106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Jó, akkor a válaszom: De, feltűnt. Most akkor mi legyen? :)
Most nézem újra a nagy mút. Sajnálom de most meg mosolyt csal az arcomra szinte minden kurvárakróm jelenet, számomra vicces.
A sünmobiloknál majdnem föladtam:)
Vakáció 2015
7.5/10 Tetszett. (Ted2 helyett, mert sajnos láttam az 1-et.) -
*választja, a válassza az felszólító mód. bocs de erre allergiás vagyok. -
[2015] - (imdb) - "Terminator: Genisys" - 6/10
(2015.09.26) (126 perc, amerikai)
Jajjj.
Katyvasz csak azért, hogy újrakezdhessék.
Arnold nélkül semmi, zéró, nulla lenne - vele és miatta lett 6 pont. (Sajnos később lesz rosszabb is mert nem kérdés, hogy lesz Terminator 6-7-8-..., csak az Osztrák Tölgy nem kibernetikus váz az élő hús alatt...).
Számos baki szúrja az ember szemét [nem csak logikai, hanem látható], néhány filmből egész jelenetek köszönnek vissza számomra, és a kínai erőltetése annyira, de annyira ciki volt, hogy feszengtem. Az egész erőszakolva van. -
nem, jó poszt-apokaliptikus film a Threads. a The Road megmutat egy gyönyörű világot, ahol a civilizáció (és vele együtt kb a bolygó is) halott... a Threads végignézeti veled a szép fokozatos elsorvadását, kezdve egy csendes angol kisvárossal, épp hogy érintve a nőt aki összevizeli magát amikor az atombombák lepotyognak, megmutatva az apokalipszist túlélőket akik szépen potyognak el és patkánytetemekért árulják a testüket, egészen az említett túlélők első generációs utódjaikig, természetesen végig a realitás talaján maradva. a nyomasztó nem kifejezés arra filmre.
...és persze egyiknek sincs semmi köze a kibaszott Mad Max: Fury Road-hoz, ami egy posztapok *akciófilm*, és abból bizony igen jófajta, de gondoltam öntsük tiszta vizet a pohárba, mert már okádok tőle ha az emberek a The Road seggét nyalják mint a téma alfája és omegája. -
Hát képzeld, én meg hadfiú rajongó vagyok... kopaszra nyírattam a fejem, sőt Immortan Joe-s tetoválásom is van...
De most komolyan, miért kell ennyire végletekben gondolkodni? Akinek tetszik ez a film, illetve magasztalja, az kizárólag rajongó lehet? Ugyan már...
Sokan vannak úgy hogy hazamennek egy depis, vagy dögunalmas munkanap végén és megnéznek egy ilyen filmet, és egy kis adrenalin-bombaként hat rájuk és a pillanat hatása alatt felmagasztalják és különböző jelzőkkel illetik... miért lenne ettől valaki rajongó? Én sem vagyok egyik ilyen film rajongója sem, de ettől még illethetem jelzőkkel. Ha meg tetszik, azt kimondom... ugyanúgy ahogy azt is ha nem.
Mi a francért kell rugózni ilyen hülyeségeken hogy "hát ez miért tetszik annyira sokaknak", meg "mitől olyan zseniális, mikor csak egy akciófilm"... talán mert a többség ízlésének megfelelt... aki mélyenszántó, elgondolkodtató és színészi teljesítményben bővelkedő filmet akar látni, az nem egy Mad Max-ra fog beülni... egyértelmű. Ha meg beül rá, ne tegyen fel utána idióta kérdéseket mert szerintem senki sem szeret ostobaságokon vitatkozni. -
DRFlame #90678 Nekem se tetszett a Mad Max.
És nem szégyellem az ízlésemet akkor se, ha ezáltal a kisebbséghez tartozom. -
Tudod, egyrészt kicsit kellemetlen (i:)
Másrészt, mit számít az? Nem leszek hadifiú:D rajongó, csak mert sokaknak króm:)
-
Csak tudod a Mad Max egy régi klasszikus feldolgozása, ami kivételesen jól is sikerült... így nem véletlen a fogadtatás. Nincs értelme a Transzmorphersz-el meg a többivel összehasonlítani. Másrészt nem tűnik fel, hogy te vagy egyedül azzal egy véleményen aki ezt a zseniális szösszenetet elkövette? (#90661)
-
Valóban nem egyértelmű, csak nekem nyilvánvalónak tűnt hogy az utóbbira gondolt, ahogy én is, mert úgy logikus.
-
"Attól még hogy látvány film, lehetne benne pár perc színészi játék."
"Egy fokkal se tud többet ez a film, mint egy Bosszúállók, vagy egy Transformers, vagy bármi efféle. Ezekben sincs se történet, se színészkedés. Ami nem baj, különben."
Akkor a Mad Maxnál miért baj?
Mert a Mad Max annak ellenére, hogy csak akció van benne, aránytalanul ki van emelve a többi akciófilm közül, erről szólt a kommentje.
Te megnézted már?
#89632 sry:) -
#90664 olvasd el a realitásról volt szó nem a filmbéli világról, nem olvastam olyat hogy a saját világában nem működött dolgokat írt volna.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.09.26. 19:29:48 -
Szóval, tényleg érdekelne, hogy ugyan miért van mindenki elájulva tőle?
"...tényleg jól megkoreografált volt a sok akciójelenet, és pörgős volt, izgalmas, látványos"
Felteszel egy kérdést, és miközben kalandregényt írsz a filmről saját magad adod meg rá a választ... [vastaps]
"De most komolyan, mitől volt olyan zseniális ez a film? Minden kritika, és fórumozók 90% ajnározza, hogy zseniális, micsoda remek alkotás, az év, sőt az évtized filmje. Mi? Melyik része volt olyan zseniális?"
Az akciórésze. [ta-daaam]
"Attól még hogy látvány film, lehetne benne pár perc színészi játék."
"Egy fokkal se tud többet ez a film, mint egy Bosszúállók, vagy egy Transformers, vagy bármi efféle. Ezekben sincs se történet, se színészkedés. Ami nem baj, különben."
Akkor a Mad Maxnál miért baj?
Szóval összegezve: annyi logikátlan baromságot írtál most ebben a két hsz-ben hogy egy évre is sok lenne. -
Szerintem kicsit össze vagy zavarodva. Most miről beszélsz, realitás a valós világhoz képest, vagy realitás a filmbéli világhoz képest? Mert mi az utóbbiról.
A Mad Max elé optimistán ültem le, de elég gyorsan visszarántott a világából a világomba. Hiányzott belőle a kreativitás, egyszerűen logikátlan volt, gyerekes, ostoba.
A T2 10/10, szerintem is zseniális film. -
apropó, Terminator... nos ez az új rész valami szörnyen szar volt, leszámítva Arnold egy sorosait.. sajnálom, hogy a mai generációnak csak ilyen fos verzió jutott a filmből. -
Egyik kritika se győzött meg, hogy ezt egy nagyon jó film lesz
eddig olvastam a hsz-t :) gl bro -
Her (2013)
Ahhoz képest hogy egy csajszi ajánlotta sírós filmnek, hát nem volt olyan drasztikus. Kifejezetten sok poén volt benne, az Oprendszer, aki a csajt alakítja a film közepéig, annyira a tökéletes nő kategória még nekem is, hogy jó volt nézni a filmet. Talán ironikus is, hogy csak egy számítógép tud ilyen tökéletes lenni. Persze van benne egy csomó abszurd dolog, amin csak röhögtem, holott a színész tök komolyan játszotta el a helyzetet. A jelenet végére még én is elkezdtem komolyan venni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De a fojtogass döglött macska farkával szex közben jeleneten sírtam a röhögéstől :D
Mindenesetre sztem nagyon jó film. Randifilmnek is 5-ös, de csak ha jól akar is szórakozni az ember, érdemes megnézni. 9/10
Ryan közlegény megmentése
Amíg ébren tudtam maradni 10/10 sajnos a pia meg a fáradság valahol Caparso halála környékén elnyomott. De sztem nem kell bemutatni a filmet. Zseniális :) -
Realitás
már megint egy ember aki nem tud elrugaszkodni a valóságtól, látod ez válassza el a kreatív embereket az átlagostól, ha csak a realitás szintjén gondolkodna mindenki akkor a művészetek jelen esetben a filmművészet már nem létezne.
Kíváncsi lennék neked melyik az a tökéletes "akciófilm" amiben minden működik hibátlanul, és mindenki szereti mert még a Terminator 2 se tökéletes mégis zseniális akciófilm. -
Az első mondatod után felesleges is volt fárasztanod magad, mert ez ennyi, a többi csak baromság :DD -
Realitás???! -
DantesHUN #90664 És ,mitől szépen átgondoltak a jelenetek? Mármint melyik? Azt elismerem, hogy látványos. Jól megkoreografált az akció, nem rángatják el a kamerát. Szép a bunyó, a robbanások. Ez igaz. De a logikától, a realitástól olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. És ez se gond, csak emiatt ismét nem lesz zseniális. -
DantesHUN #90663 Igenis elvárok színészkedést és történetet, ha a filmet mindenki überszuper zseniális filmnek kiáltja ki.
Ha csak egy átlag akció film, akkor nem várom el. -
Ilyen a poszt apokaliptikus (vagy dieselpunknak is mondják) filmből mint a Mad Max nincs is, csak valamelyest hasonlóak, amiket felhoztál azok egy rakás szar kategória CGI-vel tűzdelt erőltetett klisés filmek szinte mindig ugyan abban a környezetben, itt olyan szépen átgondolt jeleneteket és szép atmoszférát láthattunk amit Hollywood már nagyon nem tud felmutatni.
Egy akciófilmben meg ne várjunk már egy DiCaprio szintű alakítást mert az nem lesz, főleg ahol egy Rictus Erectus nevű csávó egy kis anyatej kortyolása után nyom egy Mú-t. -
DantesHUN #90661 Na akkor még egyszer a Mad Max-ről.
Hát igen. Sejtettem, hogy nehéz megérteni azt a gondolatot, hogy nem tartom rossz filmnek, de ez a film, egy halál egyszerű, látványfilm, és annál egy fokkal se több, és ez nem azt jelenti hogy fikázom, vagy szarnak tartom. Hát igen, akinek ez a bonyolult gondolat, annak elhiszem hogy a Mad Max a filmgyártás csúcsa.
De most komolyan, mitől volt olyan zseniális ez a film? Minden kritika, és fórumozók 90% ajnározza, hogy zseniális, micsoda remek alkotás, az év, sőt az évtized filmje. Mi? Melyik része volt olyan zseniális?
Ahogy ,hogy egy film tényleg jó legyen, igazi mestermű több dolog is kell. Értelemszerűen kell a látvány, a díszletek, jelmezek, jól megkoreografált akciók, stb. Jó színészi alakítások. Jó történet, és még sok apróság, de most csak ezt a hármat nézzük. Ebből, kettő NINCS a Mad Max-ban. Akkor mitől lenne olyan zseniális évtized filmje?
Egy fokkal se tud többet ez a film, mint egy Bosszúállók, vagy egy Transformers, vagy bármi efféle. Ezekben sincs se történet, se színészkedés. Ami nem baj, különben.
Külön beszarás, hogy a kritikák/ fórumozók azon ömlengenek, hogy nem baj hogy se történet, se színészkedés nincs a Mad Max-ban, csak a látvány, mert épp ettől zseniális, nem is kell bele, csak a látvány kell, az agyatlan zúzás, ezért jó.
Majd, ugyanezek a kritikusok/fórumozók azt mondják mekkora szarfosostobaság mondjuk a Bosszúállók, mert csak agyatlan történet nélküli film, amiben csak a látvány van. MI?????? Az egyik filmnél kimondottan előny , ha csak a látvány van benne, a másik meg ugyanezen ok miatt szar? Normális aki ilyet le bír írni? De amúgy tényleg semmi különösebb baj nincs ezzel a filmmel, azzal van baj, hogy ez szinte mindenki szerint, egy nagyszerű, kiváló film. Nem. Ez csak nyári blockbuster. Ugyanannyit ér. Basszus, ha a Mad Max olyan zseniális, akkor esküszöm a Rambo 4, az a világtörténelem legmélyebb, legcsavarosabb, legfilozofikusabb alkotása.
Arról nem is szólva, soha senki egy ömlengő kritika fel nem hozza, hogy basszus, a Mad Max lehetett volna több is egy látványfilmnél. Például írhattak volna bele történetet. Az régi filmeknek se volt nagy története, de azért több volt mint egy összetett mondat. Például lehetett volna benne színészi játék. Igen, Tom Hardy, tud színészkedni. Lehetne abból valamit kihozni, hogy lemészárolták a családját, már nem semmi nem érdekli, félig megőrült, kapcsolatba kerül a menekülőkkel, aztán a velük lévő kapcsolata( nem valami romantikus dologra gondolok) ezeket lehetett volna mélyíteni. Miért ne? Attól még hogy látvány film, lehetne benne pár perc színészi játék. De ebben nincs ilyen, vagyis de. A fehérre meszelt gyerek, amikor megtér, és a egyik macával beszélget 30 másodpercig. Komolyan, még a hülyefoszarbutamarvel filmben, az Bosszúállókban is volt pár perc, amikor megpróbáltak valami színészkedést, vagy elmélyíteni egy karaktert, gondolok mondjuk az íjász pasasra meg a családjára.
Vagy jut eszembe: Halálos Iram akármennyi? Jó film? Nem. Buta? Kurvára az. Látványos? Látványos. Ennyit tud. Szóval, sokan írták, jogosan, mennyire irreális buta film volt, valamelyik részében, Vin disel, egy sport kocsival ,egy nagy páncélszekrényt húz magaután. Totális hülyeség.
De és Max? Ez nem volt hülyeség? Itt se volt reális egy akciójelent sem. De ez nem baj, csak miért lett felmagasztalva?
Tegnap este ment a TV-ben a Waterworld. Kissé nevetséges ma már, és hát na. Olyan-amilyen. De egy fokkal nem rosszabb Foxi-Maxi fiúnál. Természetesen a látványban Max százszor jobb. De, Kevin Costner színészkedik. Van valamilyen karaktere. A gyerekszínész egész tűrhető, és van valami beleerőszakolt romantikus szál is, szóval van valami interakció a karakterek között. Lehet nagyon egyszerű karakterek, de Mad Max karakterei, nem hogy egy dimenziósak, szinte nem is léteznek.
Vagy, pár évvel ezelőtti film Éli könyve. Kissé nevetséges, hogy sétafikál a Bibliával, a női szereplő nagyon gyenge volt. De ez se volt se rosszabb, se logikátlanabb. Csak tényleg nem volt akkora akcióorgia , mint a Mad Max, de legalább időnként volt valami színészkedés féle is benne.
Szóval, tényleg érdekelne, hogy ugyan miért van mindenki elájulva tőle? Egy átlagos, nyári, látvány blockbuster filmtől? Rákerestem, mik voltak még a környékén akciófilmek: még egy Halálos Iram, Bosszúállók, Jurassic Park, Terminator( na jó ezt megértem), mit lehet elmondani, mivel adott többet mint ezek a filmek? Színészek? Vagy történet?
Azt elismerem, tényleg jól megkoreografált volt a sok akciójelenet, és pörgős volt, izgalmas, látványos. De ugyanezt egy rakás másik film is tudta/tudja. -
Mégis, szerinted milyennek kellett volna lennie egy 2015-ös Mad Max filmnek?
Inkább le se írd, mert ezt a sok zagyvaságot kibogozni is nehezemre esett!
Utoljára szerkesztette: rain70, 2015.09.26. 07:41:26 -
[2015] - (imdb) - "Mission: Impossible - Rogue Nation" - 8/10
(2015.09.25) (132 perc, amerikai)
Épp az elmúlt héten néztem meg az előző 4 filmet.
Az 5. is bejött. Hozta a kötelezőt. Tom Cruise-on nem múlik a 6., ez biztos.
Tetszett, hogy kicsit sorozat-epizódosra vették, és össze is kötötték az előző filmmel. Rebecca Ferguson jó választás is volt, meg nem is. -
Fantasztikus négyes 2015
és társaik
helyett:
Men in black 1-3 1997-2002-2012
Most, többszöri megtekintést követően még mindig, az első 10/10
2. 9/10
3. 8/10
(úgy izgulok, hogy jól döntöttem-e)
Osztom a véleményed, (meg azok a köpetkompresszoros, robbanásbiztos harci járművek, meg a... baromságok:) -
It's Kind of a Funny Story -
Filmekben nincs benne, könyvekben igen. -
-
Sima rabszolgák, ahol csak lehet, embereket dolgoztatnak. Skynet spórol a titániummal. Meg kísérletek a beszivárgók fejlesztésére. -
Részemről azért elismerésre méltó film az új Mad Max, mert tele van olyan egyedi, és máshol nem látott gag-ekkel, amik valóban igazi ínyencségek. Konkrétan már az első 10-15 percben, amikor a nagydarab csávó beleiszik az anyatejbe, bólint és aszondja: MU.
Haláli. Rögtön kilóra megvett. És rám lehet fogni, hogy alacsony a humor mércém.
A bizarr karakterek, amelyeket kiemeltél, azok miért számítanak negatívumnak? Egy elkorcsosult jövőt hivatott bemutatni a film. Totálisan hozta is ezt.
De most tényleg. Mondjatok még 3 olyan filmet a mai klisé felhozatalban, amiben ennyi egyedibbnél egyedibb figura, vagy mozdulatsor van.:D
Egyébként az Út tényleg egy király film. Nagy kedvenc szintén. -
Annyira nem értetted mit nézel, hogy a végén idekevered a The Road-ot, de minek :D
Egyébként milyen takarékos kocsit választanál? fiat panda vagy egy csattogó diesel? :)
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.09.25. 22:20:59 -
onnan van a szövet? :DD -
DantesHUN #90650 Furi Max, mad útja, vagy fordítva, Mad max furi útja.
Még mielőtt belenéztem, nem értettem mi ez a rajongás , hogy hű de jó film. Egyik kritika se győzött meg, hogy ezt egy nagyon jó film lesz, amiket felhoztak mellette, hogy mitől jó, hát ööö...az volt valami túl sok.
De, végülis jobb lett mint amire számítottam.De film azért jó a pozitív kritikák szerint: mert látványos, sok zúzás, valós kaszkadőrökkel, és nem CGI-val, hát ennyi azért kevés egy maradandó filmhez. Egy nyári látványfilmhez elég, de többre nem. Ami nem is baj, ennyi elég, csak akkor mi ez a nagy felhajtás? Mintha ez a Furi Max ennél több lenne.
Amúgy abba belegondolt már valaki, és ez az egész Mad Max univerzumra vonatkozik, hogy nincs víz, nincs benzin, csak sivatag, de mindenki nagy motoros benzinfalókkal jön megy. Miért? Én takarékos kocsit választanék, ha poszt-apokaliptikus világban élnék.
Na a film. Cselekmény? Hát A-ból B-be, onnan vissza.
Szereplők? Lehetnének jók, de nincs erre idő, mert sok bumm-bumm.
Látvány: az zseniális. Akció: izgalmas, pörgős, látványos.
Sajnos, a deviáns, mutáns, őrült izéket nagyon túltolták a filmben. A harmadik részben is utáltam a hülye óriáson élősködő kicsi embert, de itt? Anyatej -farm? Meg a meszes képű bolondok, akik krómot fújnak magukra? Lángoló gitáros nemtudommi? Szörtyögő izé micsoda-főgonosz? Jó anyag lehetett amit szívtak az írók.
Na és lényeg. A mutaványok, a kaszkadőrök. Most komolyan, ez az értéke a filmnek, ettől lesz különb mint az átlag agyatlan akciómozi, mert nem CGI-vel van tele?
Hát egy nagy szart! Ez ettől még egy agyatlan akciómozi. Ami mégegyszer: nem baj, csak ne lássuk többnek. Amikor ilyen kritikákat olvastam, reálisabb...ez reális? Dehogy az. És akkor más apróságok Max nem beszél csak mutogat. A történet...nem lehet minősíteni annyira gyenge.
Szóval egy tízesből egy hatost megérdemel, de jövő hétre elfelejtem az egész filmet, és nem volt rossz, lehet ha évek múlva újra adja a HBO és unatkozom, megnézem ismét., mert tényleg nagyon izgalmas, látványos. Összességében pozitívan csalódtam, csak azon fintorgok, hogy mi a fenéért kiáltották ki ezt a filmet olyan nagyszerű valaminek?
Amúgy jó poszt-apokaliptikus film a The Road. Pedig se anyatej tenyészet, se lángoló gitáros elmebeteg nincs benne. Csak egy apa meg a fia. Jó, nem is akciófilmnek készült. -
Élő szövet a fémvázra :D -
Terminator-ban a robotok miért ejtenek foglyokat? -
pedig erre tényleg a csillagainkban a hiba a legjobb :p -
Na ez jónak tűnik, bár inkább vígjátéknak tűnik a trailer alapján :) Bepróbáljuk :) -
Á, így értelek már .)
állítólag (mert nem láttam) ez olyan sírós (valódi történeten alapultságát sem ismerem): "Me and Earl and the Dying Girl (2015)" -
Sorozattal csak annyi a bajom, hogy nincs időm nézni és nem sírni akarok mindig, csak félévente felgyűlik bennem a sok szemét, beiszok, megnézek egy ilyen filmet és kibőgöm magam, csak nem tudok már mit megnézni :D
De köszi a tippet :)