1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • cylonflatus
    Gyerekkorom óta rajongója vagyok a Star Warsnak, ráadásul közelebb vagyok a negyvenhez mint a harminchoz, ezért ez a hozzászólás mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Először is, már találkoztam ezzel a hozzászólással régebben, amire fölkaptam a fejem (és már akkor is szemet szúrt) az a "késő harmincas, kora negyvenes" SW fanok jellemzése, magabiztos definiálása. Hát, biztos vannak olyanok is, én nem ismerek egyet sem, de ez az általánosítás, hogy "Star Wars=TIE-vadász, Han Solo, AT-AT lépegető és Birodalmi Induló" egy nettó baromság, már bocsánat, és még ha csak ennyi lenne... De maradjunk ennél. Egy olyan példán keresztül próbálom meg elmagyarázni, hogy az általam képviselt régi motoros rajongóknak mi a baja a prequellel (többek közt), ami garantáltan nem TIE vadász, action Solo, de még csak nem is a jedi midiklorián butaság. Egy romantikus jelenetet szeretnék megidézni a Birodalom Visszavág szerelmi szálából (szinte érzem a döbbenetet). A kultikus rész, és se TIE vadász, se Imperial March... az a jelenet, amikor az azteroidán(ban) szerelik a Falcont, Leia kínlódik valami javítással, Han odamegy "segíteni". Onnan, hogy:
    Han: - Szélhámos? Milyen szépen mondja... / Han megfogja Leia kezét, innen kéz a kézben /
    Leia: - Hagyja abba!
    H: - Mit?
    L: - Hagyja abba! Piszkos a kezem.
    H: - Az én kezem is piszkos... mitől fél?
    L: - Ki fél?
    H: - Maga reszket. / közben folyamatosan, lassan közelednek egymáshoz /
    L: - Nem reszketek.
    H: - Mert ilyen durva vagyok, ezért szeret. Mert senki nem bánik így magával...
    L: - Nem is érzem szükségét...
    H: - Ó, dehogyis nem... / Han megcsókolja Leiát /
    Egy romantikus jelenet, nulla nyál. Úgy van jelen egy szerelmi szál, hogy az ember szinte észre sem veszi, mert ez is olyan mint a film többi része, szellemes, gördülékeny, könnyed, a nagybetűs szórakoztatás. Könyörgöm, hol vannak ez előzményben ilyen párbeszédek? Hova tűntek? Max valami olyasmi, az árnyéka csak ennek. Nem tudom ennyiből kezded-e érezni, hogy mi (mik) hiányoznak a prequelből (a gy.k.: nem egy szerelmi szál), ill. leesik-e most már mit hiányolok, vagy sok hozzám hasonló idősebb fan. Az igaz, hogy gyerekként láttam ezeket a filmeket, a legelsőt 6 évesen. Együtt öregedtem a filmmel, és lehet, hogy gyerekként tátott szájjal néztem ahogy röpül a Falcon, de nem maradtam rajta csak ezen, ahogy idősödtem úgy változott a filmhez való viszonyom -a rajongás elmúlása nélkül-, úgy jöttek a komolyabb gondolatok. Pl az erő természete, Yoda tanítása, és a buddhizmus közti viszonyt nyilván nem óvodás fejjel a homokozóban, egy almaforma és egy körte kiborítása között fedeztem fel. Aztán ahogy kialakul egy erős sejtés a három egymást követő film sugallata miatt, hogy a mindent körülvevő erőt a megfelelően kondicionált tudat képes fókuszálni, irányítani, és ezt vágja agyon az első részben egy vérvétellel... hát hagy ne tetsszen már. Fogalmam sincs trendi-e fikázni az előzményt, vagyok már annyira öreg, hogy megengedhetem magamnak szarni a trendekre. De ha a véleményem egybevágna véletlen azzal ami trendi, nos, azért nem fogok változtatni rajta, mert akkor hazudnék. Ha nem esik egybe akkor se.
    De persze kell a TIE vadász, a csillagromboló is, szóljon az Imperial March és röpüljön a Falcon! Mert ez is a része a varázslatnak.