106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Vagyis rá gondolsz: Rihanna is a Barbadian recording artist, actress, model and fashion designer.

Egyetértek. A lehető legrosszabb és legdrágább választás volt.
  • Prof William
    Igen az kb olyan mint amikor Battleship c. filmben folyton nyomatták már előtte is hogy az a fekete színésznő is szerepel majd benne.

Szerepelt is benne a játékával se volt túl sok baj csak éppen ezt a szerepet bármelyik "Black/White ship officer" szerepre castingolt színész eljátszhatta volna harmadannyi pénzért.
  • tomsolo
    Dokuhoz mint szinkron nem rossz :) Viszont mint mint karakter tök felesleges volt a filmben egy 20 ft-os statiszta ua ilyen jó lett volna.
  • Tyler1
    Szerintem passzolnak Freemanhez ezek a karakterek, ránézésre is intellektuális ember látszatát kelti, de volt már jó pár dokufilm narrátora és producere is, szóval annyira nem állhat messze tőle a tudomány.
  • tomsolo
    Transcendence (2014)

A legrosszabb dolog a filmben a szereplőgárda volt, utána meg a sztori. Előbbihez: sose értettem miért kell erőltetni Freemanre ezt az okos néger tudóst - SJ-re se kéne btw - nem áll nagyon jól neki. A doki feleségét az első pár kocka után formattáltam a volna szívem szerint a celluloidról.

A sztori, bár oltári hülyeség nekem egy Crichton regény jutott eszembe (A raj).

Összegészében nem volt annyira szörnyű - talán mert sci-fi filmek eléggé mellőzöttek - egyszer meglehet nézni.

5,5/10
  • SzinesGeza
    Nna, nekem meg pont ezek voltak gyengébbek mint a második Captain A. :)
    Sokkal lassúbbak, klisésebbek.
  • vérpocok
    Amikor megállt a Föld 2008

- Menthetetlenül gonoszok vagytok! El kell pusztulnotok!
    - Megváltozunk becsszó!
    - Oké, akkor életben maradtok.

Hát kb. így lehetne összefoglalni a filmet. Keanut még az az óriás robotmicsoda is lejátssza a vászonról, annyira érdektelen.

3/10
  • LasDen #84497
    a Thor, a hihetetlen hulk és az első Kapitány film is jobb volt.
  • SzinesGeza
    Jó, az most jött ki. És azt semmi nem veri szerintem. :)
    A korábbi filmekből gondoltam, mi az ami jobb volt mint a tél katonája?!
  • hapi
    Én értem amit mondasz, mondjuk szerintem ehhez kell néhány megélt év, és úgy látom az mindkettőnknek megvan... :)
  • viizo
    Guardians of the Galaxy / A Galaxis Őrzői

Kicsit ugyanaz volt az érzésem, mint az Avengersnél - nem rossz, nem rossz, de... most komolyan, a nép szerint ezek a legjobb Marvel filmek? Bár az Avengersnél valamivel jobban tetszett, nálam ez sem ütött igazán - közepesnél ugyan jobb, de a kiválótól bizony ez is messze áll.

Ám tény, hogy kellett már egy hasonló, viccesebbre vett forgatókönyv, kevéssé ismert, érdekesebb karakterek, és a 3D az Avatar óta talán a legjobb, amihez az utóbbi években eddig moziban szerencsém volt. A szinkron ugyan nem lett vészesen rossz, ám néhány poént kegyetlenül megölt - egy a sok közül, hogy amikor Djimon Hounsou a trailerben rácsodálkozik Starlord bemutatkozására (I'm Starlord - WHOOO?), az ott kegyetlen nagyot üt - míg magyarul csak halkan pukkan.

10/7
  • LasDen #84493
    marvelnél maradva például a galaxis örzői. az nem volt unalmas....
  • cylonflatus
    Jól van, nem ment át. Direkt egy romantikus jelenetet választottam példának, mert senkitől nem láttam még Star Warst egy ilyenen keresztül minősíteni, gondoltam ez már nagyon messze van az általad emlegetett "Star Wars=TIE-vadász, Han Solo, AT-AT lépegető és Birodalmi Induló" hozzáállástól, erre most beleragadsz ebbe a jelenetbe. Ugyanaz a tempó és általánosítás, mint hogy zúgjon a TIE meg lőjön a Solo, csak most a példámmal kapcsolatban. Ugyanoda lyukadsz ki mindig, mint ha az lenne az elvárás mint egy AC/DC lemez esetén. Ember, nem ezeket a jeleneteket akartam viszontlátni a pre-be, és nem ezeket akarom viszontlátni az új részekben sem. Minőségben szerettem volna hasonlót látni. Pusztán attól, hogy más és valamin újított attól még nem lesz feltétlenül jó, és akármennyire meg vagy győződve, hogy te jobban tudod nálam én mit vártam/várok egy új SW epizódtól tévedsz. Amit mindenáron be akarsz bizonyítani, na pont attól hánynék a legnagyobbat, ha megpróbálnák ugyanazokat a szövegeket, jeleneteket pepitában lenyomni a torkomon. Valami olyasmit szeretnék (hogy ne egy jelenetet ragadjak ki, mert akkor megint csak az lesz, hogy na azt és olyat és ugyanúgy akarom látni), ahogy különbözik a Birodalom visszavág és az Új Remény. Két totál más hangulatú film, és mégis...
    Bocsánat, de be kell fejeznem, gipszben van a kezem, lassan megy, és most baromira fáj is. Ha esetleg türelmetlen hangot ütöttem meg elnézést, nem neked szól, hanem az előzőek miatt van.
  • tomsolo
    The Living Daylights
  • tigeroo
    a marvel galactic pedig körökkel veri a földmentő szupahíró felállást, üde színfolt voltt és örülök hogy ezt meglépték.
    és volt sok fincsiség is a filmben ami második nézésre esett csak le... plusz egy csomó képregényes kikacsintás, például Yondu, aki az első Őrzők között volt.
  • SzinesGeza
    Ezért kérdezem én, hogy akkor melyik film nem az? Tényleg kíváncsi vagyok.
  • Synchronous
    Csak nézd meg hogyan tanította Yoda Luke-ot a Dagobán...

- Csak légy mindig nyugodt, szemlélődj..
    - Óvakodj az erő sötét oldalától, a harag a gyűlölet a félelem mind az erő sötét oldala
    - A jedi sosem támadásra hanem megismerésre, védekezésre használja az erőt

...ezután beküldi a barlangba hogy szembenézzen a saját félelmeivel...

Nyilvánvaló hogy a tudat és a jellem acélozása folyt, felkészítette hogy ellenálljon a sötét oldalnak és képes legyen uralni az érzéseit, valamint hogy ne féljen... nem egy kib*szott injekciós szipkával várta a mocsár szélén hogy "na bazd meg Luke, tartsd a vénádat mert most vért veszek tőled, aztán a laptopom mindgyá kikalkulálja mennyi a midiklorián szinted és megtuggyuk mennyire komálod az erőt. De ha 10 ezer egységnél alacsonyabb lesz akkor elmegyünk ide az ucca végi patikába és veszünk neked Biovital drazsét amiből naponta 2x2 db-ot étkezés előtt be kell venned."

• RatBaG #84487
  • Axlkenobi
    Igen a Leia-Han párbeszéd valóban nagyszerű, ahogyan jópár ilyen sorakozik még a régi trilógiában, nem is vitatom. Viszont miért is kellett volna ezt majmolnia az előzmény-trilógia bármelyik részének is? Leiának megvan a maga karaktere, ahogyan Han Solónak is, kettejük párbeszéde pedig ezt is tükrözi. Hála a jó Istennek, hogy nem ez lett letükrözve a prequel karaktereire, akkor értelme sem lett volna megcsinálni. Itt egyébként akkor ki is térnék a II. rész romantikus nagymonológjára, amit Anakin mond Padménak és ugye természetesen "nyálas". Egyrészt koncepció volt, hogy a romantikus szál a '40-es, '50-es évek nagyívű (és mai szemmel talán már kissé teátrális) romantikus filmjeit idézze, külön kérése is volt Lucasnak John Williams felé, hogy a romantikus főtémát (Across the Stars) is ilyen stílusban írja meg. Szóval ez a nyálas koncepció teljes mértékben szándékos.

Ha pedig már annál tartunk, hogy mi mennyire nagyszerű, ebben a jelenetben Anakin úgy vall szerelmet, hogy egyszer sem mondja ki azt a szót, hogy "szeretlek", de kimond olyanokat, hogy "mardos", "fojtogat", "belülről gyötör", mindazt amit majd Vader a páncélban érez. Szerintem már ez önmagában zseniális és hihetetlenül kreatív alkotói húzás.

Aztán azt írod a Leia/Han párbeszédre, hogy ilyenek hiányoztak számodra az új filmekből. Nahát, akkor mégis csak ott tartunk, hogy a prequelek miért is nem lettek pont olyanok, mint az eredeti trilógia, azaz te is nosztalgia filmeket vártál, amik azokra hajaznak. Az, hogy kiemeltem a TIE-vadászokat, meg a Birodalmi Indulót nyilván sarkítás volt, nem szó szerint értettem. De a lényegen nem változtat. Az eredeti trilógián felnőtt nemzedék tagjai közül rengetegen ugyanazt akarták a prequelektől is, de Lucas nem nosztalgia filmeket akart készíteni.

Itt meg ismét megemlíteném, hogy 31 éves vagyok, úgy 5-6 évesen láttam először az eredeti filmeket, úgy 87-88 körül, szóval bármilyen furcsa én is azok közé tartozom, akik az eredeti filmeken nőttek fel, de mégsem "ragadtam bele" és képes voltam elfogadni, hogy a Star Wars nem csak az enyém meg az én nemzedékemé és, hogy alapvetően is adja magát, hogy másmilyennek is kell lennie, hiszen a gyártás szempontjából eltelt 16 év, a történet szerint meg 32-vel járunk a régi filmek előtt.

Egyébként a nosztalgiával is úgy vagyok, hogy én aztán szeretek nosztalgiázni, de azt úgy élem át újra, hogy teszem azt megnézem a régi filmeket és nem az újaktól várom, hogy legyenek ugyanolyanok. Mintha a kedvenc zenekaromtól azt várnám, hogy 2014-ben is pont ugyanolyan albumot készítsen, mint 1987-ben. Önismétlés lenne, a kreativitás teljes hiányát mutatná és értelmetlen is lenne.

Szerintem pont az a jó a művészetben, legyen az film, zene, de akár festészet, vagy bármi más., hogy mindig vannak korszakok. A korszakoknak van eleje meg vége és pont ez teszi őket széppé, hogy nem tartanak örökké. Az eredeti trilógia például sok más "kortársával" együtt tökéletes mementója a késő '70-es, kora '80-as évek filmgyártásának, míg az előzménytrilógia is jelképez egy korszakot más filmek mellett.

Még annyit tennék hozzá, hogy ugye manapság mást sem olvasni a fórumokon, hogy mennyire gáz Hollywood mert semmi eredetiség, minden sablon meg klisé és tökugyanaz. A prequelek mertek újítóak lenni, mertek másmilyenek lenni, erre az lett a probléma, hogy miért nem ugyanolyan mint az eredeti három rész. Persze, ez nem csak a Star Warsra igaz, hanem említhetném az Indiana Jones negyedik részét, vagy a Die Hard negyedik részét is, de ez már off lenne.

Mindegy, természetesen senkit sem szeretnék győzködni, hogy szeretnie kell ezeket a filmeket, hiszen ízlések és pofonok.

A VII. részhez elöljáróban pedig annyit, hogy én személy szerint ettől a filmtől és az egész új trilógiától is azt várnám, hogy ne majmolja se az eredeti trilógiát, se a prequel trilógiát, hanem álljon meg a saját lábán, merjen eredeti lenni. Nyilván legyenek meg a kapcsolódási pontok, ahogyan az eredeti és az előzménytrilógia között is megvoltak, de 30 évvel játszódik majd a Jedi után, kerek 10 évvel a Sith után készül, úgyhogy hangulatában legyen csak önálló.
  • Axlkenobi
    "b.) múlthéten néztem végig a régi trilógiát plusz a harmadik részt és valóban Leia is mondja hogy "emlékszem egy kevésre az anyámról, gyönyörű volt és szomorú" - de hogyan, amikor születésük utáni első percben meghalt? na mindegy."

Igazából ezt is ki lehet magyarázni, hogy az Erőnek köszönhetően vannak emlékfoszlányai az anyjáról, még ha csecsemő is volt, mikor meghalt. Nyilván izzadságszagú a dolog, de egy olyan univerzumban, ahol van hang az űrben, meg szkafander nélkül mászkálnak egy aszteroida belsejében, ez is tök logikusnak tűnhet. :-D

"a thrawn trilógiát énis sajnálom, bár lehet hogy betartják a történését és ebben az idősíkban, és úgy telik el kb. 20 év a hatodik rész és a hetedik cselekménye között."

Bár kedvelem, de annyira nem estem hanyatt a Thrawn-trilógiától, viszont a sztorit kedvelők számára az lehet rossz hír, hogy ez is kukázva lett. Mikor a Disney megvette a jogokat, akkor némi tanakodás után úgy döntöttek, hogy simára gyalulják a játékteret és lényegében mindent kukáztak és egyedül a hat film és A klónok háborúja animációs sorozat maradt kánon. Természetesen a Disney égisze alatt készülő produkciók (új trilógia, spin-offok, Rebels animációs sorozat, mostantól megjelenő könyvek, képregények mint pl. a Son of Dathomir) természetesen szintén kánonnak számítanak majd.
  • Axlkenobi
    Sosem mondta, hogy készen volt, azt mondta, hogy vázlatszerűen volt kész, tehát afféle váz, maga az alapsztori.

Azért, mert ezek olyan elemek, amelyek akkor még nem voltak kidolgozva, vagy szimplán félrerakta őket. Pl. a midi-chloriánok csak ötlet szintjén léteztek, Padmé meg a Jediben van megemlítve név nélkül, nyilván nem tartották fontosnak ott, hogy nevén nevezzék a karaktert.

Qui-Gon Jinn meg azért érdekes figura, mert a koncepciója Kane Starkillerből jön, akiről még a "The Star Wars" névre keresztelt legelső forgatókönyv-változatban olvashatunk.

A Qui-Gon - Yoda dolog sem mond ellent, mert úgy alakították, hogy Yoda az ifjakat tanítja a Templomban, így lényegében ő is volt Obi-Wan mestere (meg még raklapnyi másik Jedié).

Lucas azzal magyarázza, hogy ennyit várt az előzmény trilógiával, hogy azt alapvetően sokkal grandiózusabb világnak képzelte el és annak megvalósításához sokkal fejlettebb technikai háttérre volt szükség.
  • kill3r21
    Prisoners
    10/9
    Szeretem amikor adott egy film, és kb a 3/4ed részéig nem nagyon tudod kimatekozni ki a hunyó :)
    Jó volt

Transcendense
    10/7
    A trailer alapján majdnem biztos voltam benne hogy lesz egy 10/10es film....
    Ahhoz képest azért gyengus...adott egy fasza alap , amit nem használtak fel rendesen, de azért nem volt olyan rossz mint sokan írják :)
  • tigeroo
    a.) A midi-chloriánok nem magyaráznak meg semmit, nem ők az Erő. A midi-chloriánok pusztán a "csatorna", amin keresztül valaki "kommunikál" az erővel. Hogy kiben mennyi a midi-chlorián, az azt mutatja, hogy mennyire erős ez a kapocs az Erővel. Ezt az egész koncepciót nagyon csúnyán félremagyarázzák sokan, pedig semmit nem vesz el az Erő misztikumából.

b.) múlthéten néztem végig a régi trilógiát plusz a harmadik részt és valóban Leia is mondja hogy "emlékszem egy kevésre az anyámról, gyönyörű volt és szomorú" - de hogyan, amikor születésük utáni első percben meghalt? na mindegy.

c.) yoda is a mestere volt, és nem mesélheti el az egész életét Lukenak

Én úgy tudom hogy Lucas az első három részt azért nem vállalta be sokáig mert még nem volt rá a kellő technológia megvalósítani. Lehet hogy ezek a részletek csak szórványosan voltak meg neki és a részleteken utána pontosított (például Qui Gonnt is a régi trilógia után találta ki, ki tudja?)

Tényleg érdekes, hogy gyakorlatilag régebbi, elavult technológiát (például a csaillagrombolók elődeit) jeleníti meg jobb CGI-vel

szerintem rendben van a régi és új részek közötti kapcsolat

a thrawn trilógiát énis sajnálom, bár lehet hogy betartják a történését és ebben az idősíkban, és úgy telik el kb. 20 év a hatodik rész és a hetedik cselekménye között.

Ha valaki tud valami pontosabb infót ezekkel kapcsolatban javítson ki :)
  • Kongy
  • tomsolo
  • Kongy
    Ha már Star Warsnál tartunk

• tomsolo
    Kamuzott.

Egyébként nem tudom mi lesz a folytatásban, de Thrawn trilógia nekem bejövős volt szóval ennél csak rosszabbat várok. -.-
  • Kongy
    Yoda a prequel-ekben tanított csapatosan padawanokat. Lehet, hogy Obi-Wan-t is tanította így.
  • Blasta
    A kedvenc témám SW-szal kapcsolatban, hogy Lucas váltig állítja, hogy az 1-2-3 már régóta készen volt, szépen ott pihent a fiókjában a kezdetektol.
    Iiiiiiigggeeeeen, persze.

Akkor mégis mi a rákért nem emlitették meg a 4-5-6-ban sem a
    a. midi-klorianokat
    b. padme-t
    c. Quai-Gon Jin-t

(ez utóbbi boven durva, hiszen lényegében O volt Obi-Van mestere és nem Yoda, pedig Obi-Van mint mesterére hivatkozik amikor Luke-ot a Dagobah-ra kuldi)

Továbbá nem látom értelmét annak, hogy kb. 15 évet várt az elozménytrillogia elkészítésével és nem a Jedi visszatér sikere után dobta be egybol melegében. Vajh miért?
  • LasDen #84475
    hát pedig szerintem is kurva unalmas volt...
  • Kongy
    Jar Jar is hozzátartozik ehhez a kötelező "gyerekeskedéshez" Nem ő itt a fő probléma.
  • tomsolo
    Még a bajlós árnyak a legjobb, Jar-Jar ide vagy oda. (Játékot imádtam.)

De utána
  • Kongy
    Egyetértek. Oké, talán a Baljós Árnyaknak meg lehet bocsájtani, hogy "gyerekes" volt, elvégre Anakin is elkezdte valahol a kiképzését, szerintem ezzel nincs is baj, de sajnos ez már messze nem az a Star Wars volt, amit azelőtt ismertünk.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.08.19. 21:20:47
  • DarkHorSe
    Valoban az elso resz sem volt olyan hude nagy film szamomra. Az talan egy fokkal jobban tetszett, ezt elotte megneztem az imdbn 8 pontot kapott, hat nemtudom biztos velem van a problema de 3-4et adnek ra, de azis csak a hydra meg naci tudos miatt :D
  • tomsolo
    Éne csak azt nem értem, hogy tudják az előzményeket bevédeni mikor DW-ről kategórikusan kijelentik, hogy beleesett a kohóba és __onnantól lett más ember erre, kiderül hogy nem kohó és nem onnantól lett csibész.
  • cylonflatus
    Gyerekkorom óta rajongója vagyok a Star Warsnak, ráadásul közelebb vagyok a negyvenhez mint a harminchoz, ezért ez a hozzászólás mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Először is, már találkoztam ezzel a hozzászólással régebben, amire fölkaptam a fejem (és már akkor is szemet szúrt) az a "késő harmincas, kora negyvenes" SW fanok jellemzése, magabiztos definiálása. Hát, biztos vannak olyanok is, én nem ismerek egyet sem, de ez az általánosítás, hogy "Star Wars=TIE-vadász, Han Solo, AT-AT lépegető és Birodalmi Induló" egy nettó baromság, már bocsánat, és még ha csak ennyi lenne... De maradjunk ennél. Egy olyan példán keresztül próbálom meg elmagyarázni, hogy az általam képviselt régi motoros rajongóknak mi a baja a prequellel (többek közt), ami garantáltan nem TIE vadász, action Solo, de még csak nem is a jedi midiklorián butaság. Egy romantikus jelenetet szeretnék megidézni a Birodalom Visszavág szerelmi szálából (szinte érzem a döbbenetet). A kultikus rész, és se TIE vadász, se Imperial March... az a jelenet, amikor az azteroidán(ban) szerelik a Falcont, Leia kínlódik valami javítással, Han odamegy "segíteni". Onnan, hogy:
    Han: - Szélhámos? Milyen szépen mondja... / Han megfogja Leia kezét, innen kéz a kézben /
    Leia: - Hagyja abba!
    H: - Mit?
    L: - Hagyja abba! Piszkos a kezem.
    H: - Az én kezem is piszkos... mitől fél?
    L: - Ki fél?
    H: - Maga reszket. / közben folyamatosan, lassan közelednek egymáshoz /
    L: - Nem reszketek.
    H: - Mert ilyen durva vagyok, ezért szeret. Mert senki nem bánik így magával...
    L: - Nem is érzem szükségét...
    H: - Ó, dehogyis nem... / Han megcsókolja Leiát /
    Egy romantikus jelenet, nulla nyál. Úgy van jelen egy szerelmi szál, hogy az ember szinte észre sem veszi, mert ez is olyan mint a film többi része, szellemes, gördülékeny, könnyed, a nagybetűs szórakoztatás. Könyörgöm, hol vannak ez előzményben ilyen párbeszédek? Hova tűntek? Max valami olyasmi, az árnyéka csak ennek. Nem tudom ennyiből kezded-e érezni, hogy mi (mik) hiányoznak a prequelből (a gy.k.: nem egy szerelmi szál), ill. leesik-e most már mit hiányolok, vagy sok hozzám hasonló idősebb fan. Az igaz, hogy gyerekként láttam ezeket a filmeket, a legelsőt 6 évesen. Együtt öregedtem a filmmel, és lehet, hogy gyerekként tátott szájjal néztem ahogy röpül a Falcon, de nem maradtam rajta csak ezen, ahogy idősödtem úgy változott a filmhez való viszonyom -a rajongás elmúlása nélkül-, úgy jöttek a komolyabb gondolatok. Pl az erő természete, Yoda tanítása, és a buddhizmus közti viszonyt nyilván nem óvodás fejjel a homokozóban, egy almaforma és egy körte kiborítása között fedeztem fel. Aztán ahogy kialakul egy erős sejtés a három egymást követő film sugallata miatt, hogy a mindent körülvevő erőt a megfelelően kondicionált tudat képes fókuszálni, irányítani, és ezt vágja agyon az első részben egy vérvétellel... hát hagy ne tetsszen már. Fogalmam sincs trendi-e fikázni az előzményt, vagyok már annyira öreg, hogy megengedhetem magamnak szarni a trendekre. De ha a véleményem egybevágna véletlen azzal ami trendi, nos, azért nem fogok változtatni rajta, mert akkor hazudnék. Ha nem esik egybe akkor se.
    De persze kell a TIE vadász, a csillagromboló is, szóljon az Imperial March és röpüljön a Falcon! Mert ez is a része a varázslatnak.
  • Totti5
    Minek nézted meg? ha ez szar és minden más akkor nyilván az 1. sem volt számodra csúcsmozi.
  • SzinesGeza
    Ha ez unalmas akkor én nem értem, hogy mi kell ma az embereknek ami nem unalmas?! ;)
  • DarkHorSe
    Captain America: The Winter Soldier

egyszeru, unalmas, gyenge ez kell manapsag az embereknek? :D
  • tomsolo
    The Dyatlov Pass Incident (2013)

Kb. Blair witch project meg a Rec keveréke. Igazából ez a fajta áldoku stílus imho igen csak szar - talán még a REC-ben működött a legjobban. De áldoku ide vagy oda ez egy mocskos gyenge film nem is értem a nagy hozsannákat.

4/10