106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
:) Igen, ezt a szép hosszú leírást én is elolvastam utána, de nem minden részét értem / vagy máshogy gondolom / vagy nem is gondolom sehogy. Nekem a kanapés jelenet volt az, amikor úgy gondoltam, hogy az alapfelállással kavarják meg az embert SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Az anyánál jelenet utolsó mondata nem csak a fickót zavarta össze, hanem engem is - már ott is egyre gyanúsabbá vált a dolog. Igazából nem mentem bele túlságosan és a pókokkal ma is bajban vagyok :) Nem agyalok rajta egy ilyen szép nyári időben... :)azt hisszük, hogy a töritanár élet a normális, ezért keressük a színészesben a "hibát"
Mr. Peabody: Ha a Hollywood-i cukormázat leszopogatjuk, egész szórakoztató. Pont ez kell a népnek. Kacarászós/10 A Pitbull vs. Zumba poén azért jó az elején.
James Bond trilobita Daniel Craig-el (aki nagyon jól tolja az akciót, persze nem igazán az a gentleman Bond fajta - és a Skyfall-ban meg is punnyadt rendesen, de én nagyon bírom): 8/10, 5/10, 6/10 Már csak egy olyan kis szürke sportautót kell szereznem... (GyK: Kapj el ha tudsz) -
Jók szoktak lenni? Hát ha valaki csak a közismert nagy neveket nézi meg, akkor lehet, de amúgy elég vegyes a felhozatal a szartól a nézhetőig. És, hogy a Peabody szar lenne? Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Nyilván nem ér fel egy mondjuk egy Shrekhez, de simán a nézhető/szórakoztató kategóriába tartozik. A mostani filmek közül mindenképp. -
animációs filmek jók szoktak lenni, csak megnéztél egy nem jót. -
Mr. Peabody & Sherman
Vagy én vagyok már öreg ezekhez a filmekhez, vagy az animációs filmek kezdenek egyre sz.rabbak lenni. -
alapfilm -
Ben C #84216 Az ötödik pecsét
nagyonjó -
Kiskoromban meg akartam nézni de faterék nem engedték... szerintük alaposan leszedálja az idegrendszert.
Emlékszem hogy feketén működő tékából vették ki... az abból állt hogy a faszi átmásolt 2 db filmet egy vhs kazira és egy százasért lehetett kikölcsönözni... :D A másik film a kazettán a Kék lidércek c. iszonyú gagyi b-horror volt.
-
Erre a filmre emlékeztek?
Mekkora fles volt vhs-ben hangalámondással izgulni... :D -
a regény tényleg jó lehet, ahogy sokan írják, de ez a film egy hatalmas kapufa.
lehetett volna csinálni belőle egy igazán jó, paráztatós filmet, még ha nem is horrort, de ez így csak egy elvont baromság, amiből szinte semmit se lehet érteni, ha regény előzetes ismerete nélkül ül le elé a néző. -
Pontosan, az ilyesmit szokás 15 perces rovidfilmekben elmesélni és oscart nyerni vele.
Borzasztó nagy nulla ez a mualkotás, nem mukodik sehogyan egész estés filmként. -
Köztünk vannak. Csendes invázió. Figyelnek, tanulnak, táplálkoznak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az "Anya" az előző testet vetkőzteti. Férfiakkal táplálkozik.
Minden gazdatest felébred. Ilyenkor váltás. De a legutolsó testtel meghal az Anya is (benzin).
-
Várj, azt mondod nem volt a szánkba rágva semmi, ok.
Nade mi a rejtett mondanivaló, mi a titkos cselekmény amin gondolkoznunk kellene? -
[2014] - Under The Skin - 6/10
Nem volt ez olyan rossz film, mint amennyire sokan beállítják. Egyszerűen nem volt semmi a néző szájába rágva (jó hollywood-iasan) és - gondolom én - ezt sokan nehezményezték.
A zene (inkább zajtenger) nyomasztó volt, a kép világ direkt elvont. Bájos ragadozónkkal meg nem volt semmi baj. -
koszi -
Frost/Nixon
Ha már 40 éve mondott le, akkor megnéztem a CharlieMichael Sheenes filmet. Érdekes volt a dokumentarista jelleg. Szerencsére annyira nagy hangsúlyt nem fektettek az elkészülés nehézkes körülményeire. A film is próbálta megtört emberként bemutatni NIxont, aki próbálta maga mögött hagyni eleinte a dolgot. És elhiszem, hogy a könnyei meg az egész beszéde valahol őszinte volt a részéről, de nem tudom sajnálni. Amit és ahogy csinálta jelképezi (számomra) mindazt, ami pusztulásba viszi a világot. Addig próbált terelni ameddig csak lehetett. De még utána sem volt benne annyi emberség, hogy felvállalja. Egy féreg volt (vagy inkább lehetett, feltételesen, mert mégsem ismertem), ahogy az ilyenek többsége szokott lenni...
A Frost annyira nem jött be. Oké lehet, hogy mert másnak képzeltem őt, de ez a sztár viselkedés nem tetszett. Sam Rockwell meg zseniális, mint mindig :D
6/10 -
Susarc #84206 AZTAPICSA :D -
Susarc #84205 én 3 ütemben bírtam megnézni :D 2 napig tartott :) -
A komornyik -
Mi annak a filmnek a cime amiben valami fekete szolga van a feher hazban? Lehet tevedek a feher hazzal kapcsolatban. Rakerestem a neten. Nem a django, nem a belle es nem a 12 years a slaverol van szo. Mostani film... -
A Galaxis őrzői 2014
Rosszabbra számítottam, de nem lett ez rossz. Látványos, igazi popkornmozi és néhol humoros is. Nem veszi magát túl komolyan és ez benne a jó. Bautista badass, a mosómaci meg jackass... de minden karakter egyénisége passzol a filmhez és még csapatként is jól tudnak működni... már most akarok egy második részt.
8/10 -
Elvileg ez. Szerintem vagy 2x meg kell nézni a filmet, hogy összeálljon a dolog rendesen de nekem 1x is sok volt, így nekem csak úgy félig meddig lett meg a történet, a lényeg persze megvolt de ilyen aprólékosan, mint ami a spoilerban lesz, nem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Anthonynak viszonya van Maryval. Aztán a nő rájön, hogy a férfi házas és elkezdenek verekedni és végül autóbalesetet szenvednek. A férfi túléli a balesetet, de megsérül. Így lett sebhelye. Helen persze rájön, hogy azzal a nővel szenvedett balesetet, akivel viszonya van, de megbocsát neki.
Anthony megpróbálja folytatni az életét, de ez nagyon nehezen megy neki. Egyrészt bántja a bűntudat, másrészt nem hajlandó feladni a korábbi életmódját. Elkezd sex-clubokat látogatni, és így próbálja legyőzni a problémáit. Erre utal a pókra lépés és annak szétzúzása. A pók szimbolizálja a Helennel való életétének és apává válásának félelmét.
Megpróbálja másféleképpen foglalkozni félelmével és bűntudatával. Ekkor hozza létre az alteregóját, Adamat, a főiskolai tanárt. Keresgél a tanárok között az interneten és ekkor szalad bele Adam Ball nevébe és tudat alatt úgy dönt, hogy ezt a nevet választja az új személyazonosságának. Adam Ball valóban létezik, és amikor Helen keresi az interenten, meg is találja a nevét, de kép nincs róla.
Minden, ami Adam életében történik szürreális és üres. Ő ugyanazt a leckét tanítja 2x is és egyszer az üres osztályteremben is sétál. Az elején levő tanítós rész csupán Anthony fejében történik meg, de amikor az üres osztályteremben sétál, az valóban megtörténik. Az üres osztályterem azt mutatja, hogy nem tanít az egyetemen.
Adaman keresztül Anthony megpróbálja leválasztani magát a valós élettől. (Erre utal a ketté szakított fénykép először Adamnél, majd Anthony lakásán is.) Adamként szimbolikusan kivágja Helent az életéből (mint a képen) és kapcsolatba marad Maryvel. Ugyanakkor a valós életében felbukkan a bűntudata, amíg ő az álomvilágában van Adamként. Ezért Adam barátja (aki szintén Anthony képzeletében létezik csak) azt javasolja, hogy nézze meg a filmet. Ez az, amikor a képzeletbeli világa kezd összeomlani.
Helen észreveszi, hogy valami baj van a férjével. Először azt hiszi, hogy viszonya van Maryvel, megint. (Ebből tűnik úgy, hogy Mary túlélte a balesetet.) Helen gyanakodik, ezért megkeresi az állítólagos professzort, hogy kiderüljön, hogy nem ő volt a ”féltékeny férj”. Megérkezik az egyetemre és megdöbben. Összefut Anthonyval, aki Adamként viselkedik. Ideges lesz, és ezt láthatjuk is a következő jelenetben, amikor azt mondja Helen Anthonynak, hogy „Szerintem tudod, mi folyik itt.” Helen nem biztos benne, hogy Anthonynak mentális betegsége van-e vagy csak megjátssza.
Anthony találkozik Adammal. A találkozás természetesen az agyában játszódik le, ezért vannak egy elszigetelt motelben. Adam világa el kezd pusztulni, mert Anthony kezd rájönni, hogy Adam csak egy alteregója, amikor hirtelen megáll a beszélgetés, ami lehetővé teszi, hogy Anthony tovább képzelegjen.
Anthony Helennel akar maradni, de közbe viszonyt is akar Maryval. Ez az, amiért Anthony ragaszkodik egy randihoz Maryval. De ehelyett visszatér Helenhez, de most úgy, mint Adam. Helen észreveszi, hogy kínosan érzi magát férje és azt akarja kideríteni, hogy Adam karaktere-e újra. Ezért kérdez tőle, hogy „Milyen volt az iskola?” És megbizonyosodik a mentális állapotáról. Anthony elalszik, és azt álmodja meg, amikor balesete volt Maryval. Amikor felébred, rájön, hogy valami baj van vele és elkezd sírni. Helen megmutatja, hogy támogatja, és arra kéri őt, hogy maradjon Adamként, mert ez a személyisége sokkal jobb, mint az eredeti.
Egy ideig minden rendben van. Másnap hallja a balesetet a rádióba, de kikapcsolja, mert emlékezteti az ő balesetére. Amikor megtalálja a kulcsot (ami a klubbé), átvált az eredeti személyiségére és újra félelmei lesznek a Helennel való életétől és az apaságtól. Ezt szimbolizálja az óriáspók. Ez az a pillanat, amikor a történelem ismétli önmagát. A nőkkel való félelmeit az anyával való kapcsolata okozza." -
Eddig csak olvasgattam a topicot, igy üdv mindenkinek.
Én a Prisoners/bebörtönözve filmet néztem meg , felemás érzelmeket tett rám igy 6/10-et adnék rá.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyik részről nagyon tetszet, hogy az utolsó 5-10 percig nem lehet sejteni, hogy ki tette .Másik részről viszont nagyon nincsenek elvarva a szálak, hogy összeálljon a kép.A karakterek megformálását sem értem a történet szempontjából egyáltalán nem számit egyiké sem.
Kezdődik azzal, hogy túlélésre tanitja a fiát, aztán egy semmi a filmben.Az apa felhalmoz mindent a pincébe ,de a történet szempontjából lényegtelen.A kigyós gyereket sem magyarázták meg, hogy az most ki volt , ugyan úgy teljesen felesleges infó, hogy a faterja felakasztotta magát.A rendőrröl sem derül ki , hogy miért fontos, hogy intézetbe volt ,miért tikkel és kinek sms-esezik. Az öreglányt sem , hogy mi célja volt a labirintussal. ugyhogy nem tudom hova tenni , lehetett volna nagyon jó is. -
Én anno kínszenvedéssel néztem végig... -
Gothika
Na, ilyen egy jó thriller. A dilidoki aki bekerül a betegei közé és olyasmivel vádolják amire nem is emlékszik... így ő maga sem tudja hogy megőrült-e vagy sem. Halle Berry jól nyomja és külön említést érdemel Penelopé Cruz csak elég kevés szerep jutott neki, de abban is nagyon meggyőző...
7/10 -
Susarc #84197 ENEMY 8/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a fickó tudtahasadásos és a töritanár csak kitaláció és a "töritanár Jake" csaja valójában a szeretője? és a színész Jake valójában aaz igazi személyisége? és ugye neki van a felesége? azért gyanakszik a csaj,hogy megint megcsalja? és terhes feleség tudja,hogy nem 100-as az ürge? azért játsza el ,hogy nem ismeri amikor elmegy a sulihoz? ja és a pókokat meg a végén a pókot rohadtul nem értem! meg azt se,hogy valójában ki hal meg az autobalesetben? áááá nagyon durva a film ja és a titkos sexklub totál zsákutca számomra
Utoljára szerkesztette: Susarc, 2014.08.08. 15:55:48 -
The Grand Budapest Hotel (2014)
Na, végre egy jó film. Dafoe bulldog képe minden pénzt megért, de szinte minden karakter zseniális volt.
9/10 -
Bár fogalmam sincs kik ezek, meg soha nem is foglalkoztatott az önjelölt youtube celebek a szubjektív best of listája, de a Die Hard akármely ilyen jellegű filmes listán valószínűleg előkelő helyen szerepelne, tehát végeredményben nem lett nagy meglepetés. -
Évi 2-szer megnézem. :D
Kb 15-ször már láttam. Jó a hangulata nagyon. Meg bírom Depp-et is.
9/10
Amazing Spiderman 2
Nem volt nagy szám. Egyszer meglehet nézni. Látvány végülis jó volt de kevés akció volt benne szvsz .
6/10 -
Best '80s Action Movie - Screen Junkies
Én konkrétan nem értek egyet a végső győztessel. -
From Hell (2001)
Érdekes feldolgozása Hasfelmetsző Jack történetének, Depp odavág a nyomozó szerepében aki a legyilkolt prostik ügyében nyomoz és vállalja hogy megoldja a XIX. század legnagyobb rejtélyét. Ami jó, hogy le is libbenti a fátylat a gyilkos kilétéről a film, és mint azt megszokhattuk nem is kell túl távoli körökben keresni. Csak egy-két helyen van egy kis üresjárat de ez szinte észrevehetetlen annyira beszippant az 1880-as évek Londonja.
8/10 -
én tucat rendezőnek tartom. nincs olyan filmje, amire tiszta szívvel azt mondthatnám, hogy tisztán jó. -
Prof William #84190 Attól fiatalabb koromban rettenetesen paráztam de aztán... ... ja nem még ma is parázok tőle veszettül.
Azért ha egy film erre képes az nem semmi teljesítmény.
Paul W. Anderson maradhatott volna ezen a vonalon a Resident Evil 1-2-3-4 stb. filmek helyet... Sokan az Event horizont miatt tartják őt egyfilmes rendezőnek. -
Mentol #84189 Űrhajós: Event Horizon (ez a mai napig belémfagyasztja a xart) -
Prof William #84188 A drónos üldözés sztem egészen jóra és pörgősre sikeredett azzal a zenével. Maga a film hangulata (főleg az elején) csillagos ötös. Kicsit Nemere István: Az utolsó bolygó c. könyve ugrott be a film első 20-30 percének a nézése közben.
A zene is sokat dobott rajta. -
óriás fos volt szerintem is. értékelhetetlen/10
Utoljára szerkesztette: SASboy, 2014.08.07. 14:12:06 -
oblivion
ez odabaszott, hangulatos volt, főleg a film eleje. SAJNOS a vége össze lett csapva (érted, az egyik klónnal felvitetsz egy túlélő ellenséget, és egyből a központi "vezérhez" sétálhatsz be beszélgetni, mindössze egy biztonsági ellenőrzésen túl...)
ja és a harci jelenet sem tetszettek, túl öncélúak voltak és nekem már sok volt. nemtudom, én már immunis voltam a percekig tartó drón üldözésre és harcra a bázison belül.
7/10 - jó volt, üdítő színfolt a sci-fi éhinség idején. -
Enemy
Ezt is megnéztem és nem bántam meg. Besétáltam abba a csapdába, hogy előtte olvasgattam ezt-azt és jól meg lettem vezetve. Kritikát, "komoly" hozzászólást persze tilos ilyenkor, nem is kerestem ilyeneket, csak a "beharangozó" szöveget olvastam el és ez elég volt, hogy semmit se értsek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!DE ha a "másik igazat" fogadom el "igaznak" (nézd meg és gondolkodj ezen), akkor bizony elég jó a sztori.
A film is úgy van felépítve, hogy megvezessen, de hát ez manapság alapkövetelmény. :) (Tökéletlen trükk lenne, ha nem lenne.)
A csúcsjelenet a kanapén beszélgetés. Kikerekedett szemmel, szívdobogással néztem, annyira jó az a pár másodperc, tömény feszültség és ott indul meg a tisztulás. Elég jó összességében. Ez is nyomasztó, ahogy kell, a színek, a "zene", a lassú jelenetek, az üres betonváros.
8/10 -
Utóbbi idők egyik legjobbja sztem. Semmit nem tudtam róla, leültem és végig kerek szemmel lestem. Nevessetek ki, de ennyire nyomasztóan ábrázolni a halált, a "semmi-létbe-süllyedést", sehol sem láttam. Annyira fullasztó az a kép és utána még meg is mutatja - aki látta, tudja, mire gondolok (még ha az egy kicsit gagyi képsor is). A tengerparti jelenet sokkolt. A vége olyan, amilyen - és ne felejtsük el, azért ettől a színésznőtől ez nem is volt annyira rossz. Olyan kis butuska feje van és olyankor annyira nem tud természetes lenni. Csak ezért 8/10. -
Female Voice: [with a mechanical buzz over shadowy morphing orbs] T- D, S- Z- Th, B- T- V, H- T- D- K- G, S- Z- P- B, Ba-Ba- T- T, K- Kuh- Ch, Th- V- Th, Zzz- Sss- Bzz- Ch, B-B-Buh- V-V-Vuh, G-G-Guh D-D-Duh.
Female Voice: [now over a shiney white torus, slowly morphing] B-B-Buh- B-B-Buh, B-B-Beh, B-B-Beh, Bah, N-N-Nuh- N-N-Nuh, N-N-Nuh- No. N-N-Nuh, F- Feel- Field, Fill- Filled- Filts, Foil- Failed- Fell, Felds- Pill- Pills, Pall- Nall.
Female Voice: [now over a watery chestnut-brown eye] Foal- Foals, Fold- Fold, Pool- Pool, Sell- Se...
:DDD -
Under the Skin
mi a szar volt ez, te jó isten... csak pörgetve bírtam végignézni.
2/10