106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"Utobbi 5 ev egyik legjobb scifije."
Looper, Inception, District 9? -
Szerintem, nem volt az gagyi:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Én is szeretem a maketteket mert már a fasz tele van,hogy mindent CGI vel vesznek fel.Tegnap néztema Dancsó sorozatos értékelését.Amit elemzett sorozatot még az utcák is green screeneltek,elképesztő.Gondolom olcsóbb mintha leutaznának őárizsba meg stb........... -
Még az Edge of Tomorrow-ban is sok jelenetnél látszott a gagyi CGI, főleg nagy totáloknál a reptéren... -
Őszintén:
-
azért captain america szerintem jobb volt mint a transformers. épp tegnap néztem, és a robotos részeken kivül minden szar és idegesítő volt benne, de legalább végre lehetett is látni az akciót :) -
Hát én elég fiatal vagyok, huszas éveim elejét koptatom.
Nekem a Baljós Árnyak olyan volt mint egy Disney mese... förtelmes. a 3. rész tűrhető lett, de az is csak a nagy döntés után. A régiek meg egyértelműen filmtörténeti remekek! Makettekből mit kitudtak hozni! Számomra sokkal valósághűbb a makettes, maszkos, beöltözős megoldás mint manapság 1-2 CGI jármű, szereplő! Nem tudom mikor lesz olyan jó a számítógépes technika, hogy el is higgyem, hogy az igazi... -
A régi részek jobbak de az új sem annyira szar, mint aminek egyesek beállítják.
Oké jar-jar nem kellett volna meg az ifjú anakin is gagyi volt de azért a sztori nem volt olyan gáz.
2. rész szerintem elég szuper. Végre klónkatonák.
3. résszel meg az a legfőbb bajom, hogy iszonyúan össze van csapva. Plusz 1 órásnak kellett volna lennie. -
Szerintem a 2. rész már jó íránya tartott, a 3. rész pedig egészen jó lett. Az elsőben John Williams a jó, más nem nagyon :D -
jó sokat vártál:D -
Részvétem azoknak, akiknek az Episode 1-2-3 jobban bejön, mint az eredeti trilógia.
Jellemzően, akik szeretik az újkori első trilógiát, azok a fiatalabb generációhoz tartoznak, akiket a cukormázas látvány, a csili-vili robbanások jobban érdekelnek, mint a történet kohéziója, vagy maga a sztori. -
Keves unszimpatikusabb foszereplot lattam ennel a Christensen gyereknel, a szinkron meg egy lapattal ra is tett az elvezetre, de a tobbi sem volt szimpatikus, nem is csoda, hogy az akkori arany malna szavazason jopar jelolest kaptak :D Nem is nagyon tudom ravenni magam, hogy megnezzem az utolso reszt (tudom, 3. a sztoriban :D) -
Edge of Tomorrow
Utobbi evek, es talan az all-time listan is az egyik legjobb sci-fije. Pont.
9/10
Transformers 4
Sokkal rosszabbra szamitottam a visszajelzesek alapjan, meg mindig az elso resz a legjobb, de az hogy ez a leglatvanzosabb, az tuti. Kevesebb debil idiota poen volt benne szerencsere, S Tucci karaktere meg a fim masodik felere hatalmas lett :D
7/10
Maleficent
Nem vagyok oda A Jolie-ert, de ezt a szerepet neki talaltak ki. Szorakoztato fantasy, igazabol semmi tobb. Kesobb ujranezos.
7/10
The Fault in Or Stars
A tini filmekert sem vagyok oda, foleg ha romantikusak azok :D De ez kifejezetten jo volt, igazi eletszaga volt. A foszereplo sztem a kovetkezo Jennifer Lawrence lehet, nagyon tehetseges, de a srac sem ugyetlen.
8/10
Savings Mr Banks
Tom Hanks egyik nagy kedvencem, gyakorlatilag barmit eljatszhat, nem nagyon lo melle a szerepekkel. Emma Thompson meg lubickolt a szerepeben, nem is ertettem a mellozeset a dijkiosztokon. Igazabol az o karatkere volt a kozeppontban. Korrekt eletrajzi film, kesobb ez is ujranezos.
7.5/10
Captain America The Winter Soldier
Hat szerintem az elso resz sokkal jobb volt. Nekem mar kicsit csomorem van a szuperhosos muvikbol, Marvel filmek kozul nincs is nagy kedvencem (Avengers meg a Captain America elso resze meg ok, nekem a tobbi nem jon be annyira, megnezem oket, de aztan kesz, annyi.). Mar nem is emlekszem szinte semmire a filmbol. Hosszu volt, nehol untatott, latvanyos persze, de nalam ez sem mentette meg a filmet.
5.5/10
Sabotage
Kar ilyen lerobbant, szutykos szerepekben latni Svarcit (visszaterese ota meg nem volt normalis filmje szvsz). Szineszkedni meg mindig nem tud, mar nem is fog megtanulni, atlagos akciofilm, amire mar senki nem fog emlekezni par nap mulva. Pedig nagy Svarci fan vagyok (T2, Predator, True Lies-t barmikor meg tudom nezni).
5/10 -
Egyértelműen. Azt bánom csak hogy SW buherként, már akkor tudtam ki lesz Vader, mikor az első rész ment a mozikban. Egyébként nem tudom miért hasonlítgatják a 4-6 és 1-3 részeket össze. Két különböző évtizedben/évszázadban készült. Jó hogy sokkal jobban rámentek a látványvilágra. Más volt a filmkultúra. Ráadásul én nem mondanám, hogy z 1-3 szarabb, csak hogy már addigra annyi film kijött, annyi féle ingert kaptunk már más filmektől, hogy szép lassan feljebb ment az ingerküszöbünk. Pedig az 1-3 rész is nagyon jó szerintem.
BTW, rengeteg ember nézte meg utólag az SW filmeket és sokan az új részekkel kezdték. Szinte mindenki azt nyilatkozta, hogy az első részek jobbak. A vérbeliek meg ugye mind a régi részeket favorizálják. -
SzinesGeza #85293 "az én verziomban volt hirtelen életben minden addig elhalálozott fontos mutáns,"
Igen, ennyi. De az ember-mutáns viszonyról semmi. A többit csak te gondolod hozzá. -
Pedig talán az a legjobb a 3 közül :D -
Oblivion-t lattad? Szerintem egy kicsit jobb film
-
Lassan 30 eves koromra megneztem kb egy honapja a Star Wars filmeket eletemben eloszor (az uj trilogia utolso reszet meg nem volt erom megnezni).
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Aftershock
csak épp hogy elkezdtem nézni az előzetesét, és az jött le fasza katasztrófa film.
elkezdtem nézni, azt kiderült, hogy a nagy f@szt. inkább végső állomás, szerü horror film.
viszont annak elment. jó volt ez a körítés, meg minden. tény, kicsit bénának néz ki, de vannak bőven szarabb filmek.
külön fasza, hogy sok magyar jelenlét is van benne.
aki szereti a másnaposok szerű filmeket, illetve a fűrész és egyéb trancsirozos filmekértis oda vannak, annak ajánlott :DD -
hvitya #85287 Két nyári scifi blockbustert néztem meg nálam így vizsgáztak
Edge of Tomorrow
Utobbi 5 ev egyik legjobb scifije. Izgalmas sztori, hibatlan latvany es nem tulzasba ejtett humorfaktor. Remelem Tom Cruiset sokszor latom meg scifiben a Kulonvelemeny, Feledes es ez utan a film utan szerintem jol all neki ez a mufaj.
9,5/10
Transformers 4
Megfogadtam hogy negyedszerre mar nem hagyom hogy moziban dugjak le ugyan azt a torkomon. Annyira megint kihagyott ziccernek erzem ezt a filmet. Minden adott hozza hogy jo legyen, de a vazat keptelenek ertelmes szereplokkel es tortenettel egybetartani. Sulytalan az egesz foldet fenyegeto veszely tematika ha az egeszet poenos szituaciokkal probaljak elbagatelizalni... Ezt lenne mar jo vegre ha felismernek, komolyabb hangvetelu osszeszedettebb tortenettel, lehet izgalmasabb lenne a vegtermek, igy azonban inkabb vigjatek, mint akcio scifi.
5/10 -
Nekem is ez jött le a végéből. -
Akkor csak az én verziomban volt hirtelen életben minden addig elhalálozott fontos mutáns, ezzel jelezve, hogy ami az X-1-2-3-ban tortént az kivan torolve? Es amugyis ugy sut a nap és mindenki hiperboldog és szipiszupi a mutánsélet...... BROÁF -
Transformers: Age of Extinction
Hát szar volt. Utolsó 5-10% tetszett meg 1-2 jelenet.
5/10
Mi a francért volt ez ilyen hosszú? -
SzinesGeza #85283 "hirtelen mutánsbarát szuperhaver lett"
Ezt honnan vetted? A film végén semmi ilyesmi nincs. -
Az egyetlen amin össze lehet, hogy mindkettő küldi az agyad, csak a faun jobban :) -
Nézd meg az ázsiai változatot is... (The Sniper 2009)
Szerintem ráver erre pár lapáttal. -
Shooter (2007)
Korrekt orvlövészes akciófilm. Tetszett. Vannak benne nyilván hüleségek is, de azé egész tűrhető lett, sőt. -
Mindenképp tervezem újranézni. Arra is kíváncsi vagyok, hogy vajon melyik segítője is volt, aki
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!,tartotta a falat
meg amúgy is, már csak foszlányokra emlékszem. Azt tudom, hogy hullámzó kedvvel jöttem ki a pécsi Petőfiből, mert a film érzelem hullámvasútja hatott rám. -
Kb ugyanolyan idős lehettem a Krull bolygónál, bár inkább 12 mint 14. Sőt, biztos, hogy 12-nél nem voltam több. Én is szerettem, a suliban arról beszéltünk egy hétig, hogy hű az a dobócsillag, és há amikor jött a szörny :) Viszont most nem merem megnézni, félek, hogy csak illúziórombolás lenne. Esetleg ha megnézted, megírhatnád milyen volt. -
Signalt nem láttam [nincs is tervben] - a Faun viszont valóban nagy film. Olyan krétát én is akarok :) -
Össze se lehet hasonlítani a két filmet, egyszerűen nem egy pályán játszanak. A Signalt egyszer meg lehet nézni, a Faun Labirintusa meg zseniális. Legalábbis szerintem. -
OFF
Hú, de jó gyerekek! 12-14 éves lehettem, amikor ezt moziban láttam, haveri társasággal: "Támadás a Krull bolygó ellen" (1983)
Szerettem.
S most már meg lehet nézni BD minőségben is, újra :)
ON
//Szerk.: S most nézem, hivatalosan valóban 1986-ban adták le nálunk. Akkoriban ugye nem volt ritka, amikor évekkel később kapott pár kópiát Magyarország egy-egy filmből.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.09.22. 14:17:38 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért használtak arab számot, hogy el tudd olvasni :))
És nem csak az ő számuk volt a hajón, hanem volt rajta vagy ezer másik körlet/egység, mindegyik ilyen azonosítóval ellátva.
Az hogy mi a motiváció az idegeneknél, meg ne kelljen már a néző szájába rágni. Azért csinálták, mert. Kísérletezgettek, mint mi az egerekkel, csak ők nem labirintust építenek, hanem egy földi területet, épületet. És nem világító sejteket ültettek be az embereknek mint mi az egerekbe, hanem robot alkatrészeket. Mondjuk az tényleg hülyeség, hogy ilyen erős implantátumokkal látták el őket (lehetett volna gyengébb is), hadd rúgják verjék szét a kísérleti területet.
Ezen kívül nem tudom mi volt még, ami lógva maradt, már eltelt egy hét, sok részlet nem maradt meg a filmből :)
-

Én is csak nemrég láttam, de nagyon tetszett. (nem gondoltam volna, hogy ilyen a film, kellemesen csalódtam) -
X-men - Days of future past
--------------------------------------------
Kozel nem jott be annyira mint azt vártam vagy reméltem. A First Class sztem sokkal jobb volt, poénbol és utos jelenetsorbol is tobbet pakoltak abba. Arrol már nem is beszélve, hogy tele van baromsággal.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Emlithetném pl. a film végi szuperrozsaszin lezárást, broáf.
Teljességgel kizárt, hogy az emberiség hirtelen mutánsbarát szuperhaver lett volna CSAK AZERT mert az egyik pont nem lott le egy embert azon napon, csak eppen egy masik mutans ellenuk forditotta az osszes letezo fegyveruket és nem mellesleg egy stadiont pakolt a feher hazra. Megnyugtato erzes lehet ez az embereknek nagyon...Na hagyjuk ezt a baromságot.
Amugy nem volt eppen szar film, QuickSIlver jelenete volt kb. az egyetlen amiért érdemes volt várni erre a filmre, a tobbi az nagy kozepes nekem.
6 pontnál tobbet ez nem ér, de még így sem rossz, csak az elvárásaimhoz képest gyenge. -
Faun Labirintusa 8/10
Hát ha a signal brainfuck volt, akkor ez a film, szintén. Van egy nagyon jó sztori, valami gyerekfilm jelleggel és olyan horror jelenetekkel van az egész film tele, hogy hihetetlen... Annyi embert ölnek meg benne, hogy esküszöm egy akció vagy horror film is megirigyelné. A mesebeli karakterektől meg felállta a hátamon a szőr is. Szabály szerűen horror filmbe illők voltak a hangok is, a kinézetük is. Egyébként lehet pont ez a kettősség az ami miatt összességében jó ez a film. Mondjuk volt egy olyan jelenet, ahol azt mondtam, hogy nyád, faszért kell ezt csinálni és a kiscsaj is többször tenyérbemászóan hülye, de simán többször nézős. -
A Signalban az a legérdekesebb, hogy ilyenekből az esetek 90%-ban csak egy rövidfilmet forgatnak. Valami pénzembernek nagyon megtetszett a koncepció, úgy tűnik. Mondjuk pont azért is volt nézhető számomra, mert úgy fogtam fel, hogy egy ilyet, egészen pontosan egy vizsgafilmet nézek, amihez hozzácsapódott egy jó operatőr (a fényképezés csodaszép!) és pár CGI-mester. -
Gondolkoztam hogy csak 6-ot adjak, de jó passzban vagyok :D -
Én csak hatot adnék rá, messze nem volt akkora durranás mint amire számítottam. A CGI mondjuk meglepően jó volt. Nem rossz, egyszer nézhető, legalább nem teljesen agyatlan látvány sci-fi, én már ezt is megbecsülöm manapság.