[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Life - Élet
Igazán remek iparos munka, egy szórakoztató, összelopkodott elemekből felépített legó vár(acska).
Mivel én nagyon élveztem, így kezdjük a rosszal: a színészek, feleslegesek. Karakterük 1 hasábnyi, közöttük lévő dráma inkább komikus, mint megható. A történet kiszámítható, minden egyes cselekményt már láttál (de konkrétan annyira láttál, hogy az másodpercre lebontva utánozza az Alient vagy a Gravitációt). És bár Alien koppintás java részt, a sejtelmesség, az ismeretlenben tartás, szinte teljesen hiányzik, itt az akció van inkább előtérben, mindig látunk, szinte mindent.
És akkor a jók: ha mégsem látjuk, akkor az azért üt (vagy 1-2 ilyen jelenet is). A film középső fele akció horror, és a horror így úgy értve, hogy tényleg elmegy a popcorn zabálók étvágya az első pár táplálkozást látván. A kitörés jelenet, ahogy az ihlet adó Alienben is, fenséges, rendkívül parás. Az atmoszféra, a többi (kivéve drámainak szánt beszélgetés) részekben is toppon van, a rendező és az író jól használta az alapanyagokat. A film látványos, a belső terek felépítettek, szűk és pici, teljesen megismerhető és pont ezért, elégé klausztrofób érzést ad át. A végét bár túlnyújtották és így kiszámíthatóvá tették, mégis tud ütni.
Szóval ajánlom, moziba hozza az élményt, ha hagyják.
én direkt az utolsó előadásokra megyek, hátha kevesen vannak, akkor is előre, messze a gyökér fajtársaimtól. Na, most ezen a későbbi előadáson is tele volt a terem. Így megint megtapasztaltam, hogy ma az ember a moziba beszélgetni, telefonbeszélgetni, telefon facebookolni, mászkálni, széket rúgdosni, látványosan unatkozni jár(filmtől függetlenül)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.04.06. 21:01:29