1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    #96008
    The Last Airbender 2010 (Az utolsó léghajlító) IMDb

    Figyelem!!
    A következő kritika sértheti egyes olvasók szépérzékét, és esetlegesen ellenséges indulatokat válthat ki!
    Kéretik mindenképpen NEM komolyan venni!

    Az utolsó székhajlító.

    A bűz ura (alias komapapa) a kocsmából kissé ittasan hazaérve, gondolta végre ideje férfivá avatni egyszem' fiát, hát egy kocsmai bunyóra kihívta. De a kölök (mert valójában egyáltalán nem olyan gonosz, mint az apja) nem fogadta el a kihívást. Apja erre megsértődött, móresre tanította és kitagadta. Csak akkor lesz hajlandó visszafogadni fiává (és egyetlen örökösévé) ha elhozza neki az utolsó székhajlítót, aki pont úgy fest, mint egy tetkós szkinhed. Az a fiú ugyanis olyan tudás birtokában van, hogy olyat még a vak öreg jós cigány asszony sem látott soha!
    Mit volt mit tenni, a kis komagyerek útnak eredt a kis székhajlító nyomába. Egyszerűen muszáj volt előkerítenie, mert csak ő tudta kezelni a 4 elemet: a ceruzát, a bébit, a góliátot és persze a duci kis 9 voltosat, akinek nem jutott már becenév sem.

    Eközben a kis székhajlító egy tó fenekén pihent a kis szőrös micsodájával (ami még repülni is képes ha kell) de észrevette a vízöntőlány és bátyja (akit csak Coffinak becéztek), majd kisegítette őket a felszínre.
    A vízöntőlány és Coffi addig még sosem látott tetkós szkinhedet, nemisigen' tudták mit is kezdjenek vele.
    De aztán a falujukba vitték, ahol a vén trottyok székkel kínálták. A többi már történelem...az eseményt még rajzfilmekre is dokumentálták azóta..

    Persze közben kiderült, hogy át kell menni a másik faluba, mert igazából csak a ceruza elemet ismerte még akkor. (A legendák kissé megelőzték a realitást) Így hát a bátor vízöntőlány és a bátyja Coffika, a szörös micsoda hátán a másik faluba kísérték a tetkós szkinhedet, nehogymá' tévedésből belekössenek. Mert amúgy jó gyerek, mégha egy mini sittesnek is néz ki egyébiránt..

    Meg is érkeztek a faluba, és Szkini végre megismerkedett a bébi elemmel is, de közben komapapa egyik spanja is a székhajlító nyomába eredt pár puszipajtásával, mert ők is kíváncsiak lettek a székhajlító tudományára. Ám a bűz urának fia hamarabb odaért, el is szédítette a vízöntő lányt, a kis kopaszt meg asszem leütötte. (olyan gyorsan történt, hogy ezt még magam sem láttam.) Aztán odaértek komapapa spanjai is, mert ők is akarták az elemeket. Náluk már rég nem kapni ilyesmit, vagy ha igen, csak aranyáron tól...izé, vagyis Arany Áron talpig becsületes üzletembertől..
    Szóvak innentől felgyorsultak az események: volt csihi-puhi, dirr-durr meg ereszdelahajamat' is szép számmal.
    Aztán a kis székhajlítónak elege lett, hogy nem lehet se csaja, se kölke mert ez a sorsa, és éktelen haragra gerjedt (volna, de még az sem ment neki) fogta hát a vizet, és csak úgy felborította. Komolyan. Meg is lepődött mindenki. de annyira, hogy szélnek is eredtek..

    A bűz ura eme hír hallatán (viszont már tényleg) é(g)telen haragra gerjedt. És bort forralt hosszút (vagy bosszút?) mert így pórul járt.
    Az öreg vödörfejű dártsz védert leutánozva kezdte kieszelni ördögi tervét...
    (Hogy miért pont itt ért véget a mesém, azt ne tőlem kérdezzétek.)
    Itt a vége, juss el végre...

    Ha a film tovább tartott volna, az én mesém is még tovább is szólna...

    Komolyra fordítva a szót: eleinte gagyinak találtam a sztorit, a szereplőket, és kiszámíthatónak az eseményeket.
    A látvány viszont mindenért kárpótolt. Ja, és tudom, hogy a rajzfilmekben folytatódik a sztori, de azért mégiscsak csinálhattak volna egy folytatás-filmet arról, ahogy..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..megtanulja a maradék két elemet is. A tűzet és a földet.

    Vagy nem?

    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.07. 17:39:06