1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    The Lazarus Effect

Emlékszem mennyire felkeltette az érdeklődésemet anno a film trailerje. Olivia Wilde-ra kíváncsi voltam, mit tud nyújtani egy horror filmben. Mint kiderült, igazán jól áll neki a rémisztgetés is.

Aztán kijött a film, jöttek a kritikák. Rosszabbnál rosszabb dolgokat olvasott az ember. IMDB-n 4 ponton állt, azóta is csak 5-ig tornászta fel magát. El is ment a kedvem tőle.

Pedig, lehet pont azért, mert rosszabbra számítottam, nem egy katasztrófa, vannak jó pillanatai. A film maga nem túl hosszú. Alig több 70 percnél, és ez így is jó, mert ennél tovább már nem működött volna.

A színészi játék nem nagy szám. Olivia teljesíti amit kell, a többiek asszisztálnak, hol idegesítően, hol nem. Mivel horror és rövid film, nem nagy spoiler, hogy sokuk játékát, nem kell túl sokáig nézni. Ez rendben van. Ami nincs, az a történet és a horror előadásához szükséges elemek felhasználása. Irtózatos kliséket szolgálnak fel a nézőknek, amiben nem is ez a legnagyobb baj, hanem az az önismétlés, ahogyan azokat újra és újra és újra és újra felhasználják. Van a rendezőnek egy kedvenc jelenete: megjelenik a háttérben valami sejtelmes, elmegy a fény, jön egy ki szuszogás, felkapcsolódnak a lámpák, az aktuális áldozat, megfordul, és KenytheOne szavaival élve: "OTT A SZÖRNY". Ezt a jelenetet, nem számoltam össze, de 5ször biztosan eljátsszák.

A másik probléma, a történet. Lebutítva, David Gelb fogta Luc Besson Lucy című filmjét, bele kevert némi túlvilági témát, és vígjáték/akció film helyet csinált belőle egy horror filmet, amiben az eredeti ötlet, pár ijesztgetésen kívül, nem játszik szerepet. Az elgondolólás érdekes, de túl sok mindent nem sikerült kihozni belőle.

Egyszeri élménynek elment.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.10.05. 11:28:48