1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DantesHUN
    Furi Max, mad útja, vagy fordítva, Mad max furi útja.

Még mielőtt belenéztem, nem értettem mi ez a rajongás , hogy hű de jó film. Egyik kritika se győzött meg, hogy ezt egy nagyon jó film lesz, amiket felhoztak mellette, hogy mitől jó, hát ööö...az volt valami túl sok.
    De, végülis jobb lett mint amire számítottam.De film azért jó a pozitív kritikák szerint: mert látványos, sok zúzás, valós kaszkadőrökkel, és nem CGI-val, hát ennyi azért kevés egy maradandó filmhez. Egy nyári látványfilmhez elég, de többre nem. Ami nem is baj, ennyi elég, csak akkor mi ez a nagy felhajtás? Mintha ez a Furi Max ennél több lenne.

Amúgy abba belegondolt már valaki, és ez az egész Mad Max univerzumra vonatkozik, hogy nincs víz, nincs benzin, csak sivatag, de mindenki nagy motoros benzinfalókkal jön megy. Miért? Én takarékos kocsit választanék, ha poszt-apokaliptikus világban élnék.
    Na a film. Cselekmény? Hát A-ból B-be, onnan vissza.
    Szereplők? Lehetnének jók, de nincs erre idő, mert sok bumm-bumm.
    Látvány: az zseniális. Akció: izgalmas, pörgős, látványos.
    Sajnos, a deviáns, mutáns, őrült izéket nagyon túltolták a filmben. A harmadik részben is utáltam a hülye óriáson élősködő kicsi embert, de itt? Anyatej -farm? Meg a meszes képű bolondok, akik krómot fújnak magukra? Lángoló gitáros nemtudommi? Szörtyögő izé micsoda-főgonosz? Jó anyag lehetett amit szívtak az írók.
    Na és lényeg. A mutaványok, a kaszkadőrök. Most komolyan, ez az értéke a filmnek, ettől lesz különb mint az átlag agyatlan akciómozi, mert nem CGI-vel van tele?
    Hát egy nagy szart! Ez ettől még egy agyatlan akciómozi. Ami mégegyszer: nem baj, csak ne lássuk többnek. Amikor ilyen kritikákat olvastam, reálisabb...ez reális? Dehogy az. És akkor más apróságok Max nem beszél csak mutogat. A történet...nem lehet minősíteni annyira gyenge.

Szóval egy tízesből egy hatost megérdemel, de jövő hétre elfelejtem az egész filmet, és nem volt rossz, lehet ha évek múlva újra adja a HBO és unatkozom, megnézem ismét., mert tényleg nagyon izgalmas, látványos. Összességében pozitívan csalódtam, csak azon fintorgok, hogy mi a fenéért kiáltották ki ezt a filmet olyan nagyszerű valaminek?

Amúgy jó poszt-apokaliptikus film a The Road. Pedig se anyatej tenyészet, se lángoló gitáros elmebeteg nincs benne. Csak egy apa meg a fia. Jó, nem is akciófilmnek készült.