végén a föld alatti bázisra vagy hová, ott van egy trófeagyűjtemény, és meglát egy Alien koponyát is a többi közt. Már akkor sejtettem hogy ez a két mumus majd egyszer összeharagszik. :D -
Rony94 #82057 Nem sok köze van az Alien filmekhez, ettől függetlenül egy nagyon szórakoztató sci-fi. -
Én az Alien filmeket még anno a 90-es években láttam csikófejjel, de nagyon tetszett. A Prometheus-t most tervezem megnézni, lehet előtte újranézem a filmeket mert nagyon haloványok már az emlékek.:D -
Ne legyél :)
Én a te fiatalságodra vagyok az :) -
Mint az országút - idén augusztusban leszek kereken 40. :( -
En is imadom messze e resz a legjobb, a szineszek/karekterek jol voltak ossze valogatva. Ill az egesz atmoszfere egyben nagyon adta, nekem kiskoromba ami nagyon bele egett az agyamba az a mozgaserzekelos csipogo hangja, meg ahogy ezeket a reszeket meg csinaltak.
Egy jo kis fan railer:
-
IXEMGabeo #82052 öreg vagy akkor :D -
Köszönöm. -
Rony94 #82050 I'M SO FUCKING JEALOUS!!! -
Moziban láttam. 1989.
[A film 86-os] -
Én nagyon szeretem az Alien filmeket, és a A bolygó neve: Halál -t messze a legjobb résznek tartom...Imádom.
Kiskoromban majd beszartam a félelemtől annál a résznél ahol Ripley meg a kislány felébred a "laborban" és nincs benne az üvegben az Alien, aztán ahogy meneküknek előle egy bezárt szobában... Harapni lehet a feszültséget a tv előtt ülve.
-
Prof William #82047 Cameron tökéletes érzékkel tpintott rá mindenre. A hangulat, a képi világ...
Nem csoda hogy az Alien könyvek és játékok, képregények szinte kivétel nélkül a Cameron által teremtett képi világot (tájak, belső terek, hangok, fegyverek) igyekszenek másolni.
Ebben a filmben van a legtökéletesebben eltalálva az Alien filmek lényege...
-
Axlkenobi #82046 Előrebocsátom, hogy nekem az Aliens 10/10-es film, de attól még ízekre lehetne szedni az egészet. Kismillió olyan dolog van benne, amit manapság egy filmnél divat ócsárolni, de itt nem, egyrészt mert "gyerekkori nosztalgia", másrészt, mert "ha nem szereted, akkor nem vagy menő", harmadszor pedig, mert "James Cameron".
De mondom, a hangulat, az akciók, a képi világ miatt hihetetlenül erőteljes filmmé áll össze a dolog. -
azért van benne pár logikátlanság, én pár hónapja néztem meg
de valóban élvezhető film. -
[2013] - Favor - 6/10
Gyerekkori barátját [akit évekig sosem] keresi fel hajnalban egy bájos feleséget egy ideje megcsaló férfi, aki a szeretőjét véletlenül "megöli".
Ez a barát kiskorukban azt mondta, hogy egy barát akkor igazán az, ha akár egy hullát is eltüntetne a pajtása kedvéért... nos, a jelenben így indulnak be az események. -
-
Nem véletlenül kapott 7 Oscar jelölést, amiből párat be is zsebelt. -
hiper KOCKA #82041 A bolygó neve: Halál (1986)
Még mindig ÜT... így nagy betűvel. Ez a Cameron tud valamit amit nem hajlandó megosztani rendező kollégáival és nagyon valószínű hogy magával is viszi a titkát a Nirvánába.
Mert bármilyen projektbe is fog szinte mindegyikkel sikert arat... úgy döntöttem pár napja hogy végignézem az Alien kvadrológiát egymás után. Ridley Scott-ot tisztességes rendezőnek tartom és a 3-dik részt jegyző David Fincher-t is.
Viszont Cameron Alienje teljesen profi munka. Igazi eposz. Mentes a felesleges díszektől, mégis csillog-villog minden porcikája. A színészek, az akciók, a feszültségteremtő helyszínek és szituációk a dögök megjelenítése, és a zene, mind-mind kiváló munka... A mostani agyon CGI-zett celluloid hulladékok meg sem közelítik, pedig nemsoká a 3-dik X-et fogja a taposni ez a film.
Epikus karakterek és még epikusabb szövegek, és végig érdekes történések, szóval kötelező darab... sosem fullad le a film, nem nagyon van üresjárat, minden mozzanat fontos és jelentősége lesz a későbbiekben, ugyanakkor jelen van az árulás is, az anyagi érdekek az emberéletekkel szemben + a felelősségvállalás másokért, amivel Cameron egyértelműen kiemelte ezt a filmet a felejthető B kategóriás sci-fi akciófilmek közül, ahol az a legnagyobb dráma hogy nem lézerpisztollyal lövik szét az ellent, hanem lézerágyúval...
Hiába a zord szürreális bolygó és körülmények, mégis emberi hangot üt meg, emberi helyzeteket teremt és ironikusan tükröt tart a rossz emberi természet felé, hiszen kiderül belőle hogy egy szintetikus robotba is több érzelem meg gondoskodás szorul néha mint egy ilyen képességekkel felruházott emberbe...
Mikor először megnéztem kicsi voltam, és emlékszem mindig takarót tartottam a szemem elé mikor jött az "Élijen", de ma már képes vagyok sima horrorfilmnél többként tekinteni rá, merthogy az is...
9,5/10
-
Big Bad Wolves (2013)
Fú, ez egy kegyetlen jó film nem csoda hogy Tarantino bácsinak is teszett!
8,6/10 -
1. Mesrine: L'instinct de mort
2. Mesrine: L'ennemi public № 1
Lényegeben egy nagy film kettészedve. -
Én is vártam a végén a nagy Kai-Samurai Demon összecsapást, valami látványos, mozgalmas harcjelenetet, azt mire észbe kaptam már csak a szétszóródó páncéldarabokat láttam. -
Prof William #82036 Azt én is néztem. Elég érdekesen néz ki aztán tényleg kemény 10mp-t kap az egész filmben.
Ezzel az erővel az Avengers film karakterplakátjain szerepelhetne pl az katona akit Loki elsőnek szúr le. :)
De az a nagy böhöm szamuráj is komoly volt azzal a kemény 3 perces játékidejével ráadásul olyan idióta legyőzést kap, ami szerintem lazán páylázhat minden idők 10 legérdektelenebb bosshalála közé. -
Nem láttam még, de mindenképpen megnézem őket, köszi.
Viszont mindegyik ugyanabban az évben jött ki, és magyarul simán Halálos közellenség mindkettő. Melyik az első? :) -
A Prófeta nagyon jó film. Ha már franciák és gengszterek akkor a Halàlos közellenség 1-2 is ajánlott, ha esetleg még nem láttad. -
Hát a palátok tényleg viccesek, majdnem az összesen szerepel ez a forma, pedig 10 másodperces szerepe nincsen, a történethez meg aztán végképp semmi köze. -
Prof William #82032 Én azt hallottam hogy eredetileg nem is szerepelt volna benne. Úgy írták bele közben. Ez mondjuk látszik is rajta. Ha az eső 5 percben gyerekkorában belefullad abba a patakba annak kb SEMMI befolyása sem lett volna a film történetére.
Mellesleg mekkora "poén" hogy a sok karakterplakátról mindössze csak a film igazi főhőse maradt le. -
Mindenkitől csak rosszakat hallottam róla.. :( -
transzcendens vélemény, megéri befizetni? -
47 Ronin
Nem állt jól ennek a fantasy köntös. Eléggé vontatott is, bár az utolsó 20-30 perc tetszett. Keanu Reeves viszont, hogy mennyire kilóg ebből a filmből (is), teljesen hiteltelen minden jelenete.
A próféta / Un prophéte
Francia börtön/gengszter-film, egy fiatal analfabéta arab srácról, aki puszta túlélési ösztönből épít "karriert" a rácsok mögött. Igazi nyers, realista ábrázolása ennek a világnak, nem törekszik túlzásokra, nem épít bálványokat, sem hősöket, a rideg valóság talaján mutatja be az erőszakot, brutalitást, korrupciót, bűnözést európai stílusban. Remek film, talán az egyik leghatásosabb ebben a témában. -
Prof William #82028 És persze azt sem kell elfejetni, amikor Májkül benyomta a SPM fokozatot amitől nemcsak Kitt gyorsult fel nagyon hanem érdekes módon a körülötte lévő világ is. :)
Kitt biztos ilyen időgyorsító burkot generált maga köré ezért esett ez meg... biztos nem azért mert csak simán felgyorsították a felvételt. :) -
[2013] - Enemy - 7/10
Nobel-díjas író könyvének - José Saramago: The Double - feldolgozása, sajátságosan kiegészítve, vizuálisan megbolondítva.
Középpontban egy férfi, aki véletlenül rátalál saját tökéletes "hasonmására".
Személyiségeinkről, arcainkról, kapcsolatainkról, csalárdságainkról, gyengeségeinkről, vágyott és meg nem kapott életeinkről szól. S mindeközben mindig ott van egy Nő.
Jake Gyllenhaal most nem kellett nagyon villogjon, de hozta a kötelezőt. A nők szépek voltak és bátrak, bevállalósak. Különösen Sarah Gadon volt szép. -
Grudge Match
Nem hittem volna, hogy Stallone a Rocky lezárása után fog még boxolós filmben játszani. De játszik :)
Mivel a Rocky filmeket szeretem (Dühöngő bika eddig kimaradt), kifejezetten tetszettek a kis fricskák, kacsintások. Összességében páromnak és nekem is bejött. Alan Arkin-nak pedig baromira jól állt ez a fajta poénkodás. Simán újranézem majd. -
Emlékszem az egyik első hang alámondásos VHS kazinkra... a Star Wars 5 volt rajta...
De még ma is megnézem néha annyit lehet rajta röhögni... ne tudd meg mit szenvedett az a narrátor fickó, mire le tudta fordítani a német szinkront :DDD
Részlet: (szó szerinti)
"Obi Wan se.. sohase mond-ta meg ne-ked, mi lett a az apáddal..."
"De eleget mondott nekem... el-mond-ta hogy megöletted..."
"Nem! Én vagyok a-pád."
"Ez nemigaz szerintem."
"Nézz belül-re Luke, a bel-sőd tudja hogy én va-gyok"
Sírtunk, komolyan... xDDD Főleg miután rendes szinkronnal is láttuk... de beidézhetném akár az egészet xDD
-
IXEMGabeo #82024 nekem a Baywatch nem is a "fantasztikus" történet, drámaiság alkalomadtán a komikus jelenetek miatt jött be, hanem egyszerűen tetszett a környezet, tetszett (Miami Beach?), és a vizimentők életébe némi betekintést nyerhetett az ember...akkoriban és utána sem tudok olyan sorozatról, ahol őket vették górcső alá -
IXEMGabeo #82023 egy 1982-ben élő ember nem gondolkodott bakikon:) örült a szemének, hogy ilyen sorozatot láthatott...
nem is túlzottan a látványra pont az akkori filmek/sorozatok a történet és a tartalom minőségére voltak alapozva egy kis zenei és hangulati elemekkel megtűzdelve... -
Snowpiercer
Egy nagyon érdekes scifi (nem a valóságban elképzelhető fajtája, hanem amolyan Nemere vagy még inkább Verne féle) nagyrészt amerikai és egy csöppnyi ázsiai stílussal megfűszerezve, véresen tálalva.
Nem hittem volna, hogy végül egySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!történet fog kisülni belőle.Ádám és Éva eredet
Minden bugyutaságával együtt, élvezetes darab, első sorban a kicsit elvontabb darabokra fogékony nézők számára.
A történet alapja: az ember okosan lefagyasztotta a földet (némi kemikália szétszórásával a légkörben), ami kipusztított mindent. Csak egy Verne regényből szalajtott, a földet körbe futó, önmagát működtető vonat (!) tartott meg magában immáron 17 éve, az emberiség utolsó pár száz példányát. A vonat emberei kétsíkú hierarchiába tengetik életüket, vannak a gazdag kiválasztottak és a férgek. Egy nap a férgek megunják, és elindulnak a vonat elejébe, átvenni az irányítást. -
Terminator 2-ben egy kicsit sem hasonlít rá. :D -
én még utólag azt is észrevettem hogy nem Hoff ül a kocsiban, mivel a kaszkadőrjeleneteknél egy fickó parókában ugrott be helyette, de egy közeli képnél az ablakon keresztül is látszott hogy nem Hoff az.
de főleg akkor lehet észrevenni ha megállítod a képet, nyilván mikor a tv adta annak idején, erre nem volt lehetőség, így nem is tűnt fel, de ma már simán ki lehet szúrni az ilyesmit...
mint a Terminátor 2-nél mikor Furlong a T-1000 elől menekül motorral és Svarci átülteti a saját mocijára, na akkor is látszik ha megállítod a képet hogy egy kaszkadőr van helyette, aki hasonlít rá xD -
Knight Ridert nézem most előről. Ez is kemény. Minden 5. képkockán valami baki van. Látszik pl hogy kaszkadőrök bukóban ülnek az autóban amikor ugrat, aztán már májkülék:D KITT ledjei mennek, nem mennek, majd másik kamerából megint mennek. Volt amikor az autó az ugratást úgykezdte meg hogy a fél lökös le volt esve, de amikor másik kamerán földet ért márt patent :D
Gyerek fejjel ezek nem tüntek fel, de most azonnal meglátja az ember és hihetetlen milyen amatőr az egész vágás :D
Ettől persze még alapmű a sorozat.