[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Collateral Beauty (Váratlan szépség) 2016. IMDb
Mindig van új a nap alatt..
Szerencsére már rég túl vagyok azon, hogy mások negatív kritikáját komolyan vegyem. Most is pont úgy jártam el, ahogy egy ideje már szoktam: először megnéztem a filmet, és csak azután olvastam el pár kritikát róla..és örülök, hogy így tettem.
Külön külön is jó színészek sorakoztak fel ebben a drámában, de így együtt nekem nagyon átjött a mondanivalójuk.
Az utólagosan olvasott negatív kritikákon meg csak mosolyogni tudok. Ez egy igen jó film, csak érteni kell.
Hősünk padlót fogott, és ez érthető is. Elvesztette egyetlen lányát. A filmkritikusok nyilván nem. Sőt, nemhogy nem, de ekkora fájdalmat szerintem érezhetően sem tudnak elképzelni. És ha tényleg innen fúj a szél, akkor már érthető, miért ezt választották (ők) a tavalyi év leggagyibb drámájának.
(Bár egyáltalán nem mérvadó, viszont eléggé elgondolkodtató, hogy a port.hu-n a nézői értékelés meg 8,4 lett)
Akkor? Most mi van?
Mivel mint említettem, előre sem kritikát, sem trailer-t nem néztem, hanem csak simán beültem és végignéztem a filmet, így én tudtam értékelni a mondanivalót. Tudott újat mutatni, meg tudott mosolyogtatni és el tudta velem hitetni, hogy valaki tényleg elvesztett valakit akit szeretett.
Először csak pislogtam a három kulcsszón: "szeretet, idő, halál."
Hát ebből meg mi a bükkfán-fütyülő rézbaglyot akarnak kihozni?
Aztán jöttek a barátok és a három színész, akit megbíztak a három fogalom megszemélyesítésével.
Zseniális. És tényleg: ez a három alak kellett, hogy hősünk visszataláljon a realitás mezsgyéjére
Nem lövöm le a poént, hátha valaki esetleg még megnézné.Csak annyit mondok, az utolsó másodpercek is tartogatnak némi meglepetést.
Én legalábbis meglepődtem. Na nem nagyon, de azért mégis. Hiába no: aki jó színész, az jó színész.
Ebben a filmben (mint rámutattak a filmszakik) lehet csalódni is, ha nem értjük a lényeget.
Nekem egyértelmű volt az üzenete: az élet három értelme...
a szeretet,
az idő és a halál.
Egy erős 9/10.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.10. 20:36:24