106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    The Lazarus Effect

Emlékszem mennyire felkeltette az érdeklődésemet anno a film trailerje. Olivia Wilde-ra kíváncsi voltam, mit tud nyújtani egy horror filmben. Mint kiderült, igazán jól áll neki a rémisztgetés is.

Aztán kijött a film, jöttek a kritikák. Rosszabbnál rosszabb dolgokat olvasott az ember. IMDB-n 4 ponton állt, azóta is csak 5-ig tornászta fel magát. El is ment a kedvem tőle.

Pedig, lehet pont azért, mert rosszabbra számítottam, nem egy katasztrófa, vannak jó pillanatai. A film maga nem túl hosszú. Alig több 70 percnél, és ez így is jó, mert ennél tovább már nem működött volna.

A színészi játék nem nagy szám. Olivia teljesíti amit kell, a többiek asszisztálnak, hol idegesítően, hol nem. Mivel horror és rövid film, nem nagy spoiler, hogy sokuk játékát, nem kell túl sokáig nézni. Ez rendben van. Ami nincs, az a történet és a horror előadásához szükséges elemek felhasználása. Irtózatos kliséket szolgálnak fel a nézőknek, amiben nem is ez a legnagyobb baj, hanem az az önismétlés, ahogyan azokat újra és újra és újra és újra felhasználják. Van a rendezőnek egy kedvenc jelenete: megjelenik a háttérben valami sejtelmes, elmegy a fény, jön egy ki szuszogás, felkapcsolódnak a lámpák, az aktuális áldozat, megfordul, és KenytheOne szavaival élve: "OTT A SZÖRNY". Ezt a jelenetet, nem számoltam össze, de 5ször biztosan eljátsszák.

A másik probléma, a történet. Lebutítva, David Gelb fogta Luc Besson Lucy című filmjét, bele kevert némi túlvilági témát, és vígjáték/akció film helyet csinált belőle egy horror filmet, amiben az eredeti ötlet, pár ijesztgetésen kívül, nem játszik szerepet. Az elgondolólás érdekes, de túl sok mindent nem sikerült kihozni belőle.

Egyszeri élménynek elment.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.10.05. 11:28:48
  • kill3r21
    És az első kritika amit láttam , pont a drámát hiányolja...nem értem én az embereket...ha meg sok van akkor túl van drámázva xD
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "San Andreas" - 6/10
    (2015.10.04) (115 perc, amerikai)

Dwayne Johnsonnak nem kellett nominálós szerepet rittyentenie, viszont rutinból hozta azt, ami egy ilyen Katasztró Fia filmben illik.
    Volt itt kötelező gyerekmentés-és-utána-halál, az első klasszikus San Francisco-i földrengésfilm óta szokásos családi mizériára épülő dramaturgia, kötelező csöcsfaktor (Alexandra Daddario***), újfent kötelező tragédia-szőtte-szerelem, Kylie Minogue, és csillagos sávos lobogó is.
    A CGI baromi jól volt keverve a környezettel, és San Franciscót jól ismerők bizonyára elégedetten csettinthettek a hatalmas pusztítást, és az alaposan megkavart látképet látva.

//*** = "Jelölések: MTV Movie Award a legjobb ijedt alakításért" - akkora szemekkel nem is csoda...
  • cylonflatus
    Nem azt mondtam, hogy jól hozott, hanem hogy nem volt bukta. Teljesen igaz amit mondtál (mármint, hogy nem igazán lehet látni valójában mennyi az annyi). Olyan mint a Sziget Fesztivál: már a '90-es évek második felében, amikor a Gerendai a zárónap után bejelentette nyöszörögve, hogy hát még mindig mínuszban van a rendezvény, akkor pár bennfentes viccelve arra tett fogadást, hogy a "veszteségből" Maseratit vagy Ferrarit fog venni. Egyébként az előző jött be. Az nem annyira hivalkodó...
    Volt szerencsém látni egy-két filmes elszámolást, a Függetlenség napja egy részlete ugrott be, kérdés: "-Miből finanszírozzák ezt?", válasz: "-Maga elhitte, hogy 25ezer dollár egy wc ülőke és 10ezer egy kalapács?". De az tényleg igaz, hogy pl marketingre baromira sokat elköltenek még a gyártáson felül.
    Igazából ha egy film kijött nullára (Hollywood type, nem független, meg európai művész) azon egy-két ember már biztos kaszált. Minél jobban teljesít a megtérülés fölött, annál többen járnak jól. De az biztos, hogy a Terminátortól nem ezt várták, és aki keresett rajta az se annyit amennyit várt. Mondjuk én amikor megláttam az első promo képeket Jay "antiszínész" Courtney és a nagyon hülye fejű Dr Who-val én azt hittem valami vicc, és az igazi képek később jönnek. Aztán a trailer után kicsit reménykedtem, de megnézve a filmet én csodálkozom, hogy ennyit is hozott.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.10.05. 03:44:49
  • kill3r21
    The Martian - A mentőexpedíció

Srácok, ezer helyen bele lehetne kötni, pár okosságon felröhögtem, de minden más annyira ellensúlyozza ezt, hogy nem tudok, illetve nem akarok belekötni!
    Egykét poén meg akkora hogy, ajajj!
    Sok filmet láttam idén, de most nekem ez ugrott az első helyre :)
    Aki teheti ne hagyja ki...
    Imdb pont eléggé korrekt :)

Utána lehetne elemezni , olvasni hogy amikről beszélnek azok tényleg valós dolgok vagy lehetetlenségek, de még nem tartunk ott valójában..
    Nagyon jól szórakoztam, minden percét élveztem!
    Üdv
    +1 Nincs túlerőltetve a dráma , pont annyi van amennyi kell..ilyen se mostanában volt filmben :)
  • LasDen #90758
    Nem túl sok igen. Eleve ugye hazai pályán is már feleződik a bevétel, mivel azt a mozik kapják meg. Külföldön ez annyival bonyolódik, hogy ott nem a Paramount terjeszti, hanem még egy másik cég. Így a bevételekből lejön még az ő részük is. Szóval igen szűkös a bevételi oldal, ha van. De a dolog másik oldala, hogyha meg van, akkor inkább letagadják :D
    Amúgy az amerika+világi többi része egyenlet mellé már bejött kína is. Hatalmas a piac, nem véletlen nyitnak egyre komolyabban feléjük a filmesek.
  • Riddick21
    Kurva kevés az! Csak az USA-beli bevételek nagy része megy vissza a stúdióhoz, és ott sem az egész. Az a ~90 milla iszonyú kevés a 150+ milliós költségvetéshez képest, amihez még jönnek a marketing kiadások. A 350 milliónak csak egy töredéke vándorol (nincs konkrét adatom, mert nyilván országonként változó) vissza, a többit felemésztik az egyéb költségek. Ha nem így lenne, nem kezelnék külön az amerikai és a világ többi részéről származó bevételeket.
    Bukta volt az, nem is kicsi. Szerencsére, mert amúgy ritka nagy hulladék az a film (2|10, minden jóindulattal, és azt sem egészen tudom, hogy mire adom).
  • hiper KOCKA
    Mr. X 2015

Bollywood dolgozik rendesen, viszont az ezen művekre vonatkozó reakciós küszöb valahol a röhögőgörcs és a döbbenet között helyezkedik el félúton. Persze én vagyok a hülye hogy egy hindi társadalom számára teljesen fogyasztható filmre érthetetlenül pislogok a bornírt európai agyammal.
    Egy ilyen filmben teljesen rendben van hogy egy pörgős akciójelenetet egy zenés-éneklős videóklip szakít meg, amelyben a főszereplő pátoszos nyáltenger és giccs közepette eldalolja hogy menyire szereti az aktuális mátkát, és mi mindent megtenne érte... oké, ez ott így működik... más társadalom, más kultúra. De miért kell ezt egy 120 perces filmnél 20 percenként benyomni?

Na és nem lehet elmenni a tény felett hogy ez a film az Árnyék nélkül koppintása, sőt néha mintha egy az egyben belőle másolták volna ki a jelenetet. Viszont a vizuális effektek olyan ordenáré módon sikeredtek hogy a néző hangos vihogással nyugtázza a főszereplő láthatatlanná válását és azokat a bénán megkoreografált jelenetsorokat amik ezután következnek. Merthogy ezek bűnrosszak.

Azért itt-ott erőre kap néha a film, volt csavar a történetben és morális kérdéseket is feszeget a téma, de a jó film készítéséhez szükséges források nagyban hiányoztak... főleg a technikai részére értve. Ha az idióta, giccses zenei klipek nem lettek volna, kapna még egy plusz pontot, de így csak:

4/10
  • cylonflatus
    Én amikor hívást kapok a telefonon akkor szoktam ilyet csinálni. Írok, csörög a telefon, aztán egy gondolattal előrébb vagyok már fejben amikor folytatom.
  • cylonflatus
    89 milliót az USA-ban, és további 350 millió a világpiacon? Ha nem írtad el a számokat, akkor az baromira nem kevés. A 89 milla az USA-ban az tényleg nagyon sovány, de ha még 350 hozzájön az baromira nem bukta, sőt. A gyártási költség majdnem kétszerese a profit. Ez az összbevétel majdnem annyi, mint a legutóbbi Star Trek filmé. Ha csak a bevételen múlna megcsinálnák. A Pacific Rim ennyit sem hozott, Amerikában szintén leszerepelt, de magas volt a nemzetközi bevétele, pont az mentette meg a folytatást, elvileg csak del Torón múlik. A Terminator ráadásul egy sokkal nagyobb cím, az igaz mondjuk, hogy sok rajongó most kiábrándult,de annyira nem, hogy kukázzák végleg. Szerintem csak az a kérdés, hogy mennyit fogják pihentetni a frencsájzt.
  • Shep
    Na arra sem emlékszem :D
  • LasDen #90752
    Ez is igaz. De ehhez hasonló helyzetekben az emberek próbálnak valamilyen támpontot találni, ami a jobb jövőt vetíti előre. Ami nem feltétlenül reális. A Terminátor esetében ez most Cameron....
  • Bokafix2
    Cameron neve teljes bizonyosság lenne a sikerre? Ha most huszonpár év után forgatna egy Terminátor filmet, az is ugyanolyan kétesélyes lenne mintha más rendezők kezéből kerülne ki.
    Van nekünk ugyanis egy Spielbergünk aki szintén elég tehetséges rendező, és csinált 3 remek Indiana Jones filmet, de a húsz évvel későbbi 4-dik rész viszont vállalhatatlan lett. Ilyen ez a film szakma.
  • LasDen #90750
    teljesen elveszett a Pandorai worldbuildingben....
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen... :(
  • Tikal #90748
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem tudom, hogy fizettek e neki ezért, de remélem szembe köpte magát a tükör előtt miután hazament

• IMYke2.0.0.0
    "a Genisys rendben van"

Akkor tényleg megzápult az öreg feje...
  • Tikal #90746
    Ráadásul ha jól emlékszem Cameron azt nyilatkozta, hogy a Genisys rendben van :D Meglágyult már az ő feje is...
  • LasDen #90745
    Cameron ~2022-ig, ha nem tovább Pandorával lesz elfoglalva, nem fogja érdekelni Terminátor. És akkor még Battle Angel is ott van Avatarok utánra elméletileg....
  • Riddick21
    Ez a legjobb, ami a Terminator franchise-zal történhetett :) Néhány év múlva visszakerülnek a jogok Cameronhoz, talán ő majd kezd vele valami értelmeset.
  • Tikal #90743
    meg van már blu rayen? :DD
  • Tikal #90742
    hálistennek
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.10.04. 12:09:44
  • Totti5
    Nem.
  • Blasta
    "A leghülyébb című Terminator-rész, a Genisys annyira kevés pénzt termelt (155 millió dolláros gyártási költségre csak 89 milliót az USA-ban, és további 350 milliót a világpiacon), és úgy felhúzta a franchise rajongóit és a kritikusokat is, hogy a jogtulajdonos Paramount úgy döntött, a háromrészesre tervezett rebootból nem lesz semmi egyelőre, és leállították a 2017-re bejelentett második film előkészítését és a szintén hónapokkal ezelőtt beharangozott tévésorozat forgatókönyveinek írását is. Nem örülünk." -via index

DE IGEN KURVÁRA ORULUNK, HALLELUJA !!!
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Inside Out" (Agymanók) - 9/10
    (2015.10.03) (94 perc, amerikai)

Az 5 "fő" érzelem (Öröm, Szomorúság, Félelem, Düh és Undor) vezérelte Riley megszületésétől 12 éves egyéniséggé alakulása - a boldog idők után beköszöntő költözés, és a szomorúság időszakában.
    Kiváló Pixar-minőség, humorral (hál' Istennek nem erőltették túl), mondanivalóval. A szinkronhangok illettek.
    Nekem bejött.
  • CSOCSO
    "A reginek megvan a hangulata de ha mai szemmel nagyon erdekes egy film ez"

Itt valami odaveszett.lol
  • mégvadabbdisznó
    Egyikben sem... a Betmen ruhának volt mellbimbója
  • Shep
    Melyik Betmenben volt mezítelenkedés? Én azt hittem mindegyik 13+ -os volt anno.
  • SzinesGeza
    Én így voltam a Barbapapával. 3 évesen iszonyat élveztem, de most látva nagyon tré. ;)
  • CSOCSO
    Rengeteg filmnel van ez igy. Valoban, a regi batmenek mara mar nevetsegesnek tunnek. Es mindenki szeretettel fikazza a mai filmeket, merthogy a regiek ( eredetiek) mennyivel jobbak voltak. Ez igaz a Mad Max re is. A reginek megvan a hangulata de ha mai szemmel nagyon erdekes egy film ez. Az uj nekem sokkal jobban tetszik. Nagyon zsir volt a hangulata.

Legutobbi ket hatalmas csalodasom a Dumbo volt es a Land Before Time dinos film. Az utobbit imadtam gyerek koromban. Rongyorsa neztem a kazit. Meglestem fel eve es azonnal toroltem. Uberszar az a mese. Dumbo nem volt nagy kedvencem de ettol fuggetlenul olyan mese amit valszeg nem fogok megmutatni a fiamnak a budos eletbe sem. Mondjuk neki kezdtunk a Hofeherkenek is. Nem neztem 5 percnel tovabb.
  • CSOCSO
    Altalaban azok a filmek amiknel a trailer bejon a film altalaban nem jon be annyira. Es sokszor kellemesen csalodom a szar trailerek utan.
  • Bokafix2
    Pedig a Batman Forever Oscar és Golden Globe jelöléseket is kapott. Már érezhető a blődség és a giccs de csak visszafogottan, mivel itt még Burton jelen volt a forgatásokon és irányítgatta Schumachert, viszont már a 4-dik részre teljesen kiszállt a projektből. Ez meg is látszott a végeredményen. Borzalmas lett.
  • LasDen #90731
    azért lehetett, mert kisebb korban sokkal egyszerűbb dolgok szórakoztatnak, mint idősebben. Lásd Jar Jar Binks. A gyerekek imádták....
  • k0trapali #90730
    Batman, Batman Returns & Batman Forever

Igen. Az utolsó rész a Batman & Robin már kimarad ,mert a Mindörökké Batman-t is alig bírtam végignézni. Gyermekkorom egyik kedvenc filmje volt pedig a 3. rész. Ma már nem tudom miért. Az első az alap Joker miatt is meg amúgy is. Azt akármikor megnézem. A második is hasonló hangulatban telik mint az első az is elmegy szódával. Karácsonykor játszódik aztán karácsony buzi vagyok. Aztán a harmadik résznél puff. Mellbimbó meg csilicsálé neon város. Nem értem, miért ilyen tök happy az összes Batman rész?? Még a "The Animated Series" Batman rajzfilm sorozat is komorabb, sötétebb volt mint ezek a filmek. Mikor láttam az első Nolan féle Batman-t akkor mondtam magamban, na ez az! Ez az igazi Batman! Nem ezek a musical, bohóckodós, sétálok az utcán izé... Meg azok a párbeszédek is hát a falat kapartam. Barátnőm még nem látta ezeket a régi Batman filmeket és most volt szerencséje belenéznie, de azt mondta, hogy szörnyűek. "ez batman film? énekelnek? mellbimbó? jelmezbál?"
    Szeretem Batman-t. .Az 1989-es az favorit, de a többi már nem annyira nézhető számomra. Nálam Nolan hozta el a megváltást. Bocsi, ha nem elég összeszedett. Nem vagyok egy nagy kritikus.
  • Cuchulainn
    Imádtam a könyvet, és amikor meghallottam, hogy filmet készítenek belőle nagyon lelkes voltam. Aztán az újabb és újabb trailerek megtekintésével a lelkesedésem egyre jobban alászállt, míg végül eljutottam arra pontra, hogy nem voltam biztos benne, hogy meg akarom-e tekinteni.
    Tudtam, hogy nagyon jó az alapsztori, és láttam, hogy nagyon rosszak a trailerek, a kettő együtt pont határesetté tette a dolgot, de aztán a héten egy haverom mondta, hogy ő mindenképp megnézi és úgy döntöttem, hogy vele tartok. Nem bántam meg.

Így történt tisztelt bíróság :)
  • Tikal #90728
    tehát azért mentél el, mert valami csöpögős szart vártál? én ilyenkor inkább otthon maradok és várok pár hónapot :D
  • Cuchulainn
    The Martian

Őszintén megmondom, már-már kötelességtudatból mentem el a filmre mert a trailerek alapján valami elhálivúdiasított csöpögős-drámázós borzadályt vártam. Így aztán kellemesen csalódtam, ha nemis teljesen könyvhű, de korrekt adaptáció ami méltó az eredetihez. Remekül hozza azt az egyedi hangulatot ami a könyvet annyira élvezetessé tette. A tudományos magyarázatokból és a szakszövegből persze visszavettek, de ez érthető. Egy zavaró elem azért van: a könyvben elég részletesen ki van fejtve, hogy miért nem tud csak úgy kommunikálni a marsi bázis a Földdel, itt ez a magyarázat elsikkadt, így aki nincs annyira képben az valószínűleg nem érti miért ennyire problémás az egész.
    Ezzel együtt is jó látni végre nagyvásznon is egy történetet, amiben egy csapat inteligens és kompetens ember együttműködve megold egy problémát, ostobán gonosz antagonisták és a hajánál fogva előrángatott szerelmi szálak mellőzésével. Jó látni egy kvázi katasztrófafilmet, amiben a drámát nem a halálal bártan szembeszálló terhes kismamák és kisírt szemű gyerekek szolgáltatják és ahol a tét nem az egész emberiség kipusztulása a magmaszökőárvihar kitörése által.
    Az egészhez remekül asszisztál a látványvilág, a mars kihalt üressége különösen megkapóan került a képernyőre. A szinkronhangok tűrhetőek, szerencsére épp a főhősé egész jól sikerült, a NASA csapat is elmegy, a többi asztronautánál már azért rezeg a léc. A fordításban itt-ott sikerült bennhagyni ostobaságokat, de nem annyira kirívóak.

Összességében simán 9/10, végre egy valódi sci-fi a mozikban
  • Kmarha
    Egy érdekes videó a filmekkel kapcsolatban, hátha valakit érdekel: a színek szerepe és jelentése a a filmekben
  • extra sensory
    Cage egyre szarabb filmeket csinál.
  • Bokafix2
    Fizess a szellemnek 2015

Nicholas Cage úgy döntött nem fizet a szellemnek ezért az elrabolja a kölykét... mit lehet ilyenkor tenni? Hívjunk médiumot, meg menjünk át a túloldalra megkeresni a gyereket. Kár hogy az Insidious és a Poltergeist ezt a poént már rég ellőtte. Ráadásul sokkal jobban.
    Az effektek gyengék, na és az egész történet is tök erőltetett. Már ott elszabták, hogy szeptemberre datálták a bemutatót... egy halloween-es filmnél... pont mikor egy hónap és itt a halloween.

Nem bírtak már várni egy kicsit hogy legyen valami aktualitása? Na mindegy, sokat nem segített volna a végeredményen... De ha már halloween-es thriller akkor sokkal jobb az Adsz vagy kapsz, illetve a Fejnélküli lovas is durván alázza jelen filmünket.

A sztori egyébként egy 17-dik században megégetett banya kultuszán alapul aki minden halloweenkor eljön 3 gyerekért. Ragyogó. Remek történetvezetés... mikor tudvalevő hogy a halloween Samhain kultuszán alapul, erre teljesen más irányt adnak a sztorinak... Az Odaát-ban volt egy Samhain-es epizód, állítom sokkal jobb lett mint ez a film, ezzel az erőltetett gyerekmentési koncepcióval. Nem ez Cage legjobb filmje az száz.

3/10