[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
2001 Űrodüszeia - 7/10
Hát mit is mondjak. Ez a film annyira, de annyira vontatott és hosszú, hogy hihetetlen(2óra). Egyszerűen elaludtam rajta 2-3 percekre bizonyos jeleneteknél. Az a sok üres fekete képernyő amit láttam, hát borzalmas volt. És akkor mindenki olyan nyugodt bazki, mintha beszívtak volna. "Itt fogunk meghalni?" - Kérlek nyisd ki az ajtót komolyan ezt LSD-en vagy gombázva kellene megnézni, de biztos hogy első és utolsó alkalom volt.
Másik negatívum a színészi játék. Az elején, már amikor végre van pár párbeszéd is, hát, komolyan mondom, mintha a 8.-os színjátszókört látnám... Az a kislányos telefonálós jelenet egyenesen kretén. A végén amikor meg megint van dialógus, akkor mindenki mondom be van lőve. Szerintem a pulzus szám nem ment az élőknél se a hibernáltak szintje felé..
Na és akkor miért kapott 7 pontot?
Tekintve hogy 30 éves, még ma is bőven megállja a helyét. Zseniálisak a felvételek, alig venni néhány helyen észre, hogy nem mai a film. Azok a jelenetek, ahol kihangsúlyozzák a gravitáció hiányát, nem egy helyen történik meg, zseniálisak! Végig a jelenet alatt azon agyaltam mérnök lévén, hogy hogy az anyámba csinálták meg. Gondolom az egész díszlet amiben a színész mozgott forgott, de még így is maradnak olyan jelentetek amiket nem tudok hova tenni. Sztori nem lenne rossz, sztem belefért volna 1 órába pörgősen vagy 1:15-be kényelmesen a film. A misztikumot elég jól húzza a film végéig, így egyszer elsőre sikerül fenntartani az érdeklődésemet. De soha többet nem bírnám végignézni.
Ja és a zenék nagyon helyén vannak, főleg hogy nagyon szeretem a komoly zenét.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként a film végén azzal a jelenet sorozattal, mikor eléri a főszereplő a tárgyat és nekiindul a 60-as évek LSD jelenete kb 15 percen keresztül, hát az WTF? Mit akar jelképezni az képsor? Mi lett így a sztori lényege? Sajnos a 15 perces jelenetben kb 5ször aludtam el, annyira szörnyen monoton és vontatott volt, így nem igazán sikerült összerakni, hogy most mi a fasz is volt ott a csávóval, meg az egész életével, meg az újjászületésével. Valaki elmagyarázhatná, pld Imi, Te tuti százszor megnézted már :D