1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    A bolygó neve: Halál (1986)

Még mindig ÜT... így nagy betűvel. Ez a Cameron tud valamit amit nem hajlandó megosztani rendező kollégáival és nagyon valószínű hogy magával is viszi a titkát a Nirvánába.

Mert bármilyen projektbe is fog szinte mindegyikkel sikert arat... úgy döntöttem pár napja hogy végignézem az Alien kvadrológiát egymás után. Ridley Scott-ot tisztességes rendezőnek tartom és a 3-dik részt jegyző David Fincher-t is.

Viszont Cameron Alienje teljesen profi munka. Igazi eposz. Mentes a felesleges díszektől, mégis csillog-villog minden porcikája. A színészek, az akciók, a feszültségteremtő helyszínek és szituációk a dögök megjelenítése, és a zene, mind-mind kiváló munka... A mostani agyon CGI-zett celluloid hulladékok meg sem közelítik, pedig nemsoká a 3-dik X-et fogja a taposni ez a film.

Epikus karakterek és még epikusabb szövegek, és végig érdekes történések, szóval kötelező darab... sosem fullad le a film, nem nagyon van üresjárat, minden mozzanat fontos és jelentősége lesz a későbbiekben, ugyanakkor jelen van az árulás is, az anyagi érdekek az emberéletekkel szemben + a felelősségvállalás másokért, amivel Cameron egyértelműen kiemelte ezt a filmet a felejthető B kategóriás sci-fi akciófilmek közül, ahol az a legnagyobb dráma hogy nem lézerpisztollyal lövik szét az ellent, hanem lézerágyúval...

Hiába a zord szürreális bolygó és körülmények, mégis emberi hangot üt meg, emberi helyzeteket teremt és ironikusan tükröt tart a rossz emberi természet felé, hiszen kiderül belőle hogy egy szintetikus robotba is több érzelem meg gondoskodás szorul néha mint egy ilyen képességekkel felruházott emberbe...

Mikor először megnéztem kicsi voltam, és emlékszem mindig takarót tartottam a szemem elé mikor jött az "Élijen", de ma már képes vagyok sima horrorfilmnél többként tekinteni rá, merthogy az is...

9,5/10