[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Enemy
Ezt is megnéztem és nem bántam meg. Besétáltam abba a csapdába, hogy előtte olvasgattam ezt-azt és jól meg lettem vezetve. Kritikát, "komoly" hozzászólást persze tilos ilyenkor, nem is kerestem ilyeneket, csak a "beharangozó" szöveget olvastam el és ez elég volt, hogy semmit se értsek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!DE ha a "másik igazat" fogadom el "igaznak" (nézd meg és gondolkodj ezen), akkor bizony elég jó a sztori.
A film is úgy van felépítve, hogy megvezessen, de hát ez manapság alapkövetelmény. :) (Tökéletlen trükk lenne, ha nem lenne.)
A csúcsjelenet a kanapén beszélgetés. Kikerekedett szemmel, szívdobogással néztem, annyira jó az a pár másodperc, tömény feszültség és ott indul meg a tisztulás. Elég jó összességében. Ez is nyomasztó, ahogy kell, a színek, a "zene", a lassú jelenetek, az üres betonváros.
8/10