106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Anya Taylor-Joy-tól a The VVitch c. horror-dráma megvolt tavalyról? Nem szeretem a horrort, de ez a vonala mindig jöhet, belek és agyvelő látványa helyett a hangulattal zsigerel ki teljesen, elképesztően hatásos film! Na, abban főszereplő, és jóval nagyobb alakítást hoz, mint a Splitben (ahol szintén remekel). -
Őszinte leszek. A valahai akció, horror rajongó Zef (vagyis jómagam), ízlésvilágilag már réges-régen eltávolodott a régi önmagától.
Persze nosztalgiából most is újraolvastam 1-2 S.K.-t, de már nem igazán köt le. Rajzfilmek terén (manapság már megint animációs filmnek nevezik valamiért) pedig amúgy is igen kevés akadt ami érdekelne is. Talán belenézek, nem mondom, hogy nem, de..
Steven Seagal, Jean-Claude Van Damme, John Woo, Arnold Schwarzenegger és még sorolhatnám akciófronton, vagy Freddy Krueger, Jason Voores, Michael Myers és természetesen Chucky baba is, meg horror fronton állandó vendégei voltak az öreg VHS-emnek.
De ma már más szelek fújnak. Akkoriban pl. repült volna azonnal a videolejátszóból a sarokba mondjuk egy Sleeping with Other People jellegű vígjáték, most meg tessék, ezek vonzanak...még pihenek egy kicsit, aztán neki is esek
-
"Arnold Schwarzenegger Passing on Expendables 4
| Screen Rant
Sylvester Stallone is reportedly a no-go for The Expendables 4 and it sounds like his buddy, Arnold Schwarzegger, is taking a pass too. It wasn’t until the 2010 old school action-movie revival/homage The Expendables that ’80s icons Stallone and Schwarzengger finally shared the screen, though at the time Arnold was still governor of California and could only muster a brief cameo. Freed from the responsibilities of political office, Schwarzenegger was available for a larger role alongside Stallone in Expendables 2, and then came back for Expendables 3. The pair also appeared together in Escape Plan in 2013.
With Expendables 4 being confirmed earlier in 2017, it seemed inevitable that yet another Stallone-Schwarzenegger pairing was in the offing. Then, it was reported that Stallone is passing on Expendables 4 due to creative issues and suddenly the whole future of the project was cast in doubt.
Without Stallone, one of the main creative forces behind the Expendables franchise and one of the top draws among its cast of stars, it’s fair to wonder if there’s even any point going forward with another movie. That’s the exact sentiment that was expressed by Arnold Schwarzenegger to EW when asked if he would continue being involved with The Expendables without Stallone:
“There is no Expendables without Sly. I would never do the movie without him, no.”" -
[2016*] - (imdb) - "Split" / (Széttörve) - 8/10
(2017.04.07) (118 perc, amerikai) - Horror, Thriller
Tegyük tisztába gyorsan, miért a 8 pont: James McAvoy és Anya Taylor-Joy alakításáért.
Amúgy meg:
A multiplex betegség túlmisztifikálása (a 24. személyiség...) a popcornfactor.
De amit a két színész letett az asztalra... na, az nem.
A nagyon távol ülő szemű Anya Taylor-Joynak ez a szerep, és a nagy, tág és könnyes szemekkel való nézés baromira jól állt. Nem tudható, hogy mennyire lesz még reflektorfényben, de talán érdemes lesz majd rá is figyelni.
A személyiségzavar hálás téma volt a film szempontjából - James McAvoy tényleg megtett minden tőle telhetőt.
Amit Shyamalan (aki még mindig cameózik a filmjében) hibájának rovok fel az az, hogy meglehetősen hamar nyilvánvalóvá tette, hogy mi lesz a sorrend... az ő műve után, (utólag okosabban, és persze szőrszálhasogatóan) én az utolsó (stáblista nélkül) 10 percig ködben tapogatódzva hagytam volna a nézőt a várható végét illetően.
Ja és pusszantás John McClane-nek :)
Ettől függetlenül, nem kellett lefosni a bokáját az embernek semmitől. "Kellemes" 6 pontos film.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.04.07. 20:27:11 -
Prof William #96013 Szerintem nézd meg a rajzfilm sorozatot. Klasszisokkal jobb mint a film és még felnőtt fejjel is nagy kedvencem. -
Oké, csak gondoltam ha 7 évig nem lépték meg a folytatást.. -
Sebtiben írtam le a film megnézése után, remélem elnézitek nekem a "tűzet" ami tüzet természetesen...
..meg a többi helyesírási hibát
Az igazság az, hogy megkavart kissé egy lentebb olvasott kritika, ahol a fáklyát fákjának, az ijesztegetést meg ilyesztgetésnek írták..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.07. 19:15:17 -
SzinesGeza #96010 Nyilvánvalóan nem egy részt terveztek mivel az egész sztori sokkal hosszabb (egyébként egy animációs sorozat az alapja).
Épp ezért volt rossz ötlet mozifilmbe sűríteni az első könyvet (S01), inkább élőszereplős sorozatba kezdtek volna. -

-
The Last Airbender 2010 (Az utolsó léghajlító) IMDb
Figyelem!!
A következő kritika sértheti egyes olvasók szépérzékét, és esetlegesen ellenséges indulatokat válthat ki!
Kéretik mindenképpen NEM komolyan venni!
Az utolsó székhajlító.
A bűz ura (alias komapapa) a kocsmából kissé ittasan hazaérve, gondolta végre ideje férfivá avatni egyszem' fiát, hát egy kocsmai bunyóra kihívta. De a kölök (mert valójában egyáltalán nem olyan gonosz, mint az apja) nem fogadta el a kihívást. Apja erre megsértődött, móresre tanította és kitagadta. Csak akkor lesz hajlandó visszafogadni fiává (és egyetlen örökösévé) ha elhozza neki az utolsó székhajlítót, aki pont úgy fest, mint egy tetkós szkinhed. Az a fiú ugyanis olyan tudás birtokában van, hogy olyat még a vak öreg jós cigány asszony sem látott soha!
Mit volt mit tenni, a kis komagyerek útnak eredt a kis székhajlító nyomába. Egyszerűen muszáj volt előkerítenie, mert csak ő tudta kezelni a 4 elemet: a ceruzát, a bébit, a góliátot és persze a duci kis 9 voltosat, akinek nem jutott már becenév sem.
Eközben a kis székhajlító egy tó fenekén pihent a kis szőrös micsodájával (ami még repülni is képes ha kell) de észrevette a vízöntőlány és bátyja (akit csak Coffinak becéztek), majd kisegítette őket a felszínre.
A vízöntőlány és Coffi addig még sosem látott tetkós szkinhedet, nemisigen' tudták mit is kezdjenek vele.
De aztán a falujukba vitték, ahol a vén trottyok székkel kínálták. A többi már történelem...az eseményt még rajzfilmekre is dokumentálták azóta..
Persze közben kiderült, hogy át kell menni a másik faluba, mert igazából csak a ceruza elemet ismerte még akkor. (A legendák kissé megelőzték a realitást) Így hát a bátor vízöntőlány és a bátyja Coffika, a szörös micsoda hátán a másik faluba kísérték a tetkós szkinhedet, nehogymá' tévedésből belekössenek. Mert amúgy jó gyerek, mégha egy mini sittesnek is néz ki egyébiránt..
Meg is érkeztek a faluba, és Szkini végre megismerkedett a bébi elemmel is, de közben komapapa egyik spanja is a székhajlító nyomába eredt pár puszipajtásával, mert ők is kíváncsiak lettek a székhajlító tudományára. Ám a bűz urának fia hamarabb odaért, el is szédítette a vízöntő lányt, a kis kopaszt meg asszem leütötte. (olyan gyorsan történt, hogy ezt még magam sem láttam.) Aztán odaértek komapapa spanjai is, mert ők is akarták az elemeket. Náluk már rég nem kapni ilyesmit, vagy ha igen, csak aranyáron tól...izé, vagyis Arany Áron talpig becsületes üzletembertől..
Szóvak innentől felgyorsultak az események: volt csihi-puhi, dirr-durr meg ereszdelahajamat' is szép számmal.
Aztán a kis székhajlítónak elege lett, hogy nem lehet se csaja, se kölke mert ez a sorsa, és éktelen haragra gerjedt (volna, de még az sem ment neki) fogta hát a vizet, és csak úgy felborította. Komolyan. Meg is lepődött mindenki. de annyira, hogy szélnek is eredtek..
A bűz ura eme hír hallatán (viszont már tényleg) é(g)telen haragra gerjedt. És bort forralt hosszút (vagy bosszút?) mert így pórul járt.
Az öreg vödörfejű dártsz védert leutánozva kezdte kieszelni ördögi tervét...
(Hogy miért pont itt ért véget a mesém, azt ne tőlem kérdezzétek.)
Itt a vége, juss el végre...
Ha a film tovább tartott volna, az én mesém is még tovább is szólna...

Komolyra fordítva a szót: eleinte gagyinak találtam a sztorit, a szereplőket, és kiszámíthatónak az eseményeket.
A látvány viszont mindenért kárpótolt. Ja, és tudom, hogy a rajzfilmekben folytatódik a sztori, de azért mégiscsak csinálhattak volna egy folytatás-filmet arról, ahogy..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..megtanulja a maradék két elemet is. A tűzet és a földet.
Vagy nem?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.07. 17:39:06 -
Arnold (Terminator) rajongó vagyok. Ha Arnie nem lett volna a filmben --- ill. nem úgy (hiszen volt CGI Arnold is) ---, akkor 0 pontot adtam volna. Halál komolyan.
Mert maga a film felért egy anális matatással.
Már a promo képeknél is szikrákat szórtam. -
Már a plakát megfogott (tojásként kinéző sisakban a kéz, mint az arctámadó)
A többi spoilerbe:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha önmagában az űrhajóállomás és a (amúgy multikulti) legénység, ahol az x. utas a halál, önmagában nem is elégséges tényező az összehasonlításra, a többivel együtt azért szerintem elégé figyelem felkeltő a hasonlóság. Igaz vannak ellentétek, de azok is párba állíthatóak a már sokszor említett alapművel.
Szóval űrhajó legénysége találkozik egy idegen lénnyel. A kitörés jelenet előtt, a "csápjait" használva ráakaszkodik a gazdatestre, amiről nem tudják leszedni. Később leválik az öntudatlan áldozatról. A orvosi szobábanlaborban egy kis bújócska a lény megkeresése érdekében, szintén az eredeti jelenetet idézi, csak itt akciósabb formában.
Az alienben használt ösztöke kicsinyített mása amúgy még ezelőtt megjelenik a vizsgálódás során, de ez már szőrszál hasogatás.
A bújócska közben lángszóró előkerül. A lény, nem kitör az áldozatból, hanem inkább belemászik. Miután elszabadult (amúgy a lég/víz csatornákon keresztül) még aprócska lényként, megindul rá a vadászat. Amit természetesen a kapitány vezet első körben (szegény Dallas kapitány ugye az Alienben), aki oda is lesz a kellemetlen találkozás végén. Ami során amúgy rájönnek, hogy az idegen megsokszorozta a tömegét, és kezd nagyobb, veszélyesebb lényé válni, változik a formája és igazi vadásszá fejlődik. (aki amúgy ellenáll tűznek, vákumnak, hidegnek)
Van egy kis idegen/emberi arcközeli találkozás is, ahol megcsodálhatjuk a nyomokban szerintem valamire hasonlító lényt közelebbről.
Aztán van itt szektor lezárások, csalik kihelyezése a lény számára, hogy elszeparáljuk és kilőjük a Napba/kiszívjuk a levegőt. Előkerül egy direktíva, amiről csak a beavatott android és az űrhajó vezérelte számítógép kapitány és tűzfalas csajszi tud, de arról szól, hogy a legénység feláldozásával is, meg kell menteni meg kell semmisíteni a lényt, ha úgy alakul.
A végén van menekülő kapszula, benne főszereplőnk összezárva a lénnyel, némi üzenet váltás, ahol a világ tudtára adjuk, hogy a legénység találkozott majd odaveszett egy idegen lény által, és mindenki óvakodjon.
Valaki még biztos ki tud egészíteni, és leszögezném, ezeket nem azért írom, mert problémának tartom. Nagyon élveztem a filmet.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.04.07. 10:32:32 -
Fura mert teljesen adja a szöveges kritikád, csak a pontszám nincs vele pariban szerintem :)))) -
Na, akkor én most elszégyellem magam...
Akkoriban írtam:
"[2015] - (imdb) - "Terminator: Genisys" - 6/10
(2015.09.26) (126 perc, amerikai)
Jajjj.
Katyvasz csak azért, hogy újrakezdhessék.
Arnold nélkül semmi, zéró, nulla lenne - vele és miatta lett 6 pont. (Sajnos később lesz rosszabb is mert nem kérdés, hogy lesz Terminator 6-7-8-..., csak az Osztrák Tölgy nem kibernetikus váz az élő hús alatt...).
Számos baki szúrja az ember szemét [nem csak logikai, hanem látható], néhány filmből egész jelenetek köszönnek vissza számomra, és a kínai erőltetése annyira, de annyira ciki volt, hogy feszengtem. Az egész erőszakolva van."
//Szerk.: A 6 pontért...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.04.07. 09:32:06 -
Tegnap megnéztem ismét -tudom, tudom- a Terminator Genisys-t, pusztán kiváncsiságból, hogy esetleg kitisztul-e valami, talán anno túl gyorsan tortem pálcát felette...
De nem. Meggyozodésem, hogy ez a film a világ vala készult legszarabb, legostobább nagykoltségvetésu hollywood-i akciófilmje, egyszeruen se fule se farka az egésznek, egy olyan torténetet látunk amiben MINDEN ROSSZ, és akciófilmként még az akciójelenetek is teljesen rosszak és értelmetlenek.
- Sztori egyszeruen seggbek*rja az eddig felépített terminator univerzumot, nincs értelme ennek az idovonalnak, amit látunk az a Terminator frencsájz eddig lefektetett saját szabályai szerint nem torténhet meg! Olyan szinten eroszakolták meg a T univerzumot, amit eddig nem láttunk egyik másik frencsájz-sorozat kapcsán. A pénz kedvéért lazán minden hulyeséget beletettek amit egy bekokainozott este alatt az írók csak kitaláltak.
- Minden szinész szar benne. Emilia Clarke mind a 150 centijével, puffedt izomtalan karjaival és nevetséges jeleneteivel szánalmas Sarah Connor, egy játékpisztolyt sem bírna el. Jai Courtney tudjuk, hogy már most egy szinészlegenda, de ebben a filmben mégis sikerult valami hihetetlen nullát hoznia, pedig a szerepe szerint sem kellett volna sokat csinálni (tényleg, Kyle Reese karaktere kb csak hulyén néz és menekul az EGÉSZ film alatt)! Arnold simán csak Arnold, Jason Clarke pedig kb a legrosszabb John Connor választás volt akit eddig láttam. Hihetetlenul zavaró ennek a faszinak (aki azért szintén nem egy színészisten, de ok, ide nem is kellett tobb) a feje amikor valami kemeycsávot kell játszania, totál nem illik a fizimiskája ilyen szerepre -lásd Dawn of the Planet of the Apes, ott pont elment kis naiv tudósnak- továbbá egyszeruen a karakter is nevetséges volt, folyton grimaszolt, mosolygott nagy gonoszan meg ilyenek, teljesen identitászavaros a karakter. J.K. Simmons pedig... MIÉÉÉÉRT? Tényleg olyan sokat ajánlottak? Tényleg????
- A CGI is bunszar, a helikopteres akció borzasztóan néz ki, meg úgy kb minden randa, béna és kilóg a lóláb az esetek nagy részében
- Arnold ostoba mosolyának az eroltetése, valami hihetetlen kínos!!!!
- Napestig írhatnám, minden de minden szar, egy szégyen ez a film, mellette még a mocsokszar Terminator 3 is udito felfrissulésnek hat.
1/10 lazán
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2017.04.07. 09:29:21 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaaaa, az a cucc kvázi oxigént termelt az égéssel? Amibol pont alig volt az állomáson már... Igy értheto jaja -
r4pt0r #96001 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az nem fényfáklya volt hanem oxigén fáklya. És a lénynek is szüksége volt rá. -
Mi volt benne Alien koppintás szted?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Urlény, ok.
Egy "urhajón" vadássza le a legenységet, ok.
De ez csak a korités, ettol még nem lesz valami koppintás sztem.
Illetve milyen másodpercre utanozza az Alient? Igen, megpróbalják megoldni/kiterelni az urbe, de én tenyleg nem éreztem hasonlóságot,
pedig az Alien/Aliens komolyan az egyik legnagyobb kedvenceim. :) -
Life - 7/10
--------------------
Volt pár szabad órám és érdekelt a film, beultem rá és nagyon nem bántam meg. Pedig olvastam róla elmarasztaló kritikákat, valahol még alien-klónnak is hívták, pedig ez kurvara nem igaz.
Egyrészt nagyon izgalmas a film, tele tényleg thrillerbe illo jelenettel és itt nem a hirtelen sotétben ilyesztgetésre gondolok, hanem a zsigeri hatásokra amikkel a film remekul bánik. Tenyleg rosszul éreztem magam a teremben beleélve magam az asztronauták borébe. Klausztrofób és kényelmetlen a film nem kicsit a jól kitalált lénynek koszonhetoen. Tehát ez nem egy szörnyes-ilyesztgetos tucathorror mozi, inkább egy okos idegen-lényes thriller.
A sztori felutése annyi, hogy a nemz.urallomason a tudosok vizsgálnak egy Marsról származó kozetmintát, melyben egy idegen sejtet találtak. Aztán persze beut a shitstorm, és elkezd hullani a 6 fös legyénység. Nem spoilerezek tobbet, de tenyleg ajánlom a filmet, mert végig fenntartja a feszultséget, jók a színészek, nincsenek benne idióta, a valóságtól túlzottan elrugaszkodott dolgok, jó a dramaturgia és fasza jelenetek váltják egymást.
Aki pedig már látta attól kérdeznék vmit, ami nem volt világos:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén ezt a fényfákjás dolgot nem értettem és kicsit ez volt az egyetlen negativum számomra. Miért viselkedett a láthatóan ultra okos alien hirtelen a fenyfákjával úgy mint egy ostoba kutya egy velöscsonttal? Addig tudtommal húst fogyasztott, nem fényt, hirtelen pedig teljesen le lehetett foglalni azokkal a fényfákjákkal. Mi kerulte el a figyelmem? -
And So It Goes 2014 (Szerelem a végzetem) IMDb
Hogy mi az élet rendje?
Ha idősebb pasi vagy, magányos és megkeseredett, akkor az, hogy még az idegen kutyák is a pázsitodra tojnak. A gyerekek kigúnyolnak és úgy általában senki sem szeret. De miért is szeretnének? Egy önző és arrogáns bunkó válik előbb vagy utóbb belőled, ha ez így folytatódik. Aztán egy nap megváltoznak a dolgok. Beállít a fiad, akit vagy 10 éve nem láttál, de akkor is be volt lőve és azt sem tudta, hogy az anyja temetésén van. Szóval beállít, csak úgy és vele egy 9 éves kislány. Közli veled, hogy az unokád és mivel őt sittre vágják, pár hónapig neked kellene vigyáznod rá...
Ha egy korabeli vénlány vagy, akkor pedig az az élet rendje, hogy a szomszédod egy arrogáns bunkó, akinek még a kutyák is a pázsitjára piszkítanak mert megérdemli..magányos vagy és özvegy, aki folyton kesereg. Egy bárban próbálnál énekelni, de még ott is csak elsírod magad ha egy szomorú szám következik...aztán egy nap, az arrogáns szomszédodhoz megérkezik egy 9 éves kislány, aki csupa báj és imádni való, és hihetetlen, hogy a szomszédnak bármi köze is lehet hozzá vérvonalilag..
Az pedig még hihetetlenebb, hogy a két szomszéd közt lassan valami érzelemféle kezd kibontakozni mindeközben..
Az idősebb pasit Michael Douglas alakítja. A korabeli vénlányt pedig Diane Keaton.
Az élet rendje pedig az, hogy mindezt Rob Reiner irányítása alatt tehették meg
Egynek elment ez is ma estére.. -
Life - Élet
Igazán remek iparos munka, egy szórakoztató, összelopkodott elemekből felépített legó vár(acska).
Mivel én nagyon élveztem, így kezdjük a rosszal: a színészek, feleslegesek. Karakterük 1 hasábnyi, közöttük lévő dráma inkább komikus, mint megható. A történet kiszámítható, minden egyes cselekményt már láttál (de konkrétan annyira láttál, hogy az másodpercre lebontva utánozza az Alient vagy a Gravitációt). És bár Alien koppintás java részt, a sejtelmesség, az ismeretlenben tartás, szinte teljesen hiányzik, itt az akció van inkább előtérben, mindig látunk, szinte mindent.
És akkor a jók: ha mégsem látjuk, akkor az azért üt (vagy 1-2 ilyen jelenet is). A film középső fele akció horror, és a horror így úgy értve, hogy tényleg elmegy a popcorn zabálók étvágya az első pár táplálkozást látván. A kitörés jelenet, ahogy az ihlet adó Alienben is, fenséges, rendkívül parás. Az atmoszféra, a többi (kivéve drámainak szánt beszélgetés) részekben is toppon van, a rendező és az író jól használta az alapanyagokat. A film látványos, a belső terek felépítettek, szűk és pici, teljesen megismerhető és pont ezért, elégé klausztrofób érzést ad át. A végét bár túlnyújtották és így kiszámíthatóvá tették, mégis tud ütni.
Szóval ajánlom, moziba hozza az élményt, ha hagyják.
én direkt az utolsó előadásokra megyek, hátha kevesen vannak, akkor is előre, messze a gyökér fajtársaimtól. Na, most ezen a későbbi előadáson is tele volt a terem. Így megint megtapasztaltam, hogy ma az ember a moziba beszélgetni, telefonbeszélgetni, telefon facebookolni, mászkálni, széket rúgdosni, látványosan unatkozni jár(filmtől függetlenül)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.04.06. 21:01:29 -
Barry Munday 2010 (Családi kincs ami nincs) IMDb
Az ipse nagy nőcsábász, amiért egy nap a golyóival fizet. Szó szerint.
Miközben az orvosai közlik vele a szomorú hírt, hogy apa többé már nem lehet ha eddig sem lett az, felbukkan egy véletlenül teherbe esett futókalandja. Hősünk tökön ragadja a szerencséjét és mindent megtesz, hogy mégiscsak apa lehessen pár hónap múlva. De ez nem is annyira egyszerű feladat..
Nálam egy közepes 5/10
Something New 2006 (Ilyen még nem volt) IMDb
A fekete lányokhoz fekete pasi illik. Ezt senki sem vitatta...mostanáig. Mert mi van ha egy fehér pasi lesz szerelmes egy fekete szépségbe?
És mi van, ha ez a szerelem viszonzásra talál?
Kertépítészünk képviseli jelen esetben a fehér pasit. A sors a barátok kezei által egymás útjába sodorja őket.
Aztán egymás karjába. Végül egymás ágyába, aztán már kezdődnek is a bonyodalmak..
Erős 7/10
Because I Said So 2007 (Férjhez mész, mert azt mondtam) IMDb
Anyuka csak jót akar a lányának. Ez nyilvánvaló. Ezért a lánya boldogsága érdekében a háta mögött hirdetést ad fel, miszerint: anya keres megfelelő udvarlót lánya mellé.
A megfelelő elő is kerül. Csak nem egy, hanem mindjárt kettő is.
Egy "véletlen" folytán aztán a szerencsés lány mindkettővel randizik. Majd persze mindkettőbe szerelmes is lesz egyszerre..
Diane Keaton miatt odaadom a 6/10-et. Ha nem ő lenne az aggódó anyuka, csak egy 5-öst adnék..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.06. 16:05:16 -
Egyetlen adaptáció sem tudja teljesen visszaadni a regényt ami alapján készül... ezt senki nem is várja el. Arról meg szintén senki nem tehet hogy a rettegésből és a pszichés terrorból csak annyi manifesztálódik a vásznon amit alant leírtál.
Ha te élnél át valamilyen lelki terrort, a te érzéseidet sem tudnák kellően visszaadni a popkornt majszoló közönségnek. Mert hát hogyan is tudnának megfelelően visszaadni egy olyan érzést vagy félelmet amit csak te érzel? Elég merész dolog lenne ilyet elvárni még a legjobb rendezőtől is... én azt mondom, ha a film meghaladja a 6 pontot az imdb-n, az már bőven jó. Tekintve a mostani felhozatalt. -
Én is pont amiatt vettem elő 15 év után újra..ha már az is szóba került a minap..
..de aztán így újraolvasva rájöttem, hogy a többi novella is tetszik még manapság is belőle
Két film közt pihenésképp megteszi
-
Volt már 2 részes feldolgozás...
Nekem legalábbis úgy van meg otthon - a "mini series", 1990-ből. -
A Csontkollekció alapvetően nem rossz - de nekem belőle csak "A köd" tetszett igazán. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!á, szóval az első filmben nem fognak meghalni -
Axlkenobi #95990 Nem egy, hanem két filmben dolgozzák fel a hírek szerint, szerkezetileg hasonló módon mint a regényben: az első részben a gyerekekkel, a másodikban már felnőttkorukban. -
A hazai fordítás is pont 1400 oldal, szerintem te nem is tippeltél, hanem tudtad 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A bal alsó Csontkollekció viszont csak 708, így mára azt választottam könnyed kikapcsolódásként estére..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.05. 19:03:32 -
az a baj ezzel a Stephen King feldolgozással, hogy kb esélytelen visszaadni a könyvet egy film keretein belül. egynek mivel 1400 oldal körül van (és egyszer Hollandiában postázáskor megölt egy chihuahuát a gravitáció erejét felhasználva), amit a büdös életben nem fog senki belepréselni 2+ órába, másrészt pedig maga a könyv elképesztően épít a pszichológia terrorra amit a szereplők átélnek, a belső gondolatmenetükre, a rettegésükre, a traumákra amiket Az okoz... és ebből a vásznon lesz pár idióta kölyök akik visítva rohangálnak egy csatornában. -
jaj ne... már megint a büdösbohóc... az első filmet gyerekkoromban láttam, és a frász kerülgetett tőle
így felnőtt fejjel látva viszont már inkább hasonlít egy kész átverés show kellékfigurájára, mintsem rémálmaim szörnyére... na mindegy... azért a trailer ütős -
Senkinek egy szót se! (Ne le dis à personne / Tell No One) IMDb
A szerelmespár egy tónál élvezi egymás társaságát. Majd pár percre külön válnak. A nőt megölik, a férfit leütik..
Majd eltelik 8 év. És előkerül két férfi holtteste ugyanonnan, az egyiküknél egy széf kulcsa..
Ahogy néztem a filmet, eleinte egy árva mukkot sem értettem az egészből. Úgy a felénél már kezdett derengeni valami,
ami persze a háromnegyedére megváltozott..
Már megint nem értettem semmit sem..
Aztán lassan kezdett összeállni a kép...illetve csak azt hittem. Majd végképp más történt, mint amit vártam.
Aztán közeledve a sztori végéhez, végre jött valaki aki elkezdte kibogozni a történet szálait...
(na végre már valaki legalább tudja, hogy mi a fene is történt 8 éve)
Már már álltam is volna fel, amikor...elmesélik az eredeti sztorit ...ami egészen más, mint az imént hallott.
Lehuppantam vissza a fotelomba, és csak akkor eszméltem fel a gondolataimból, amikor már javában ment a stáblista
Ez is egy briliáns francia film volt, azt kell mondjam
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.05. 17:19:44 -
Májustól a mozikban:
"I AM HEATH LEDGER Trailer (2017) Heath Ledger Documentary"
-
"Ugyanazt csinalna amiert megutalta az elotte felkeltett embereket."
Ne csinálj erkölcsi kérdést belőle, mert semmi értelme - hidd el, hogy felébresztene valakit. Az ember már csak ilyen. -
Szerintem nem tenné meg. Felebreszt valakit, az megtudja (harmadiktol), akkor otthagyja... vegen felebresztenenek mindenkit mielott odaernek.
Ugyanazt csinalna amiert megutalta az elotte felkeltett embereket. -
" őő talán nem. gondolom"
Ne gondold. Hidd el, hogy megtenné. Tökös csávónk is megtette. Nem azonnal, de megtette. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!őt felébresztik, ami kiderül és úgy begurul, hogy kvázi megölték, hogy inkább nem is barátkozik azzal aki felébresztette, inkább felébreszt valaki mást. őő talán nem. gondolom -
"hogy ebben azbesetben elete vegeig egyedul maradna."
Nem - van még 49xx kapszula... -
[2014] - (imdb) - "A Most Violent Year" / (Egy durva év) - 6/10
(2017.03.30) (125 perc, amerikai) -
Abel Morales (Oscar Isaac) és Anna Morales (Jessica Chastain) egy viszonylag jól menő magán olajtársaság vezető tulajdonosai (férj és feleség), 2 csodás kislánnyal, és egy ügyvéd baráttal, és nem utolsó sorban jó üzleti partner ismerősökkel.
Amikor Abel egy kiöregedett tulajdonos termináljára köt szerződést, és 30 napja van a pénz beszerzésére, ill. az üzlet lebonyolítására a foglaló után, az addig is előforduló fűtőolaj szállító teherautó-rablások megszaporodnak, és eldurvulnak.
Olyannyira, hogy már az üzlet, a család épségét is veszélyeztetik.
Abel nagyon tisztességes, őszinte, barátságos üzletember, és kerüli a gengszterek "igazi" társaságát, és ő maga sem akar rossz ember lenni... de a körülmények mást diktálnak...
//Nem. Nem akciófilm. Leginkább dráma és minimális akció keveréke, de ha színházi hasonlatokkal lehetne élni: kamaradráma.
Oscar Isaac kiválóan hozta a komoly, megfontolt és minden áron tisztességes főszereplőt... aki végül mindent elkövet a célja elérése érdekében.
Csak azoknak ajánlom, akik már kifogytak a megnézésre kijelölt filmekből. -
Azt azert vedd figyelembe, hogy ebben azbesetben elete vegeig egyedul maradna.