106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Csaba007
    Interstellar

Nolan ismét megcsinálta, nem vártam tőle ismét nagy dolgot, de ez a film egy kincs, egy igazi mozi élmény. A szereplők rendkívül jók, a történet, a képi világ, cgi mind precízen van megcsinálva. Tény,hogy nagyon hosszú,de nálam egyáltalán nem volt zavaró,gyorsan eltelt. A tudományos részekre nem akarok kitérni,kezdem unni az egyes fórumokon okoskodó hozzá nem értőek rinyálását. A vége a már megszokható elgondolkodtató,de szépen le van zárva és elég érzelmes lett,párszor megkönnyeztem.
    Remek film, remek élmény, moziban mindenképpen ajánlom a megnézését. Nálam eddig No.1 ebben az évben.
    9,5/10
  • szebag79
    Most jöttem moziból, Interstellart néztem.
    Nem vagyok Nolan fan, de figyelemmel kísérem a munkásságát és meg kell mondanom tetszik amit csinál, már nem először.
    Egy biztos! McConaughey tud színészkedni, Nolan baromi jót rendezni és Zimmerbá meg nem felejtett el zenét komponálni, amely nagyban hozzájárul ahoz, hogy az ember álla koppanjon és egyes jeleneteknél a libabőr efektus megjelenjen:D
    Nem hibátlan szerintem a film, de csak apróságokba tudnák belekötni, ezért nem teszem. Aki szereti az elméleti és kvantumfizikát, időutazást vagy csak egy jó kis agyalós sci-fit akar látni, az nézze meg, de nem camosban, a mozit nagyon igényli. Tele volt a terem, a mozi végén alig akart kiürülni, az emberek tekintetében láttam az "aztak*rva" kifejezést, voltak akik ott helybe elkezdték elemezni a dolgokat:D Én ilyet mostanában nem láttam, furi volt. Igazi iparos munka, az apróbb hibák miatt 10/9, de ez csak azért, mert tökéletes nem létezik szerintem. Volt pár jelenet, ami odabas*ott és Zimmer brutál orgonamuzsikája ezt csak fokozta. A pörgős rész állatjó volt! További jó munkát az alkotóknak, és jó bevételeket, amire a nézőszám alapján megvan az esélye.
  • k0trapali #86223
    Interstellar (2014) Csillagok Között

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    HATTTTTAAAALLLLMASSSS!!
  • Sir Quno Jedi
    Egen szeretem a finom, fehér bőrű csajokat, pláne ha nagyon fehérek. Ennek meg a szeme is szép, arca is kellemes formájú és úgy az egész lány egyben van. Nomeg 176centis, szal. nem törpe. Szép hosszú mindene, ahogy kell. Az én ízlésemnek kicsit gebe, de azon még lehet segíteni. A haja színe, szeme is illik hozzá. Egy skót szépség a felföldről. Duncan MacLeod elégedett lett volna vele... :D
  • LasDen #86221
    NAGYON kifejezetten jó bőr :D
  • Sir Quno Jedi
    Occulus (2013)

Korrekt kis izé volt. Egyesek szerint vontatott, szerintem jó szórakozás. Aki persze nem szereti beleélni magát és nem vevő a horror sztorikra, annak ez sem fog bejönni. A főszereplő csaj meg kifejezetten jó bőr (az anyja meg Starbuck a BG-ból, bár kissé... nagyon megöregedett). Azé nem fostam le a bokámat, de én bealszom a legdurvább vérengzős filmeken is, ez meg elég lightos.
  • dieselG
    Egyetértek. Ez a film tökéletes kikapcsolódást nyújtott, prímán szórakoztunk rajta. Luc Besson igen jól belenyúlt a "mi történne, ha..." fikcióba. Ennél több nem is akar lenni ez a jó film. Ha agyalni akarok, arra ott vannak a BBC természettudományos sorozatai.
  • Sir Quno Jedi
    Én nem is értem, hogy értelmes emberek mit rugóznak ezen. A drognak semmi extra hatása nem volt, senkit sem tesz istenné és nem is változtatja meg a DNS-ed, vagy alakít át. A sztori szerint minden emberben megvan a lehetőség (lehet Lucyban klönösen megvolt tudatalatt, vagy fogékony volt rá eleve) és mindig is megvolt, csak valami visszafog minket, elnyomja ezen képességeinket (pl. telepátia, telekinézis, előrelátás stb., néhény embernél valamennyi máris működik, átszivárog). Ezt a "valamit", ezt a gátat szabadítja fel (azaz csak apró lyukat üt rajta, ami aztán folyamatosan tágul, esetleg csak gyengíti a gátat és átszivárog) ez a szintetikus szer (amiről nem derült ki honnan hozták, hogyan fedezték fel, kik és hogyan állították elő, lehet akár földönkívüli technológiával kapcsolatos, vagy nem földi anyag benne stb.). A többi jön magától. Ahogy megnyílik egy rés, az önfelfedezés, az utazás megindul, pont mikor egy mutáns pl. az xmenben folyamatosan erősödik és újabb képességei bukkannak fel idővel, pláne ha minél többet használja őket és próbálja kontrollálni.

Ennyi. Ha ezt egy XMen-ben kibírjátok, egy Marvel sztoriban kibírjátok, ha egy Watchman-ben kibírjátok, ha bármelyik huszadrangú B scifiben kibírjátok, itt sem lepődik meg rajta senki. Én nem lepődtem meg. A filmben pont ez a jó, hogy olyan Luc Besson-os, nem teljesen épeszű film, nem amcsinormál, viszont szórakoztató. Pont mint az Ötödik elem, ami szintén teli van ilyen franciás lazulásokkal, mint mikor az űrhajó aljáról tisztogatják a lényeket stb., de mondhatnám a Taxi-kat is. Nem veszi túl komolyan magát és ez a lényeg.

Akit meg az állandó százalékozás zavar (ami nyilván bullshit), az azért volt, hogy átlag szájtáti józsika is értse, hogy mosmá húúúú, má 75,2%-át használja az agyának, keméééény. Szal. ez így érthető a köznép számára is, hogy mindez azért van, mert egyre nagyobb százalékát használja az agyának (és pedig nem pont, sőt, de ez nem lényeges). Mikor az űrgolyhókban skótkockás pléd sebességre kapcsoltak, ott sem hördültünk ugye föl! :DDD

• IMYke2.0.0.0
    "Ergó Lucy sem vált Istenné csak emberfelettivé."

Nekem is ez jött át a végén.
  • hiper KOCKA
    Lucy nem vált Istenné, mert Istenné nem lehet válni... vagy az valaki, vagy nem. Dr. Manhattan is kurva sok mindenre képes volt, látta a múltat a jövőt, tudott utazni az űrben, bolygókat tudott volna elpusztítani, bármit megtehetett a szerves és a szervetlen anyaggal, előállíthatta, alakíthatta, irányíthatta, beleszólhatott a fizika törvényeibe, sokszorozódni és teleportálni tudott, embert tudott vinni a Marsra és oxigént is elő tudott állítani neki hogy életben maradjon. Ezenkívül emberfeletti intelligenciája volt, sőt megsemmisíteni sem tudták, és még sorolhatnám... de ő sem volt Isten, mert akkor vissza tudta volna adni a komédiás életét, ehelyett csak annyit tehetett hogy elbúcsúztatta. Ő sem volt mindenható, és mindentudó sem volt... sőt még az sem biztos hogy halhatatlan. Ergó Lucy sem vált Istenné csak emberfelettivé.
  • Tyler1
    Tehát akkor te mondjuk az Inception-t, vagy a Matrix-ot sem vagy képes elfogadni, mint szórakoztatóipari termék, még ha tökéletesen ellent is mond a realitásnak, mert valós közegbe van ágyazva a történet?
    Nyilván tudományos fikció az egész cselekmény a Lucy-ben is, pont annyira, mint a fent említett filmek, vagy épp a Vissza a jövőbe, Az őslakó, a K-Pax, és a többi. Vagy ezeknél is mereven ragaszkodsz a törvényekhez, amit az iskolában tanítottak? Ez fantasztikum. Nem kell, hogy tetsszen, de ne vicceljetek már, hogy tudományos alapon kezditek ki az ilyen filmeket.
    És az mennyivel lenne másabb, ha alternatív világban játszódna? Ott már nem lenne érvényes a biológiai ismeretünk?
  • LasDen #86214
    Ahogy a filmben is volt. Hogy képes vagy bármit irányítani, ami testedben végbemegy. Hogy mikor nő a körmöd, mikor emésztesz vagy hogy merre menjenek a sejtjeid. Az agy sok mindent irányít és sok mindent elvégez helyetted. Automatán működnek a dolgok, anélkül, hogy neked foglalkoznod kéne vele vagy lenne beleszólásod. Ahogy a filmben is voltak ilyenek. Ha ezek fölött a dolgok fölött lenne kontrollja az embernek (ami egy része persze totál felesleges), akkor azzal elég sok új lehetőség nyílna meg...
  • Tikal #86213
    mi az hogy közvetlen hozzáférés az agyhoz? ...
  • LasDen #86212
    a film téves dolgokat állítbe tényként. Rossz? Igen. De ettől még nem lesz egyedi. Más filmekben vannak repülő autók, időutazás vagy lézer fegyverek, amik hasonló blőd tecnohablattyal van megmagyarázva. A film világán belül teljesen elfogadható magyarázattal szolgálnak a miértre. De ha csak magát a feltevést nézzük, mégha a 10% nem is igaz, hogy mire lenne képes az ember ha közvetlen hozzáférése lenne az agyához, úgy, hogy teste fölött teljes az irányítása. Mivel a ma embere a testének csak kis részét tudja befolyásolni a kedve szerint, és nincs konkrét magyarázat arra, hogy mi történne ilyen esetben, így elfogadható. Ahogy az időutazás 1000+1 fajtája is.
    Persze nyuogdtan lehet utálni a filmet, szived joga, én nem akadályozlak meg benne. Csak annyi az észrevételem az okfejtéseddel kapcsolatban, hogy elég mondvacsináltnak tűnik...
  • Tikal #86211
    biztos jó volt azoknak akik tényleg csak 10%-t használják az agyuknak :)
  • extra sensory
    A CHP4 létezik? A gamma sugárzás is... meg az állatokból kivont kísérleti szérumok is. Mégsem lesz senkiből Hulk. Attól hogy a film a való életben is használt cuccokkal dolgozik, attól még nem veszti el a létjogosultságát a saját éráján belül. Ha szerinted ez a sztori még fikcióként is csak akkor lehet elfogadható ha asgardi vagy Gyűrűk urás környezetbe helyezik, akkor neked kár is filmeket nézni.

Ők kitaláltak egy fiktív hatást egy létező anyaghoz és szépen bemutatták hogy mit vált ki az emberből. Ennyi erővel a való életben szintén létező robotokat öntudattal és érzelmekkel felruházó filmek is ugyanúgy lehetnének nevetségesek. Sőt bármilyen hasonló témájú film lehetne nevetséges. De nem baj te pampogjál továbbra is hülyeségeken, elvégre jogod van hozzá.
  • Blasta
    Kiscsirke, ha hozzám szólnak, válaszolok. Hozzád kurvára nem szóltam sem én, sem más, ugyhogy kusspicsába!
  • Totti5
    Akkor most tetszett vagy nem? pofon egyszerű leírni, és elég egyszer. A topik erről szól, a saját hülyeségeidet tartsd meg magadnak szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.11.07. 22:49:51
  • Blasta
    Na itt álljunk meg egy percre Mr.Nemisvoltezolyanrossz!

A CHP4 létezik, a Fold bolygó amin játszódik a film létezik, Párizs is létezik, emberek vannak benne és nem Asgardiak, abban a filmben minden a VALÓSÁGOT mutatja, csak éppen pár elmeroggyant barom mindenféle tudományos és egyéb alapokat leszarva olyan torténettel állnak elo, ami N E V E T T S É G E S. Rakják be egy fiktív univerzumba és a szereplok legyenek Tundék (lásd Gyuruk ura ugye) és egy szavam nem lesz.

Már a film alaptétele is vicc, miszerint csak az agykapacitásunk 6%-át használjuk. Ezt is alapveto tudományos tényként tárják elénk.
    De ááááám legyen, szemet hunyok felette és élvezem a filmet... ja nem bocs, azt a filmet amit élvezni lehet mert ésszel nyul ehhez a buta témához Limitless-nek hívják, mert abban a fohos egy szintetikus drog miatt 100%-on mukodo agyával nem válik ISTENNÉ. :DDDD
    De persze, a birkák bégetnek és én vagyok a hulye aki nem érti, hogy egy agyatlan film csak fikció és inkább élvezhetném ahelyett, hogy pampogok. Pampogni is fogok minden ostobaságon továbbra is, mert tobbnyire ezek miatt butultok el Ti is és én is.
  • MrAndree
    De az az ő bajuk nem a miénk :)
  • Tikal #86205
    az a baj, hogy már a film alaptétele is egy nagy bullshit, az emberek meg elhiszik.. lehet te érted, hogy fikció, de sokan nem, hidd el :)
  • Sir Quno Jedi
    Én azt nem értem minek néz olyan filmeket, amik fikcióra épülnek. Ha fáj neki, akkor miért nem csak dokumentumfilmeket néz?!
  • Bokafix2
    És...? A gyűrűk urába meg beszélnek a fák... annak kell felfogni a Lucy-t aminek készült. Fikciónak.
  • Sir Quno Jedi
    Igen, ez a lényege tömören összefoglalva.
  • MrAndree
    Igen.
  • Blasta
    Amugy ték :D
  • Blasta
    Szoval azt mondjatok, hogy az rendben van, ha valaki egy szaros szintetikus drogtol kepes lesz a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Telekinezisre
    Akaratatvitelre
    Szervetlen es szerves anyagok formazasara, feldolgozasara es eloallitasara
    Tobb ezer merfoldrol szamara ismeretlen elektromos targyak kezelesere
    Urutazasra
    Idoutazasra

Tovabba a vegen gyakorlatilag O lesz az Isten (I am everywhere), hiszen ha belegondolunk nincs olyasmi ezen a vilagon amire keptelen lenne. Es mindezt egy szintetikus drog es az agya segitsegevel. ES EZ RENDBEN VAN IGY?

Tobb kerdesem nincs is.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem is.
  • LasDen #86197
    Szerintem teljesen rendben volt...
  • Blasta
    Lucy - 3/10
    Atya ég, hogyan képesek egy ilyen korrektül induló filmet ennyire elkúrni???
    Az első fele simán egy 7es akció-thriller aztán hirtelen atmegy egy értékelhetetlen demagóg, ostoba fosba. Ne nézzétek meg!
  • MrAndree
    Életkora? Carrie Fisher kb 21 volt az első film idején, Mark Hamill meg a "szép szőke herceg" fizimiskájával sokkal inkább Disney karakter mint ezek közül bárki :)
  • Tyler1
    Igen, színészként nem volt baj egyikkel sem. Christensen akkortájt sokkal jobb szerepeket is eltudott játszani, McGregor is túl volt már jó pár komolyabb filmen addigra.
    Amit ott összeripacskodtak ketten az egy kriminálisan fos forgatókönyv írás és rendezés végterméke volt. A többi karakterre ki sem térek. Na azokra aztán tényleg lehetett volna mondani, hogy Disney filmek, csak a logo hiányzott a jobb alsó sarokból.
  • Kmarha
    Hatalmas lemaradásomat pótoltam.

Az ördögűző

Az első harmadában nagyon látszik az idő. Hosszú, elnyújtott jelenetek, jellegzetesen semmi zenével (néha még hanggal sem), amit aztán megzavar valami hangos, zsigerbe vágó zaj. Mintha a jump scare béta verziója lenne, bár ezt akkor is bevágja a rendező, ha konkrétan semmi nem történik, csak ránéz a szereplő egy szoborra.

Ettől függetlenül, igaz ezeket a részeket kicsit háttérbe is szorították, a másik két harmada még ma is, egy remekmű. 73-mas a film. Hihetetlen botrány lehetett ez akkoriba. A hangulata a filmnek kegyetlen. Most végeztem vele, de olyan nyomasztó hatással van rám, hogy nem szívesen fogom álomra hajtani a fejem.

Minden mással is meg vagyok elégedve. A látvány, az effektek (akkor is ha valószínűleg azóta párszor digitálisan felújították), a színészek (igaz, mindenki csak a fim felétől kezdett el igazán lubickolni a szerepükbe - mind az anya, mind a lány. Egyedül talán a pap, aki végig jó volt) mind.

A korára és a hatására való tekintettel kötelező, de ettől eltekintve is bátran ajánlom mindenkinek aki hozzám hasonlóan kihagyta eddig az életéből.
  • Sir Quno Jedi
    Hát én már nem várok semmit, de így akár (nagyon) jól is szórakozhatok majd. Ez egy új film lesz, új sorozat, új mesescifi, aminek a langolierek véletlenül ugyanazt a főcímet adták, de kb. ennyi. Nem próbálom meg benne keresni az ep4-6-ot, me akkor kollektív öngyilkos lennék és velük kezdeném...
  • Bachstein
    Úgy legyen! :)
    Amúgy én váltig állítom, hogy az új trilógiában abszolút nem a színészekkel volt baj, hanem annál inkább a borzalmas scripttel.
  • Bachstein
    Én amúgy nem temetem a filmet, az eddig kiszivár(o)g(tat)ott conceptek és fotók alapján kifejezetten bizakodó vagyok, csak valahogy a néger Luka Sandcrawler és társai fizimiskája meg életkora az, amit egyelőre nem tudok hova tenni.
  • Tyler1
    Nem tudom, szerintem nem veszélyesek. A jobb oldali faszi annyira nem disney arc, pár filmben azért feltűnt már. Meg aztán SW-ben mindig mindenki el van sminkelve, fel sem fog tűnni :D

Kétlem hogy szarabb lesz bármelyik, mint Christensen vagy McGregor az új trilógiában. Ha jól fel van építve a karakterük, és eltudják játszani, akkor nem számít ki hogy néz ki. Abrams pedig nem szokott mellé castingolni többnyire.
  • Sir Quno Jedi
    Hja és tényleg az uccsó pasit kihagytam. A bájgúnár egy megtévedt csippendél fiút fog alakítani, aki rájött, hogy a másik lukra szeret játszani és egy nagy csatában P szellemével és az exbirodalmi rohamkankó osztaggal elveszti a szerszámát, így a pink lézerkardját operálják oda be neki, pont mint Luke műkeze. Innentől az erőben egyensúly támad nagyhirtelen és többen felszívódnak a dzseditanácsból egy logikai buborékban. De ez már szopjler...
  • Totti5
    Smink, séró, szerkó és a színészi teljesítmény adja majd ki a karaktert.

Nem hiszem hogy köztük lenne egy Harrison Ford, de ki tudja mi lesz 20 év múlva velük. Mindig az eredetihez ragaszkodunk, de az megismételhetetlen és megközelíthetetlen! Pláne h minden karakter és színész "kult" ( ami amúgy az egyes színészi játékokat nézve baromira nem az, de hát ők voltak az elsők )
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.11.06. 22:54:33
  • Bachstein
    :D