[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
a.) A midi-chloriánok nem magyaráznak meg semmit, nem ők az Erő. A midi-chloriánok pusztán a "csatorna", amin keresztül valaki "kommunikál" az erővel. Hogy kiben mennyi a midi-chlorián, az azt mutatja, hogy mennyire erős ez a kapocs az Erővel. Ezt az egész koncepciót nagyon csúnyán félremagyarázzák sokan, pedig semmit nem vesz el az Erő misztikumából.
b.) múlthéten néztem végig a régi trilógiát plusz a harmadik részt és valóban Leia is mondja hogy "emlékszem egy kevésre az anyámról, gyönyörű volt és szomorú" - de hogyan, amikor születésük utáni első percben meghalt? na mindegy.
c.) yoda is a mestere volt, és nem mesélheti el az egész életét Lukenak
Én úgy tudom hogy Lucas az első három részt azért nem vállalta be sokáig mert még nem volt rá a kellő technológia megvalósítani. Lehet hogy ezek a részletek csak szórványosan voltak meg neki és a részleteken utána pontosított (például Qui Gonnt is a régi trilógia után találta ki, ki tudja?)
Tényleg érdekes, hogy gyakorlatilag régebbi, elavult technológiát (például a csaillagrombolók elődeit) jeleníti meg jobb CGI-vel
szerintem rendben van a régi és új részek közötti kapcsolat
a thrawn trilógiát énis sajnálom, bár lehet hogy betartják a történését és ebben az idősíkban, és úgy telik el kb. 20 év a hatodik rész és a hetedik cselekménye között.
Ha valaki tud valami pontosabb infót ezekkel kapcsolatban javítson ki :)