1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Hatalmas lemaradásomat pótoltam.

Az ördögűző

Az első harmadában nagyon látszik az idő. Hosszú, elnyújtott jelenetek, jellegzetesen semmi zenével (néha még hanggal sem), amit aztán megzavar valami hangos, zsigerbe vágó zaj. Mintha a jump scare béta verziója lenne, bár ezt akkor is bevágja a rendező, ha konkrétan semmi nem történik, csak ránéz a szereplő egy szoborra.

Ettől függetlenül, igaz ezeket a részeket kicsit háttérbe is szorították, a másik két harmada még ma is, egy remekmű. 73-mas a film. Hihetetlen botrány lehetett ez akkoriba. A hangulata a filmnek kegyetlen. Most végeztem vele, de olyan nyomasztó hatással van rám, hogy nem szívesen fogom álomra hajtani a fejem.

Minden mással is meg vagyok elégedve. A látvány, az effektek (akkor is ha valószínűleg azóta párszor digitálisan felújították), a színészek (igaz, mindenki csak a fim felétől kezdett el igazán lubickolni a szerepükbe - mind az anya, mind a lány. Egyedül talán a pap, aki végig jó volt) mind.

A korára és a hatására való tekintettel kötelező, de ettől eltekintve is bátran ajánlom mindenkinek aki hozzám hasonlóan kihagyta eddig az életéből.