106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • mulli1986
    Apokalipszis most 6-8/10

Nem tudom menyit adjak rá. Igazából a sztori annyira nem nagy durranás, de nem is unalmas. A Filmben rengeteg minden történik, folyamatosan van valami, amivel leköt a több mint 3 órára. Ezért nem mondanám rossznak. Vannak benne kifejezetten jó/érdekes részek és az egész film alatt a monológok és gondolatmenetek téged is kicsit elgondolkoztatnak. Szerintem kiemelkedőnek nem lehet mondani, de mindenesetre jó film. Ajánlom mindenkinek!
  • mulli1986
    Hát kerestem mindenhogy (odüsszeia, 2010, 2010 space, space odysseye), de nem találtam, milyen néven van fent?
  • hapi
    Jaja, vigyázzunk azért!
  • Bucser
    Mi is a problema a Hair-el? SZvsz az egyik legjobban megfilmesitett musical.
  • LasDen #85743
    de fent van....
  • mulli1986
    2010-et honnan lehet leszedni? Magon nincs fent :/
  • genndy
    Azért is kár hogy nem csinálták meg, mert ACC írta a forgatókönyvet, és asszem abból lett aztán a rendes könyv, úgyhogy nagyon filmszerű ennek a résznek a leírása, emiatt képszerű meg olvasmányos.
    Olvasd el nyugodtan a könyveket is, sokkal bővebbek mint a film, ráadásul van még két rész, amit sajnos nem csináltak meg filmben (2061 és 3001, bár ez utóbbi már elég rövidke).
    Szukitsnál pont a nemrégi akcióban rendeltem meg a gyűjteményes kötetet, 4az1ben.
  • mulli1986
    Köszi a magyarázatot! Akkor felveszem a listára a 2010-et is :) Egyébként ha ennyi időt beleszartak a film első 1ó45-percébe, pont ezt az érdekes 15 percet hozhatták volna össze normálisan, mert így tök izgi, hogy összerakom a képeket, meg amit írtál. :)
  • k0trapali #85739
    Oculus (2013) iMDb

Kajak rendben van! Kicsit unalmasnak találtam az elején, de aztán jöttek a dolgok szépen sorban! Nagyon jól ki van találva az egész! Múlt és jelent, képzelet és valóság. Ijesztőnek nem mondanám, de legalább lekötött!
  • genndy
    Na végre, ezt akár én is írhattam volna :) Alapfilm, de elképesztően vontatott, viszont hsf-nek és a trükkökkel nagyon korrekt.
    A trip magyarázata:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sajnos ez elképesztően nagy hibája a filmnek, hogy a legfontosabb részét a történetnek nem meséli el, pedig még a folytatásban is van szerepe (pedig ha már az elején a forgó űrállomást meg tudták csinálni, akkor ezt se lett volna nehéz). A könyvből mondom a magyarázatot, mert a filmből tényleg nem derül ki:
    Amikor Bowman közel ér a monolithoz, akkor az nyit egy féregjáratot, és azon utaztatja végig (ez mondjuk magyarázat a színekre, de az utána következő dolgokra nem). Megérkezik egy központi nagy űrállomáshoz/bolygóhoz, ahol különféle űrhajók parkolnak. Ezek azok a hajók, amikkel más űrlényeket hoztak ide. Hogy melyikükkel pontosan mi lett, az nem derül ki. Bowman kapszulája is asszem itt marad, de őt továbbviszik, egy nagy vörös csillag körüli űrállomásra, amiből ő azt a szobát érzékeli ami a filmben is megjelenik. Itt gyorsított ütemben megöregszik, de közben a monolit tanítja is (mint az elején az ősembereket), majd amikor meghal, akkor feltámasztják mint Csillaggyermeket (lényegében istent csinálnak belőle). Ez az utolsó kép is, amint fiatal istenként figyeli a Földet. A monolit nem élőlény, csak egy segédeszköz, egy fejlett faj készítette, akik felügyelik a történéseket az egész Univerzumban, ezek a készítők szánnak Bowmannek különféle feladatokat.

Ha ennyire azért tetszett a film, akkor folytasd a 2010-el, sokkal pörgősebb és érthetőbb, a trükkök is ugyanúgy megállják még ma is a helyüket (a Jupiter körüli képek, meg az átszállás az Io felett félelmetesen jó). Abban is felbukkan majd D.B., és kiderül milyen feladata is van.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.10.19. 13:00:54
  • mulli1986
    Álljon meg a hegyi menet. A gyűrűk ura trilógiát és a SW sorozatokat is végig tudom nézni egy húzóban tizen x órában. Most nem az a lényeg, hogy milyen hosszú, hanem hogy le is köt e azalatt :)
  • IMYke2.0.0.0
    Van még pár hosszú film :) List of longest films (Wiki)
  • RatBaG #85735
    utána pedig das boot full vágatlan verzió, kb 5.5-6 óra.
  • IMYke2.0.0.0
    Az a baj, hogy hozzá vagy(unk) szokva a mai, modern ripacskodáshoz.
    A Space Odyssey talán jobban tetszett volna Megan "Öböl-Mihály-értékel-egyedül" Fox-szintű színészekkel?

Ráadásul, abban az időszakban [elég, ha megnézel még vagy pár tucat korabeli komoly témájú filmet - nem Hair és társait] a színészek komolyabbak voltak, mert a kor is komolyabb, moderáltabb volt.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.10.19. 12:33:11
  • mulli1986
    Akkor ma azzal kezdek :D
  • ForzaInter
    2 óra nem is hosszú. az apokalipszis most 3 és fél óra:D
  • mulli1986
    2001 Űrodüszeia - 7/10

Hát mit is mondjak. Ez a film annyira, de annyira vontatott és hosszú, hogy hihetetlen(2óra). Egyszerűen elaludtam rajta 2-3 percekre bizonyos jeleneteknél. Az a sok üres fekete képernyő amit láttam, hát borzalmas volt. És akkor mindenki olyan nyugodt bazki, mintha beszívtak volna. "Itt fogunk meghalni?" - Kérlek nyisd ki az ajtót komolyan ezt LSD-en vagy gombázva kellene megnézni, de biztos hogy első és utolsó alkalom volt.
    Másik negatívum a színészi játék. Az elején, már amikor végre van pár párbeszéd is, hát, komolyan mondom, mintha a 8.-os színjátszókört látnám... Az a kislányos telefonálós jelenet egyenesen kretén. A végén amikor meg megint van dialógus, akkor mindenki mondom be van lőve. Szerintem a pulzus szám nem ment az élőknél se a hibernáltak szintje felé..
    Na és akkor miért kapott 7 pontot?
    Tekintve hogy 30 éves, még ma is bőven megállja a helyét. Zseniálisak a felvételek, alig venni néhány helyen észre, hogy nem mai a film. Azok a jelenetek, ahol kihangsúlyozzák a gravitáció hiányát, nem egy helyen történik meg, zseniálisak! Végig a jelenet alatt azon agyaltam mérnök lévén, hogy hogy az anyámba csinálták meg. Gondolom az egész díszlet amiben a színész mozgott forgott, de még így is maradnak olyan jelentetek amiket nem tudok hova tenni. Sztori nem lenne rossz, sztem belefért volna 1 órába pörgősen vagy 1:15-be kényelmesen a film. A misztikumot elég jól húzza a film végéig, így egyszer elsőre sikerül fenntartani az érdeklődésemet. De soha többet nem bírnám végignézni.
    Ja és a zenék nagyon helyén vannak, főleg hogy nagyon szeretem a komoly zenét.
    Egyébként a film végén azzal a jelenet sorozattal, mikor eléri a főszereplő a tárgyat és nekiindul a 60-as évek LSD jelenete kb 15 percen keresztül, hát az WTF? Mit akar jelképezni az képsor? Mi lett így a sztori lényege? Sajnos a 15 perces jelenetben kb 5ször aludtam el, annyira szörnyen monoton és vontatott volt, így nem igazán sikerült összerakni, hogy most mi a fasz is volt ott a csávóval, meg az egész életével, meg az újjászületésével. Valaki elmagyarázhatná, pld Imi, Te tuti százszor megnézted már :D
  • zaki
    fapfap
  • Tyler1
    A séf

Egyszerű de jól működő film, humoros, hangulatos, kissé túlcukrozott történettel. Limonádé filmnek tökéletes.

Sofia Vergara pedig még 42 évesen is büntet
  • Kongy
    Igazából minden időutazós filmben vannak hülyeségek, amiket azért veszünk hülyeségnek, mert fikció az egész időutazás... :)
  • akyyy
    hát jah tul sokat gondolok bele, de amugy nem volt rossz film. előzetes apapján keztem el nézni, de teljesenmásról szólt kb :D
  • stargatelost
    Egy kalap szar ez a film időutazás szempontjából, persze minden ilyen filmben van paradoxon, de ez még csak meg se próbálja ezeket kikerülni. Engem nagyon felhúzott, amikor néztem. Ilyen témában a Time Traveler's Wife a király, ott aztán nincs paradoxon, az egyik legjobb időutazós film.
  • akyyy
    About Time (Időről időre):
    érdekes egy film. Bár van benne egy két dolog amit nem értek:
    Ugye közli a fater, hogy ha megszületik a gyereke, a születés pillanata utánra tud már csak visszamenni az időbe. Mágis Kitkat nevű hugával visszamennek szilveszterig. Aztán visszatérve feketehaju lett a lánya. Aztán később meg megint szőke. A végén meg már vörös.Faterjával is visszament mikor gyerekként kergetőztek a tengerparton, bár az bele lehet maagyarázni hogy a faterja volt az utaztató.Meg akkor Kitkat ugye veszekedett a pasijával ezért lett a balesete, ezért mentek vissza szilveszterig )pedig ekkor mármegvolt a gyereke, ezért nem mehetne vissza, hisz az első éves születésnapra mentek). szoval a bulin megcsinálták, hogy ne is ismerje, mégis balesetet fog szenvedni hisz mutatjak hogy varjak hogy megváltozzon.

Ezt lehetne ugy is értelmezni, hogy vissza mehet az idobe, de visszatérve semmisé változik az egész. De akkor meg bármikor találkoyhatna az apjával, amit később nem fog tudni megtenni.

Szóval így a végére nagyon megkavarodtam :D
  • Bokafix2
    Kite (2014)

A film egy anime alapján készült, de nem éreztem úgy hogy túl sok elemet átvett volna belőle. Kicsit izzadságszagúra sikeredett akciódráma inkább ahol a kiscsaj akinek megölték a szüleit kíméletlen bosszúhadjáratba kezd. A világ amiben a történet játszódik egy korrupt anarchikus társadalom ahol bandák uralják az utcákat és aktív gyermekkereskelem folyik.

Vannak a filmben meglepetések is, ahogy a lány múltjából egyre több dolog derül ki. Viszont ezzel együtt is csak max egy közepest adok rá, nekem kicsit vontatott volt a sztori, és az akció is csak helyenként volt igazán ütős.

5/10
  • LasDen #85723
    micsoda?
  • Kontrakcio
    mr nobody
  • mulli1986
    Ez miről szól? kerestem hozzá sztorit vagy ajánlót, de nem sok minden volt róla
  • LasDen #85720
    G
  • ForzaInter
    Ezek közül 3-at még én se láttam (2001 Űrodüsszeia, Tágra zárt szemek, Dr. Strangelove) de a másik 4 az mind kurva jó film. Az Apokalipszis Most-ot pont az este néztem meg (a rendezői redux változatot nézd majd meg) és barom jó film. Legjobban amúgy talán az Acéllövedék tetszett.
  • IMYke2.0.0.0
    A szárnyas fejvadász örök kedvenc.
    Akinek akkoriban erre a hölgyre nem mozdult meg a micsodája, az nem is férfi :)
  • Kmarha
    én a Szárnyas Fejvadásznál tettem le. Jó volt annyi évnyi CGI dömbing után megnézni ezt a filmet, ahol az egész háttér, szó szerint élt. És mozgott. Lelke volt az egésznek, nem olyan dögszagú, mint pl a legújabb star wars filmek voltak. Ott is az egyedüli élettel teli jelenet az a rész volt, mikor a második részben lementek egy 5 perce a bárba :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha jól megnézzük, akkor mindegyik kötelező anyag.

Én mindegyiket láttam már - a C-hez át kell kapcsolni az agyat, az biztos.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.10.18. 11:12:35
  • RatBaG #85715
    a D-E ugyanennyire kult, kötelező film a maga témájában.

meg a C is, bár azt egyben még nem láttam.
  • IMYke2.0.0.0
    2001 Űrodüsszeiánál is leteszed a hajad a látványtól.
    S fontos: az bizony 1968-as! A Star Wars meríthetett abból.
  • IMYke2.0.0.0
    Egymást követő estéken:

A: Szárnyas fejvadász
    B: 2001 Űrodüsszeia

A többi miatt nem kapkodnék annyira. Ez a kettő viszont kötelező anyag.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez teljes mértékben igaz. Ha csak "5 percig is", de tag volt :)
    A Funky Bunch-os időszakban meg már félmeztelenül is nyomta a vakert. :)
  • Tyler1
    Ház a ködben

Ebben a filmben annyira ostoba mindenki, hogy az valami elképesztő. Utoljára így talán a Rekviem egy álomért tudott felkúrni, amiben egész véletlenül szintén Jennifer Connelly volt a főszereplő.
  • mulli1986
    Na akkor elkezdődött a lista, az A véleményem szerint egy 9/10

Beszarás hogy 30 évvel és előtte mit jelentett a filmkészítés és mit jelent ma. Pofámról szakadna le a bőr, ha ma filmkészítő lennék az biztos....
    Kicsit eltekintettem attól, hogy most néztem meg a filmet és figyelembe vettem hogy 30 éves. Sztori elég jó, nem nagy durr, de tekintve hogy 30 éves valszeg az elsők között volt. Semmi csavar, semmi thriller, de akciónál azért jóval több érzelmet tartalmaz a film. Nem tudnám kategorizálni. a Színészi alakítások fantasztikusak. Kb minden karakterrel tudtam valamilyen szinten azonosulni. Nem nagyon volt még ilyen. És amilyen látványvilágot hoztak össze. Hát pff. Komolyan mondom többet ront egy filmen egy blue box, mintha kibasznának néhány díszletet. Hihetetlen volt már anno a star wars is, de hogy ezt a filmet is ilyen ügyesen csinálták meg, hát le a kalappal. Csak ajánlani tudom. Ha a többi film is ilyen szinten lesz, hát, lehet hogy leszokok a mai fosokról...
  • stargatelost
    Senki nem írja neki a D-t? A legjobb vietnámi háborús film, és mellesleg a felsoroltak közül is a(z egyik) legjobb.
  • Jim Morrison
    Gone girl
    Orrba-szájba dicsérték, ettől függetlenül sikerült 'semlegesen' leülnöm a film elé. David Fincher erősen érződik, ami egyáltalán nem baj (expok, stb)
    Elég visszafogottnak mondanám, de néha szembeköpi a nézőt és ez nagyon jót tesz a filmnek.
    értsd: itt-ott kellően durva. Néha sziszegtek a lányok nem is értem miért

Nem szoktam ilyen thrillert nézni, de ez nagyon bejött. Színészi alakításra nem lehet panasz, NPH-ot nézve sem folyton az idióta karaktere jutott eszembe (najó eleinte persze, de hamar elmúlt).

tl;dr: Jó film, ajánlott