106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Limitless (Csúcshatás) 2011 IMDb
Ha lenne egy pirula amit ha beveszel, sokkal sokkal okosabb leszel minden területen, mint bárki más: bevennéd?
Eddie-t dobja a csaja, és a kiadója is rugdossa a seggét, hogy adjon már le végre valami használható írást. Mert hogy eredetileg író lenne.
Egy író akit a csaja mellett az ihlete is cserben hagyott. Úgy néz ki, nem sok öröm érheti őt a jövőben sem. Ám egyszercsak az utcán belebotlik a volt sógorába, aki valaha dílerkedett. Persze ma már nem.
Egy neves gyógyszergyárnak dolgozik (hát persze) ahol egy új kísérleti gyógyszert dobnak hamarosan piacra, ami az agykapacitást megtöbbszörözi.
(aha, nyilvánvaló..)
A szer már túl van a teszteken és már csak a formális engedélyeztetés van hátra, mielőtt piacra dobják. Darabja 800 dolcsi lesz, de a régi ismeretségre való tekintettel, egy próbaszemet ingyen kap a mázlista. A lényeg: 18-24 órán át tart a hatása jelentősebb mellékhatás nélkül.
Vesztenivaló? Ugyan mi lenne? Csaj nincs, a meló se halad, lássuk hát...
Aztaaa! A cucc nagyon ott van! Eddie tarol mindenhol amihez nyúl. Póker, csajok, helyzetfelismerés. Még a regényének is elkezdi az első 50 oldalát...
Zsebből elő a névjegykártyát amit az ex-sógor adott, és irány-horány! Be kell szerezni a következő adagot! Ez nem is kérdés.
A film képi világa magával ragadott. Piros pont az operatőrnek érte
Végkifejletnek mást vártam, mondjuk olyasmit hogy beüt valami extra mellékhatás, vagy amolyan trészpottingosan leteszi a cuccot
de nem.
Jött aminek jönnie kellett.és lett az, aki lehetett a pirula által.
Jó neki. Én maradhatok továbbra is az a szürke kisegér aki eddig is voltam..de...
...mi a franc?....honnan került ide az asztal alá ez az átlátszó állagú szem pirula?..csak nem....
Csak de
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.12. 07:10:23 -
Homok alatt
/Under sandet/
OMG! Egyszerűen zseniális.
10/10 -
Rendezőnek sokkal jobb ő... -
Én is ezt mondtam. :D -
Blood Father (2016) --- én erről beszélek ám.
És ő a csaj a filmből --- Erin Moriarty:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A filmben meg így nézett ki:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nekem MG is tetszett mint karakter...:D -
Abban a csaj volt -- sajnos -- a legjobb... -
Ez jó...:D
Nekem is eszembe jutott, mert láttam ezt a filmet MG-tól...:D
Szerintem jobb lett volna. :) -
Mad Max 4: mi lett volna ha...
-
Collateral Beauty (Váratlan szépség) 2016. IMDb
Mindig van új a nap alatt..
Szerencsére már rég túl vagyok azon, hogy mások negatív kritikáját komolyan vegyem. Most is pont úgy jártam el, ahogy egy ideje már szoktam: először megnéztem a filmet, és csak azután olvastam el pár kritikát róla..és örülök, hogy így tettem.
Külön külön is jó színészek sorakoztak fel ebben a drámában, de így együtt nekem nagyon átjött a mondanivalójuk.
Az utólagosan olvasott negatív kritikákon meg csak mosolyogni tudok. Ez egy igen jó film, csak érteni kell.
Hősünk padlót fogott, és ez érthető is. Elvesztette egyetlen lányát. A filmkritikusok nyilván nem. Sőt, nemhogy nem, de ekkora fájdalmat szerintem érezhetően sem tudnak elképzelni. És ha tényleg innen fúj a szél, akkor már érthető, miért ezt választották (ők) a tavalyi év leggagyibb drámájának.
(Bár egyáltalán nem mérvadó, viszont eléggé elgondolkodtató, hogy a port.hu-n a nézői értékelés meg 8,4 lett)
Akkor? Most mi van?
Mivel mint említettem, előre sem kritikát, sem trailer-t nem néztem, hanem csak simán beültem és végignéztem a filmet, így én tudtam értékelni a mondanivalót. Tudott újat mutatni, meg tudott mosolyogtatni és el tudta velem hitetni, hogy valaki tényleg elvesztett valakit akit szeretett.
Először csak pislogtam a három kulcsszón: "szeretet, idő, halál."
Hát ebből meg mi a bükkfán-fütyülő rézbaglyot akarnak kihozni?
Aztán jöttek a barátok és a három színész, akit megbíztak a három fogalom megszemélyesítésével.
Zseniális. És tényleg: ez a három alak kellett, hogy hősünk visszataláljon a realitás mezsgyéjére
Nem lövöm le a poént, hátha valaki esetleg még megnézné.Csak annyit mondok, az utolsó másodpercek is tartogatnak némi meglepetést.
Én legalábbis meglepődtem. Na nem nagyon, de azért mégis. Hiába no: aki jó színész, az jó színész.
Ebben a filmben (mint rámutattak a filmszakik) lehet csalódni is, ha nem értjük a lényeget.
Nekem egyértelmű volt az üzenete: az élet három értelme...
a szeretet,
az idő és a halál.
Egy erős 9/10.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.10. 20:36:24 -
Mi is most néztük meg,és tényleg nagyon jó volt.Tetszett a stílus!Nem volt csöpögős a film és elég sok apró humor is volt benne,a szörnyek frankok voltak meg a effekteket is.A lassítások nagyon frankók voltak! -
amd gondolom hozzájuk vágott pár zsacskónyi pénzt, így tutira van miből :D várjuk szeretettel
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.03.10. 16:57:46 -
Van marketingje a filmnek...
-
[2016] - (imdb) - "Fences" / (---) - 9/10
(2017.03.09) (139 perc, amerikai) - Drama
Egy Broadway műből készült film, melynek 6 igazi szereplője közül Denzel Washington alakja --- szó szerint és átvitt értelemben is --- kimagaslott... az egyszerre szerető, gondoskodó, kiskorú gyermekének jót akaró, de ugyanakkor uralkodó, elnyomó és saját életén, sorsán keresztül másokat mérő férj és apa... Aki bár kötelességtudóan robotol, ápolja a barátságot, gondoskodik, mégis kevés(nek érzi azt) amit megél.
Cory (a családjából, apja sötét árnyékából kitörni és amerikai focizni akaró tizenéves, lázadókorú fiúgyermek) és Lyons (a már 34 éves, inkább a zenélésnek élő, de saját talpra nem igazán álló másik fiú), és saját testvérei közül egyedül a közelében élő, szellemi fogyatékos(sá l(t)ett) Gabriel tartja a tükröt Troynak (Denzel Washington)... és egyben fogják a láncait... amiket le akar rázni. Miközben az odaadó feleséget és anyát, Rose-t (Viola Davis) is szereti.
Ezt az "idillt" borítja meg néhány nem várt esemény.
//A szereplők közti, finoman megírt dialógusok egyrészt a múlt század 50-es éveiről festenek korképet, de hű tükröt tartanak évszámtól függetlenül az emberek elé.
//Denzel és Viola bámulatosan hozták az egyszerűen bonyolult karaktereket, a szülőket. Mi tagadás, nekem nagyon bejött a film. Denzel Washington parádés volt. -
Csaba007 #95721 Kong (2017)
Ez az a film, amire nagyon is illik a "kellemes csalódás" kifejezés. Először azt gondoltam felesleges remake, de basszus teljesen máshogyan nyúltak az alapanyaghoz, és ugyebár szörny univerzumot építenek a Godzillával(van stáblista utáni jelenet,egészen-egészen a végén,de megéri megvárni, Godzilla hangja még mindig pöpec),amely teljesen működik. Az akciók valami eszméletlen kreatívak, látszik minden elköltött dollár az effektekre, FPS nézet,jó pár mutatós lény, és minden akció jelenet feszült és izgalmas. Igazából egy kaland-film, amelyből ritkán van manapság. Ezt a filmet moziba kell látni,mert tele van látványos jelenetekkel! 2 negatívum: szokásos katona karakter,akit nem a józan ész vezérel... és persze megmaradt a lány és Kong közötti románc...bár korántsem annyira csöpögősen,mint a Peter Jackson-os változatban. A vietnámi, háborús,de nagyon klisé zenék,lassítások megvannak...de inkább kicsit paródia jellegűek ezek a jelenetek,de nagyon is hangulatosak,sokkal könnyedebb hangvételű film lett,mint a Godzilla volt,a humor jelen van kellő mennyiségben, és..és látszanak a nagy harcok is,nincs kamera rángatás,totálban harcol mindenki! Remek mozi élmény, és Kong tényleg odaver!
(A 3D most egészen jó volt,mindig van valami pernye vagy hamu vagy rovar,ami repked).
7,5/10 -
Logan
Egy igazán erős mozi élmény volt. El tudom képzelni, azok számára akik közel érzik magukhoz a karaktereket, milyen drámát élhettek át, de nekünk, kicsit távol állóknak sem okozott csalódást. A film sikeresen bevont engemet is azzal, hogy egy visszautalások nélküli, naturalista ábrázolásmódú, igazán véres és koszos road movie hangulatot szolgáltatott.
Itt a naturalista nem a kiontott belsőségek mutatását jelenti (ilyent azért nem kapunk), sokkal inkább test közeliket olyan kiöregedett hősökről, akik már csak halovány lenyomatai régi énjüknek. Ráncok, sebek, könnyek minden mennyiségben.
A cselekmény elégé rosszul van ütemezve, sokat és hirtelen ugrálunk a lassú, karakterközponti beszélgetések és a gyors, véres, általában pusztakezes akció jelenetek között. Ettől függetlenül mindkét stílus jól áll a filmnek és a főszereplőinek is. A történet is nagyjából annyi, amennyit vár az ember, de amivel azt kitöltötték, a karakterek közötti beszélgetések, a kilátástalanság, a nyomor képei, azok mind bőven elviszik a filmet a hátán.
És nem utolsó sorban nagyon sokat számított, hogy a kamera kiment a zöld hátteres szobákból a szabadba. Igazán élmény számba ment a por, a homok, az erdő, a hegyek, a kukoricás, minden, amit e másfél-kettő órában bejárunk a szereplőkkel.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.03.08. 16:04:43 -
Twitternek, redditnek köszöni! -
szívesen... :D -
https://twitter.com/RealHughJackman/status/839108592447995907 -
cleric #95716 Settings/Site Preferences/Title display language? -
Nem fogod elhinni: csak rákattintok a linkre és ennyi.
Egyébként (most) tévedsz..
Kíváncsi voltam az iménti Imyke-féle francia thrillerre.
És "La proie" jön be az IMDb-n..
...ami ha jól sejtem francia cím.
Magyarul talán "A Préda" lehetne a legjobb fordítás...a tartalma alapján..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.07. 13:00:41 -
gondolom neked minden film címe magyarul jelenik meg, nem tudom hogy csinálod
-
Nekem pedig ez:
Prometheus 2012. IMDb
Ahogyan én láttam..
Kezdjük rögtön egy nagy muhahával
és egy elismeréssel 
Ez egy közel 400 millió dollárt érő mese, amit remélem senki sem fog komolyan venni sohasem.
Egy pillanatra ugorjunk egy "tervező" bőrébe (persze csak gondolatban) és képzeljük el a pillanatot, amikor egy bizonyos fokú intelligenciával rendelkező teremtményünk (amit a magunk hasonlatosságára teremtettünk) felkeres minket és felteszi az örök kérdést:
Miért?
A filmben tudjuk, mi történt ekkor. De a fejünkben is ugyanez a forgatókönyv zajlana le? Kétlem.
Aki teremt, annak nem kell feltétlenül pusztítania is. Ha magunkról, illetve a mi fajunkról van szó, akkor meg egyébként is felesleges.
Élünk egy bolygón x éve (ne firtassuk mennyi ideje) részben óvjuk, részben szennyezzük, mérgezzük bolygónkat és vele együtt egymást is.
Kár tagadni: ha akarnánk egy szempillantás alatt minden létező ismert létformát (magunkat is beleértve) képesek lehetnénk elpusztítani.
Megtesszük? Ki tudja? Egyszer majd az is megeshet valamikor. Szándékosan, vagy csak véletlenül...
Ha teremtőként tekintünk magunkra, el akarnánk pusztítani egy "steril" bolygót az univerzumban tele az eszelős teremtményeinkkel?
Minek tennénk? Megteszik ők saját maguk is előbb utóbb.
Ezekkel a Ridley Scott filmekkel egyedül annyi a gondom (ha egy pillanatra is komolyan próbálom venni őket), hogy eddig kizárólag csak pusztító idegen létformákat mutatott be. Még a tervezők személyében is.
Persze egyértelmű: kell a gonosz, hogy a jó érvényesülni tudjon, hogy legyen sztori és happy end (vagy ha az nem is, legalább 2 túlélő 7= 1 jó és egy rossz) de ez úgy ahogy van, csak egy mese. Tartsuk szem előtt.
Szerintem az ilyen jellegű filmek az emberi félelmet aknázzák ki ügyesen, ami számomra egy kissé meglepő, mert azt bizonyítja: szeretünk félni. Pedig a félelem az nem jó dolog. Mi mégis szeretünk. Legalább is azok, akik sejtik mire vállalkoznak, de mégis megtekintik ezeket a meséket.
400 millió dollár! Nem semmi. Ennyit is képesek vagyunk fizetni, csak hogy két órán ár borzongjunk és izguljunk hőseinkért..
Röhej nem? Persze ez nem fog engem sem megakadályozni abban, hogy megnézzem hamarosan az Alien: Covenantot..
Mert én is kíváncsi vagyok mi jöhet még...mit tagadjam..
-
ha az imdb linkre kattintok, nekem ez jön be
Also Known As (AKA):
USA Three Steps Above Heaven -
Én ugyan nem látom sehol, de van intuícióm.
Legyen mondjuk " Three Meters Above The Sky ". Szerintem ez is megteszi. -
[2011] - (imdb) - "La Proie" / (The Prey) - 5/10
(2017.03.06) (102 perc, francia) - Action, Crime, Thriller
Franck Adrien (Albert Dupontel) egy bankrabló (aki az elfogása előtt elrejtette azt a kevéske 2 millió eurót). Tisztességgel, és a lehető legelszigeteltebb módon le is ülte szinte a teljes büntetését. Hitvallása, hogy nem bízik senkiben. Jean-Louis Maurel (Stéphane Debac) --- állítása szerint erőszakolással és gyermekkorú molesztálásával hamisan vádolt elítélt, a cellatársa ---, végül előbb szabadulhat, mint Franck. Ezért utóbbi megkéri, hogy vegye fel a kapcsolatot a feleségével és pszichikailag beszédképtelen kislányával, és adjon át egy üzenetet, amiről az asszony tudni fogja már, hogy mit jelent.
Amikor Franck megtudja egy őt meglátogató ex-zsarutól, hogy Maurel ki is valójában, hősünk ráébred, hogy hiba volt az újabb bizodalom és kénytelen lesz megszökni, bármennyire is "közel" a tényleges szabadulása...
S megkezdődik a történetünk tényleges alakulása is, egy üldözés, melynek szerves részét képezi egy fiatal, csinos rendőrnő is Claire Linné (Alice Taglioni) és az ő megérzései.
//Sajnos, a film amolyan "franciás" lett - az a nagyon kevés akciójelenetecske nem volt visszafogott, de minden más nagyon langyos lett. Hősünk motivációja ellenére. -
ott van az imdb linken
-
estélyén = estélyen -
Tudom, hogy angol cím kellene, de ennek nem találtam. Aki tud neki az segíthet esetleg..
Tres metros sobre el cielo (A felhők felett 3 méterrel) IMDb
A srác fiatal, tökös, érzelmileg némileg instabil, de vagány és a csajok imádják.
A csaj fiatal, félénk, szófogadó és tipikus jó kislány.
Ha e két világ találkozik, akkor többé már semmi sem lesz ugyanaz.
A film a mai vagány spanyol fiatalok kalandos és bolondos világába kalauzol el.
Engem egyik kedvenc slágeremmel azonnal megfogott..
Általában semmi sem úgy alakul, ahogyan szeretnénk. Így vannak ezzel hőseink is, akik sok mindenen átmennek hogy végre egymáséi lehessenek, de aztán meg más dolgok és helyzetek miatt mégis szétmennek.
Talán ezzel nagy titkot nem árultam el, hiszen mint hallottam van folytatás is, amiben meg újra egymásra találnak..
Ebben a filmben (bár számomra minden szereplő ismeretlen) nekem mindenki szimpatikus volt szinte kivétel nélkül.
Az említett zene meg ami a fogadás estélyén csendül fel, szerintem annyira odaillik ahhoz a pillanathoz amikor kibékülnek, hogy nincs mese, nálam ez bizony egy újabb
10/10
-
Igen, magam is így vélem. Ezért is írtam a "talán"-t... -
Headshot
Végül nem találtam semmi érdekeset, így a Raides tag Headshotjára esett a választás. De mikor kerestem találtam egy másik filmet ugyan ezzel a címmel és érdekesebbnek ígérkezett.
Tul egy fejlövés és 3 hónap kóma után fejjel lefelé látja a világot. Ezután kezdődnek a bonyodalmak.
A film a jelen és a múlt között ugrál szépen bemutatva hogy jutott Tul idáig. Az előzetes alapján én egy klasszikusabb akció filmet vártam, de sokkal komótosabban veszi az eseményeket, ami nem hátrány. Az 1,40-es játékidőbe még így is belefért minden. Hangulatos film volt, érdekesebb krakterekkel. De úgy érzem, hogy a különleges helyzetből sokkalta többet ki hozhattak volna. Érdekes jelenetek születhettek volna, amit nagy kihagyott ziccernek tartok.
6,5/10 -
honosított szó, mint másik több száz a magyar nyelvben... -
Teljesen más a kettő, két különböző feladatkörrel. -
Axlkenobi #95700 A producert idehaza tán gyártásvezetőnek nevezzük. -
A producer tulajdonképpen angol szó. Magyarul talán inkább a gyártó, esetleg készítő, vagy pedig a termelő a helyes elnevezés.
Bár ezzel szerintem magad is tisztában vagy, ezért is az idézőjel..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.06. 13:03:09 -
"Azért ez nem egy Lucas - Star Wars kapcsolat"
George Lucas írta és rendezte a filmeket.
Rowling írta és volt a(z egyik) producere (de szép "magyar" szó) a filmnek.
-
The Girl in the Café 2005. (Kávé és szerelem) IMDb
Ki nem félt még a visszautasítástól? Ki nem mert még kezdeményezni? Ki nem vágyott mégis egyfolytában rá?
Lawrence nem egy átlagos pasas: se nem vonzó, se nem gazdag, se nem túl érdekes személyiség.
Ámde ezek a dolgok cseppet se fontosak, amikor szerelmes lesz az ember.
Bill Nighy sok mindenféle figurát alakított már színészként. Ám a legtesthezállóbb szerepe szerintem ez.
Épp ilyen esetlennek képzelem őt a való életben is. Miközben meg akár baromira nagyot tévedhetek is közben..
A vége nem lett egyértelmű, mert akár folytatódhatott volna is a történet..
Így inkább egy "döntse el mindenki mi legyen" sztori lett.
Csak azoknak javaslom a megtekintését, akik szeretnek gondolkodni az élet nagy kérdésein.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.06. 06:54:54 -
Katalizátor #95696 Tudom, hogy volt szerepe a filmben, nem erre gondoltam. :)